X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś miała robioną amniopunkcje? Dostałam skierowanie ponieważ wyszło duże ryzyko urodzenia dziecka z ZD 1:83

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula
    Na komplikacjach jest wątek o amnio

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1981 wrote:
    Dziewczyny, czy któraś miała robioną amniopunkcje? Dostałam skierowanie ponieważ wyszło duże ryzyko urodzenia dziecka z ZD 1:83
    z testu Pappa?

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilę rozmawiałam z położna. Ordynator ma dyżur więc może wieczorem mnie obejrzy. No ale dziś nie wyjdę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o wynikach pappy ja moich wogole nie widziałam
    Byłam w zeszłym tyg i laboratorium przesyła wyniki prosto do lekarza taka maja umowę bo pacjentki podobno dostają wynik i zanim idą na usg to szukają po necie co wyniki znaczą
    Także ja dopiero się dowiem w poniedziałek jak będę u lekarza co robi mi prenatalne

Wczoraj pisałam że od 3 dni bez wymiotow no więc dziś wróciły

f2w3qqmza7aalezj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie potwierdziła się córeczka. Tylko termin porodu przesunął się na 20 kwietnia

kattalinna, Kropka88, Kamska, kamciaelcia, Katka. lubią tę wiadomość

• Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia co u ciebie? Pomogli Ci jakoś w szpitalu?

Saperek ja tez tak mialam,ale krotko czekalam bo krew pobrali w piatek a we wtorek mialam USG. Moze tak jest nawet lepiej dopoki nie widzisz nie stresujesz sie niepotrzebnie.

Kamciaelcia może jeszcze Cie wypisza.

Anula mam koleżankę ktora byla w podobnej sytuacji i po amnio wyszlo ok urodzila zdrowa córkę

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dołaczam do dziewczyn które nie gadają z facetami

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    Dziewczyny piszecie o wynikach pappy ja moich wogole nie widziałam
    Byłam w zeszłym tyg i laboratorium przesyła wyniki prosto do lekarza taka maja umowę bo pacjentki podobno dostają wynik i zanim idą na usg to szukają po necie co wyniki znaczą
    Także ja dopiero się dowiem w poniedziałek jak będę u lekarza co robi mi prenatalne

Wczoraj pisałam że od 3 dni bez wymiotow no więc dziś wróciły
    Współczuję wymiotów :-(

Ja robiłam badania prenatalne w Medicoverze i tu jest tak bez sensu, że pappa można zrobić dopiero po usg, potem wysyłają gdzieś i czeka się ok.3 tygodni. Także zostały mi jeszcze dwa... Ale w ogóle nawet o nich nie myślę. Jakby co to zdążę się jeszcze postresować...

Kamcia, lipa, że zostajesz na weekend :-( chyba, że w sobotę robią u Ciebie wypisy? Dobrze, że mąż dostał wolne, szkoda, że musicie być na odległość...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska wrote:
    A i dołaczam do dziewczyn które nie gadają z facetami
    Nie lubię...

Kamska lubi tę wiadomość

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekam na wyniki afp i od 2 godzin na stronie niby wyniki są ale opracowywanie materiału w toku i o.... muszę czekać

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym cc wychodzilam w sobotę. Wypis ewentualnie do odbioru w poniedziałek. Okaże się co i jak...plus taki że dziś ma dyżur ordynator
    Posiedze ile trzeba ale żeby się nie powtarzalo...
    Swoje wyjsciowe ubranie mam juz w aucie pod szpitalem więc jestem gotowa w każdym momencie wyjść ;)
    Był mąż z synusiem. Spotkaliśmy się poza oddzialami. Wczoraj malutki cieszył się na mój widok dziś odwrócił się obrażony :( nie chcial podejść a jak tata na chwilę wyszedł to za nim płakał :( później już troszkę się otworzył

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peggie wrote:
    Dziewczyny, tak z innej beczki wtrącę pytanie. Czy wszystkim Wam przeszły już mdłości i wymioty? U mnie 15 tydzień i nie chcą mnie opuścić. Nie wiem jak sobie z nimi radzić :(
    Mnie już mocno nie muli, tzn zależy vo zjem. Ale nie mogę zębów myć. Rano codziennie wymiotuje, albo się naciagam. Później w ciągu dnia jest ok. I wieczorem wzdęcia, wszystko zależy co zjem.

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Madzia_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wypuścili mnie dzisiaj ze szpitala, bez diagnozy i bez poprawy, jednak neurologicznie wszystko ok znaczy nic co mogłoby spowodować taki ból głowy. Niestety jeszcze mam komplikacje po punkcji i ledwo chodzę także rzec bym mogła, że nawet wyszłam w gorszym stanie. Tak czy inaczej opieka spoko. Lekarka powiedziała, że jak to się będzie utrzymywało to mam iść do innego szpitala w którym też będzie ginekologia.

uwo93e3kvculwunu.png

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, problemy z immunologią
    Cykl starań.... wolę nie liczyć :/
    7 cykli CLO + pregnyl
    2 cykle CLO + Gonal + pregnyl
    -> Gonal + pregnyl
    styczeń-luty hiperstymulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula, ja robiłam. To nie jest nic strasznego, za dużo szumu wokół tego badania, przy dobrym specjaliście dziecko jest bezpieczne.

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie!
    Jestem majową mamusią 2017,jeśli któraś z Was szuka firmowych ubranek w bardzo dobrym stanie to zapraszam do przejrzenia moich paczek ciuszków.
    Wszystkie ciuszki kupione jako nowe, zadbane, bez dziur czy przetarć.

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/1Fxzl/

Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż i lekkich porodów :) No i przede wszystkim zdrowych maluszków.

Anula1981 - jeśli mas zjakieś pytania o AMNIOPUNKCJĘ to napisz do mnie na priv - ja miałam rok temu, mogę udzielić Ci informacji.
    U nas mielismy dodatnie markery wad genetycznych - maluszek miał przepukline pepowinową - Amniopunkcję mialam robioną po ukończonym 15 tc - wcześniej nie powinno się robić bojest większe ryzyko błędu. Sam zabieg jest krótki i nie jest bolesny, raczej taki dyskomfort bardziej - pobierają dlugą igłąpłyn owodniowy - wsyztsko pod okiem USG więc bezpiecznie. ryzyko poronienia < 0,01% pobrany płyn moż ebyć badany rożnymi metodami - ja miałam pełen kariotyp (wyniki mielsimy dopiero po 3,5 tygodnia) a dodatkowo wysyallam probkedo imid w warszawei na badanie mikromacierzą aCGH )dokladniejsz ei szerszebadanie, wynik po 3 dniach)

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Anula1981 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po badaniu pappa wyszedł mi taki wynik. Ale też na usg przezierność karkowa 2,8. Z resztą lekarz mierzył wiele razy i najmniej było 2,2 ale do badania wpisał tą najwyższą. No i mój wiek również mówi sam za siebie

xnw4vfxm5eizkx16.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sami właśnie doczytalam ze masz te same mutacje genow. Jaka dawke heparyny przyjmujesz i czy to twoja pierwsza ciąża?

atdc6iye1mipw3kl.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak ja się boję:wiek, cukrzyca, hipoplastyczna kość nosowa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to niedobrze ze nie pomogli. Przecież nie mozna sie tak bez przerwy meczyc z bolu...

atdc6iye1mipw3kl.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ