Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem kochane, moj byl, a troche posiedzial, bo wiadomo 80 km to przyjechal na troszke dluzej.
O 13 byl lekarz, zwiekszono dawki, powiedzial ze skurcze sie pisza, wiec „zobaczymy” jak to dalej bedzie, szyjka nie najgorsza, to jego slowa. Teraz rozbolala mnie glowa, to dostalam leki.
Biore ten magnez z pompy ale on leci 10h, 3x nospa ta mocna i 2x3 luteina dopochwowo, cisnienie w normie, ktg ok maly ma tetbo 137-140 a skurcze pokazuja 20-25 wiec ja juz sama nie wiem, czy to dobrze, czy zle.
O 22 konczy sie to z pompy i zobaczymy jaka bedzie noc, bo brzuch twardnieje mimo wszystko.
Jedzenie okropne, niby pasta na kanapki a jak zmiksowana zupa
Chcialabym juz do domu, bo ta aura zle wplywa, ale trudno, nie o aure chodzi. Zobaczymy dzisiejsza noc, jak sie bedzie ukladac.
Kamcia, a jak u ciebie i twoje bole? -
J.S. czyli sytuacja stabilna, to dobrze.
Najważniejsze, że z maluchem wszystko w porządku. Pisałaś, że wcześniej skurcze dochodziły do 30, różnica niewielka, ale są jednak słabsze, może potrzebują czasu na wyhamowanie. Jedzenia niech Ci Mąż następnym razem nawiezie, nie tak dawno była dyskusja o posiłkach szpitalnych a gwałtowne chudnięcie nie jest w ciąży wskazane.
Od jutra wchodzisz w 25 tydzień.Już nie dużo do przejścia. Dacie radę!
Właśnie, Kamcia, melduj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 17:36
J.S lubi tę wiadomość
-
J.S, bardzo się cieszę, że się odezwałaś
Szyjka niezła, plan leczenia wdrożony, wyniki Twoje i synka ok, a skurcze chyba odrobinę mniejsze – to dobre informacje, oby ta tendencja się utrzymała. Mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpisz. O Waszą dietę musi zadbać rodzina, bo o jedzeniu w polskich szpitalach krążą legendy i nie są to radosne opowieści
Kamcia, napisz koniecznie co u Ciebie
J.S lubi tę wiadomość
-
Taaak, mam juz niezla walowke, bo oszalec tu idzie, gdyby sie zywic na ich wikcie
Fermina, taaak, oby teraz kazdy dzien lecial.
MalaMatylda, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie spokojna noc, z moja nowa kolezanka mamy plan juz co bedziemy dzis ogladac, als podobno ona niedlugo wychodzi, o mnie nikt nic nie wie. Wazne, zeby dotrzymac malego, nogi zaciskam jak nic. Mam juz xaly asortyment, ladowarke, w koncu swoje akcesoria kosmetyczne, poprosze pozniej o odlaczenie pompy i pojde sie wykapac, bo czuje sie okropnie, ale dzisiaj w koncu mam swoj sprzet, a nieXKamaCX, Mała Matylda, Kropka88, Patk, Sela lubią tę wiadomość
-
Hoope zdecydowanie byłoby o wiele łatwiej, gdyby kazali się nazrec i przyjść dopiero na badanie cukru
Byłoby przynajmniej przyjemnie, a nie katorga
J.S dobrze ze jest lepiej
Miejmy nadzieję, że nie będą Cie długo trzymać, no ale jak będzie trzeba to wiesz, zdrowie Maluszka i Twoje najważniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 18:09
-
Super, że dobrze się dogadujesz z nową współlokatorką i macie podobne preferencje co do programu tv
O tym kiedy Wy wyjdziecie w dużej mierze decyduje Igorek – musi jednoznacznie sygnalizować, że wygodnie się umościł i planuje tak czekać do wiosny
Rozumiem, że w domu najlepiej, ale to w szpitalu masz fachową opiekę. Widzę, że już się tam urządzasz i słusznie - zadbaj o to, aby mieć jak najwygodniej i wypoczywaj, wątpię aby lekarze dążyli do zatrzymywania Cię dłużej niż to będzie konieczne
-
Dziewczyny, dziś na szkole jak co tydzień miałyśmy mierzone tętno maluszka. Ostatnim razem szybko się złapało, bulo słychać jak dzwon. Dziś był problem ze znalezieniem- usłyszeniem, jednak dało się uchwycić sama wartość (142). Ruchy czuje dzis normalnie, może troszkę mniej (choć nie wiem czy to moja wyobraźnia). Czy tak to jest z tymi detektorami? Mógł mały się ułożyć tak, ze serduszko jest daleko i po prostu nie było go słychać? Kompletnie się ma tym nie znam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:08
-
J.S jakie kąpać, jakie kąpać? 5 minutowy prysznic w temperaturze ciała i do łóżka! Ja Ci dam kąpać! Widać junior kompletnie nieświadomy co ta matka wyprawia i dobrze, niech sobie zdrowo rośnie. Skoro siła skurczy maleje, to może uporają się z nimi w tym szpitalu. Szyjkę masz mocną, bardzo dobrze
Nat nigdy nie miałam problemu ze znalezieniem tętna. Czasem trwa to dłużej, czasem słychać słabiej, ale zawsze jest. Raczej Wam nie udało się znaleźć serca niż coś z dzidzią. Może źle leżałaś, albo detektor kiepski czy baterie słabe. I nie wiem co to wartość złapana? 142 to przecież tętno? Zatem i serce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 19:27
nat92 lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Jestem, melduję
U mnie bez zmian
Tzn dalej boli w lewym boku, takie klucie, na nacisk(a dokladnie puszczenie nacisku) boli bardziej, jak siedzę/leżę w bezruchu nic nie boli, jak stoję, chodzę to czuję,jak mały tam smyra też czuję
Obstawiam jajnik
Nie nerki czy jelita
Innego pomysłu nie mam
Nospa potrafi ulżyć odczuciom więc biorę
Nie jest gorzej więc do lekarza nie planuję...poczekam jeszcze. Ale nie widzę wpływu tej dolegliwości na macice. W pierwszym trymestrze mega bolal prawy jajnik i to jest podobny ból ( bardzo bolesne owulacje pojawiły się u mnie po pierwszej ciąży)
Dziś już musiałam iść na korepetycje więc milczalam
A jakmi źle to wolę nie marudzic
Dziękuję jednak za pamięćKropka88 lubi tę wiadomość
-
Nat
Na ktg dzidzia też będzie uciekalaa teraz ma jeszcze sporo miejsca to w każdą stronę się schowa. To normalne że ciszej było czy trudniej uchwytne
Na swoim detektorze też czasem długo szukam-Patryk od zawsze jest z lewej stronya raz zrobił psikusa i serducho znalazlam z prawej
nat92 lubi tę wiadomość
-
J.s.
O mnie ty to się nie martw
Kladlam się spać z myślą o was, wstałam rano z myślą o was, ciągle tu zagladam szukając wieści od wasmam tylko dobre przeczucia, wiem że szybko uda się lekarzom wszystko wyciszyć. Ty wypoczywaj na tych darmowych wczasach
Dobrze wnioskuję że wylądowałas w Wielkopolsce? -
MalaMatylda, urzadzam sie, urzadzam
Fajna dziewczyna, poprawila mi humor bo jest taka pozytywnie nastawiona. Dobrze, zeby ktos taki byl.
Feeva, dokladnie! ❤️
Hoope, hahaha, kapiel z szampanem i truskawkamiNie no, zartuje, rach ciach i wykapana, jednak jest jedno o czym marze - umyc wlosy. Nie zrobilam tego wczoraj, bo nie wiedzialam o tym ze tu zostane, wieczorem nie moglam bo pompa, dopiero dzis ale kazali mi czekac az wszystko zleci.
Byl moj lekarz prowadzacy, jak dobrze bylo go zobaczyc, dzisiaj byl drugi raz. Pytal jak sie czuje, ale mowil ze juz tyle lekow dostalam, ze juz nic nie dadza tylko jakies wspomagacze lekkie, bo w koncu przedawkuja.
Nat, moj maly ucieka przed ktg, w szpitalu mowili ze tetno tak zanika, bo ma duzo miejsca i zwiewa.
Kamcia, dobrze ze kontrolujesz sytuacje. Dzieki :* Nie nie, jestem w lubuskim, w Sulechowie. Balam sie troche ze wzgledu na te opinie co bylo glosno, ale na razie jestem zadowolona, interesuja sie, obchod 3 razy dziennie, badanie raz, ktg mialam juz okolo 5 razy a jak nie, to przychodza szybko badac tetno, 3 razy cisnienie mierzyli. Ogolnie na razie jest ok, zobaczymy jak dalej.nat92, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Mój mój mały dzisiaj tak szaleje że aż zaczynam myśleć że to nienormalne. Nagralam film jak cały brzuch mi skacze z każdej strony.ruchy ma takie jakby nerwowe i nagle nie jest to raczej przekrecanie się czy kopanie A jednoczesne wyrzuty raczek i nóżek z obu stron brzucha.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
J.s.
To daleko maszno i ja mam teraz do Ciebie 60km
pomyslalam najpierw że jesteś w Poznaniu...
U nas chyba tylko Zielona ma trzeci stopień?
Na pewno będzie dobrze
Do tego świetne tv, łóżeczko i doborowe towarzystwo. Nic tylko sił nabierac na maj
Ta moja dolegliwość jest upierdliwa i martwi...ale nic co mnie zgina w pół czy nie pozwala wstać...jak kolka po bieganiu ale nizej