Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hoope, ja tez nigdy wiecej diesla, dwa lata temu mielismy dwa, nowe silniki wiec problemow z odpaleniem nie bylo, ale juz zawsze psulo sie cos bardzo drogiego. Mam zle wspomnienia z tymi silnikami, teraz mam benzyne i jestem zadowolona.
Szkoda ze tak sie potoczylo z lekarzem. Sen petarda
Fatalita, trzymam kciuki do lutego. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.
Gratuluje udanych wizyt.
Feeva, ty mi sie snilas, ze chcialam przyjsc do ciebie na kawe ale nie moglam, bo co sie szykowalam to chcialo mi sie siku i musialam zawracac i tak kilka razy. Za duzo forum
Tez nie moglam dzis spac, ciekawe czemu, kregoslup boli nadal - materac odwrocilam na czesc twarda, bylo ciut lepiej. Odebralam wyniki moczu - wszystko w normie, takze to nie nerki, ulga
Kamcia, suuuper brzuszek, duzy juz
Patk, ja mam dwa pokoje, sypialnie I salon z kuchnia polaczone, tzn w sumie aneks kuchenny. Maly bedzie z nami w sypialni, bo mamy duza ponad 20m, a potem albo przedziele sypialnie na pol jak sie da, coby dwa pokoje byly albo oddziele kuchnie z salonem specjalnymi drzwiami, tylko one kosztuja kupe kasy.
Mieszkanie kupilismy 3 lata temu, juz mamy wyremontowane, zostala nam lazienka ale nie pali sie, bo jest w dobrym stanie.Fatalita, Hoope, Patk lubią tę wiadomość
-
Patk - moja córa wczoraj 440 gram, więc wydaje mi się, że nie ma co się przejmować życzliwymi
Jangwa - a jaki masz tej medeli? Elektryczny?
Ja ogólnie nastawiam się na odciąganie pokarmu i chce dobry laktator,ale tak do 400 zł, więc jak któraś ma typy to z chęcią poznam
Kamcia - no ciąży nie da się ukryćpo cichu zazdroszczę brzuszka
kamciaelcia lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
J.S no proszę
wpadaj na kawę haha
Jakiś mam dzisiaj niespokojny dzień.
Bolalo mnie podbrzusze tak delikatnie okresowo, potem doszły jakieś takie dziwne bóle/ciągnięcia w dole brzucha i wyżej koło biodra jak zmieniłam pozycje albo ucisnelam delikatnie brzuch w tym miejscu, a teraz jeszcze jak siedzę boli mnie coś w plecach z prawej strony nad prawym biodrem.
Zaczynam się niepokoić, już się naczytalam o objawach przedwczesnego porodu...
Mialyscie tak? Martwić się czy dzwonić do gina?
Wzięłam nospe i jakby trochę przeszło ale niepokój został.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:02
-
My też wynajmujemy mieszkanie. Nie mam nic przeciwko, w Europie średnio 40% mieszkań i domów pochodzi z wynajmu. Problemem jest wysokość opłat i niskość pensji, nie idą logicznie w parze. Dlatego myślimy nad przeprowadzką do przygranicznego miasteczka w Niemczech. Paradoksalnie za niższą pieniądze wynajmę większe mieszkanie z polskiej, niewielkiej pensji.
Strasznie nie lubię tych mieszkań z aneksem kuchennym, to jawne, deweloperskie oszustwo. Sprzedają pokój z salonem z aneksem kuchennym jako dwupokojowe, ale to nieprawda. W UK to jest kawalerka z salonem i aneksem. I cena odpowiednia do liczby pokoi a nie tylko metrażu.
Fatalita Ty zazdrościsz brzuszka a ja zazdroszczę wyspanym i mojemu TZ spania na brzuchu bez wstawania na siku w nocy.
Kamcia brzuszek śliczny, kształtny
Katy TSH nie jest tragiczne, nieznacznie większa dawka leku i będzie dobrze
Feeva czasem mnie tak boli. W ogóle ciągle mnie coś boli. Stawy, kości, cycki, brzuch, jelita, żołądek, ucho, plecy, biodra a sam brzuch na 10 sposobów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:18
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Hoope, ja sobie takie wybralam, marzylam o aneksie, teraz mi sie troche zmienilo, cale mieszkanie ma 70m2, na szczrscie bez problemu moge je przedzielic, ale alurat nam tak pasowalo. Zreszta dalismy za nie naprawde malo, po znajomosci
. Teraz mam dwa duze pokoje, ale malo haha, chcialabym miec trzy
Hoope, ja mieszkam przy granicy, przechodze most i jestem juz w Niemczech, akurat moim zdaniem wynajmowac tam mieszkanie jest cholernie drogo, nie wiem ile placisz za wynajem, ale kiedys jak sie orientowalismy, to nam niezla sumke policzyli a standardy nie byly jakies super.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:18
-
Kamcia, rewelacyjny brzusio
Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest z kredytami hipotecznymi podczas L4 – czy można takowy otrzymać, czy jesteśmy dla banku wiarygodne (zakładając że oboje z mężem mamy umowy na czas nieokreślony)? Czy przy ocenie zdolności kredytowej dziecko w widocznej ciąży liczy się już jako kolejny członek rodziny?
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
J.S teraz wszyscy tak budują, nie mam nic przeciwko ale niech nie mówią o tym mieszkanku dwupokojowe a realny pokój jest jeden
Niech mówią co chcą ale niech nie sprzedają tak, jak sprzedają
Nikt tak Polaka nie oszuka jak Polak.
Nie wiem ile to jest dużo ale ja płacę 1700 za dwa, gołe pokoje a mam po sąsiedzku ofery za 1450 zł, dwa razy taki metraż, po remoncie, plus przy niskich dochodach dodatek mieszkaniowy i na dwoje dzieci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:14
-
Wiesz co, nie orientuje sie jak to jest przy sprzedzach, bo mamy je po znajomosci i za bardzo dobra kase, wiec sie nawet nie zastanawialam, ale przy sprzedazy rzeczywiscie realny pokoj osobny jest jeden, a nie dwa, dlatego ja jakbym miala w planie sprzedaz to bym to oddzielila, wtedy bylyby dwa pokoje, osobno kuchnia itp
Wlasnie z oplatami, czy bez? U nas tak 1500-1800 z oplatami, bo znajomi wynajmuja, ale iles tam wszystkiego jest zadeklrowane, nie wiem jak to jest, jak sie przekroczy jakis limit gazu, pradu czy cos.
To powiem ci, ze trafilas fajna oferte, nam proponowano 700 euro, fakt ze mieszkanko bylo bardzo duze, ale wtedy oplaty wzrosly bo bez dzieci, narzeczenstwo, oni tez na to inaczej patrza. -
Katy wrote:Racja, racja
Mam wyniki, ale wychodzi na to, ze mialam mniej jednak na czczo albo mi cos babka zle powiedziala..I co myslicie? TSH mi wzroslo i to mnie bardziej martwi niz ten cukier..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34f1a498006e.jpg
Glukoza na czczo przekroczona, zawsze podają wyniki dla nieciezarnych -
To są całe opłaty ale mieszkam w małej miejscowości i tutaj realny zarobek to 2000 zł. Szczęśliwcy mają 2500 a mega farciarze 3000. I to nieliczni.
Ta oferta dotyczy wielu mieszkań, opłaty nie przekraczają 350-400 euro. A wiadomo, że nawet przy najniższej krajowej niemieckiej (8,84 euro za godzinę) co daje 1414,4 euro, zostaje jeszcze 1000 euro na życie. Z jednej pensji. Nieporównywalnie inna jakość życia. Szczególnie jeśli pracują oboje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:30
-
Feeva mnie tez czasem pociągnie, poboli, ponapina się. Czasem mam taki „bólowy dzień” .Teraz jeszcze mam problem z zaparciami to już w ogóle czuje brzuch- najpierw panikowalm aż dostałam olśnienia ze przecież przed ciąża tez czasem bolał mnie brzuch nie tylko z przyczyn miesiączkowych
. Plecy tez mnie czasem złapią, do kolekcji hemoroid tak wiec jak nie urok to s******. To moja pierwsza ciąża wiec nie wiem co jest ok a co nie jest. Ostatnio pytałam gin o te bóle to powiedziała ze jak pojawiają się i znikają nie wpływając na skracanie się szyjki czy coś to jest ok. Organizm jakoś przygotowuje się do tego co nas czeka
.
Tak wiec myśle ze na spokojnie- tym bardziej jeśli po nospie troszkę lepiej. Zaparz sobie jakieś ziółka i zrelaksuj się.
-
Hoope- my akurat szukaliśmy tylko mieszkań z aneksem, bo nikt nie musi sam w kuchni siedzieć, a ja tego już wyjątkowo nie lubię, więc mi akurat odpowiada taki układ. A istnym oszustwem wg mnie jest mówienie o faktycznie dwupokojowym mieszkaniu przekształconym na 3 pokoje, przy czym drzwi mają 50 cm, lozko stoi od ściany do ściany i to niby pokoj... jest już chamstwo pisanie o takim mieszkaniu ze jest trzypokojowe.
Fakt marzy mi się trzeci pokój ale nie takim kosztem żeby jeden był taki na ścisk. To już wolę spać na kanapiezresztą dziadki się odgrazaja że się zamienimy z nimi za jakiś czas
no zobaczymy jak się sytuacja wyklaruje.
Moja cukrzyca dziś wariuje, zjem ogórka i cukier 140... teraz zjadłam twaróg z rzodkiewka a tu 150, dzis rano na czczo 99. Nie wiem o co chodzi... może to z niewyspania... cholera wie... zaraz zjem sobie lody czekoladowe to może spadnie -
W ogóle dziś miałam taką sytuację ciekawą,.otóż siedzę sobie w domu i dochodziła jakoś 17,więc godzina powrotu starego z pracy, i ktoś dzwoni do drzwi. Podchodzę na spokojnie w dresie i krzyczę "niego czorta niesie" - otwieram drzwi a tu "Przybierzeli do Betlejem pasterze..."
i z tego stresu i szoku zamiast coś powiedzieć to zamknęłam im drzwi przed nosem...