X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, uspokoilyacie mnie, jestem w tym kompletnie zielona. 142 to wartość która się pojawiała jako właśnie FHR ale nie było jakby słychać serduszka- nie było Tych ttypowych dudniec. Do tej pory przy każdym badaniu wlyszalam mniej lub bardziej wyraźnie. A tu tylko jakieś szmery. Tez dostałam info ze pewnie gdzieś się schował, było nas dużo, kolejka, wiec nie miałam nawet opcji żeby wypytać. Myśle ze jakby było coś nie tak to by mnie tak nie zostawiała z taka „niewiedzą”. Ale dobrze ze Was mam! :)

J.S. Teraz musi być już tylko lepiej :)!

Edit: właśnie zostałam porządnie skopana, chyba za karę za moje zamartwianie się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:58

f2w3dqk3v24l408o.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, a nie masz czasem problemu z wzdeciami, zaparciami? Ja przy ich okazji miałam podobnie kłucie.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, no kawaleczek mam do Ciebie ;) Tak zielona, wiec jakby nie daj Boze, to tam mnie przewioza.
    Ale kontroluj, chociaz wierze, ze to nic takiego :*

Jangwa, super, gratuluje!

Nat, na pewmo by cie nie zostawiala z niewiedza, ja mysle ze jest w porzadku.

nat92 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat
    Na pewno nie
    Do ubikacji chodzę niezmiennie codziennie rano
    A wzdec nie mam odkąd jestem na diecie cukrzycowej a więc od samego poczatku
    Ale myślalam o tym-wczoraj jak pisałam że może to jelita. Jednak to lewa i tylko lewa strona. Balabym się gdyby to byla prawa-wyrostek czy moje obudzone jelito drażliwe (przy nerwicy właśnie tak klulo)
    No cóż
    Dokucza ale czekam jak przejdzie
    I co ważne-w nocy spalam jak zabita, zmienialam pozycje bez przebudzenia jakiegokolwiek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    Kontroluje
    Oszczedzam się ile mogę (przy dziecku), ale i tak głównie siedzę-ja nie z tych co gotuje, sprząta i sie krzata :)
    A z drugiej strony Patrys najwazniejszy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. skoro masz takie towarzystwo, to możesz sobie wyobrażać, że jesteś z koleżanką w Spa. Zabiegi masz, podaja witaminki, skaczą nad Tobą, nic tylko relaks. Włosom dobrze robi, jak się je tak przetrzyma, ale rozumiem, że uczucie nie za przyjemne.;) Mam nadzieję, że jutro skurcze się zmniejszą jeszcze bardziej. :)

Kamcia a nie bolą Cię więzadła? Ja żyłam w przekonaniu, że boli mnie jajnik, wydawało mi się, że boli mnie tak jak w okresie owulacji aż Ginka mi uświadomiła, że tam, gdzie pokazuję nie ma jajnika i to brzuch się rozciąga, po prostu. Dobrze że trzymasz rękę na pulsie i obserwujesz sytuację. :)

Ja mam dziś nagłą poprawę, brzuch nie twardnieje ( a od kilku tygodni mam do 30 spięć na dobę, codziennie), serce skacze minimalnie, aż się zaczęłam martwić, że jest za dobrze ( głupia baba). Zastanawiałam się, czy robiłam wczoraj coś specjalnego, co mogłoby być odpowiedzialne za taki stan i wyszło mi, że zjadłam ponadnormatywną ilość słodyczy. ;) Pozostaje mi tylko dziś to powtórzyć. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 20:03

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiezadla nie raz poczuje...to jest jakby w innym miejscu...i wiezadla non stop? Nie wykluczam ale jest bol i miejsce jak przy jajeczkowaniu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, tak, Patrys najwazniejszy! ;)

Fermina, dobry pomysl, spa z telewizorem na kase :D Tez mam nadzieje, ze zaserwuja mi znowu konska dawke i bedzie jeszcze lepiej.
    Ja mysle, ze to jest calkiem dobry pomysl, zajadac sie slodyczami :D Widzisz jaki to ma zbawienny wplyw. Ja mialam miec krzywa w srode, do kiedy sie ja robi? Bo jak cos, to bede musiala zglosic w szpitalu, a jak mam duzo czasu, to jeszcze poczekam, bo moze nie zostane tutaj tyle czasu

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to nie wiem. Mnie kłuło wcześniej, jakoś 16-17 tydzień cięgiem przez kilka dni właśnie, tylko nasilenie się zmieniało i Ginka twierdziła, że to nie jajnik, tylko więzadła właśnie. Tylko jeżeli Ty więzadła odczuwasz w innym miejscu, to u Ciebie pewnie nie one..

J.S. masz dużo czasu, krzywą się robi bodajże do 28 tyg. :) Słodycze jak najbardziej, trochę się martwię jak by mój tyłek wyglądał po kilku tygodniach takiej terapii. :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecany termin krzywej cukrowej to 24-28 tydzień, masz trochę czasu na tą wątpliwą przyjemność ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina
    Jesli ciągiem jedna strona to byloby jeszcze prawdopodobne...
    Odczuwam jak owulacje więc na pewno część wie jak boli
    Ale sama macica nie boli
    Chodzę jak niedolezna ale ciężarnej wypada

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowo to piszą że między 24-28 tygodniem ale większość robi wcześniej

cf409fc7e7.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny jutro robię krzywą, już wrzuciłam do torebki ksiązkę, najbradziej martwi mnie tyle godz bez posiłku :) i nadal przejmuje się swoją wagą..:(

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam zazdroszczę szczerze apetytu
    Z rana zawsze mam problem z jedzeniem. Patryk na pewno przyzwyczajony do śniadania później. Uwielbiam iść gdzieś na czczo. Jednak myślałam że z czasem apetyt przyjdzie a jest gorzej :( zaczyna mnie ten stan wkurzac. Pewnie jadlabym chętniej gdybym mogła jeść wszystko...i tak na tej diecie pozwalam sobie na grzeszki. Ale waga znów spadła i zaliczam minus 11kg...
    Jem caly czas bo tak trzeba, chcialabym jeść z apetytem i głodem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umylam sie, ale chwile pochylenia i juz - brzuch skala, cholerka. Szybko sie polozylam, juz leki mam na 22 i jeszcze maja dorzucic cos do zestawu, moj prowadzacy kazal. Wlasnie przyjeli jakas dziewczyne.

Wiecie, a ja jem slodycze wlasnie tutaj, bo masakra. Na nic innego nie mam ochoty. Codziennie kaza sie wazyc, mam nadzor nad tym.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ja nie mam problemu z apetytem a słowo dieta sprawia że jadlabym na okrągło. Jakoś wpadam w stan lękowy jak mam być naczczo. Muszę kupić coś do mierzenia cukru bo ja wogole nic nie czuję jakby było inaczej bo cukrzyca ,jem normalnie czuje się świetnie nawet lepiej niż w poprzednich ciążach . Do lekarza mogę się umówić dopiero po feriach bo u nas nie ma przychodni która zajmuje się cukrzycą. Ta moją cukrzyca to dla mnie jakaś abstrakcja dlatego puki co chce kontrolować sytuację żeby mieć pewnośćczy ten cukier jest w normie czy nie i jak bardzo jeśli nie . Kupiłam sobie w Biedronce herbatę ziołowa nazywa się cukier w normie i pije parę razy dziennie nie wiem czy pomaga ,nawet mi smakuje i grejpfruty bo poczytałam że obniżają cukier ale różnicy nie widzę jak się czułam dobrze tak dobrze jest nadal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 21:27

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    Glukometr to podstawa
    Czasem apteki daja za,darmo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to chyba na receptę dają darmo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 21:32

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to nie na receptę
    Ale czasem trzeba odwiedzić kilka aptek by się przyznali ze mają jakis sprzęt
    Ja swój dostalam u diabetologa
    I mierze się po kazdym posilku, przekasce
    Moja diab wie i rozumie bo ogolny nakaz mam 4x dziennie :) nie komentuje paranoi :D nie wyobrażam sobie nie mierzyć w ciąży :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Ale to chyba na receptę dają darmo.
    Musisz mieć receptę na paski do glukomwntru - wtedy apteka może Ci wydać glukometr za darmo :)

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ