X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nie martw się, na pewno wszystko jest ok :)

XKamaCX lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do szkoly rodzenia w srode, jedno spotkanie juz bylo, ale oczywiscie ja zadzwonilam dopiero dzis, bo wczesniej nie chcialm wyjsc na wariatke, ze tak szybko :D

Jestem na l4 od samego poczatku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:13

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh.. Mam nadzieję, bo zwariować można..

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama pewnie to jakaś indywidualna sprawa, dziecko już jest tak duże, że aż dziwne, że są problemy z usg. Rośnie przecież ładnie :) Będzie dobrze ;)

Feeva ciekawe za co Cię tak kopie w doopę XD

Cola fotki masz?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby wszystko ładnie, tylko ta pojemność klatki piersiowej jest 'zwężona' według jej pomiaru.. :(

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope musiałam zasłużyć :D

Też zapisałam się do szkoły rodzenia niedaleko mnie, bezpłatnie. Zaczynam 6.02 :)
    Miałam sobie dać spokój, ale skoro bezpłatne i opinie dobre a i tak siedzę w domu, to postanowiłam skorzystać. A nuż później się przyda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:30

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze ;) . Ciekawe czego ja się dowiem 23.01.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:07

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, u nas tak samo jest bezplatna, dlatego ide ;) Dokladnie tak czy siak siedze w domu, u nas jedno spotkanie juz bylo, teraz drugie, pewnie juz sie dziewczyny poznaly i ja wejde, nie lubie tak :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A będziesz sama, czy z chłopem? :)

Ja to sama, mój mąż pracuje zazwyczaj do 17, a ja wybrałam sobie spotkania od 12-14:30, więc nawet nie mógłby wyrwać się z pracy. I to jeszcze co wtorek :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama, sama ;) Mojego tez nie bedzie, bo w pracy, a jak bedzie to spi po nockach, takze ide sama. Moja kolezanak chodzila i mowila mi, ze wiekszosc dziewczyn byla sama, dopiero pod koniec sa jakies spotkania z facetami ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mam jedno takie ładne :) ciekawa jestem też jak jutro na prenatalnych wyjdą zdjecia.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10a7f079a547.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 16:26

kattalinna, Hoope, Feeva, Katka., XKamaCX, Katy, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola śliczny maluszek :) co do owłosienia to myslalam ze tylko u mnie tak szybko rośnie..szkoda ze na głowie odwrotnie :)

Cola87 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama polubiłam bo jestem pewna, że nie ma co panikować, drugi lekarz to potwierdzi :-) a próbowałaś zjeść słodkie przed wizytą?

Feeva, dziś w urzędzie się dowiedziałam, że też muszę zrobić to debilne zdjęcie... Zaniosłam takie srzed 3 lat (załapałam się na dowód z adresem i normalną gębą) a mi pani, że teraz przyjmie ale do wydania prawka muszę dostarczyć nowe... Może od razu paszport wyrobię, bo od lat przez to zdjęcie się nie mogę zdecydować ;-)

Ja na L4 od bodajże 14 tygodnia.

Do szkoły miałam dzwonić ale w końcu nie dzwoniłam. Przypomnijcie mi jutro ;-) U mnie z tego co widziałam też głupie godziny, trudno, będzie się mąż z pracy urywał. Bo tak naprawdę to bardziej ze względu na niego chcę chodzić. Ja jakąś wiedzę i doświadczenie mam, a dla niego dziecko to abstrakcja. Do tej pory zaczynały od wieku 8 lat, a nie od 0 ;-)

age.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zmobilizowałyście i zadzwoniłam dzisiaj do szkoły rodzenia :D też taka przyszpitalna i bezpłatna. Pani zapisała mnie na marzec, bo na zajęcia zapraszają od 30 tc :) Wstępnie mój ma mi towarzyszyć, ale do marca jeszcze daleko ;)

na L4 jestem od początku

W środę mam wizytę, więc pewnie Ginka każe i mi w końcu glukozować :P

No i na brzuchu też szczecina taka, że wstyd. Natomiast o dziwo na nogach włosy jakby wolniej rosną albo na wzrok mi się ciąża rzuciła.

I pępek mi powoli zanika, już mam na płasko :P

Gratuluję udanych wizyt ;)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Człowiek jedzie na urlop i potem nie jest w stanie nadrobić zaległości na forum. :) ale ja dziś byłam na połówkowych z echo serca. I niestety nadal nie widać co to za człowiek w środku siedzi, chociaż dr stwierdził że wygląda dziewczyńsko... Ale przecież nie to najważniejsze...(Chociaż ciekawość czasem bierze górę), serce ok wszelakie pomiary i wymiary też, przepływy ok. A waga 340 g więc podobno też ok.
    Najgorszy był też brak współpracy :D był spacer... dalej nic.. potem schody... dalej nic... potem batonik... dalej nic... I znowu spacer... I jako tako Poszło. Teraz znowu oczekiwanie na następne USG.

Feeva, Cola87, Kropka88, Hoope, kattalinna, Katka., XKamaCX, Mała Matylda, Fermina, Sela lubią tę wiadomość

• Asix Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam szkole rodzenia pierwsze spotkanie. Zobaczymy a idę z mężem; )
    Mi też urosły czarne włochy na brzuchu bleee

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, gdyby nie to zdjęcie, dowód zmieniałabym od razu następnego dnia po ślubie :)

U mnie szkoła rodzenia od 25tyg, ja pójdę akurat jak będę w 28 :)

Cola, śliczny maluszek gratuluję :*

Patk Tobie też gratulacje <3 Najważniejsze, że wszystko dobrze :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ja nareszcie w domu . Gratuluję wszystkich udanych wizyt .
    Ja odwołuje wszystko co mówiłam o lekarzach na NFZ . Takie dziś miałam nerwy że szok jeszcze nigdy ,nawet na państwowej wizycie lekarz mnie tak nie olał . Pomijając fakt że czekałam 2 i pół godziny pod gabinetem to lekarz nawet mnie nie zbadał ,niby zrobił USG ale stwierdził że na tym sprzęcie to może mi najwyżej powiedzieć że dziecko jest i że żyje i nic pozatym . Ani wagi ,ani wymiarów ani płci no nic. Pewnie dlatego że dał mi skierowanie do szpitala bo mi po tej krzywej wyszła cukrzyca i muszą mi zrobić badania . Stwierdził że w szpitalu mają lepsze USG to mi powiedzą więcej. No taka jestem zła że nie wiem . Muszę się dziś uszykować do tego szpitala a tam niby na dwa dni ale listę rzeczy do wzięcia to mam jakbym na tydzień się wybierała . Mój M będzie miał szkole życia przez te dwa dni, a co niech się chłopak uczy.

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakby włosy przestały rosnąć ,zawsze miałam takie grube na nogach już nie mówiąc co się działo w strefie bikini ,a tu ostatnio włoski jaśniejsze odrosły i takie delikatniejsze aż się zdziwiłam . Mimo to godzinę wczoraj walczyłam z depilacja a on mnie nawet nie zbadał no

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola ja się o ślubne pytałam XD Ale na dzidziowe też fajnie popatrzeć XD

J.S Feeva jak darmo dają, trzeba brać! :D

Jutro gin, miałam się ogolić, ale nie mam pary na pół godziny walki z lustrem i maszynką.

Jeszcze mnie chłop dobił mówiąc, że mam większy brzuch niż w poprzedniej ciąży. Wiem, że jestem słoniem, nie trzeba mi przypominać :/

Pawojoszka no to nieciekawie z tą cukrzycą, kolejny wrzód na ciążowym tyłku. Mam wielką nadzieja, że u mnie ok, nie chcę do niedoczynności dorzucić jeszcze cukrzycę :( Jutro się dowiem, wizyta docipna. Trzymaj się Pawojoszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 18:22

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ