X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Katka, pięknie rosną Ci dziewczyny :-D

Jak wrażenia po szkole?

Feeva, to nie tyle z wredoty co z dużego stresu. No i lekarz pouciskał jeszcze pełny pęcherz. A jak poszło jedno, to i drugie. Szkoda mi zwierzaka ale ubaw mieliśmy niezły ;-) wet uspokoił, że takie sytuacje zdarzają się też innym pacjentom to mi mniej głupio
    Na pierwszych zajęciach mieliśmy o przebiegu ciąży (jak dziecko w brzuchu się rozwija), później przebieg porodu (oglądaliśmy film o kobietach jak rodzą) i jeszcze informacje o połogu.
    A i dostaliśmy prezenciki do domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:43

klz9piqvvra11kd2.png

• XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, próbowałam ;)

Tak samo jak u Patk - spacer, schody, lekkie podskoki i przysiady nawet ;) Prince polo też nie pomogło :( a tak uwielbiam :D

Patk lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Feeva, coś Ty narobiła??? Zamiast oglądać sobie serial to znowu przeglądam rożki, kocyki, pieluszki i wszystko inne... :-P

XD XD XD
    Chciałam dobrze :P

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana
    Odebrałam wyniki po 5tygodniach brania euthyroxu 25 moje tsh jeszcze wzrosło z 3.25 na 3.53
    Robiłam jeszcze anty tpo wyszło 15.49
    P/c. P. Rec tsh <0.300
    Może mi ktoś pomóc?

Jutro na 9 mam wizytę u mojej gin niestety endokrynologa nie mam tylko znajomy internista ma pogadać ze swoim kolegą endokrynologiem

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, piękny ten Twój Adaś <3

Dziewczyny, ile dzisiaj dobrych wiadomości :D
    Katka, Patk, Kamcia, MamaDi - gratuluję udanych wizyt.

Kama – wspaniale że z główką się wyjaśniło, wierzę, że z klatką piersiową też będzie dobrze, nie martw się na zapas.

J.S bardzo się cieszę, że u mamy wszystko w porządku :)

J.S, Cola87, XKamaCX, Patk lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Marysi, martwię się...

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope :D myślałam, że o dziecia chodzi :) a ślubne jak dostaniemy to też coś podeślę ;) J.S. super że wyniki mamy są dobre! Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

J.S, Patk, Katka. lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    J.S. to podwójne dobrze bo nie dość, że fotel uratowany to jeszcze próbka do badań wzięta ;-)

Duże te Wasze dzieci. Moja kruszynka w 20 tygodniu 375g ważyła. Pewnie urodzi się długa i chuda, taka mała glizda ;-)

To moja jeszcze mniej wg om 20+3 351 g

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jakby saperka 351 porównać z dzisiejszym moim 505 na podobny tc to jest różnica :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale czego to zależy żeby aż taka różnica?
    Mogę liczyć na drobne dziecko? Ja się urodziłam 51 cm ale mój chłop duży

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek
    Na pewno cechy osobnicze
    Geny też mają znaczenie
    Ale i precyzja pomiaru (bo drugie takie samo badanie przez tego samego lekarza na tym samym usg zawsze da inny wynik) :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka w 21w+6 ważyła 460g :)
    U mnie około 20tc pojawiły się twardnienia na które manez nic nie pomógł niestety;(
    W ciągu tygodnia szyjka się skróciła o 8mm dlatego mam nakaz leżenia plus :magnez w dużej dawce, duphaston, nospa i zastrzyk z progesteronem bo od luteiny dopochwowej dostałam grzybicy ;(
    Ogólnie to grzybica tez mogła spowodować to skracanie No ale jednak trzeba częściej kontrolować i trochę stresów doszło

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique
    Infekcja jak najbardziej
    Ale trzymam kciuki żeby było tylko dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też często myślę o Marysi tak nagle zamilkła ciekawe jak tam mała mam nadzieję że już lepiej.
    Dominique współczuję stresu teraz masz taki przełomowy czas . Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze .

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia pisała 2 stycznia chyba ostatni raz. Może zaczęli remont i nie ma czasu? Mam nadzieję, że po prostu ma dużo na głowie i są już z córeczką w domu. Nijak nie możemy się z nią skontaktować :/

Dominigue leżenie potrafi pięknie wydłużyć szyjkę, tego się trzymajmy :) Trochę tych leków masz do jedzenia.

Saperek masz malutką dawkę leku. Tyle co nic. Powinien Cię prowadzić endokrynolog jednak...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Marysia pisała 2 stycznia chyba ostatni raz. Może zaczęli remont i nie ma czasu? Mam nadzieję, że po prostu ma dużo na głowie i są już z córeczką w domu. Nijak nie możemy się z nią skontaktować :/

Dominigue leżenie potrafi pięknie wydłużyć szyjkę, tego się trzymajmy :) Trochę tych leków masz do jedzenia.

Saperek masz malutką dawkę leku. Tyle co nic. Powinien Cię prowadzić endokrynolog jednak...

No trochę tego jest :( a jakie koszty!!! Zastrzyk z prolaktyna od 160-200zl za tydzien :( No ale co się nie zrobi dla maluszka.
    Tabletek tez sporo, mam 22 tabletki do łykania, jedna dopochwowe i 3 zastrzyki( prolaktyna i 2xclexane ) ;0

• Patk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też nie możecie spać? Ja dziś od 1.45 się męczę. Jeszcze sobie wymyśliłam że skupię na niebie, bo okno mam nad głową, to tam nic ciekawego i szybko zasnę. A tu guzik... gwiazd się pełno pojawiło, jakieś wzmożone loty samolotów... I mnie wciągnęły te obserwacje... I tak leżę jak ten mosiek... chyba urlop mi jeszcze w głowie siedzi... miłego wtorku :)

• Katka. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Czy Wy też nie możecie spać? Ja dziś od 1.45 się męczę. Jeszcze sobie wymyśliłam że skupię na niebie, bo okno mam nad głową, to tam nic ciekawego i szybko zasnę. A tu guzik... gwiazd się pełno pojawiło, jakieś wzmożone loty samolotów... I mnie wciągnęły te obserwacje... I tak leżę jak ten mosiek... chyba urlop mi jeszcze w głowie siedzi... miłego wtorku :)
    Też mam problemy ze spaniem ;/a najgorsze jest ciągłe chodzenie do ubikacji w nocy...

A i dzisiaj zaczynamy 25tc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 07:03

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza mi się obudzić w nocy i nie móc zasnąć
    Ale najczęściej śpię jak dziecko
    Dziś jednak była dziwna noc, miałam wrażenie że ciągle nie śpię, a spałam na pewno
    Tak dobrze, że mąż właśnie zaspal do pracy :) gdybym wiedziała już bym była u diabetologa , jednak co innego zaplanowaliśmy -jutro, a zadzwonię jak mały się obudzi
    synuś też nie mial pobudek, pomógł zatem tacie zaspac
    Teraz mniej piję to często mam jedną pobudke w nocy na siusiu

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam jednak glukoze od nich wiec niepotrzebnie kupilam..Pierwsze 20min przelezalam na kozetce bo tak mi bylo niedobrze :/ cukier na czczo 102..

Tez zaczynam 25 tydzien :D

Katka. lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ