X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też co chwilę odświeżam stronę w nadziei na dobre wieści...

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane, moj byl, a troche posiedzial, bo wiadomo 80 km to przyjechal na troszke dluzej.
    O 13 byl lekarz, zwiekszono dawki, powiedzial ze skurcze sie pisza, wiec „zobaczymy” jak to dalej bedzie, szyjka nie najgorsza, to jego slowa. Teraz rozbolala mnie glowa, to dostalam leki.
    Biore ten magnez z pompy ale on leci 10h, 3x nospa ta mocna i 2x3 luteina dopochwowo, cisnienie w normie, ktg ok maly ma tetbo 137-140 a skurcze pokazuja 20-25 wiec ja juz sama nie wiem, czy to dobrze, czy zle.
    O 22 konczy sie to z pompy i zobaczymy jaka bedzie noc, bo brzuch twardnieje mimo wszystko.

Jedzenie okropne, niby pasta na kanapki a jak zmiksowana zupa :D
    Chcialabym juz do domu, bo ta aura zle wplywa, ale trudno, nie o aure chodzi. Zobaczymy dzisiejsza noc, jak sie bedzie ukladac.

Kamcia, a jak u ciebie i twoje bole?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, kochane jestescie, naprawde... az mi glupio, ze sie nie odezwalam.
    A macie racje - mam pilot, ale moja nowa kolezanka mowi ze ona tez spi przy wylaczonym wiec luzik :D Nie bedzie sporow.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. czyli sytuacja stabilna, to dobrze. :) Najważniejsze, że z maluchem wszystko w porządku. Pisałaś, że wcześniej skurcze dochodziły do 30, różnica niewielka, ale są jednak słabsze, może potrzebują czasu na wyhamowanie. Jedzenia niech Ci Mąż następnym razem nawiezie, nie tak dawno była dyskusja o posiłkach szpitalnych a gwałtowne chudnięcie nie jest w ciąży wskazane. ;)
    Od jutra wchodzisz w 25 tydzień. :) Już nie dużo do przejścia. Dacie radę!

Właśnie, Kamcia, melduj. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 17:36

J.S lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, bardzo się cieszę, że się odezwałaś :)
    Szyjka niezła, plan leczenia wdrożony, wyniki Twoje i synka ok, a skurcze chyba odrobinę mniejsze – to dobre informacje, oby ta tendencja się utrzymała. Mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpisz. O Waszą dietę musi zadbać rodzina, bo o jedzeniu w polskich szpitalach krążą legendy i nie są to radosne opowieści ;)

Kamcia, napisz koniecznie co u Ciebie :)

J.S lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z lekką ulgą zaciskamy wszystko dalej :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak, mam juz niezla walowke, bo oszalec tu idzie, gdyby sie zywic na ich wikcie ;)
    Fermina, taaak, oby teraz kazdy dzien lecial.

MalaMatylda, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie spokojna noc, z moja nowa kolezanka mamy plan juz co bedziemy dzis ogladac, als podobno ona niedlugo wychodzi, o mnie nikt nic nie wie. Wazne, zeby dotrzymac malego, nogi zaciskam jak nic. Mam juz xaly asortyment, ladowarke, w koncu swoje akcesoria kosmetyczne, poprosze pozniej o odlaczenie pompy i pojde sie wykapac, bo czuje sie okropnie, ale dzisiaj w koncu mam swoj sprzet, a nie :D

XKamaCX, Mała Matylda, Kropka88, Patk, Sela lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope zdecydowanie byłoby o wiele łatwiej, gdyby kazali się nazrec i przyjść dopiero na badanie cukru :P Byłoby przynajmniej przyjemnie, a nie katorga :)

J.S dobrze ze jest lepiej <3
    Miejmy nadzieję, że nie będą Cie długo trzymać, no ale jak będzie trzeba to wiesz, zdrowie Maluszka i Twoje najważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 18:09

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że dobrze się dogadujesz z nową współlokatorką i macie podobne preferencje co do programu tv :)
    O tym kiedy Wy wyjdziecie w dużej mierze decyduje Igorek – musi jednoznacznie sygnalizować, że wygodnie się umościł i planuje tak czekać do wiosny ;)
    Rozumiem, że w domu najlepiej, ale to w szpitalu masz fachową opiekę. Widzę, że już się tam urządzasz i słusznie - zadbaj o to, aby mieć jak najwygodniej i wypoczywaj, wątpię aby lekarze dążyli do zatrzymywania Cię dłużej niż to będzie konieczne ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. cieszę się że jest trochę lepiej, oby tak dalej :) trochę cierpliwości i na pewno będzie dobrze i będziecie mogli wrócić do domu.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś na szkole jak co tydzień miałyśmy mierzone tętno maluszka. Ostatnim razem szybko się złapało, bulo słychać jak dzwon. Dziś był problem ze znalezieniem- usłyszeniem, jednak dało się uchwycić sama wartość (142). Ruchy czuje dzis normalnie, może troszkę mniej (choć nie wiem czy to moja wyobraźnia). Czy tak to jest z tymi detektorami? Mógł mały się ułożyć tak, ze serduszko jest daleko i po prostu nie było go słychać? Kompletnie się ma tym nie znam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:08

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mógł się obrócić A wtedy gorzej złapać tętno. Ja nieraz od razu łapie A nieraz się naszukam A i tak płukania serduszka nie słychać tylko jakby jego echo.

nat92 lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S jakie kąpać, jakie kąpać? 5 minutowy prysznic w temperaturze ciała i do łóżka! Ja Ci dam kąpać! Widać junior kompletnie nieświadomy co ta matka wyprawia i dobrze, niech sobie zdrowo rośnie. Skoro siła skurczy maleje, to może uporają się z nimi w tym szpitalu. Szyjkę masz mocną, bardzo dobrze :)

Nat nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem tętna. Czasem trwa to dłużej, czasem słychać słabiej, ale zawsze jest. Raczej Wam nie udało się znaleźć serca niż coś z dzidzią. Może źle leżałaś, albo detektor kiepski czy baterie słabe. I nie wiem co to wartość złapana? 142 to przecież tętno? Zatem i serce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:27

nat92 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, melduję ;)
    U mnie bez zmian
    Tzn dalej boli w lewym boku, takie klucie, na nacisk(a dokladnie puszczenie nacisku) boli bardziej, jak siedzę/leżę w bezruchu nic nie boli, jak stoję, chodzę to czuję,jak mały tam smyra też czuję
    Obstawiam jajnik
    Nie nerki czy jelita
    Innego pomysłu nie mam
    Nospa potrafi ulżyć odczuciom więc biorę
    Nie jest gorzej więc do lekarza nie planuję...poczekam jeszcze. Ale nie widzę wpływu tej dolegliwości na macice. W pierwszym trymestrze mega bolal prawy jajnik i to jest podobny ból ( bardzo bolesne owulacje pojawiły się u mnie po pierwszej ciąży)
    Dziś już musiałam iść na korepetycje więc milczalam
    A jakmi źle to wolę nie marudzic ;)
    Dziękuję jednak za pamięć

Kropka88 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat
    Na ktg dzidzia też będzie uciekala :) a teraz ma jeszcze sporo miejsca to w każdą stronę się schowa. To normalne że ciszej było czy trudniej uchwytne
    Na swoim detektorze też czasem długo szukam-Patryk od zawsze jest z lewej strony :( a raz zrobił psikusa i serducho znalazlam z prawej

nat92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    O mnie ty to się nie martw :)
    Kladlam się spać z myślą o was, wstałam rano z myślą o was, ciągle tu zagladam szukając wieści od was :) mam tylko dobre przeczucia, wiem że szybko uda się lekarzom wszystko wyciszyć. Ty wypoczywaj na tych darmowych wczasach :)
    Dobrze wnioskuję że wylądowałas w Wielkopolsce?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMatylda, urzadzam sie, urzadzam ;) Fajna dziewczyna, poprawila mi humor bo jest taka pozytywnie nastawiona. Dobrze, zeby ktos taki byl.

Feeva, dokladnie! ❤️

Hoope, hahaha, kapiel z szampanem i truskawkami :D Nie no, zartuje, rach ciach i wykapana, jednak jest jedno o czym marze - umyc wlosy. Nie zrobilam tego wczoraj, bo nie wiedzialam o tym ze tu zostane, wieczorem nie moglam bo pompa, dopiero dzis ale kazali mi czekac az wszystko zleci.
    Byl moj lekarz prowadzacy, jak dobrze bylo go zobaczyc, dzisiaj byl drugi raz. Pytal jak sie czuje, ale mowil ze juz tyle lekow dostalam, ze juz nic nie dadza tylko jakies wspomagacze lekkie, bo w koncu przedawkuja.

Nat, moj maly ucieka przed ktg, w szpitalu mowili ze tetno tak zanika, bo ma duzo miejsca i zwiewa.

Kamcia, dobrze ze kontrolujesz sytuacje. Dzieki :* Nie nie, jestem w lubuskim, w Sulechowie. Balam sie troche ze wzgledu na te opinie co bylo glosno, ale na razie jestem zadowolona, interesuja sie, obchod 3 razy dziennie, badanie raz, ktg mialam juz okolo 5 razy a jak nie, to przychodza szybko badac tetno, 3 razy cisnienie mierzyli. Ogolnie na razie jest ok, zobaczymy jak dalej.

nat92, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mój mały dzisiaj tak szaleje że aż zaczynam myśleć że to nienormalne. Nagralam film jak cały brzuch mi skacze z każdej strony.ruchy ma takie jakby nerwowe i nagle nie jest to raczej przekrecanie się czy kopanie A jednoczesne wyrzuty raczek i nóżek z obu stron brzucha.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s.
    To daleko masz :) no i ja mam teraz do Ciebie 60km :) pomyslalam najpierw że jesteś w Poznaniu...
    U nas chyba tylko Zielona ma trzeci stopień?
    Na pewno będzie dobrze
    Do tego świetne tv, łóżeczko i doborowe towarzystwo. Nic tylko sił nabierac na maj :)
    Ta moja dolegliwość jest upierdliwa i martwi...ale nic co mnie zgina w pół czy nie pozwala wstać...jak kolka po bieganiu ale nizej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po USG i mała rośnie proporcjonalnie do upływu czasu więc jest dobrze :)

nat92, J.S, kamciaelcia, Hoope, Mała Matylda, XKamaCX, pawojoszka, Kropka88, amygdala, Cola87, kattalinna, Katka., Sela lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ