X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia piękny brzusio :) Pawajoszka i Saperek gratuluję córeczek :) Patk mój w 20t4d 382g także nie dużo więcej, myślę że waga jak najbardziej prawidłowa :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tez nigdy wiecej diesla, dwa lata temu mielismy dwa, nowe silniki wiec problemow z odpaleniem nie bylo, ale juz zawsze psulo sie cos bardzo drogiego. Mam zle wspomnienia z tymi silnikami, teraz mam benzyne i jestem zadowolona.
    Szkoda ze tak sie potoczylo z lekarzem. Sen petarda :D

Fatalita, trzymam kciuki do lutego. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok.

Gratuluje udanych wizyt.
    Feeva, ty mi sie snilas, ze chcialam przyjsc do ciebie na kawe ale nie moglam, bo co sie szykowalam to chcialo mi sie siku i musialam zawracac i tak kilka razy. Za duzo forum :D

Tez nie moglam dzis spac, ciekawe czemu, kregoslup boli nadal - materac odwrocilam na czesc twarda, bylo ciut lepiej. Odebralam wyniki moczu - wszystko w normie, takze to nie nerki, ulga ;)

Kamcia, suuuper brzuszek, duzy juz :D

Patk, ja mam dwa pokoje, sypialnie I salon z kuchnia polaczone, tzn w sumie aneks kuchenny. Maly bedzie z nami w sypialni, bo mamy duza ponad 20m, a potem albo przedziele sypialnie na pol jak sie da, coby dwa pokoje byly albo oddziele kuchnie z salonem specjalnymi drzwiami, tylko one kosztuja kupe kasy.
    Mieszkanie kupilismy 3 lata temu, juz mamy wyremontowane, zostala nam lazienka ale nie pali sie, bo jest w dobrym stanie.

Fatalita, Hoope, Patk lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk - moja córa wczoraj 440 gram, więc wydaje mi się, że nie ma co się przejmować życzliwymi ;)

Jangwa - a jaki masz tej medeli? Elektryczny?
    Ja ogólnie nastawiam się na odciąganie pokarmu i chce dobry laktator,ale tak do 400 zł, więc jak któraś ma typy to z chęcią poznam :)

Kamcia - no ciąży nie da się ukryć ;) po cichu zazdroszczę brzuszka <3

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medela mini electric. Jestem zadowolona. W szpitalu mnie uratował jak przyszedł nawal pokarmu. A tak to mało używałam. Bardziej w sytuacjach gdzie dłużej małej nie karmilam,a mleka się nazbierało to odciagalam.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S no proszę :D wpadaj na kawę haha :D

Jakiś mam dzisiaj niespokojny dzień.
    Bolalo mnie podbrzusze tak delikatnie okresowo, potem doszły jakieś takie dziwne bóle/ciągnięcia w dole brzucha i wyżej koło biodra jak zmieniłam pozycje albo ucisnelam delikatnie brzuch w tym miejscu, a teraz jeszcze jak siedzę boli mnie coś w plecach z prawej strony nad prawym biodrem.
    Zaczynam się niepokoić, już się naczytalam o objawach przedwczesnego porodu...
    Mialyscie tak? Martwić się czy dzwonić do gina?

Wzięłam nospe i jakby trochę przeszło ale niepokój został.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:02

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w 20+2 miał 309 wiec tez nie za dużo

Byłam dziś na zajęciach fitness dla kobiet w ciąży. Od razu lepiej się czuje hehe.

Mały od kilku dni taki aktywny i wczoraj udało mi się nagrać jak brzuch mi faluje hehe

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też wynajmujemy mieszkanie. Nie mam nic przeciwko, w Europie średnio 40% mieszkań i domów pochodzi z wynajmu. Problemem jest wysokość opłat i niskość pensji, nie idą logicznie w parze. Dlatego myślimy nad przeprowadzką do przygranicznego miasteczka w Niemczech. Paradoksalnie za niższą pieniądze wynajmę większe mieszkanie z polskiej, niewielkiej pensji.

Strasznie nie lubię tych mieszkań z aneksem kuchennym, to jawne, deweloperskie oszustwo. Sprzedają pokój z salonem z aneksem kuchennym jako dwupokojowe, ale to nieprawda. W UK to jest kawalerka z salonem i aneksem. I cena odpowiednia do liczby pokoi a nie tylko metrażu.

Fatalita Ty zazdrościsz brzuszka a ja zazdroszczę wyspanym i mojemu TZ spania na brzuchu bez wstawania na siku w nocy.

Kamcia brzuszek śliczny, kształtny :)

Katy TSH nie jest tragiczne, nieznacznie większa dawka leku i będzie dobrze :)

Feeva czasem mnie tak boli. W ogóle ciągle mnie coś boli. Stawy, kości, cycki, brzuch, jelita, żołądek, ucho, plecy, biodra a sam brzuch na 10 sposobów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:18

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja sobie takie wybralam, marzylam o aneksie, teraz mi sie troche zmienilo, cale mieszkanie ma 70m2, na szczrscie bez problemu moge je przedzielic, ale alurat nam tak pasowalo. Zreszta dalismy za nie naprawde malo, po znajomosci ;) . Teraz mam dwa duze pokoje, ale malo haha, chcialabym miec trzy :D

Hoope, ja mieszkam przy granicy, przechodze most i jestem juz w Niemczech, akurat moim zdaniem wynajmowac tam mieszkanie jest cholernie drogo, nie wiem ile placisz za wynajem, ale kiedys jak sie orientowalismy, to nam niezla sumke policzyli a standardy nie byly jakies super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 17:18

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem mieszkamy w domku jednorodzinnym i mamy dużo miejsca, bo 150m2 ;D

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, rewelacyjny brzusio <3

Dziewczyny, a orientujecie się jak to jest z kredytami hipotecznymi podczas L4 – czy można takowy otrzymać, czy jesteśmy dla banku wiarygodne (zakładając że oboje z mężem mamy umowy na czas nieokreślony)? Czy przy ocenie zdolności kredytowej dziecko w widocznej ciąży liczy się już jako kolejny członek rodziny?

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wyglądamy tak :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e60222d58330.jpg

Hoope, Mała Matylda, efwka83, kamciaelcia, Katy, Feeva, Ktrina89, Kropka88, Katka., Sela, Witch15 lubią tę wiadomość

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S teraz wszyscy tak budują, nie mam nic przeciwko ale niech nie mówią o tym mieszkanku dwupokojowe a realny pokój jest jeden ;) Niech mówią co chcą ale niech nie sprzedają tak, jak sprzedają ;)

Nikt tak Polaka nie oszuka jak Polak.

Nie wiem ile to jest dużo ale ja płacę 1700 za dwa, gołe pokoje a mam po sąsiedzku ofery za 1450 zł, dwa razy taki metraż, po remoncie, plus przy niskich dochodach dodatek mieszkaniowy i na dwoje dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:14

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope 1700 zl to tylko pieniądze dla właściciela czy juz z opłatami? Tu u mnie powoli bez 2 tys nie ma co patrzeć :(

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, nie orientuje sie jak to jest przy sprzedzach, bo mamy je po znajomosci i za bardzo dobra kase, wiec sie nawet nie zastanawialam, ale przy sprzedazy rzeczywiscie realny pokoj osobny jest jeden, a nie dwa, dlatego ja jakbym miala w planie sprzedaz to bym to oddzielila, wtedy bylyby dwa pokoje, osobno kuchnia itp
    Wlasnie z oplatami, czy bez? U nas tak 1500-1800 z oplatami, bo znajomi wynajmuja, ale iles tam wszystkiego jest zadeklrowane, nie wiem jak to jest, jak sie przekroczy jakis limit gazu, pradu czy cos.
    To powiem ci, ze trafilas fajna oferte, nam proponowano 700 euro, fakt ze mieszkanko bylo bardzo duze, ale wtedy oplaty wzrosly bo bez dzieci, narzeczenstwo, oni tez na to inaczej patrza.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Racja, racja :) Mam wyniki, ale wychodzi na to, ze mialam mniej jednak na czczo albo mi cos babka zle powiedziala..I co myslicie? TSH mi wzroslo i to mnie bardziej martwi niz ten cukier..

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34f1a498006e.jpg

Glukoza na czczo przekroczona, zawsze podają wyniki dla nieciezarnych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w malutkim mieście ale moja rata kredytu w tym miesiacu wyniosła 710 zl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To są całe opłaty ale mieszkam w małej miejscowości i tutaj realny zarobek to 2000 zł. Szczęśliwcy mają 2500 a mega farciarze 3000. I to nieliczni.

Ta oferta dotyczy wielu mieszkań, opłaty nie przekraczają 350-400 euro. A wiadomo, że nawet przy najniższej krajowej niemieckiej (8,84 euro za godzinę) co daje 1414,4 euro, zostaje jeszcze 1000 euro na życie. Z jednej pensji. Nieporównywalnie inna jakość życia. Szczególnie jeśli pracują oboje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 19:30

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva mnie tez czasem pociągnie, poboli, ponapina się. Czasem mam taki „bólowy dzień” .Teraz jeszcze mam problem z zaparciami to już w ogóle czuje brzuch- najpierw panikowalm aż dostałam olśnienia ze przecież przed ciąża tez czasem bolał mnie brzuch nie tylko z przyczyn miesiączkowych :). Plecy tez mnie czasem złapią, do kolekcji hemoroid tak wiec jak nie urok to s******. To moja pierwsza ciąża wiec nie wiem co jest ok a co nie jest. Ostatnio pytałam gin o te bóle to powiedziała ze jak pojawiają się i znikają nie wpływając na skracanie się szyjki czy coś to jest ok. Organizm jakoś przygotowuje się do tego co nas czeka :).
    Tak wiec myśle ze na spokojnie- tym bardziej jeśli po nospie troszkę lepiej. Zaparz sobie jakieś ziółka i zrelaksuj się :).

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope- my akurat szukaliśmy tylko mieszkań z aneksem, bo nikt nie musi sam w kuchni siedzieć, a ja tego już wyjątkowo nie lubię, więc mi akurat odpowiada taki układ. A istnym oszustwem wg mnie jest mówienie o faktycznie dwupokojowym mieszkaniu przekształconym na 3 pokoje, przy czym drzwi mają 50 cm, lozko stoi od ściany do ściany i to niby pokoj... jest już chamstwo pisanie o takim mieszkaniu ze jest trzypokojowe.
    Fakt marzy mi się trzeci pokój ale nie takim kosztem żeby jeden był taki na ścisk. To już wolę spać na kanapie :D zresztą dziadki się odgrazaja że się zamienimy z nimi za jakiś czas :) no zobaczymy jak się sytuacja wyklaruje.

Moja cukrzyca dziś wariuje, zjem ogórka i cukier 140... teraz zjadłam twaróg z rzodkiewka a tu 150, dzis rano na czczo 99. Nie wiem o co chodzi... może to z niewyspania... cholera wie... zaraz zjem sobie lody czekoladowe to może spadnie :D

• Patk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziś miałam taką sytuację ciekawą,.otóż siedzę sobie w domu i dochodziła jakoś 17,więc godzina powrotu starego z pracy, i ktoś dzwoni do drzwi. Podchodzę na spokojnie w dresie i krzyczę "niego czorta niesie" - otwieram drzwi a tu "Przybierzeli do Betlejem pasterze..." :D i z tego stresu i szoku zamiast coś powiedzieć to zamknęłam im drzwi przed nosem...

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ