X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Trochę się zestresowałam tym ze mój ginekolog badał mi tylko hemoglobinę glikolowana a nie zwykła glukozę.
    A czy zjedzenie jabłka lekko ponad 8h przed badaniem mogło zafałszować wyniki?

a jakiego fałszu sie doszukujesz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a jakiego fałszu sie doszukujesz?

No ze zawyżyło cukier i tak na prawdę mam niedocukrzenie

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, wyluzuj :-)

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    No ze zawyżyło cukier i tak na prawdę mam niedocukrzenie

To dosłownie się doszukujesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę kombinuje ale nie znam się na cukrzycy i jak spada/rosnie cukier.
    Martwię się tym ze mogłam mieć cukrzyce przed ciaza a nie została zdiagnozowana i zaszkodziła.

• J.S Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, dokladnie tak samo moja mama, ona przygotowuje dla nas mieso i nie ma z tym problemu, a wszystkim smakuje. Kiedys dwa lata nie jadlam, teraz jem, tak jakos wyszlo, ale nie kazde zjem, musi byc wszystko cienkie i nietluste. A teraz w ciazy mam odrzut od kurczaka.
    Sprawdze te przepisy, moze sie czym zainspiruje ;)

My ubieralismy choinke, ale nie mamy polowy ozdob. Jakies krasnoludki nam chyba zawinely :P Takze zaczelismy maraton po sklepach w poszukiwaniu dodatkow, bylismy w 6 i dopiero w ostatnim sie udalo, maaasakra.
    Moj chory, problem z kregoslupem i dretwiejacymi rekoma, zawsze cos. Jutro do fizjoterapeuty.

Przyjemnego popoludnia ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    No trochę kombinuje ale nie znam się na cukrzycy i jak spada/rosnie cukier.
    Martwię się tym ze mogłam mieć cukrzyce przed ciaza a nie została zdiagnozowana i zaszkodziła.
    Nie masz co się martwić. Masz dobry cukier, nie szukaj dziury w całym. Spokojnie skup się na pozytywach i nie szukaj chorób. Stres tu nie jest potrzebny :-)

Ja też nie jem mięsa, z tym że ryby i nabiał tak. Także zero problemów przynajmniej z jedzeniem w wigilię ;-)

Też macie dziś problemy z ciśnieniem? Ja się czuję jakby mnie ktoś wypluł. Zazwyczaj mam książkowe, dziś 107/65. I nawet moja mama mi go nie podnosi wystarczająco... Jestem u niej dwa dni, nie wiem jak wytrzymam jeszcze tydzień ;-)

A choinki w tym roku nie mamy. Ja już wyjechałam, na święta dom zostaje pusty, stwierdziliśmy, że bez sensu. Od następnego Bożego Narodzenia to już nie będzie wyjątkow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 16:52

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swieta jak co roku spedzam u rodzicow. Nie szykuje nic, bo za rodzice mieszkaja zbyt daleko. Moze uda mi sie zalapac na koncowke przygotowan.
    Choinke mam mala, zeby u siebie poczuc klimat swiat :)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam szaleńczą decyzję ogolenia buszu. W życiu się tak przy goleniu nie zmęczyłam! Pół godziny nierównej walki z maszynką w jednej i lusterkiem w drugiej ręce. Efekt opłakany, kolejne podejście jak wymyślę, jak.

A wszystko przez jutrzejsze usg połówkowe, nie chciałam, żeby mnie lekarka głowicą depilowała jak ostatnio XD

Kropka88 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoop ja to wczoraj przechodziłam Normalnie gimnastyka , akrobatyka . Ja jedną ręką podciągałam brzuch a drugą golenie. Tragedia .

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Podjęłam szaleńczą decyzję ogolenia buszu. W życiu się tak przy goleniu nie zmęczyłam! Pół godziny nierównej walki z maszynką w jednej i lusterkiem w drugiej ręce. Efekt opłakany, kolejne podejście jak wymyślę, jak.

A wszystko przez jutrzejsze usg połówkowe, nie chciałam, żeby mnie lekarka głowicą depilowała jak ostatnio XD

Ja się w pierwszej ciąży goliłam "na czuja" :D Ręką macałam czy czuć gdzieś włoski haha Mąż zawsze kontrolował i zawsze było dobrze :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie golenie buszu czeka w środę bo w czwartek połówkowe XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na święta nigdy nie robiło się dużo jedzenia, w zasadzie skupiamy się na Wigilii a resztę dni jemy tak jak zwykle. Obiad a'la niedzielny, sałatek, przystawek ani ciast nie szykujemy.

Mieszkamy z moimi rodzicami i siostrą, Wigilię szykujemy wspólnie. Co roku praktycznie stałe menu: zupa rybna (dla rodziców) a dla nas i siostry barszcz z uszkami.
    Główny posiłek to tradycyjnie karp smażony, ziemniaczki i kapusta z fasolą oraz surówka z kapusty kiszonej.
    Prócz tego filety opiekane w zalewie octowej, kulki rybne, pierogi ruskie, śledź w śmietanie z cebulką - w niewielkich ilościach, do pokosztowania w zasadzie.
    Na słodko - moczka i makówki - to takie tradycyjne tutejsze potrawy.
    W kuchni nie spędzam dużo czasu, większość można przygotować wcześniej.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj cały dzień w galerii, tyle ludzi, że masakra.

klz9piqvvra11kd2.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda czyżby Śląsk? Bo u nas w domu całkiem podobnie :)

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moczka i makówki brzmi trochę jak nasze kluski z makiem i kutia :D Najulubieńsze danie z dzieciństwa, cały rok czekam.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziecka jeszcze nie ma a już zmusza mnie do wstawania w nocy i zrywania się skoro świt. Ma tą moc sprawczą, oj ma.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my na święta w domu. Rodzinka się zjeżdża, każdy ma coś do zrobienia. Ja robię barszcz z uszkami, sernik i może jakieś ciasteczka zrobię i śledzia w śmietanie. Będzie jeszcze karp w panierce, kapusta, bułka pieczona, sałatka jażynowa i jakieś inne słodkości :) a u nas zamiast ruskich je się pierogi z kapustą i grzybami. Robi je moja babcia i są przepyszne! Boje się, że po tych świętach mnie wywali a 6 stycznia ślub...obym się w kieckę zmieściła ;) Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 08:09

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Fermina, ja też mam tendencję by robić znacznie więcej smakołyków niż potrzeba. Z roku na rok redukuję listę potraw, a i tak wychodzi za dużo. Podziwiam, że organizujesz święta u siebie, nawet jeśli dla niewielkiego grona.
    Dziękuję za przepis! Wygląda apetycznie, zastanawiam się tylko czym zastąpić alkohol. Masz już jakiś pomysł?

Kattalina, jak tam pobyt u mamy?
    Ze względu na odległość ja z moją częściej rozmawiam przez telefon niż się spotykam. Myślę, że tak jest też dla nas lepiej – ogrom troski i miłości z jej strony bywa przygniatający ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poślizgłam się na dworze, martwić się? Ruchy czuję...

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ