Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalina
a moja diab nie kazała mi liczyć WW czy IG
i tak sie przekonałam, ze co jednej słuzy, drugiej nie musi, może to dotyczyc produktow tych super "zdrowych"
mam jeść co lubie, na co mam ochote, cukry mają być w normie i bez ketonów
bo to ciąza (tak mówi diab) i czasem gorzej zachcianki nie spełnic, niż zgrzeszyć
bo ogólnie przekroczenia mam bardzo sporadyczne, częściej niskie cukryPatryk ładnie rośnie i to w tym wszystkim jest najważniejsze
a potem mam zamiar ponownie pozegnać sie z cukrzyca -
Jestem po wizycie a raczej jej braku! Tyle szykowania, skrobania auta, czekania w poczekalni i co się dowiaduję? Że mój lekarz nie dostał pełnego kontraktu i go dziś nie ma! Jest inny! Nikt nie zadzwonił, nie uprzedził, nosz jak tak można, pacjent to nie worek do przerzucania! Dwa razy zmieniłam lekarza, trzeci nie zamierzam. Przerejestrowałam się na poniedziałek do swojego i dostanie opieprz.
Butelki, smoczki i laktator póki nie są potrzebne, mnie nie interesują, więc się nie wypowiem. Miałam avent komplet, ale dzieci cycowe i jedna bezsmoczkowa, więc doświadczenie minimalne.
Boję się diety jak diabeł święconej wody, współczuję Wam, słodkie dziewczyny. Kocham jeść i nie chcę, żeby cokolwiek mnie ograniczało, oprócz rozsądku.
Feeva co za obrzydliwie koszmarny sen, a sio! Mnie w snach TZ zdradza, ale jeszcze nikogo nie usmierciłam.
Fatalita no to potwierdziła się diagnoza i dalej "wiem, że nic nie wiem". Kiedy jedziecie do Łodzi? Jestem pełna nadziei, że będzie dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 11:28
Fatalita lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Mi sie dzisiaj snilo ze dostalam szczeniaka i malego kotka w prezencie, mimo że jednego pieska już mam
kurier rano mnie zaskoczył i przywiózł materacyk dla Vanessy do łóżeczka, jaka radość
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 11:34
-
Fatalita trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze
Hoope, ja uśmierciłam tatę (na początku ciąży), teraz mamę... Ja nie wiem co to dziecko ze mną wyprawia! Niby takie sny to odwrotność w rzeczywistości i wierzę w to, bo nie wyobrażam sobie życia bez rodziców i niech tak zostanie. Nie chcę myśleć co będzie kiedyś
Co do smoczków i butelek, to smoczki Lovi, butelki antykolkowe CANPOL mam już w koszyku na bobaskowo.sklep.pl i laktator ręczny AKUKU. Jak się nie sprawdzi będę szukać dalej, ale opinie czytałam pozytywne
Ja mam nadzieję, że mi krzywa wyjdzie dobrze, bo dzień bez słodkości to dla mnie dzień straconyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 12:17
Fatalita lubi tę wiadomość
-
Hejka
My już też po wizycie u nas wszystko ok serduszko jeszcze raz sprawdzone i ok widziałam dziurki od nosaz dalszym ciągu Pani doktor stawia na dziewczynę więc chyba będzie leonia A nie leon co mnie cieszy
Jeśli chodzi o tsh to powiedziała żeby się nie martwić bo anty tpo mam w normie jedynie to mi zwiększyła dawke euthyroxu na 50
Na następna wizytę mam badanie moczu i antygen rh
Feeva, pawojoszka, kamciaelcia, Hoope, Katka., XKamaCX, Kropka88, kattalinna, Fatalita, Fermina, Sela lubią tę wiadomość
-
Część dziewczyny . Cukier 102 na czczo to dużo ja miałam 100 i leżę sobie dziś z powodu mojej krzywej w szpitalu. Podobno naczczo nie może być więcej niż 100 . Ale wygląda na to że miałam rację z tą cukrzyca że to niemożliwe żebym ja miała . Dziś na czczo 83 czyli ok godzinę po posiłku 114 czyli też ok . Plusy takie że zrobili mi pożądane USG i będzie córka no tak się cieszę że nie wiem siedem lat trzymam ciuszki różowe z nadzieją na dziewczynkę mała ma 385 gram czyli też w normie tak z same dobre wieści u mnie od rana
Feeva, kamciaelcia, Hoope, Kropka88, kattalinna, XKamaCX, Katy, Ktrina89, Fermina lubią tę wiadomość
-
Jeny jakie Wy macie sny, szok! Mi jak już coś się śni, to jakieś czasy podstawówki.
Czasem jakiś bardziej erotyczny sen bez udziału męża:D
W ogóle dziś mnie "życzliwa koleżanka" nastraszyła że waga mojego człowieka 339g jest za mała jak na 20tydz i 4 dzień. A mi się wydaje, że to ok biorąc pod uwagę moją cukrzycę. Cholera wie czy wierzyć takim życzliwym ludziom...
Co myślicie?
W ogóle jeżeli któraś z Was jest z okolic zachodniopomorskiego to naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić dr Węgrzynowskiego który robi echo serca. Super gość i jaki wytrwałypostanowił układać tego mieszkańca mojego brzucha aż do pełnego wykonania badania.
Na prenatalnych byłam w innej placówce i w Hahsie o niebo lepiej pod względem fachowości. Taka właśnie dygresja mnie naszła i postanowiłam podzielić się moimi spostrzeżeniami. -
Dziewczyny gratuluję również
Udało mi się zapisać do łodzi dopiero na 22 lutego. I pewnie wtedy kciuki się przydadzą
Po lekarzu pojechaliśmy oglądać wózki. Póki co na prowadzenie wysunął się x-lander x-move +)
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Patk wrote:Czy Wy też nie możecie spać? Ja dziś od 1.45 się męczę. Jeszcze sobie wymyśliłam że skupię na niebie, bo okno mam nad głową, to tam nic ciekawego i szybko zasnę. A tu guzik... gwiazd się pełno pojawiło, jakieś wzmożone loty samolotów... I mnie wciągnęły te obserwacje... I tak leżę jak ten mosiek... chyba urlop mi jeszcze w głowie siedzi... miłego wtorku
Ja też dziś w nocy spać nie mogłamMatylda