X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teraz strasznie na plecach pryszcze wychodzą :( dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy :*

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

Ja lecę zaraz na fryzure :D stresa mam.
    Przeforsowałam sie wczoraj, dużo gotowania na poślubny obiad i tak mnie bolały plecy wieczorem ze nie mogłam się ruszyć :(
    A dziś coś mnie kłuje tam gdzie jest dzidzia. Nie wiem czy to przez wczorajsze przeforsowanie, martwię sie :( Albo daje mi nauczkę i mnie tak mocno kopie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 08:53

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze decyzja czy idę do domu nie zapadła
    Ordynator powiedział że jak wszystko pozalatwia to popołudniu chce mnie jeszcze zobaczyć. Nie wiem czy wkładkę, czy ręcznie, czy usg
    W nocy w ubikacji znów miałam mocno brudny papier :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż się poplakalam
    Mąż dostał tydzień wolnego od dowódcy

Fatalita, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva może to że stresu przed ślubem. Kamciaelcia super, że mąż dostał wolne :) i trzymam kciuki, żeby ordynator dał zielone światło na wyjście do domu :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weekend przed nami-więc jak ma coś się dziać to tylko dzisiaj. A najlepiej jak działa ordynator.weekendowe dyżury nie muszą być takie normalne
    Jestem wpisana na posiłki i salowa zdziwila się jak mówiłam o wyjściu dzisiaj...nie nastawiam sie, lepiej miło się zaskoczyć
    W nocy sama tu przyjechalam :) wjechalam na teren szpitala i auto dalej tu stoi :D dziwnie wyglada nasz gruchot. Nikt się jeszcze nie czepial. Mąż zazwyczaj podjezdza drugim autem w ktorym jest fotelik. Czyli nie może odjechac z parkingu szpitalnego z dzieckiem bez fotelika :) w razie czego wysiadam i jadę do domu w koszuli :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak z innej beczki wtrącę pytanie. Czy wszystkim Wam przeszły już mdłości i wymioty? U mnie 15 tydzień i nie chcą mnie opuścić. Nie wiem jak sobie z nimi radzić :(

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nic dziwnego, że emocje puszczają, każdej by puściły. Faktycznie to Twoje krwawienie wygląda jak oczyszczanie krwiaka i to całkiem sporego, jak to możliwe, że nikt wcześniej nie zauważył? Jeśli to krwiak, możesz jeszcze długo brudzić na brązowo. I wiadomo, najlepiej jest w domu. Niech Cię szybko wypuszczą.

Peggie mi przeszły ale też późno. Czasem trzymają nawet do końca ciąży, bałam się tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 10:48

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Dziewczyny, tak z innej beczki wtrącę pytanie. Czy wszystkim Wam przeszły już mdłości i wymioty? U mnie 15 tydzień i nie chcą mnie opuścić. Nie wiem jak sobie z nimi radzić :(

Ja co prawda nie miałam, ale moja koleżanka i jej siostra w ciazy z dziewczynkami wymiotowały 6miesiecy. O dziwo jej siostra z chłopcami szybko przestała.
    Ma dwóch chłopców i dwie dziewczynki, a koleżanka dwie córeczki.
    Niemniej 6 miesięcy robi wrażenie.

Kamcia trzymam kciuki za dzisiejsze wyjście.

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie, mi tez przeszly, ale znam dziewczyny ktore calutka ciaze wymiotowaly :( mam nadzieje ze Ciebie to nie bedzie dotyczylo I zaraz minie jak reka odjal :)

Kamcia niech Cie tam dobrze obejrza zanim puszcza do domu,zeby wiecej stresu nie bylo! I zadnych plamien! ;)

Feeva! Serdeczne gratulacje! :) oby to byl Wasz najpiekniejszy dzien w zyciu! :) (a w maju kolejny :D)

Spokojnego weekendu Wszystkim!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ych, mam nadzieje, że do stycznia mi przejdzie, bo nie chce sie męczyć na własnym weselu :P ale cos w tym chyba jest, że z dziewczynkami się tak meczy, bo dwóch lekarzy juz powiedziało ze prawdopodobnie u mnie tez dziewczynka :D a jeszcze kochane możecie mi powiedzieć jak zmniejszyć zdjęcie dodane do pamiętnika? Bo mi na cała strone sie rozciąga :|

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope
    Miałam przecież kilka usg-w 7,10, 13 tc i nic nikt nie widzial. Ja nie miewalam nawet mini plamien. A jak poszło to aż pod ciśnieniem zalewajac łóżko...
    Dziś ta krew taka ciemna, brudzenie już brązowe(więc to dobry znak)
    Lekarz mówił że w medycynie tylko dwie rzeczy pewne-ze się rodzimy i umieramy. Że leczenie poronienia zagrażającego to leżenie, leżenie i maksymalny oszczędny tryb życia. Plus leki. A mam myśleć nie co złego się stanie tylko że będzie dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ChicChic Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ponoc oczyszzanie a krwiaka nie zauwazyli. 2 dni nic nie bylo a wczoraj znowu jakies brudy. Dzis znowu minimalne

Weekend leze ale wtorek i sroda musze isc do biura posiedziec... wiec mam nadzieje ze mi minie.

km5stv739k9pulwh.png
    3i498u69muucg3hi.png

• Katka. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne fotki dzieciaczków ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chic chic
    To oczyszczanie może dlugo potrwać...
    Jak polecialo ze mnie ciśnieniem mini plamienie bylo już po godzinie
    Dwa dni i znów puścilo
    Po godzinie wszystko czyste teraz mini brudzenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja też na stopie wojennej z mężem..pokłócilismy sie w niedzielę i tak to trwa do dzisiaj..nie spi ze mna..co bardzo mnie boli..bardzo mi go brakuje, ale oboje jesteśmy tak uparci ze nikt pierwszy nie wyciagnie reki..nigdy tak czesto nie klocilismy się jak teraz..a miał to być moj najpiekniejszy okres w życiu :(

1usa3e5el69vdydq.png
  • Peggie Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka ktoś musi wyciągnąć pierwszy rękę. Po co sie tak męczyć. Moze to banalne, ale porozmawiajcie po prostu szczerze. Najlepsze i chyba jedyne wyjście. Komunikacja przede wszystkim :) życzę powodzenia, mam nadzieje ze bedzie lepiej.

bx8tp2.png

ZCzqp1.png

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa...usunęło mi post. Jeszcze raz.

Feeva - dzieciątko na pewno też denerwuje się ślubem i daje znać. Wszystkiego dobrego <3

Kamcia - u mnie też nie zauważyli krwiaka. Dopiero na czwartym usg mój lekarz powiedział, że jest krwiak. Wcześniej byłam na izbie to mi wmawiali, że to przez kaszel krwawie z pochwy, bo mam taka delikatna o.O
    Łącznie krwawiłam równo trzy tygodnie, więc to niestety trwa. Współczuję Ci tego szaleństwa sprawdzania wkładki co 5 minut :( ale najważniejsze to leżeć leżeć i leki. I wszystko będzie dobrze :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efka, któreś piwinno odpuścić trochę tego uporu. Nie wiem o co poszło, ale czy patrząc z dalszej perspektywy powód jest ważniejszy niż ta druga osoba? Trzymam kciuki za dogadanie!

Dziewczyny, życzę samych dobrych wieści weekendowych :-)

Ja w końcu przespałam noc! :-) A moje dziecko będzie rude, matka właśnie siedzi z farbą na głowie ;-)

Buziaki dla wszystkich :-*

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lezeniem będzie kiepsko z 15 miesiecznym synem :) umie sam się zabawic, umie przysiasc na chwilę, ale chodzi, wszędzie wchodzi więc bez dzwigania ale trzeba mieć dziecko na uwadze. Na pewno ponad tydzień poleze bo mąż w domu. Później muszę trochę się ruszyć. Ja i tak oszczędzam się od początku bo nie ma w sumie nic co by mnie przeciazylo...ale dziecko w domu jest

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ