X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nie martw się, na pewno wszystko jest ok :)

XKamaCX lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do szkoly rodzenia w srode, jedno spotkanie juz bylo, ale oczywiscie ja zadzwonilam dopiero dzis, bo wczesniej nie chcialm wyjsc na wariatke, ze tak szybko :D

Jestem na l4 od samego poczatku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:13

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.. Mam nadzieję, bo zwariować można..

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama pewnie to jakaś indywidualna sprawa, dziecko już jest tak duże, że aż dziwne, że są problemy z usg. Rośnie przecież ładnie :) Będzie dobrze ;)

Feeva ciekawe za co Cię tak kopie w doopę XD

Cola fotki masz?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby wszystko ładnie, tylko ta pojemność klatki piersiowej jest 'zwężona' według jej pomiaru.. :(

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope musiałam zasłużyć :D

Też zapisałam się do szkoły rodzenia niedaleko mnie, bezpłatnie. Zaczynam 6.02 :)
    Miałam sobie dać spokój, ale skoro bezpłatne i opinie dobre a i tak siedzę w domu, to postanowiłam skorzystać. A nuż później się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:30

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze ;) . Ciekawe czego ja się dowiem 23.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:07

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, u nas tak samo jest bezplatna, dlatego ide ;) Dokladnie tak czy siak siedze w domu, u nas jedno spotkanie juz bylo, teraz drugie, pewnie juz sie dziewczyny poznaly i ja wejde, nie lubie tak :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziesz sama, czy z chłopem? :)

Ja to sama, mój mąż pracuje zazwyczaj do 17, a ja wybrałam sobie spotkania od 12-14:30, więc nawet nie mógłby wyrwać się z pracy. I to jeszcze co wtorek :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama, sama ;) Mojego tez nie bedzie, bo w pracy, a jak bedzie to spi po nockach, takze ide sama. Moja kolezanak chodzila i mowila mi, ze wiekszosc dziewczyn byla sama, dopiero pod koniec sa jakies spotkania z facetami ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mam jedno takie ładne :) ciekawa jestem też jak jutro na prenatalnych wyjdą zdjecia.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10a7f079a547.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:26

kattalinna, Hoope, Feeva, Katka., XKamaCX, Katy, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola śliczny maluszek :) co do owłosienia to myslalam ze tylko u mnie tak szybko rośnie..szkoda ze na głowie odwrotnie :)

Cola87 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama polubiłam bo jestem pewna, że nie ma co panikować, drugi lekarz to potwierdzi :-) a próbowałaś zjeść słodkie przed wizytą?

Feeva, dziś w urzędzie się dowiedziałam, że też muszę zrobić to debilne zdjęcie... Zaniosłam takie srzed 3 lat (załapałam się na dowód z adresem i normalną gębą) a mi pani, że teraz przyjmie ale do wydania prawka muszę dostarczyć nowe... Może od razu paszport wyrobię, bo od lat przez to zdjęcie się nie mogę zdecydować ;-)

Ja na L4 od bodajże 14 tygodnia.

Do szkoły miałam dzwonić ale w końcu nie dzwoniłam. Przypomnijcie mi jutro ;-) U mnie z tego co widziałam też głupie godziny, trudno, będzie się mąż z pracy urywał. Bo tak naprawdę to bardziej ze względu na niego chcę chodzić. Ja jakąś wiedzę i doświadczenie mam, a dla niego dziecko to abstrakcja. Do tej pory zaczynały od wieku 8 lat, a nie od 0 ;-)

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zmobilizowałyście i zadzwoniłam dzisiaj do szkoły rodzenia :D też taka przyszpitalna i bezpłatna. Pani zapisała mnie na marzec, bo na zajęcia zapraszają od 30 tc :) Wstępnie mój ma mi towarzyszyć, ale do marca jeszcze daleko ;)

na L4 jestem od początku

W środę mam wizytę, więc pewnie Ginka każe i mi w końcu glukozować :P

No i na brzuchu też szczecina taka, że wstyd. Natomiast o dziwo na nogach włosy jakby wolniej rosną albo na wzrok mi się ciąża rzuciła.

I pępek mi powoli zanika, już mam na płasko :P

Gratuluję udanych wizyt ;)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Człowiek jedzie na urlop i potem nie jest w stanie nadrobić zaległości na forum. :) ale ja dziś byłam na połówkowych z echo serca. I niestety nadal nie widać co to za człowiek w środku siedzi, chociaż dr stwierdził że wygląda dziewczyńsko... Ale przecież nie to najważniejsze...(Chociaż ciekawość czasem bierze górę), serce ok wszelakie pomiary i wymiary też, przepływy ok. A waga 340 g więc podobno też ok.
    Najgorszy był też brak współpracy :D był spacer... dalej nic.. potem schody... dalej nic... potem batonik... dalej nic... I znowu spacer... I jako tako Poszło. Teraz znowu oczekiwanie na następne USG.

Feeva, Cola87, Kropka88, Hoope, kattalinna, Katka., XKamaCX, Mała Matylda, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam szkole rodzenia pierwsze spotkanie. Zobaczymy a idę z mężem; )
    Mi też urosły czarne włochy na brzuchu bleee

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, gdyby nie to zdjęcie, dowód zmieniałabym od razu następnego dnia po ślubie :)

U mnie szkoła rodzenia od 25tyg, ja pójdę akurat jak będę w 28 :)

Cola, śliczny maluszek gratuluję :*

Patk Tobie też gratulacje <3 Najważniejsze, że wszystko dobrze :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja nareszcie w domu . Gratuluję wszystkich udanych wizyt .
    Ja odwołuje wszystko co mówiłam o lekarzach na NFZ . Takie dziś miałam nerwy że szok jeszcze nigdy ,nawet na państwowej wizycie lekarz mnie tak nie olał . Pomijając fakt że czekałam 2 i pół godziny pod gabinetem to lekarz nawet mnie nie zbadał ,niby zrobił USG ale stwierdził że na tym sprzęcie to może mi najwyżej powiedzieć że dziecko jest i że żyje i nic pozatym . Ani wagi ,ani wymiarów ani płci no nic. Pewnie dlatego że dał mi skierowanie do szpitala bo mi po tej krzywej wyszła cukrzyca i muszą mi zrobić badania . Stwierdził że w szpitalu mają lepsze USG to mi powiedzą więcej. No taka jestem zła że nie wiem . Muszę się dziś uszykować do tego szpitala a tam niby na dwa dni ale listę rzeczy do wzięcia to mam jakbym na tydzień się wybierała . Mój M będzie miał szkole życia przez te dwa dni, a co niech się chłopak uczy.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakby włosy przestały rosnąć ,zawsze miałam takie grube na nogach już nie mówiąc co się działo w strefie bikini ,a tu ostatnio włoski jaśniejsze odrosły i takie delikatniejsze aż się zdziwiłam . Mimo to godzinę wczoraj walczyłam z depilacja a on mnie nawet nie zbadał no

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ja się o ślubne pytałam XD Ale na dzidziowe też fajnie popatrzeć XD

J.S Feeva jak darmo dają, trzeba brać! :D

Jutro gin, miałam się ogolić, ale nie mam pary na pół godziny walki z lustrem i maszynką.

Jeszcze mnie chłop dobił mówiąc, że mam większy brzuch niż w poprzedniej ciąży. Wiem, że jestem słoniem, nie trzeba mi przypominać :/

Pawojoszka no to nieciekawie z tą cukrzycą, kolejny wrzód na ciążowym tyłku. Mam wielką nadzieja, że u mnie ok, nie chcę do niedoczynności dorzucić jeszcze cukrzycę :( Jutro się dowiem, wizyta docipna. Trzymaj się Pawojoszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 18:22

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ