X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe dziś ,więc się dowiem czy w końcu Asia się siostry doczeka czy mam zakładać drużynę piłkarską

Ktrina89 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest w ciąży całe życie tak że się przyzwyczaiłam ale jak mam słabszy dzień to mnie nieźle potrafi ciśnienie podnieść dobrze że ja niskocisnieniowiec jestem

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ooo to to, ja tez wygladam jak malpa. Chcialam nagrac filmik jak kopie i niechcacy blysnelam fleszem, przerazilam sie, mnostwo czarnego meszku :D

Hoope, nie moge :D Ja stawiam sobie pojemnik na toalecie, bo moglabym zapomniec po co mialam budzik, ze na sikanie. Nie strasz ta glukoza, cholerka, ja mam jak Feeva, az sie boje.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj!

Aha, u mnie roznica w glowie i brzuszku, doczytalam w domu, lekarz nic nie mowil, wiec wierze, ze jest ok i nie studiuje tego.

Mnie czeka dzisiaj wycieczka do wydzialu komunikacji ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm nade nikt nigdy nie stał ale może u mnie inne standardy ;-)

Ja tez do komunikacji - idę się zarejestrować jako kandydat na kierowcę ;-) tylko zebrać się nie mogę, a do urzędu mam 300 metrów. Może właśnie dlatego. Zaczęłam przeglądać w necie rożki i otulacze i jakoś tak minęło... ;-)

age.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie glukoza czeka w przyszłym tygodniu na samą myśl o tym jest mi niedobrze

Ktrina89 lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ruchów to czuje i widzę regularnie.a jak zawołał męża aby zobaczył i łaskawie przyjdzie to cisza

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skisne tu chyba dzisiaj myślałam że jak przyjdę wcześniej to wejdę jakoś o przyzwoitej godzinie ,wizytę miałam mieć na 11.30, kwitnę tu od 10.30 a kiedy wejdę nie wiem mam nadzieję że dziś . Następnym razem prowiant że sobą wezmę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 12:59

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przez budyn z mozgu sie naszukalam lekarki bo zapomnialam jak miala na nazwisko xd Ale przynajmniej okazala sie byc bardzo sympatyczna i bez problemu przepisala mi Euthyrox ;) Ja jutro mam krzywa, kupilam zwykla glukoze, moze dam rade :p

Powodzenia na wizytach dziewczyny :*

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, zatem też powodzenia ;)

U nas nic nie można, mogłam wziąć kilka łyków wody, żeby dopchać glukozę chyba, ale OCZYWIŚCIE z domu nie wzięłam a w kieszeni 200 zł, brak drobnych do automatu, więc wesoły dzień. Myślę jak to wszystko sobie odbić, sam fakt, że żyję, to za mało.

Już pisałam, że jestem białym orangutanem XD I jeszcze te włosy bezczelnie sterczą. Wcale mi Was nie żal małpoludy XD

Ciekawe, że musicie same kupować glukozę, to paskudztwo jest do picia w ramach badania, więc skąd ten wymóg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:26

J.S, Ktrina89 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam glukoze dopiero na sam koniec stycznia...dzięki Wam wiem na co się nastawic( mmm ciepły słodki ulepek) i jak się przygotować :p prowiant i drobne w kieszeni :p
    Też się zastanawiałam czemu niektóre z Was same kupują tą glukoze..
    Co do ruchów to ciągle nie byłam przekonana czy to co czuję to maluszek Ale te przesuwanie, pykanie zawsze jest w tych samych okolicach i zazwyczaj o tej samej porze więc zakladam, że to ruchy :D

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • Kamska Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

atdc6iye1mipw3kl.png
  • Ktrina89 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a chodzicie jeszcze do pracy czy jesteście już na L4?

f2w3rjjg2ih975dw.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam, bo nie byłam pewna czy na miejscu w laboratorium jest. I w sumie dobrze zrobiłam, bo w lab trzy razy drożej sobie liczą ;)

Moje włosy na brzuchu nawet ostatnio kolega skomentował, jak mi sie top zadarł. Serio rozważam depilację kremem... ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe bawią mnie te włosy hehehe popatrzcie czy nie macie też w innych, niecodziennych miejscach hehehe XD

Ja jestem na l4.

A Wy macie to badanie w ramach nfz czy prywatnie? Bo ja nfz, dlatego nie płacę.

Trochę mi tęskno za tymi delikatnymi, uroczymi, słodkimi ruchami, teraz to ordynarne kopniaki, gnioty, ciosy, jak leżę na boku tak mnie łupie, że czuję na zgiętej nodze. Dziewczynki nie były aż tak silne.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolalam kupic bo ostatnio musialam, a w tym laboratorium nie wiem jak jest ;)

Ja na nfz tez :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 14:41

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza na nfz i zawsze kupuję

Czkamy na usg
    Jest malutki poślizg. Tzn my na 15 ale jeszcze jest jedna przede mną

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za życzenia. Ślub wyszedł bardzo dobrze, ale oczywiście coś zapomnieć musieliśmy i były to karteczki z potwierdzeniem odbytej spowiedzi. Na szczęście ksiądz nam uwierzył że byliśmy i pozwolił dowieść w późniejszym czasie ;) wesele super, na pewno zapamiętam ten dzień na całe życie :) a dziś byłam na badaniu u mojego gina, wszystko ok. Adaś waży już 382g :) a jutro prenatalne, ciekawa jestem czy wyjdzie podobnie. Powodzenia dzisiaj reszcie wizytujących :)

Feeva, Katy, Hoope, Mała Matylda, Fatalita, Kropka88, kattalinna, kamciaelcia, pawojoszka, Katka., Jagoda14, Rillia, Fermina lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, kciuki za wizyty <3

U mnie glukozę się przynosi swoją. Nikt nigdy nad nikim nie stał, a parę razy już widziałam jak się ciężarne nad tym ulepem męczą :) Ja pójdę po skierowanie do rodzinnej, co będę płacić, bo oprócz tego mam jeszcze mocz, morfologia, itd niby nic ale te parę groszy jednak w kieszeni. Glukozę mam już dawno swoją, muszę się tylko zorientować, czy mogę wziąć ze sobą cytrynę czy nie, bo glukozę mam zwykłą :)

Ja na L4 od 7tygodnia ciąży :D

Co do małpoludów, to też się do nich zaliczam. I też rozważam depilację... Bo wstyd, mój mąż się śmieje, że jestem bardziej owłosiona od niego. Tam na dole też mi jakoś tak szybciej rosną o.O A golić coraz ciężej.
    Dobrze, że nie jestem z tym problemem sama :D

Muszę w końcu iść dowód wymienić... Ślub brałam 17 listopada i od tamtego czasu jakoś mi nie po drodze. Nie chodzi mi o same złożenie papierów, ale o zrobienie tych nieszczęsnych, pięknych zdjęć rodem z kartoteki policyjnej. Ogarniać mi się do tego zdjęcia nie chce, bo to włosy trza umyć, umalować się trochę :D Wyglądać jak człowiek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:04

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cola87 wrote:
    Dziewczyny dziękuję za życzenia. Ślub wyszedł bardzo dobrze, ale oczywiście coś zapomnieć musieliśmy i były to karteczki z potwierdzeniem odbytej spowiedzi. Na szczęście ksiądz nam uwierzył że byliśmy i pozwolił dowieść w późniejszym czasie ;) wesele super, na pewno zapamiętam ten dzień na całe życie :) a dziś byłam na badaniu u mojego gina, wszystko ok. Adaś waży już 382g :) a jutro prenatalne, ciekawa jestem czy wyjdzie podobnie. Powodzenia dzisiaj reszcie wizytujących :)

eeeeee, coś mało tych gaf :D

Aaa, a moje dziecię się jakoś dziwnie ułożyło, bo czuję ją jakby mi w odbyt kopała XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:07

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po wizycie, niestety nie zdążyłam wcześniej dać znać, choć spędziłam tam dobre 2 godziny bo dzidzia znów nie chciala zbytnio współpracować :/

Także tak: płeć dalej nie znana, no szlak mnie trafi :D ale z główka wszystko ok :) co prawda jest mała ale w normie, jak to pani Dr. stwierdziła prawdopodobnie dzieciątko poprostu jest zgrabne :) waży już 488 gram :O JEDNAK, pani Dr. doszła do wniosku że klatka piersiowa(według pomiaru srednicowego) jest według niej za mala/ciasna (ma za mało miejsca czy jakoś tak) :( i dlatego ustaliła mi termin na środę u innego lekarza który lepiej się temu przypatrzy.. I sprawdzi czy faktycznie coś nie tak czy nie.. Bo maleństwo też dzisiaj jakoś mało ruchliwe było, i nadal gdzieś tam na dole schowane i prawie w tej samej pozycji co ostatnio.. Eh.. Nie wiem co myśleć..

Aha i Cola, wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 15:12

Cola87, kattalinna lubią tę wiadomość

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ