X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś miała robioną amniopunkcje? Dostałam skierowanie ponieważ wyszło duże ryzyko urodzenia dziecka z ZD 1:83

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula
    Na komplikacjach jest wątek o amnio

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1981 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś miała robioną amniopunkcje? Dostałam skierowanie ponieważ wyszło duże ryzyko urodzenia dziecka z ZD 1:83
    z testu Pappa?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę rozmawiałam z położna. Ordynator ma dyżur więc może wieczorem mnie obejrzy. No ale dziś nie wyjdę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o wynikach pappy ja moich wogole nie widziałam
    Byłam w zeszłym tyg i laboratorium przesyła wyniki prosto do lekarza taka maja umowę bo pacjentki podobno dostają wynik i zanim idą na usg to szukają po necie co wyniki znaczą
    Także ja dopiero się dowiem w poniedziałek jak będę u lekarza co robi mi prenatalne

Wczoraj pisałam że od 3 dni bez wymiotow no więc dziś wróciły

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie potwierdziła się córeczka. Tylko termin porodu przesunął się na 20 kwietnia

kattalinna, Kropka88, Kamska, kamciaelcia, Katka. lubią tę wiadomość

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia co u ciebie? Pomogli Ci jakoś w szpitalu?

Saperek ja tez tak mialam,ale krotko czekalam bo krew pobrali w piatek a we wtorek mialam USG. Moze tak jest nawet lepiej dopoki nie widzisz nie stresujesz sie niepotrzebnie.

Kamciaelcia może jeszcze Cie wypisza.

Anula mam koleżankę ktora byla w podobnej sytuacji i po amnio wyszlo ok urodzila zdrowa córkę

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dołaczam do dziewczyn które nie gadają z facetami

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Dziewczyny piszecie o wynikach pappy ja moich wogole nie widziałam
    Byłam w zeszłym tyg i laboratorium przesyła wyniki prosto do lekarza taka maja umowę bo pacjentki podobno dostają wynik i zanim idą na usg to szukają po necie co wyniki znaczą
    Także ja dopiero się dowiem w poniedziałek jak będę u lekarza co robi mi prenatalne

Wczoraj pisałam że od 3 dni bez wymiotow no więc dziś wróciły
    Współczuję wymiotów :-(

Ja robiłam badania prenatalne w Medicoverze i tu jest tak bez sensu, że pappa można zrobić dopiero po usg, potem wysyłają gdzieś i czeka się ok.3 tygodni. Także zostały mi jeszcze dwa... Ale w ogóle nawet o nich nie myślę. Jakby co to zdążę się jeszcze postresować...

Kamcia, lipa, że zostajesz na weekend :-( chyba, że w sobotę robią u Ciebie wypisy? Dobrze, że mąż dostał wolne, szkoda, że musicie być na odległość...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    A i dołaczam do dziewczyn które nie gadają z facetami
    Nie lubię...

Kamska lubi tę wiadomość

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wyniki afp i od 2 godzin na stronie niby wyniki są ale opracowywanie materiału w toku i o.... muszę czekać

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym cc wychodzilam w sobotę. Wypis ewentualnie do odbioru w poniedziałek. Okaże się co i jak...plus taki że dziś ma dyżur ordynator
    Posiedze ile trzeba ale żeby się nie powtarzalo...
    Swoje wyjsciowe ubranie mam juz w aucie pod szpitalem więc jestem gotowa w każdym momencie wyjść ;)
    Był mąż z synusiem. Spotkaliśmy się poza oddzialami. Wczoraj malutki cieszył się na mój widok dziś odwrócił się obrażony :( nie chcial podejść a jak tata na chwilę wyszedł to za nim płakał :( później już troszkę się otworzył

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Dziewczyny, tak z innej beczki wtrącę pytanie. Czy wszystkim Wam przeszły już mdłości i wymioty? U mnie 15 tydzień i nie chcą mnie opuścić. Nie wiem jak sobie z nimi radzić :(
    Mnie już mocno nie muli, tzn zależy vo zjem. Ale nie mogę zębów myć. Rano codziennie wymiotuje, albo się naciagam. Później w ciągu dnia jest ok. I wieczorem wzdęcia, wszystko zależy co zjem.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wypuścili mnie dzisiaj ze szpitala, bez diagnozy i bez poprawy, jednak neurologicznie wszystko ok znaczy nic co mogłoby spowodować taki ból głowy. Niestety jeszcze mam komplikacje po punkcji i ledwo chodzę także rzec bym mogła, że nawet wyszłam w gorszym stanie. Tak czy inaczej opieka spoko. Lekarka powiedziała, że jak to się będzie utrzymywało to mam iść do innego szpitala w którym też będzie ginekologia.

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja robiłam. To nie jest nic strasznego, za dużo szumu wokół tego badania, przy dobrym specjaliście dziecko jest bezpieczne.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!
    Jestem majową mamusią 2017,jeśli któraś z Was szuka firmowych ubranek w bardzo dobrym stanie to zapraszam do przejrzenia moich paczek ciuszków.
    Wszystkie ciuszki kupione jako nowe, zadbane, bez dziur czy przetarć.

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1Fxzl/

Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż i lekkich porodów :) No i przede wszystkim zdrowych maluszków.

Anula1981 - jeśli mas zjakieś pytania o AMNIOPUNKCJĘ to napisz do mnie na priv - ja miałam rok temu, mogę udzielić Ci informacji.
    U nas mielismy dodatnie markery wad genetycznych - maluszek miał przepukline pepowinową - Amniopunkcję mialam robioną po ukończonym 15 tc - wcześniej nie powinno się robić bojest większe ryzyko błędu. Sam zabieg jest krótki i nie jest bolesny, raczej taki dyskomfort bardziej - pobierają dlugą igłąpłyn owodniowy - wsyztsko pod okiem USG więc bezpiecznie. ryzyko poronienia < 0,01% pobrany płyn moż ebyć badany rożnymi metodami - ja miałam pełen kariotyp (wyniki mielsimy dopiero po 3,5 tygodnia) a dodatkowo wysyallam probkedo imid w warszawei na badanie mikromacierzą aCGH )dokladniejsz ei szerszebadanie, wynik po 3 dniach)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po badaniu pappa wyszedł mi taki wynik. Ale też na usg przezierność karkowa 2,8. Z resztą lekarz mierzył wiele razy i najmniej było 2,2 ale do badania wpisał tą najwyższą. No i mój wiek również mówi sam za siebie

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami właśnie doczytalam ze masz te same mutacje genow. Jaka dawke heparyny przyjmujesz i czy to twoja pierwsza ciąża?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak ja się boję:wiek, cukrzyca, hipoplastyczna kość nosowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to niedobrze ze nie pomogli. Przecież nie mozna sie tak bez przerwy meczyc z bolu...

atdc6iye1mipw3kl.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ