X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka płyn owodniowy bardzo dobrze amortyzuje, także jeśli czujesz ruchy to myślę, że wszystko ok. A upadłaś na pupę?

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, jeszcze daję radę. Wczoraj kiepsko się czułam, wobec czego cały prawie dzień spędziłam w swoim dawnym pokoju. Obyło się dzięki temu bez awantur ;-) dziś plany kuchenne, może nie pójdzie na noże. Jednak jak jest więcej ludzi w domu to jest łatwiej, teraz tylko we dwie, muszę się trzymać ;-)

Katka, jak upadlas?

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak co roku wigilia u mnie w domu i z roku na rok coraz więcej osób. W tym roku 15. Oczywiście zaznaczyłem że każdy ma coś przynieść bo nie zamierzam się nadwyrezac. Ja zrobie ze 3 ciasta,pierogi drozdzowe z makiem i z grzybami śledzie na 2 sposoby, barszcz, kompot i dwie sałatki. No i jakieś mięsa popieke na pierwszy dzień świąt jako że obiad świąteczny też jest u nas . Wujek zajmie się rybami bo to jego konik. Reszta musi się dogadać między sobą

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na 18 mam wizytę połówkowa. Dobrze że mam trochę spraw do załatwienia to dzień szybko zleci :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem w lozku poczulam takie jakby pekniecie banki, tyle ze lekko na prawo, w okolicy pepka. Myslicie, ze to byl kopniaczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 10:47

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Ja wciąż bez brzucha więc golenie psi-psi póki co bezproblemowo - o ile są chęci ;)

Dzwonili do mnie z przychodni i mam połówkowe 3.01.2018 :)

Kwiatowa na 100% Ci nie powiem, ale jeżeli pod pępkiem to jest to możliwe. Ja czuje macice i kopniaczki dokładnie w połowie między pępkiem a górną linia łona. Macica na wysokości pępka będzie za jakiś czas.

Już nie pamiętam co pisałyście wcześniej i się nie odniosę do wszystkiego :(

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;)

Fatalita, ja tez mam polowkowe 3.01. Bedziemy wizytowac razem.

Ja mam dzisiaj jakis slabszy dzien, spalam do teraz, nie mam sily nic robic i kolejna porcja plam i pryszczy do kolekcji :(
    A dzisiaj jade na male zakupy, coby juz sledzie przygotowac, a jutro generalne porzadki.

Milego dnia ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upadlam na pupe.

klz9piqvvra11kd2.png

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuje kopniki dosyć nisko.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka uważaj no na siebie!! :D

Kwiatkowa mysle że to mógl być kopniaczek :)
    Ja kopniaczki czuje czasem z lewej, czasem z prawej, czasem na środku, czasem nisko, czasem wysoko, czasem SERIO od dupy strony, a czasem i w dwóch miejscach na raz :D zależy jak się moje dziecię ułoży XD

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :D
    Co do Świąt to my Wigilię spedzamy w tym roku u moich rodziców, ale będą tam też teściowie :) W zeszłym roku było u tesciów i tez moi rodzice byli.
    Z potraw robię tylko śledzie z cebulką w oleju. Nic więcej, więc mam totalny luz :D Rodzice jedni i drudzy wymyslili sobie, że w przyszłym roku to my robimy Wigilię :D :D :D Jakoś tego nie widzę :)

jangwa-maua ja też czuję kopniaki a nawet całą serię przepychanek i fikołków bardzo nisko. Jakoś dziwnie to moje dziecie ułożone, kopie mnie w okolicach pęcherza - zawsze. Czasem po lewej, czasem po prawej, ale nigdy wysoko. Żeby zobaczyć falujący brzuch muszę się nieźle nagimnastykowac, bo ona kopie jakoś pod brzuchem :P Czy to normalne?

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!!! :) Ja mam swoją w piąteczek i już nie mogę się doczekać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 12:11

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Rillia Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. a jadłaś coś szczególnego? Może masz alergię pokarmową i uaktywniła Ci się w ciąży. Mój gin mówił, że to normalne. Ja mam na orzechy, miód i cytrusy. Wystarczy mi tyci, a jestem zsypana. Po orzechach mam dodatkowo takie podskórne guzy - jak pryszcze hormonalne.
    Ogólnie masakra.

Mila i Boo czekają na Karolka
    dev133pb___.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nic nie czuję :P

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rillia, nie przypominam sobie, abym jadla cos szegolnego, ale moze rzeczywiscie cos sie uaktywnilo. Tak dokladnie, ja mam mnostwo takich podskornych guzkow, a do tego pryszcz i na okolo taki odczyn czerwony na wieksza czesc. Wygladam po prostu jak poltora nieszczesfoa :(

Ja tez nic nie czuje :( Jakiegos dola dzisiaj mam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka nie ma się czym przejmować, lekarz mocniej potrząsa dzieckiem w czasie usg :) Wody doskonale amortyzują wstrząsy. Pupę pomasuj ;)

Dno macicy na wysokości pępka mam ja (21 tydzień), ale kopniaki można czasem odczuć trochę inaczej niż rzeczywiście padają. Może, może :)

Kupiłam chomika! Jest przebrzydły, idealny, długowłosa dziewucha XD Jaramy się wszyscy XD

Iiiii jestem po połówkowych. Dziecko zdrowe. Alleluja. Pierwsze co zobaczyliśmy to... siusiak XD Pochłonął Rozalkę! XD I waży 408 gram. I się w czasie badania zsikał. Cały facet...

Ulli uwielbiam jak piszecie o sobie ZAZNACZYŁEM XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 12:30

kamciaelcia, kelegena, Rillia, Kropka88, Katka., J.S, Fatalita, Mała Matylda, D_basiula, kattalinna, Feeva, malwka08, XKamaCX, Sela, Fermina lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope ale super! Jaki już wielki chłop :P A to widać na USG jak siusia? :D Kurcze, żeby tylko siusiak nie pochłonął mojej Zuzi :D Hehehe :)

Hoope lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka jak na pupę to nie ma się czym martwić :) no ale zima to musimy na siebie uważać. Ja jeszcze czekam na te pierwsze kopniaczki, narazie cisza...

Katka. lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny. bo sie troche wystraszylam ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, no to bosko ze wszystko oki. Super wiadomosci. Dawaj zdjecia chomika :D

Hoope lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena samego siusiania jak leci nie ale widać jak zmniejsza się średnica pęcherza XD

Profil ma bardzo podobny do siostry, jak się sprawdzi, to znowu tatuś weźmie dla siebie wszystko. Robi dzieci swoje klony.

Ale już super maluszka widać, oglądaliśmy nawet dziurki w nosku, usta, jak się głaszcze po buzi, siusia :D

Oto Fiflak XD

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35131de73ba9.jpg

nat92, kelegena, Fatalita, Katka., kamciaelcia, Kropka88, J.S, jangwa_maua, Rillia, D_basiula, kattalinna, malwka08, Feeva, Mała Matylda, XKamaCX, Fermina, Sela, pawojoszka, Witch15 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ