X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, trzymam kciuki <3

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalina
    a moja diab nie kazała mi liczyć WW czy IG
    i tak sie przekonałam, ze co jednej słuzy, drugiej nie musi, może to dotyczyc produktow tych super "zdrowych" :)
    mam jeść co lubie, na co mam ochote, cukry mają być w normie i bez ketonów
    bo to ciąza (tak mówi diab) i czasem gorzej zachcianki nie spełnic, niż zgrzeszyć
    bo ogólnie przekroczenia mam bardzo sporadyczne, częściej niskie cukry :) Patryk ładnie rośnie i to w tym wszystkim jest najważniejsze
    a potem mam zamiar ponownie pozegnać sie z cukrzyca ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita musi być dobrze, trzymam kciuki :) i powodzenia reszcie wizytujących! Ja dopiero na 19 idę.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie a raczej jej braku! Tyle szykowania, skrobania auta, czekania w poczekalni i co się dowiaduję? Że mój lekarz nie dostał pełnego kontraktu i go dziś nie ma! Jest inny! Nikt nie zadzwonił, nie uprzedził, nosz jak tak można, pacjent to nie worek do przerzucania! Dwa razy zmieniłam lekarza, trzeci nie zamierzam. Przerejestrowałam się na poniedziałek do swojego i dostanie opieprz.

Butelki, smoczki i laktator póki nie są potrzebne, mnie nie interesują, więc się nie wypowiem. Miałam avent komplet, ale dzieci cycowe i jedna bezsmoczkowa, więc doświadczenie minimalne.

Boję się diety jak diabeł święconej wody, współczuję Wam, słodkie dziewczyny. Kocham jeść i nie chcę, żeby cokolwiek mnie ograniczało, oprócz rozsądku.

Feeva co za obrzydliwie koszmarny sen, a sio! Mnie w snach TZ zdradza, ale jeszcze nikogo nie usmierciłam.

Fatalita no to potwierdziła się diagnoza i dalej "wiem, że nic nie wiem". Kiedy jedziecie do Łodzi? Jestem pełna nadziei, że będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 11:28

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita kciuki

klz9piqvvra11kd2.png

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie dzisiaj snilo ze dostalam szczeniaka i malego kotka w prezencie, mimo że jednego pieska już mam :-) kurier rano mnie zaskoczył i przywiózł materacyk dla Vanessy do łóżeczka, jaka radość :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 11:34

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, jaki materacyk kupiłaś?

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Mama, jaki materacyk kupiłaś?

120x60 materac dwustronny pianka PU i Lateks, 10cm grubosci

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze <3

Hoope, ja uśmierciłam tatę (na początku ciąży), teraz mamę... Ja nie wiem co to dziecko ze mną wyprawia! Niby takie sny to odwrotność w rzeczywistości i wierzę w to, bo nie wyobrażam sobie życia bez rodziców i niech tak zostanie. Nie chcę myśleć co będzie kiedyś :)

Co do smoczków i butelek, to smoczki Lovi, butelki antykolkowe CANPOL mam już w koszyku na bobaskowo.sklep.pl i laktator ręczny AKUKU. Jak się nie sprawdzi będę szukać dalej, ale opinie czytałam pozytywne :)

Ja mam nadzieję, że mi krzywa wyjdzie dobrze, bo dzień bez słodkości to dla mnie dzień stracony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 12:17

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    My już też po wizycie u nas wszystko ok serduszko jeszcze raz sprawdzone i ok widziałam dziurki od nosa :D z dalszym ciągu Pani doktor stawia na dziewczynę więc chyba będzie leonia A nie leon co mnie cieszy :)
    Jeśli chodzi o tsh to powiedziała żeby się nie martwić bo anty tpo mam w normie jedynie to mi zwiększyła dawke euthyroxu na 50
    Na następna wizytę mam badanie moczu i antygen rh

Feeva, pawojoszka, kamciaelcia, Hoope, Katka., XKamaCX, Kropka88, kattalinna, Fatalita, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny . Cukier 102 na czczo to dużo ja miałam 100 i leżę sobie dziś z powodu mojej krzywej w szpitalu. Podobno naczczo nie może być więcej niż 100 . Ale wygląda na to że miałam rację z tą cukrzyca że to niemożliwe żebym ja miała . Dziś na czczo 83 czyli ok godzinę po posiłku 114 czyli też ok . Plusy takie że zrobili mi pożądane USG i będzie córka no tak się cieszę że nie wiem siedem lat trzymam ciuszki różowe z nadzieją na dziewczynkę mała ma 385 gram czyli też w normie tak z same dobre wieści u mnie od rana

Feeva, kamciaelcia, Hoope, Kropka88, kattalinna, XKamaCX, Katy, Ktrina89, Fermina lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    w ciązy na czczo z zyły 92 max
    na glukometrze 90

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek, pawojoszka gratuluję córek :D <3

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny jakie Wy macie sny, szok! Mi jak już coś się śni, to jakieś czasy podstawówki.
    Czasem jakiś bardziej erotyczny sen bez udziału męża:D

W ogóle dziś mnie "życzliwa koleżanka" nastraszyła że waga mojego człowieka 339g jest za mała jak na 20tydz i 4 dzień. A mi się wydaje, że to ok biorąc pod uwagę moją cukrzycę. Cholera wie czy wierzyć takim życzliwym ludziom...
    Co myślicie?
    W ogóle jeżeli któraś z Was jest z okolic zachodniopomorskiego to naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić dr Węgrzynowskiego który robi echo serca. Super gość i jaki wytrwały :D postanowił układać tego mieszkańca mojego brzucha aż do pełnego wykonania badania.
    Na prenatalnych byłam w innej placówce i w Hahsie o niebo lepiej pod względem fachowości. Taka właśnie dygresja mnie naszła i postanowiłam podzielić się moimi spostrzeżeniami.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva współczuję takie sny w ciąży to masakra ja miewałam tak realistyczne koszmary że jeszcze przez pół dnia miałam te obrazy przed oczami to podobno przez hormony.

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk na pewno jest ok z wagą. To tylko szacowana waga i ma swój zakres błędu. Moja w 20t2d wazyla 317 g czyli w ogóle malutko.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanych wizyt <3

klz9piqvvra11kd2.png

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojszka, Saperek – gratuluję córeczek!

Patk, u mnie w 19t6d 283 g, lekarz nie mówił że za mało.

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję również :)

Udało mi się zapisać do łodzi dopiero na 22 lutego. I pewnie wtedy kciuki się przydadzą :)

Po lekarzu pojechaliśmy oglądać wózki. Póki co na prowadzenie wysunął się x-lander x-move +)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Czy Wy też nie możecie spać? Ja dziś od 1.45 się męczę. Jeszcze sobie wymyśliłam że skupię na niebie, bo okno mam nad głową, to tam nic ciekawego i szybko zasnę. A tu guzik... gwiazd się pełno pojawiło, jakieś wzmożone loty samolotów... I mnie wciągnęły te obserwacje... I tak leżę jak ten mosiek... chyba urlop mi jeszcze w głowie siedzi... miłego wtorku :)

Ja też dziś w nocy spać nie mogłam :/

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ