X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Trochę się zestresowałam tym ze mój ginekolog badał mi tylko hemoglobinę glikolowana a nie zwykła glukozę.
    A czy zjedzenie jabłka lekko ponad 8h przed badaniem mogło zafałszować wyniki?

a jakiego fałszu sie doszukujesz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a jakiego fałszu sie doszukujesz?

No ze zawyżyło cukier i tak na prawdę mam niedocukrzenie

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique, wyluzuj :-)

Tanda lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    No ze zawyżyło cukier i tak na prawdę mam niedocukrzenie

To dosłownie się doszukujesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trochę kombinuje ale nie znam się na cukrzycy i jak spada/rosnie cukier.
    Martwię się tym ze mogłam mieć cukrzyce przed ciaza a nie została zdiagnozowana i zaszkodziła.

• J.S Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, dokladnie tak samo moja mama, ona przygotowuje dla nas mieso i nie ma z tym problemu, a wszystkim smakuje. Kiedys dwa lata nie jadlam, teraz jem, tak jakos wyszlo, ale nie kazde zjem, musi byc wszystko cienkie i nietluste. A teraz w ciazy mam odrzut od kurczaka.
    Sprawdze te przepisy, moze sie czym zainspiruje ;)

My ubieralismy choinke, ale nie mamy polowy ozdob. Jakies krasnoludki nam chyba zawinely :P Takze zaczelismy maraton po sklepach w poszukiwaniu dodatkow, bylismy w 6 i dopiero w ostatnim sie udalo, maaasakra.
    Moj chory, problem z kregoslupem i dretwiejacymi rekoma, zawsze cos. Jutro do fizjoterapeuty.

Przyjemnego popoludnia ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    No trochę kombinuje ale nie znam się na cukrzycy i jak spada/rosnie cukier.
    Martwię się tym ze mogłam mieć cukrzyce przed ciaza a nie została zdiagnozowana i zaszkodziła.
    Nie masz co się martwić. Masz dobry cukier, nie szukaj dziury w całym. Spokojnie skup się na pozytywach i nie szukaj chorób. Stres tu nie jest potrzebny :-)

Ja też nie jem mięsa, z tym że ryby i nabiał tak. Także zero problemów przynajmniej z jedzeniem w wigilię ;-)

Też macie dziś problemy z ciśnieniem? Ja się czuję jakby mnie ktoś wypluł. Zazwyczaj mam książkowe, dziś 107/65. I nawet moja mama mi go nie podnosi wystarczająco... Jestem u niej dwa dni, nie wiem jak wytrzymam jeszcze tydzień ;-)

A choinki w tym roku nie mamy. Ja już wyjechałam, na święta dom zostaje pusty, stwierdziliśmy, że bez sensu. Od następnego Bożego Narodzenia to już nie będzie wyjątkow :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 16:52

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swieta jak co roku spedzam u rodzicow. Nie szykuje nic, bo za rodzice mieszkaja zbyt daleko. Moze uda mi sie zalapac na koncowke przygotowan.
    Choinke mam mala, zeby u siebie poczuc klimat swiat :)

• Hoope Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam szaleńczą decyzję ogolenia buszu. W życiu się tak przy goleniu nie zmęczyłam! Pół godziny nierównej walki z maszynką w jednej i lusterkiem w drugiej ręce. Efekt opłakany, kolejne podejście jak wymyślę, jak.

A wszystko przez jutrzejsze usg połówkowe, nie chciałam, żeby mnie lekarka głowicą depilowała jak ostatnio XD

Kropka88 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoop ja to wczoraj przechodziłam Normalnie gimnastyka , akrobatyka . Ja jedną ręką podciągałam brzuch a drugą golenie. Tragedia .

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Podjęłam szaleńczą decyzję ogolenia buszu. W życiu się tak przy goleniu nie zmęczyłam! Pół godziny nierównej walki z maszynką w jednej i lusterkiem w drugiej ręce. Efekt opłakany, kolejne podejście jak wymyślę, jak.

A wszystko przez jutrzejsze usg połówkowe, nie chciałam, żeby mnie lekarka głowicą depilowała jak ostatnio XD

Ja się w pierwszej ciąży goliłam "na czuja" :D Ręką macałam czy czuć gdzieś włoski haha Mąż zawsze kontrolował i zawsze było dobrze :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie golenie buszu czeka w środę bo w czwartek połówkowe XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na święta nigdy nie robiło się dużo jedzenia, w zasadzie skupiamy się na Wigilii a resztę dni jemy tak jak zwykle. Obiad a'la niedzielny, sałatek, przystawek ani ciast nie szykujemy.

Mieszkamy z moimi rodzicami i siostrą, Wigilię szykujemy wspólnie. Co roku praktycznie stałe menu: zupa rybna (dla rodziców) a dla nas i siostry barszcz z uszkami.
    Główny posiłek to tradycyjnie karp smażony, ziemniaczki i kapusta z fasolą oraz surówka z kapusty kiszonej.
    Prócz tego filety opiekane w zalewie octowej, kulki rybne, pierogi ruskie, śledź w śmietanie z cebulką - w niewielkich ilościach, do pokosztowania w zasadzie.
    Na słodko - moczka i makówki - to takie tradycyjne tutejsze potrawy.
    W kuchni nie spędzam dużo czasu, większość można przygotować wcześniej.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj cały dzień w galerii, tyle ludzi, że masakra.

klz9piqvvra11kd2.png

• Saperek Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda czyżby Śląsk? Bo u nas w domu całkiem podobnie :)

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moczka i makówki brzmi trochę jak nasze kluski z makiem i kutia :D Najulubieńsze danie z dzieciństwa, cały rok czekam.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziecka jeszcze nie ma a już zmusza mnie do wstawania w nocy i zrywania się skoro świt. Ma tą moc sprawczą, oj ma.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, my na święta w domu. Rodzinka się zjeżdża, każdy ma coś do zrobienia. Ja robię barszcz z uszkami, sernik i może jakieś ciasteczka zrobię i śledzia w śmietanie. Będzie jeszcze karp w panierce, kapusta, bułka pieczona, sałatka jażynowa i jakieś inne słodkości :) a u nas zamiast ruskich je się pierogi z kapustą i grzybami. Robi je moja babcia i są przepyszne! Boje się, że po tych świętach mnie wywali a 6 stycznia ślub...obym się w kieckę zmieściła ;) Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 08:09

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Fermina, ja też mam tendencję by robić znacznie więcej smakołyków niż potrzeba. Z roku na rok redukuję listę potraw, a i tak wychodzi za dużo. Podziwiam, że organizujesz święta u siebie, nawet jeśli dla niewielkiego grona.
    Dziękuję za przepis! Wygląda apetycznie, zastanawiam się tylko czym zastąpić alkohol. Masz już jakiś pomysł?

Kattalina, jak tam pobyt u mamy?
    Ze względu na odległość ja z moją częściej rozmawiam przez telefon niż się spotykam. Myślę, że tak jest też dla nas lepiej – ogrom troski i miłości z jej strony bywa przygniatający ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poślizgłam się na dworze, martwić się? Ruchy czuję...

klz9piqvvra11kd2.png

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ