X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u weterynarza. Kiciuś dał popis. Pan doktor próbował pobrać od niego mocz, znaczy wydusić z pęcherza ale się nie udało. Mieliśmy w domu zebrać. Zdążyliśmy wyjść z gabinetu i kiciuś zlał się w samochodzie. Jeszcze dobrze nie siedliśmy. Dobrze że był w transporterze. Za kota i z powrotem z próbką. Kot cały w moczu, upaćkał pół gabinetu. Ale to nic. Lekarz poszedł wypłukać transporter i po coś do wytarcia a kiciuś w tym czasie dwójkę pod stołem... W sumie pan doktor pytał jak kupka wygląda

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, to jak to tak to, na randke sie wybierzesz nieprzygotowana?
    Olac go, moj mi powiedzial, ze mam wiekszy tylek i brzuchol wielki sie robi, a co on myslal, ze bede tamcowac w jeansach ze zgrabnym plaskim brzuchem i tylkiem, dobre sobie :D

Dziewczyny pamietacie, jak prosilam o kciuki za mame? Przyszly wyniki iii wszystko jest dobrze! Jestem bardzo szczesliwa, kamien z serca.

Pawjoszka, ech :( Trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 18:25

kamciaelcia, kattalinna, pawojoszka, Kropka88, Hoope, Jagoda14, XKamaCX, Katy, Mała Matylda, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope a jak :D darmo to biere XD
    Mój mi na szczęście nie dogryza bo wie że by się to dla niego źle skończyło :D Koniec z obiadkami itd XD

Kattalinna ah te koty wredoty :D

Pawojoszka no nieciekawie... Na darmo bobra ogolilaś XD

J.S super że z mamą wszystko ok!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 18:34

J.S lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Jeden maluszek ma 555g, a drugi 561 ;) I wszystko jest dobrze.

Byłam dzisiaj także na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia.

kamciaelcia, Kropka88, Feeva, Hoope, XKamaCX, Katy, Mała Matylda, Sela lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w domku, chwile odpoczęłam
    na usg lekarz nie miał się do czego przyczepić
    mam duzo zdjęc, ale na żadnym nie ma maluszka :D same cześci serca, dla odmiany mózgu :D
    Patryk waży 505 g, a więc troszke więcej niż tc
    jajca są :) nifty sie nie pomyliło :D
    pocieszajace :D ja na wadze minus 10kg, cukry po sniadaniu rzedu 80-90
    a jutro diabetolog, więc niech mi nie marudzi na temat mojej wagi ;)

w środe usg na nfz, ciekawa jestem jak wtedy wyjda pomiary?

kattalinna, Kropka88, Feeva, Hoope, XKamaCX, Katy, Katka., Mała Matylda lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, pięknie rosną Ci dziewczyny :-D

Jak wrażenia po szkole?

Feeva, to nie tyle z wredoty co z dużego stresu. No i lekarz pouciskał jeszcze pełny pęcherz. A jak poszło jedno, to i drugie. Szkoda mi zwierzaka ale ubaw mieliśmy niezły ;-) wet uspokoił, że takie sytuacje zdarzają się też innym pacjentom to mi mniej głupio

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, super! Jak bylo w szkole?

Kamcia, duuuzy jest, chociaz moj w 21 wazyl 468 g :D Wydawalo mi sie, ze to bardzo duzo, ale chyba jest calkiem spoko.

Kattalina, mialam tak z psem, glupia sytuacja ale moj wet tez uspokajal, ze to normalka. Dobrze, ze nasikal wam w transporterze, a nie w aucie na siedzenie, bo dopiero by bylo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk waży więcej na pewno niż Piotruś na tym etapie :) cukrami tez nie jest utuczony :)
    Piotruś w którymś momencie wskoczył na 90 centyl, nawet lekarz się zdziwił, zgonił na geny (mąż 5kg i 60 cm), cukrzyca przecież unormowana
    a potem jakoś tak rósł swoim tempem i urodził się akuracik
    potem też zawsze by na 90 centylu, dopiero teraz-po roku ciutke z niego spada
    a śmieję się do siebie, że Patryk wszystko ma większe, a pomiar zaniżył cereb :D
    jednak każdy pomiar mieści się w normach, później na pewmo będą jeszcze większe rozbieżnośći
    i w środe okaże sie jak inny sprzęt i inna ręka lekarza ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. to podwójne dobrze bo nie dość, że fotel uratowany to jeszcze próbka do badań wzięta ;-)

Duże te Wasze dzieci. Moja kruszynka w 20 tygodniu 375g ważyła. Pewnie urodzi się długa i chuda, taka mała glizda ;-)

Katka. lubi tę wiadomość

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie ta cukrzyca dobija bo wiem że nawet jak to mija po ciąży to i tak znaczy że kiedyś będę mieć problemy z cukrzyca bo to wraca w okresie po przekwitaniu jak się zmieniają hormony tak że dla mnie to zapowiedź na przyszłość i to nie że mogę mieć a że będę mieć ,a cukrzyca to poważna sprawa . Narazie jestem w fazie zaprzeczenia że to nie możliwe że ja napewno nie mam żadnej cukrzycy ,że napewno coś było nie tak z badaniami ,że może za późno jadłam dzień wcześniej albo coś i dlatego mi tak ta krzywa wyszła . Po badaniach na oddziale będę mieć pewność i nie będę sobie mogła dłużej tłumaczyć . Muszę poszukać jakie są normy i czy rzeczywiście jest tak zle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 18:58

cf409fc7e7.png
  • MamaDi Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dwie godziny nadrabialam tygodniowe zaległości na forum;) ja byłam na polowkowych 2 stycznia i wszystko ok, Będzie druga dziewczynka Nina:)

kamciaelcia, Feeva, Kropka88, Hoope, kattalinna, Katka., XKamaCX, Mała Matylda, Patk, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 20t2d wazyla 317 g wiec też malutka.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka duże dziewczyny :)

Kamcia Twój fiflak też :D

Moja Mała w 21tc ważyła 380g :) Mam nadzieję że urodzi się taka drobniutka :)

Kattalinna śmieje się tylko :) wiem jakie zwierzaki są w stresie u weta. Z psem mojej mamy jak się podjeżdża pod lecznice to telepie się jakby padake miał :)

Polecam stronę www.bobaskowo.sklep.pl
    Jest tam dosłownie wszystko i bardzo przystępne ceny. Powrzucalam do koszyka wszystko to co dla mnie i dla dzieciaczka jeszcze jest potrzebne, podkłady, smoczki, butelki, pojemniki na pokarm, kocyki, akcesoria higieniczne, itp no po prostu wszystko w jednym miejscu :)
    W koszyku już są, teraz tylko trzeba składać zamówienie. Mężu! Dawaj hajsy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 19:07

Katka., MamaDi lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę sprawdzić ile córka ważyła :D
    w troszkę innych terminach robiłam usg
    19+2 300g a 23+0 577g
    urodziła się troszke większa, niz Piotruś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 19:11

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna dlatego mam psa, mówię sikaj i sika XD Wstydu nie ma ;) Np. królikowi mówię nie bobcz a on bobczy dalej :P

J.S no właśnie, głupio tak, nie przygotować się na randkę. Ale wiecie jak to jest, jeśli się ogolę, na bank zdejmę majtki XD

Brawa dla mamy!
    Gratuluję wizyt dziewczyny, widzicie, same dobre wieści!

Wy się tak wagą na tym etapie nie sugerujcie, bo moja córka malutka była a w sumie 3650 musiałam wycisnąć. Także jeszcze mogą być duże niespodzianki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 19:17

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutkie, moj bedzie chyba duzy :D Ciekawe, ciekawe.

Hoope, moj kulturalny krolik, robi tylko do kuwety, wiec jak kica sobie po domu, to jak ma parcie to rusza w strone klatki, tyle dobrze bo wystarczy ze mojemu psu zdarza sie zalatwiac w domu, szlag mnie trafia.
    No taak, jak juz bedzie gladko, to gaciorki w dol :D Czulam to ostatnio, ale ile sie nagimnastykowalam, namachalam, a na drugi dzien jeszcze robilam ogledziny czy przypadkiem nie zrobilam sobie jakiejs ekstra fryzurki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 19:17

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam ze zwierząt mam tylko rybki.
    Sa mega ekologiczne, co zeżrą to wysrają a potem jeszcze to zeżrą XD wyprowadzać nie trzeba, pilnować też, do weta nie trzeba chodzić XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 19:25

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moj pierwszy zakup, odważyłam się w końcu :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7746658ed7bd.jpg

co do wagi to mój maluch w 20+6 ważył 390 gram

a co do butelki i smoczka to podpowiedzcie na co zwrocic uwage, jaka firma bo nie mam zielonego pojecia

kattalinna, kamciaelcia, Katka., Feeva, Hoope, Mała Matylda, pawojoszka lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, coś Ty narobiła??? Zamiast oglądać sobie serial to znowu przeglądam rożki, kocyki, pieluszki i wszystko inne... :-P

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    postanowione :)
    nie widzi mi sie jutro jechać z małym do diabetologa...sama jade raniutko, jestem niemal pierwsza i wracam po godzinie
    a z nim...wstaje po 8, zanim zje, zanim go ubiorę, potem dzwiganie, jazda autem, gdzie martwię sie jesli jest ślisko, siedzę dłuzej, ponieważ więcej pacjentów (i tych uprzywilejowanych)
    zadzwonię rano i nakłamię :D że auto nie odpaliło, a drugim mąż do pracy pojechał :) i tym drugim przyjdę w środę raniutko jak tylko się da-bez dziecka bo w tamtym aucie nie ma fotelika...chyba dobry blef? bo z przełożeniem wizyty nie robia problemu, paski czy insulinę mam, najbardziej mi zależy przełożyć na srodę na 8 rano, bo mąż ma i tak wolne przez moje usg połówkowe u nas w szpitalu...cel-zaliczyc diabetologa do 9 i zdązyc na usg na 10:30 jest szansa...
    oby odebrała telefon pielegniarka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ