X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, ładnie prosimy o kciuki :) o 10:00 wizyta, jestem chodzącym kłębkiem nerwów..

Kattalinna, gratulacje i powodzenia :D

Pawojoszka, obyscie wszyscy szybko do zdrówka wrócili.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:15

kattalinna, Feeva, kamciaelcia, Fatalita, Katka., Kropka88 lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, niestety możliwe...

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:
    Witam dziewczynki, ładnie prosimy o kciuki :) o 10:00 wizyta, jestem chodzącym kłębkiem nerwów..
    Będzie dobrze!

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, to możliwe, ale chyba bardziej prawdopodobne jest zatrzymanie wody ;)
    Gdy ważyłam się częściej widziałam jak moja waga faluje, może trafiłaś na "gorszy dzień" XD

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie wynajmowałam, bo mieszkałam z rodzicami w domu. Gdyby nie to, że teściowie dali nam to mieszkanie, to pewnie nie byłoby jeszcze ani wspólnego życia, ani ślubu, ani dziecka :)
    Także nie znam się zbytnio na warunkach najmu :)
    Ale wiem, że bywają ludzie ch*je, u których wszystko jest możliwe....

Kama kciuki :)

kattalinna gratuluję zaczętego kursu, ludzi nie porozjeżdżaj XD
    A co do wagi... Przeraziłam się. Jak to możliwe, że w takim krótkim czasie tyle na +? Nie podjadam w nocy, jem normalne ilości :(
    Mała Matylda, łudzę się, że nie opróżniłam jelit do końca XD I że to ta woda haha :D Jutro jeszcze raz spróbuję, może będzie lepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:17

Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, gratuluję decyzji. Man nadzieję, że droga do upragnionego dokumentu będzie krótka i prosta ;)

Kama, trzymam kciuki za wizytę :)

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ile kurs trwa? Kiedy pierwsza jazda?

Kama, trzymam kciuki, daj koniecznie znac po wizycie.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Mała, wcale nie jest upragniony ;-) ale motywacja do posiadania z każdym dniem rośnie i kopie coraz bardziej ;-)

Jazdy podobno już za tydzień czy dwa zacznę :O w tej szkole podoba mi się to (a nie wiedziałam wcześniej o tym), że co miesiąc jest nowy kurs, ale nie ma czekania aż się zbierze grupa. I tak wczoraj na wykładzie byłam ja pierwszy raz i dwie osoby już kolejny. Wykład z połowy książki ;-) w razie czego można się dogadać na indywidualne wykłady (i tak z kompa puszczane). I nie czekają na skończenie teorii - jak kursant pozna podstawy to siada za kółkiem. Tym sposobem może już w marcu, a nawet z końcem lutego będę mogła przystępować do egzaminu :-) mój mąż robił 9 miesięcy ;-) sam kurs to 30 godzin teorii + 30 jazdy.

Mała Matylda, J.S, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, ważne że masz silną, wewnętrzną motywację ;)
    W czerwcu znowu zmieniają się przepisy, oczywiście na gorsze, więc dobrze że kurs zapowiada się na szybki :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ja robilam 3 miesiace przed osiemnastka i po skonczeniu 18 lat od razu mialam egzamin, takze nie trwalo to jakos mega dlugo, fajnie by bylo jakby tak szybko udalo ci sie uwinac, bez porownania lepiej by ci bylo. Ja wlasnie swoje pedzidelko oddalam do naprawy, bo skonczyly mi sie klocki, mialam stawic sie rano, ale nie chcialo mi sie i zostawilam wczoraj wieczorem :D Wolalalm dluzej pospac.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, o zmianie przepisów wiem od dawna - jak mąż zapisywał się w 2015 to mieliśmy parcie żeby zdążyć do końca roku bo od 2016 miała zmiana wejść. Tak dobrze był ten projekt przygotowany, że wchodzi w życie 2,5 roku później ;-) Decyzja o prawku padła w połowie grudnia i myślałam, że nic mnie nie uchroni, aż tu niespodzianka i mam czas :-) także moment idealny, kurs ekspresowy to w razie czego na powtórki będzie czas. Ale nie wyobrażam sobie żeby nie zdać przed porodem :-)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Tak, o zmianie przepisów wiem od dawna - jak mąż zapisywał się w 2015 to mieliśmy parcie żeby zdążyć do końca roku bo od 2016 miała zmiana wejść. Tak dobrze był ten projekt przygotowany, że wchodzi w życie 2,5 roku później ;-) Decyzja o prawku padła w połowie grudnia i myślałam, że nic mnie nie uchroni, aż tu niespodzianka i mam czas :-) także moment idealny, kurs ekspresowy to w razie czego na powtórki będzie czas. Ale nie wyobrażam sobie żeby nie zdać przed porodem :-)

Widzę, że zdecydowałam się na kurs w tym samym czasie i z identyczną motywacją co Twój mąż :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawko zdawałam na przełomie 2012/2013r jak wchodziła nowa teoria. Sajgon był jak nie wiem, wszyscy chcieli zdać teorię przed zmianą, więc na zapisy czekało się pół dnia w Wordzie :D
    Jak zdałam teorię i chciałam od razu zapisać się na praktykę, to stałam chyba najdłużej 6h w kolejce, przede mną numerkowo 200osób :D Na egzamin czekało się miesiąc :)
    Dlatego cieszyłam się, jak udało mi się zdać. Za trzecim bo za trzecim, ale zdałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:19

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam już na usg. Jestem czwarta :P
    Jestem trochę spokojniejsza po tym w poniedziałek ale dlatego robię u dwóch, żeby dwóch spojrzalo na dzidzie swoim okiem. Każdy może co innego zobaczyc. Ciekawe czy moj Rekordzik 505g nadal będzie Rekordzikiem :)

Wizyta u diabetologa mega udana, szybko, sprawnie i z pochwalami
    Potem nawet do pracy zajechalam zawieźć l4, zakupy, kawa w domu i działam z usg...potem wywoze 40kg ubranek, korepetycje do wieczora...ciężki dzień. I jutro nie ma w domu męża więc z odpoczynkiem za dzisiaj nie nadrobie

KAMA
    Kciuki oczywiście oba są zaciśnięte

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, chyba mnie zmobilizujecie do zapisania się na egzamin ;)
    Ja kurs robiłam tak jak Feeva, w "gorącym okresie" ptzed wprowadzeniem nowej teorii. Teorie zdałam, a praktyki 3 razy nie (za drugim razem gościu oblał mnie w 44 minucie, gdy już wracałam do wordu ;( ) i tak się jakoś podłamałam, że od tamtego czasu nie podchodziłam już do egzaminu.
    Popiszcie jeszcze trochę o prawku to też się zapiszę na egzamin...po latach wrócę na drogi ^^

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawko robilam w lutym 2005 r
    Wszystko (teoria, egzaminy wewnętrzne, jazda i egzamin)zajęło mi miesiąc :) taka determinacja
    A co najlepsze-elka dojezdzalam na studia :) tzn jazdy bralam na godzinę 8 a na 10 mialam zajęcia :) wysiadalam pod uczelnią . A nawet z uczelni elka wracalam do domu hihi
    Mąż prawko robił dwa lata. Jak mnie poznał wyrobil sie w 2 miesiace-o kulach zdawal egzamin

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, powodzenia na usg, choć u Ciebie to raczej formalność ;)

Właśnie porządkuję ubranka, najbardziej podobają mi się te z Next, jakość rewelacyjna :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/882350e77300.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:31

kamciaelcia, Feeva, Fatalita, kattalinna, Kropka88, Hoope lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne :)
    Uwuelbiam takie kolory i wzory

ja swoje(też nexty) oddaję dosłownie za groszowki...
    Mąż rozmarzony nawet wspomniał żebyśmy się nie pozbywali tych ubranek bo może kiedyś córcia będzie :) raczej nie będzie...

Mała Matylda lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmcia, jeśli będziesz sprzedawała dziewczęce ubranka z next to podrzuć link :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda
    Idę na łatwiznę i oddaję za grosze znajomej do lumpka
    Kiedyś myślałam że tylko sprzedam internetowo...rzeczywistość okazała się okrutna :) jest tego od groma i boje się że do maja się nie wyrobie :) a jednak porobic zdjecia, potem wysyłać...może po synu zmobilizuje się na bieżąco
    A pytalam czy ktoś coś potrzebuje. Oddawalam nawet za darmo ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ