X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Katka, pięknie rosną Ci dziewczyny :-D

Jak wrażenia po szkole?

Feeva, to nie tyle z wredoty co z dużego stresu. No i lekarz pouciskał jeszcze pełny pęcherz. A jak poszło jedno, to i drugie. Szkoda mi zwierzaka ale ubaw mieliśmy niezły ;-) wet uspokoił, że takie sytuacje zdarzają się też innym pacjentom to mi mniej głupio
    Na pierwszych zajęciach mieliśmy o przebiegu ciąży (jak dziecko w brzuchu się rozwija), później przebieg porodu (oglądaliśmy film o kobietach jak rodzą) i jeszcze informacje o połogu.
    A i dostaliśmy prezenciki do domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 20:43

klz9piqvvra11kd2.png

• XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, próbowałam ;)

Tak samo jak u Patk - spacer, schody, lekkie podskoki i przysiady nawet ;) Prince polo też nie pomogło :( a tak uwielbiam :D

Patk lubi tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Feeva, coś Ty narobiła??? Zamiast oglądać sobie serial to znowu przeglądam rożki, kocyki, pieluszki i wszystko inne... :-P

XD XD XD
    Chciałam dobrze :P

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana
    Odebrałam wyniki po 5tygodniach brania euthyroxu 25 moje tsh jeszcze wzrosło z 3.25 na 3.53
    Robiłam jeszcze anty tpo wyszło 15.49
    P/c. P. Rec tsh <0.300
    Może mi ktoś pomóc?

Jutro na 9 mam wizytę u mojej gin niestety endokrynologa nie mam tylko znajomy internista ma pogadać ze swoim kolegą endokrynologiem

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola, piękny ten Twój Adaś <3

Dziewczyny, ile dzisiaj dobrych wiadomości :D
    Katka, Patk, Kamcia, MamaDi - gratuluję udanych wizyt.

Kama – wspaniale że z główką się wyjaśniło, wierzę, że z klatką piersiową też będzie dobrze, nie martw się na zapas.

J.S bardzo się cieszę, że u mamy wszystko w porządku :)

J.S, Cola87, XKamaCX, Patk lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Marysi, martwię się...

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope :D myślałam, że o dziecia chodzi :) a ślubne jak dostaniemy to też coś podeślę ;) J.S. super że wyniki mamy są dobre! Gratuluję dziewczyny udanych wizyt :)

J.S, Patk, Katka. lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    J.S. to podwójne dobrze bo nie dość, że fotel uratowany to jeszcze próbka do badań wzięta ;-)

Duże te Wasze dzieci. Moja kruszynka w 20 tygodniu 375g ważyła. Pewnie urodzi się długa i chuda, taka mała glizda ;-)

To moja jeszcze mniej wg om 20+3 351 g

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jakby saperka 351 porównać z dzisiejszym moim 505 na podobny tc to jest różnica :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale czego to zależy żeby aż taka różnica?
    Mogę liczyć na drobne dziecko? Ja się urodziłam 51 cm ale mój chłop duży

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek
    Na pewno cechy osobnicze
    Geny też mają znaczenie
    Ale i precyzja pomiaru (bo drugie takie samo badanie przez tego samego lekarza na tym samym usg zawsze da inny wynik) :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja malutka w 21w+6 ważyła 460g :)
    U mnie około 20tc pojawiły się twardnienia na które manez nic nie pomógł niestety;(
    W ciągu tygodnia szyjka się skróciła o 8mm dlatego mam nakaz leżenia plus :magnez w dużej dawce, duphaston, nospa i zastrzyk z progesteronem bo od luteiny dopochwowej dostałam grzybicy ;(
    Ogólnie to grzybica tez mogła spowodować to skracanie No ale jednak trzeba częściej kontrolować i trochę stresów doszło

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique
    Infekcja jak najbardziej
    Ale trzymam kciuki żeby było tylko dobrze

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też często myślę o Marysi tak nagle zamilkła ciekawe jak tam mała mam nadzieję że już lepiej.
    Dominique współczuję stresu teraz masz taki przełomowy czas . Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze .

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia pisała 2 stycznia chyba ostatni raz. Może zaczęli remont i nie ma czasu? Mam nadzieję, że po prostu ma dużo na głowie i są już z córeczką w domu. Nijak nie możemy się z nią skontaktować :/

Dominigue leżenie potrafi pięknie wydłużyć szyjkę, tego się trzymajmy :) Trochę tych leków masz do jedzenia.

Saperek masz malutką dawkę leku. Tyle co nic. Powinien Cię prowadzić endokrynolog jednak...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Marysia pisała 2 stycznia chyba ostatni raz. Może zaczęli remont i nie ma czasu? Mam nadzieję, że po prostu ma dużo na głowie i są już z córeczką w domu. Nijak nie możemy się z nią skontaktować :/

Dominigue leżenie potrafi pięknie wydłużyć szyjkę, tego się trzymajmy :) Trochę tych leków masz do jedzenia.

Saperek masz malutką dawkę leku. Tyle co nic. Powinien Cię prowadzić endokrynolog jednak...

No trochę tego jest :( a jakie koszty!!! Zastrzyk z prolaktyna od 160-200zl za tydzien :( No ale co się nie zrobi dla maluszka.
    Tabletek tez sporo, mam 22 tabletki do łykania, jedna dopochwowe i 3 zastrzyki( prolaktyna i 2xclexane ) ;0

• Patk Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też nie możecie spać? Ja dziś od 1.45 się męczę. Jeszcze sobie wymyśliłam że skupię na niebie, bo okno mam nad głową, to tam nic ciekawego i szybko zasnę. A tu guzik... gwiazd się pełno pojawiło, jakieś wzmożone loty samolotów... I mnie wciągnęły te obserwacje... I tak leżę jak ten mosiek... chyba urlop mi jeszcze w głowie siedzi... miłego wtorku :)

• Katka. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Czy Wy też nie możecie spać? Ja dziś od 1.45 się męczę. Jeszcze sobie wymyśliłam że skupię na niebie, bo okno mam nad głową, to tam nic ciekawego i szybko zasnę. A tu guzik... gwiazd się pełno pojawiło, jakieś wzmożone loty samolotów... I mnie wciągnęły te obserwacje... I tak leżę jak ten mosiek... chyba urlop mi jeszcze w głowie siedzi... miłego wtorku :)
    Też mam problemy ze spaniem ;/a najgorsze jest ciągłe chodzenie do ubikacji w nocy...

A i dzisiaj zaczynamy 25tc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 07:03

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza mi się obudzić w nocy i nie móc zasnąć
    Ale najczęściej śpię jak dziecko
    Dziś jednak była dziwna noc, miałam wrażenie że ciągle nie śpię, a spałam na pewno
    Tak dobrze, że mąż właśnie zaspal do pracy :) gdybym wiedziała już bym była u diabetologa , jednak co innego zaplanowaliśmy -jutro, a zadzwonię jak mały się obudzi
    synuś też nie mial pobudek, pomógł zatem tacie zaspac
    Teraz mniej piję to często mam jedną pobudke w nocy na siusiu

Cola87 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam jednak glukoze od nich wiec niepotrzebnie kupilam..Pierwsze 20min przelezalam na kozetce bo tak mi bylo niedobrze :/ cukier na czczo 102..

Tez zaczynam 25 tydzien :D

Katka. lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ