Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mufinka27 wrote:Nodemo - dziś ból jak na @ tylko dość łagodny towarzyszył mi całą noc jeśli chodzi o bóle krzyża, to miałam straszne na poczatku (około tygodnia temu) nie wiedziałam już czy mam leżeć, siedzieć czy stać bo było kiepsko, lekarz kazał wziasc nospe ale jakby nie przeszło to iść do niego koniecznie ale u mnie przeszło póki co smakowała też na noc amolem aby rozgrzać to pomagało trochę
Można zwariować, ciągle się martwię.. -
nick nieaktualnynodemo wrote:Mnie pobolewał,ale dzisiaj dale mi popalić razem z piersiami
Można zwariować, ciągle się martwię..
Kiedy masz wizytę u lekarza ? -
U mnie z objawów póki co skromnie Czasami piersi pobolą, a jak przestają to panikuję Cały czas czuję, że coś się dzieje w podbrzuszu, jak nie boli to ciągnie, kłuje itp. A no i jestem mega senna, jakbym mogła to bym pół dnia spędzała w wyrku Dodatkowo umówiłam się na pierwszą wizytę 21/09, będzie to 6 tydzień + 6 dni, chyba ok? Myślicie, że uda się nam zobaczyć serduszko?
-
Hej dziewczyny
U mnie beta robiona w piątek 1 września 25,43. W końcu się udało, chociaż to był wtedy dopiero 11 dpo, więc wcześnie.
Termin wypada na 14 maja, czyli dokładnie w 10 urodziny mojego synka Młody jest wniebowzięty
Dzisiaj i w środę powtarzam betę, żeby zobaczyć czy ładnie przyrasta
Wielkie buziole dla wszystkich majówek!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 08:49
Katka. lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
Feeva wrote:Czy Was tez dopadają jakieś głupie wyjęte niewiadomo skąd sny? :o ja w nocy z soboty na niedziele miałam ze 4 takie głupie sny, ze aż w szoku jestem... jednym z nich było puste jajo płodowe u gina Mam nadzieje ze to tylko moja wyobraźnia bo ostatnio bardzo dużo myśle i sie martwie czy wszystko Ok
To jest objaw ciąży W ciąży kobiety mogą mieć dziwne sny, bardzo realistyczne, zwłaszcza koszmary.
W pierwszej ciąży tak miałam, teraz zasypiam tak zmęczona, że prawie nic mi się nie śni albo nie pamiętam.
nodemo wrote:Dziewczyny Was też tak boli w krzyżu? Ja dzisiaj wstać nie mogę, ból jak na @
Jednym z pierwszych objawów w obu ciążach było łamanie w krzyżu, jeszcze przed mdłościami. W zasadzie to nie wiem czy to jeszcze krzyż - na samym dole, jak kręgosłup łączy się z miednicą. Taki ból, że czasem pozycji nie mogę zmienić.
A co do bóli jak na @ to lekarz mnie pytał czy takie odczuwam, powiedział że to normalne i żeby się nie martwić póki są umiarkowane i nie towarzyszy im krwawienie. Pamiętam, że w pierwszej ciąży faktycznie odczuwałam takie dość dokuczliwe bóle, teraz bardziej czuję rozdęcie niż ból.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 09:38
Matylda
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny Ja też nie mam mdłości, nie wymiotuję... Jedyne co to pobolewa mnie czasem brzuch jak na okres, ale lżej i mam bardzo wrażliwe sutki. A poza tym żadnych objawów i też zaczynam się martwić. Robiłam dziś drugą betę, czekam na wynik. A wizytę u lekarza mam dopiero na 23 września. Z resztą wizytę umówiłam już wcześniej, jako kontynuacja leczenia niepłodności, a będzie to wizyta ciążowa Kontaktowałam się z lekarzem i powiedział, że termin wizyty jest ok. Kazał mi zrobić morfologie, mocz, grupę krwi i glukozę.
-
Pamiętam, że na mdłości w pierwszej ciąży prawie nic mi nie pomagało.
Teraz chyba znalazłam coś, co choć na jakiś czas pomaga Imbir - ale w dużej dawce.
Wypróbowałam wczoraj i dziś, i po kilkunastu minutach jest mi dużo lepiej
Niecałą łyżeczkę imbiru zaparzam odrobiną wrzątku, do tego dla osłodzenia dodaję syropu imbirowego (ale może być też miód np), dużo soku z cytryny i uzupełniam wodą. Imbir jest ostry, więc dużo na raz nie idzie wypić, ale już po 1/3 szklanki ulga przychodzi
Jeszcze żeby było jakieś lekarstwo na permanentną senność, to byłabym jak nowo narodzonaMatylda
-
Katka. wrote:Wizytę miałam mieć od rana, ale przenieśli na 12.00
Katka. lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Dzień dobry
Powodzenia na wizytach, proszę o relację.
Ja ogólnie czuję się średnio, jestem rozbita, ciągle gdzieś, coś mi dokucza a kiepsko znoszę długotrwały dyskomfort. Noce do bani, dni do bani, ciąża trwa zdecydowanie za długo. Niby staram się żyć normalnie ale to nie jest moja normalność. Jem dziwne rzeczy, seksu nie ma, winka nie ma, gdzie ta normalnośćPajka, Feeva lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami 15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dla mnie ciąża + małe dziecko to jest kosmos i czasem zastanawiam się co nas pokusiło
Rano trzeba ogarnąć małą a mdłości nie pozwalają wstać z łóżka.
Trzeba ją nakarmić a ja w kuchni nie mogę przebywać, bo wszelkie zapachy wywołują u mnie odruchy wymiotne. Wczoraj mało nie zwymiotowałam obierając jajka na twardo...
Prawie nic nie przechodzi mi przez gardło, apetytu zero, jem jak już muszę - jakieś koktaile, jogurty, owoce, krakersy - coś lekkiego, byle uciszyć głód na chwilę. Muszę robić nam osobno wszystkie posiłki bo ona jeść przecież musi normalnie a najgorsze, że od mięsa i wędlin mnie odrzuca a ona lubi.Kawokado lubi tę wiadomość
Matylda
-
Też czekam na wasze relacje z wizyt, ja mam w środę i nie mogę się doczekać
Ogólnie z objawów dokucza mi najbardziej senność, kładę się spać o 22, wstaje o 8 i nadal cały dzień chodzę zmęczona. Mdłości w ogóle nie mam, a tyle się o nich mówi że to główny objaw wczesnej ciąży -
Czesc dziewczyny!
Trzymam kciuki za wizyty, dajcie znac
Ja od wczoraj czuje lekkie mdlosci - nie wymiotuje, ale ciagle mi sie odbija i apetyt sie zmniejszyl, jem troche na sile. Mnie wszystkie objawy raczej ciesza - moze to glupie, ale daja mi poczucie bezpieczenstwa zaczal mi sie 7 tydzien, w srode usg. Tak bardzo bym chciala zobaczyc serduszko!
Co do snow - u mnie tez sie pojawiaja koszmary o ciazy. Ale nawet przed ciaza takie mialam...
Podziwiam Was dziewczyny - ciaza i male dziecko to wyzwanie! Ja nie czuje sie bardzo zle a najchetniej bym ciagle lezala... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Trzymam kciuki za wizyty!!! U mnie dopeiro za tydzień, ale myślę że szybko zleci bo mam dużo rzeczy na głowie - a wtedy zwykle szybciej mija czas
Kochane, Te które nie mają objawów, to moja trzecia ciaza, trzecia bez objawów - Z dwóch poprzednich mam dwójkę zdrowych maluchów!!! Brak objawów nie musi oznaczać niczego złego! Wręcz przeciwnie, pozwala cieszyć się bezproblemową ciążą
Największym i najważniejszym objawem, którego na pewno każda z nas dozna jest rosnący brzuch - już niedługo!mmb lubi tę wiadomość
Jagna 15.04.2018