Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czasem sobie myślę że ta bogata diagnostyka ma bardzo jasną i bardzo ciemną stronę. Jasna, bo można wykrywać i leczyć, ciemna, bo wiedza kosztuje nas ogrom stresu. Coś tu nie gra.❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Fermina tak myślę co do Ginki, bo ja na początku też miałam takie wrażenie. Ona tak przy każdej wizycie panikowała, usg robiła z duszą na ramieniu, co było bardzo widoczne. Wiem, że Internety to niezbyt wiarygodne źródło informacji ale, tam jakoś tak spokojniej temat był opisany.
W miarę jak dzidzia rosła to Ginka też się uspokoiła.
Jeśli Twoja tak nie ma to może tak pro forma iść na usg raz do innego lekarza i zobaczy się co powie? -
Miałam ginkę która mnie utrzymywała w takim poczuciu strachu, seksu nie wolno, nospa całą ciążę, dużo leżeć a na koniec chciała naciągnąć mnie na pessar bo się szyjka skraca. Jak się potem okazało za późno do wieku ciąży i 3 x drożej niż to faktycznie kosztuje a na dokładkę nic się nie skracało. Teraz jakoś lekarz mnie uspokaja i nic nie mam zabronione.
Fermina czasem warto zaufać własnej intuicji a Twoja zaczyna Ci coś odpowiadać❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Ja zupełnie przez przypadek trafiłam na fajnego lekarza. Nie obiecuje mi cudów, ale jak widzi, że zaczynam wymyślać to mi powie "a Pani wie, że musi trochę wyluzować" Ja jestem panikara, jakby mój lekarz mi dokładał to moje dziecko z nerwicą by się chyba urodziło.
Fermina - może Kropka ma rację i warto kuknąć do innego lekarza. A nuż między Wami zaiskrzy trochę wizyt do maja jeszcze nas czeka.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Dziewczyny, ja chodze do innego ginekologa na NFZ, on ma zupełnie inne podejście, nie dość, że jak zobaczył strefę odklejania kosmówki na USG, zapytał tylko czy nie krwawię/plamię i gdybym ja nie pociągnęła tematu, to by mnie pewnie nawet nie informował co się dzieje/straszył tym bardziej. Wg niego biorę co najmniej o połowę za dużo leków na podtrzymanie i mogę spokojnie chodzić już od dawna. Taki właśnie uspokajający jest raczej. Do tej pory jednak traktowałam tę prywatną jako wiodącą.. Zobaczymy jak się sprawa będzie rozwijała.
Właśnie dostałam sms-a od tej Ginki "Test pappa OK". No ja się bardzo cieszę, że ok, ale chciałabym wiedzieć więcej.
Kamcia, to dobrze, że w szpitalu są sumienni i chcą jeszcze sprawdzić, czy wszystko w porządku. Cieszę się bardzo, że Ci męża na chwilę oddali.
Efwka, mam nadzieję, że już się pogodziliście. Tak jak pisały dziewczyny - nie warto chować urazy. I tak się musicie pogodzić, po co przeciągać niemiła dla obu stron sytuację.
A u mnie słonko! Po raz pierwszy od tygodni!
-
Poprosiłam Ginkę o więcej szczegółów, odpisała że oryginał wyników otrzymam na wizycie 13tego grudnia. Oj, chyba się pogniewamy...
Aktualizuję moją odpowiedź na termin oczekiwania na wyniki Pappy - ponad miesiąc.
Trzymam kciuki, Kamcia. -
cześć dziewczyny,
nie mam dziś nic do powiedzenia, a narzekać nie chcę SPpkojnego dnia, Kamcia dobrych wieści życzę!
Fermina, mi wyniki wysłalno mailem, jako skan, może u Ciebie też tak się da? Napisz gin że jajko zniesiesz jak sama nie zbaczyszJagna 15.04.2018 -
No, teoretycznie mogłabym się umówić wcześniej, tylko po odbiór wyników. Muszę się nad tym zastanowić. Skoro napisała, że jest ok, to jej wierzę, że jest. Też nie chcę na pieniacza wychodzić, chociaż uważam, że pełen wynik należy mi się od razu, jak psu buda. Przemyślę i ewentualnie się jej wepchnę w grafik jeszcze.
Oburzyłam się.. Co to w ogóle za podejście jest? -
Fermina, moim zdaniem tez powinnas dostac od razu na mejla, skoro najblizsza wizyta dopiero 13 grudnia. Dziwne podejscie, dodatkowo to prywatny lekarz, takze bym sie bardzo wkurzyla.
Ewfka, witaj w klubie. U mnie wojna non stop, dzis to juz osiagnela apogeum i na pewno sie predko nie pogodzimy. -
Lekarz dzisiaj potwierdzil, ze bedzie chlopiec, musze sie oswoic z ta mysla bo troszke jeszcze liczylam na dziewczynke :p
Kamciaelcia trzymam kciuki zeby bylo ok i wypuscili Cie do domu jak najszybciej
kamciaelcia, Fermina, Kamska, Kira91, Feeva lubią tę wiadomość