Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
efwka83 wrote:a ja się witam w 6 mcu, konczymy dzisiaj 22 tydzien
dziewczyny nikt mi nie odpisal odnośnie butelek i smoczkow.
Co do butelek i smoczków to w zasadzie zależy od dziecka.
Przede wszystkim nie wiadomo czy będą potrzebne - to raz. Chyba, że z góry wiesz, że nie chcesz kp to wtedy na pewno się przydadzą.
Tak naprawdę tu chyba trzeba polegać na swojej intuicji, bo to co sprawdzi się u jednego dziecka niekoniecznie sprawdzi się u innego.
Z pierwszą córką postawiłam na butelki anti colic Tommee Tippee i u nas się sprawdziły.
Smoczki Canpol symetryczne - też przypasowały.
Są jednak dzieci, które odrzucają butelki czy smoczki jakichś firm i mama musi szukać aż trafi.Matylda
-
Fatalita no to do lutego będziemy zaciskać .
Ja starszka miałam na butelkach Avent a smoczki Lovi inne wypluwał. Co do laktatora to zawzięcie walczyłam z ręcznym Aventem który rozchulał mi laktację po tygodniu a póżniej poszedł w świat . Teraz chyba kupię Madele.
Ja jutro mam wizytę i ciągły niepokój czuję bo te skurcze i stawianie się macicy są ciągleFatalita lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia super brzusio, porównywalny do mojego
ja obudziłam się z mego katarem i teraz tak sobie siedzę wsrod chusteczek
chciałabym już zacząć urzadzać pokoik dla maluszka, kupować dodatki, wyprawkę, ale mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu i nie chce tutaj tego robic..rozważam przeprowadzkę do rodziców, tylko mąż strasznie nie ugięty.. -
efwka83 doskonale wiem co czujesz... My szukamy mieszkania do kupienia, na razie mieszkamy w drugim mieszkaniu rodziców i tutaj też nic nie możemy zrobić... Nawet nie bardzo jest tu miejsce na łóżeczko
Już ręcę mi opadają, nie mam pomysłu co z tym mieszkaniem. A ceny w Warszawie ciagle stabilnie w góre... Tragedia normalnie.
Ja przy młodym miałam aventa jesli chodzi o butelki, smoczka nie chcial. Chciałam teraz kupić Tomee Tipee ale naczytałam sie ze się jakoś zasysają czy coś takiego i trzeba przerywać karmienie czy pojenie. Nie wiem, ale chyba postawię na Aventa tego bezkolkowego. Poprzednio miałam zwykłego, bo nie było takich bajerów i nie miałam żadnych zastrzeżen.Zuzanka już z nami
-
kelegena wrote:efwka83 doskonale wiem co czujesz... My szukamy mieszkania do kupienia, na razie mieszkamy w drugim mieszkaniu rodziców i tutaj też nic nie możemy zrobić... Nawet nie bardzo jest tu miejsce na łóżeczko
Już ręcę mi opadają, nie mam pomysłu co z tym mieszkaniem. A ceny w Warszawie ciagle stabilnie w góre... Tragedia normalnie.
Ja przy młodym miałam aventa jesli chodzi o butelki, smoczka nie chcial. Chciałam teraz kupić Tomee Tipee ale naczytałam sie ze się jakoś zasysają czy coś takiego i trzeba przerywać karmienie czy pojenie. Nie wiem, ale chyba postawię na Aventa tego bezkolkowego. Poprzednio miałam zwykłego, bo nie było takich bajerów i nie miałam żadnych zastrzeżen. -
efwka a mąż ma umowy w jednej firmie? I jest to umowa o pracę?
Jeśli w jednej firmie przepracował na umowie o pracę na czas określony powyżej 33miesiecy ciągiem to taka umowa po tych 33 miesiacach z automatu przechodzi na czas nieokreślony.
Pracowałam w księgowości i kadrach i tak robiłam -
nick nieaktualny
-
kamciaelcia wrote:Katy
W ciąży zawsze umiar to najlepsze rozwiązanie
Racja, racjaMam wyniki, ale wychodzi na to, ze mialam mniej jednak na czczo albo mi cos babka zle powiedziala..I co myslicie? TSH mi wzroslo i to mnie bardziej martwi niz ten cukier..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34f1a498006e.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 16:18
-
My mieszkanie 2 pokojowe kupiliśmy jakiś czas temu jak nie było w ogóle tematy dzieci i teraz zastanawiamy się jak to zorganizować... Czy oddać sypialnie od razu czy się wstrzymać jakiś czas... któraś z Was ma jakieś doświadczenie w tej materii?
A wracając do wagi to skonsultowalam się ze znajomą położną i na opinie życzliwej koleżanki że za mała waga tylko parsknela. Więc się trochę uspokoilam.
Ale co rusz jakieś ciekawe złowrogie opinie słyszę, np. Kolejna że to bardzo źle że nie przybyło mi dosłownie nic na wadze, i wątpliwość szybko rozwial lekarz. Zresztą jak ma się przed ciąża słuszną wagę to nie dziwotaDlatego staram się juz z dystansem pochodzić do tych życzliwych opinii.