X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, wlasnie jutro planujemy jechac do galerii i do jednego sklepu z wozkami, aby sie rozejrzec i jak wybierzemy, aby wiedziec na jaka kwote sie przygotowac, wlasnie spojrzalam na fejsa tej strony z wozkami i maja w ofercie: stokke, cybex, mima, anex, pegperego,silver cross itp, takze same marki za ktorymi chcialam sie rozejrzec :)
    Moze jutro cos postanowimy, bo na razie to sa takie luzne rozmowy. Akurat maja -15% na wszystkie wozki ale to zdecydowanie za szybko, takze jakby ktos potrzebowal na juz, to jutro naprawde mozna taniej kupic, na ciuszki tez maja -30%, ciekawe czy uda mi sie powstrzymac zeby nic nie kupic :D Wlasnie ja nie chce wozka firmy „krzak”, gdzie nie mozna o nim przeczytac zadnej opinii, ani nic. Nie jestem do takiego wozka przekonana, choc z pewnoscia sa ludzie, ktorym sie akurat trafil jakis fajny egzemplarz

Kamcia, czekamy na wiadomosc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 12:04

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja na pewno zamówie przez neta bo jest duzo taniej. Poszukam jakiejś super oferty :D A jutro faktycznie, np w 5.10.15 jest promocja -55% na wszystko nawet przez internet. Na wózek za wcześnie, ale ubranka :D Chyba, że mi jutro lekarz powie, że chłopak :D To znowu coś uniwersalnego trzeba będzie kupić :) Jejku jejku trzymajcie kciuki, żeby było wszystko dobrze no i żeby była ta moja upragniona dziewczynka :P Bo tak to będzie trzeba dalej się starać do skutku :P

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiscie duza promocja, oplaca sie. A ja dopiero 6 moze sie dowiem, dlatego jak jutro cos kupie, to tylko uniwersalne :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam najmniejszego pojęcia o wózkach. ;) Nawet się nie rozglądałam.. Wiem, że musi być ekstra wytrzymały i terenowy, żeby żadne polne/leśne drogi nie były mu straszne. Po asfalcie czy chodniku raczej mało będziemy się poruszać. Może mi coś polecicie?

Kamcia, tulam mocno...

Koralowa lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina myslę, że ten PegPerego i X-lander są ok na leśne drogi. Tylko jak na wertepy to wg mnie musza być pompowane koła. Jeszcze Mutsy Evo jest fajne :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Nie mam najmniejszego pojęcia o wózkach. ;) Nawet się nie rozglądałam.. Wiem, że musi być ekstra wytrzymały i terenowy, żeby żadne polne/leśne drogi nie były mu straszne. Po asfalcie czy chodniku raczej mało będziemy się poruszać. Może mi coś polecicie?

Kamcia, tulam mocno...

Moja koleżanka miała możliwość kupna bez limitu finansowego.
    Koleżanka ze sklepu z wózkami poleciła jej anex sport.
    Ona głownie po lasach i stajniach sie poruszała. W ogóle po centrach handlowych.
    Po 8 miesiącach użytkowania była bardzo zadowolona.

Ale ja ze swojego doświadczenia podpowiem żebyś szukała świetnej spacerówki jesli kupujesz 3w1 to spacerówka mogłaby odgrywać ważniejsza role niz gondola.
    W gondoli dziecko bedzie ok 6msc, a w spacerowce powyżej roku wiec i wagowo bedzie cięższe i gabarytowo.

Obecnie kupiłam dla synka spacerówkę Joie mytrax i moge tam dokupić gondole która normalnie nie jest w zestawieni wózkiem.
    Wiec wózek posłuży dwójce dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 13:11

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia czekamy na info.
    Kiepskie nie oznacza tragicznych wiec wierze ze jest ok.
    Daj znac :*

2016&2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawkę?
    Rodze w Norwegii, będę w Polsce poraz ostatni w styczniu. Rodzina skutecznie zniechęca mnie do zakupów mówiąc, że to za szybko....

• Koralowa Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Cześć dziewczyny

Kiedy zaczelyscie kompletowac wyprawkę?
    Rodze w Norwegii, będę w Polsce poraz ostatni w styczniu. Rodzina skutecznie zniechęca mnie do zakupów mówiąc, że to za szybko....

W pierwszej ciazy jeszcze nie kompletowałam na tym etapie ale głownie dlatego ze nie znałam płci.
    Jak wiedziałam ze chłopak to juz cały czas cos kupowałam po trochę zeby na koniec kosztów nie robic.
    W ostatniej kolejności zostawiłam sobie kosmetyki z racji terminu ważności.

2016&2018 <3
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia daj znać, martwimy się..
    chic współczuje tego oczekiwania, ta bezradność i niewiedza jest okropna..
    co do wózków to oglądalam ale nie mam nic na oku, to nasze pierwsze dziecko, pierwszy wozek i nawet nie wiem na co zwrocic uwagę..a kupujecie wozki 3w1?bo ja sie zastanawialam tylko w sumie po co mi teraz spacerowka skoro bede jej uzywac dopiero za rok..moze kupic sama gondole i nosidelko..co myslicie?

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka, wydaje mi sie, ze gondola jest tylko tak do 6 miesiaca, a potem juz koniec. Ale niech sie wypowiedza dziewczyny ktore znaja temat :) My chcemy kupic 3w1, a jak nie to 2w1 i dokupimy fotelik osobno, to jeszcze do obgadania

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, poczytam sobie o tych wózkach. ;) czas chyba zacząć robić rekonesans.

Czy Wam czas też się tak dłuży? Wydaje mi się, że ciągle jestem w tym samym tygodniu ciąży. Poza tym mam chyba najdłuższą jak dotąd przerwę między USG - 3 tygodnie (jeszcze dwa ) i tym bardziej lecą mi te dni jak krew z nosa.
    Zwykle lubię jak czas biegnie mi powoli ale teraz ciągle chciałabym się dowiadywać czy wszystko jest w porządku i mam ochotę choć troche przyspieszyć..

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferminko to Twoja pierwsza ciąża, prawda? :)
    Mi teraz czas leci cholernie szybko, ale pierwsza ciąża to sie dopiero ciągnęła :)

Fakt ze ciagle mam wrażenie ze daleko do kolejnej wizyty :)

2016&2018 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Dzięki, poczytam sobie o tych wózkach. ;) czas chyba zacząć robić rekonesans.

Czy Wam czas też się tak dłuży? Wydaje mi się, że ciągle jestem w tym samym tygodniu ciąży. Poza tym mam chyba najdłuższą jak dotąd przerwę między USG - 3 tygodnie (jeszcze dwa ) i tym bardziej lecą mi te dni jak krew z nosa.
    Zwykle lubię jak czas biegnie mi powoli ale teraz ciągle chciałabym się dowiadywać czy wszystko jest w porządku i mam ochotę choć troche przyspieszyć..
    Mi też się strasznie dluzy. Mam wrażenie, że tydzień trwa wieki

• J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina mam to samo, a mam najdluzsza przerwe od usg 4 tygodnie... strasznie mi zie dluzy

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Pierwsza. ;) Zatem rozumiem, że to normalne. :D Wydaje mi się, dosłownie, że już minęło te dziewięć miesięcy a tu jeszcze dobre pół roku przede mną. Pewnie ma na to wpływ, że od poczatku siedzę w domu, na szczęście wchodzimy powoli w okres świąteczny i będzie się czym zająć. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Polecam Emmaljunge. U mnie po polnej drodze i błocie przy stawach zdaje egzamin, a po plaży jechało mi się też super :) Godnola jest ogromna, gdyby syn nie zaczął siadać to spokojnie mógłby do 8-9mż w niej jeździć. Jedyny minus że wózek zajmuje sporo miejsca w bagażniku. Ale coś za coś.
    Nie wiem jaki chcesz na to przeznaczyć budżet, ale można w świetnym stanie znaleźć używkę.

A i proszę was nie kupujcie wózków 3w1. Zainwestujcie w lepszy fotelik, np. Maxi cosi.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola ale np kupując wózek quinny możesz wybrać opcję 3w1 i tam właśnie jest fotelik maxi cosi też różne przedziały cenowe

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, nie wiem co Ci poradzić, bo nigdy Pappy nie robiłam i nie wiem jakie są w związku z tym rokowania, ale mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymaj się i daj znać co dalej.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mam tak samo, od poczatku siedze w domu i po prostu sie nudze, mysle ze dlatego mi sie tak dluzy, bo nie mam zadnych zajec. Ile mozna sprzatac, gotowac, a dodatlowo to pierwsza ciaza, takze ;) Rozumiem cie doskonale.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ