X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. - super wieści, bardzo się cieszę :)
    Kamcia super, że lepiej - kciukuję zakup z olx :) ja zamówiłam buteleczki i termometr, też dzisiaj mają przyjść ale z emaga.

Co do glukozy to postanowiłam zawalczyć jeszcze jutro, wraz z cytryną. Faktycznie wypiłam bez większego bólu, ale nie wysiedziałam nawet chyba pół godziny. Nie wiem jak to badanie przeskoczyć.... Są jakieś sposoby na wygranie z cofaniem i wymiotami?

Pani w Labie powiedziała, że ewentualnie można faktycznie zbadać 2 h po śniadaniu, ale to trzeba sobie z lekarzem ustalić.

Na badaniu był ze mną też Pan. Kurde wypił to w 3 sekundy i twardo siedział, nic go nie ruszało. Podziwiam :D
    Za to 11-latka rozpłakała się przy pobieraniu krwi. Trochę mnie do zaszokowało. To chyba spore dziecko na takie reakcje? Może miała jakieś złe doświadczenia?

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia jeszcze nigdy nie mialam problemu na olx. Zawsze to co zamówiłam to przyszło w dobrym stanie. Wydaje mi się ze jak bierzesz kuriera to masz prawo sprawdzić czy wszystko jest ok.
    Ostatnio też zamówiłam monitor oddechu wygląda jak nieużywany. Może mam szczęście. Nie wiem

kamciaelcia lubi tę wiadomość

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukoze za każdym razem bez większych problemów przeżyłam. Nigdy mi się nie cofala. Jedyne co to odbijanie tym zlepkiem nie jest przyjemne. Współczuję,ze tak reagujecie. Nic przyjemnego wymiotować.

MamaDi lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, dokladnie, troche poznalam szpital, juz nie bede miala obaw zeby tu przyjsc rodzic, ale przed majem sie nie wybieram juz!

Ja nie mialam ochoty, moj tez nie, bo mowi ze ma w glowie psychiczna blokade, ze tam maly sie rusza i dobrze, ze nie mielismy ochoty bo mogloby to spowodwac jeszcze jakies skracanie, czy cos. Teraz na pewno mamy bezwzgledny zakaz.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. gratulacje!! :) Bardzo się cieszę! Silna jesteś i Ty i synek, teraz tryb leniwej księżniczki do końca ciąży i do szpitala dopiero w maju. :)

Kamcia, dobrze że u Ciebie też lepiej. :)

Ja mam ochotę na seks, mój biedny Mąż nie mniejszą, ale się boję, bo twardnienia, jeszcze jakiś czas temu ryzykowałam, teraz czekam aż mi gin powie, że szyjka ok, to sobie poszalejemy. Też miałam dziś niezłe sny, jeden z jakimś totalnym młodzieńcem, przystojnym jak cholera, którego poderwałam na jakiejś imprezie a jeden, jak Bóg przykazał, z Mężem ale w płonącym aucie, to dopiero były emocje. :D

Parę dni temu sniło mi się, że urodziłam czórkę dzieci w niewielkim odstępie czasowym. Ja się zastanawiam, czy to nie było prorocze. Dwóch chłopców, dwie dziewuchy, zobaczymy. Dla mnie może być. :)

Ja zamawiam wszystko, nie boję się, bo teoretycznie każdy jest do wyśledzenia. ;) Oszukali mnie raz, 11 lat temu, jak jeszcze allegro nie miało wszystkich zabezpieczeń, od tej pory bez problemu.

Kropka, współczuję.. Pogadaj z lekarzem, może Cię ominie ulepek. :)

Też miałam dziś okropną noc, mimo snów. Byłam przed Mężem w ekstra toksycznej relacji i myślałam, że mam to już za sobą, bo jakiś czas mnie nękał i napisał teraz znowu. :( Jezu, sześć lat się do człowieka słowem nie odezwałam, żeby świra nie prowokować, a on że mnie kocha i w moje urodziny przyjedzie do domu moich rodziców (mieszka w Krakowie). Zdenerwowałam się tak, że jak to odkryłam o 4.00 to nie mogłam zasnąć, dopiero potem padłam wyczerpana. Co ja mam zrobić z takim przypadkiem? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:07

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed zwymiotowaniem glukozy uratowalo polezenie na kozetce u pielęgniarek, a 15 min przed ostatnim pobraniem głębokie oddechy i w sytuacji krytycznej zatykanie ust ręka, ale nie polecam się tak męczyć..

J.S super, że jest już lepiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:08

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoc jest juz smakowa glukoza. Dzis robilam i pani w labie powiedziala.
    Ponoc nie.ma porównania do wcisnietej cytryny.

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka88 wrote:

Co do glukozy to postanowiłam zawalczyć jeszcze jutro, wraz z cytryną. Faktycznie wypiłam bez większego bólu, ale nie wysiedziałam nawet chyba pół godziny. Nie wiem jak to badanie przeskoczyć.... Są jakieś sposoby na wygranie z cofaniem i wymiotami?

Mi pomogło położenie się, najlepiej przy otwartym oknie albo w chłodnym pomieszczeniu.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Kamciaelcia jeszcze nigdy nie mialam problemu na olx. Zawsze to co zamówiłam to przyszło w dobrym stanie. Wydaje mi się ze jak bierzesz kuriera to masz prawo sprawdzić czy wszystko jest ok.
    Ostatnio też zamówiłam monitor oddechu wygląda jak nieużywany. Może mam szczęście. Nie wiem

po zapłacie pewnie można sprawdzić, mi chodziło żeby sprawdzić czy w ogóle zapłace ;)
    ale paczka przyszła, kurier pozwolił zajrzeć, gondola ok, ale nie umiem sama jej złożyć (mam dostać instrukcje) poza tym ogląd z dzieckiem i kotem niemożliwy-syn oblizał i chciał do srodka, a kota wręcz nie mogłam wygonić, bo skubana wyczuła moment nieobecnosci i wskoczyła :)
    i okazało sie że kolorysrtycznie to właśnie komplet do mojej spacerówki :)

kattalinna, Saperek lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Ponoc jest juz smakowa glukoza. Dzis robilam i pani w labie powiedziala.
    Ponoc nie.ma porównania do wcisnietej cytryny.

Miałam tą smakową i mi osobiście bardziej smakowała w poprzedniej ciąży, z prawdziwą cytryną. W tej smakowej był kwasek cytrynowy i zostawił mi nieprzyjemne uczucie na gardle.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na prenatalne III trymestru - na 12 lutego :)

Kropka88, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wszystkie prenatalne robi ginekolog prowadzący wiec mam to z głowy. ;)

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z wypiciem i utrzymaniem glukozy nigdy nie miałam problemu :) cztery razy miałam z nią do czynienia, w tym 2x w pierwszym trymestrze, raz w drugim i raz po ciązy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Asix Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    po zapłacie pewnie można sprawdzić, mi chodziło żeby sprawdzić czy w ogóle zapłace ;)
    ale paczka przyszła, kurier pozwolił zajrzeć, gondola ok, ale nie umiem sama jej złożyć (mam dostać instrukcje) poza tym ogląd z dzieckiem i kotem niemożliwy-syn oblizał i chciał do srodka, a kota wręcz nie mogłam wygonić, bo skubana wyczuła moment nieobecnosci i wskoczyła :)
    i okazało sie że kolorysrtycznie to właśnie komplet do mojej spacerówki :)
    Aaa!ja nie biorę za pobraniem bo to trzeba być w domu a moi kurierzy są umówieni i wiedzą gdzie paczki zostawiać

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to allegrowa :) tam jakoś nie boje się kupować :) więc nigdy za pobraniem nie kupuje...ale tu za przesyłkę nie ja płaciłam ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Spałam całą noc! Jestem jak młody Bóg! Mogę biegać, fruwać, tańczyć!

A gó..no, dopóki nie próbuje wstać do tego tańca XD Słonie nie tańczą. Tzn. tylko kiwają trąbami XD

J.S NIENAWIDZĘ chrapania. Nie zmrużyłabym oka, zatyczki w uszach mi puchną, jak TZ chrapie, od razu dostaje w bok, czasem mam wrażenie, że go w nocy pilnuję, czy czasem nie chrapnie. Współczuję Ci bardzo, bo chrapacz zwykle chrapie co noc. W dzień też nie bardzo się da odespać.

Dziękuję dziewczynki, że bawią Was moje dolegliwości, dziękuję XD Wyrówna się na porodówce XD

J.S mam nadzieję, że w końcu uda się zatrzymać te paskudne skurcze, ale ogólnie czujesz się już lepiej? Jak napisałaś o noworodkach to od razu mam świeczki w oczach. Też już chcę!

Kropka, polegałaś? Uuuu słabo, słabo! Trzeba być twardym a nie miętkim :P

Kattalinna fuj, pieluszki wielorazowe, nie wiem czemu kobiety to sobie robią. Widzę jak płuczą każdą kupę pod kranem, a ta kupa z czasem jest coraz bardziej kupna... Ja nawet mam problem z ulanymi ciuszkami. A jak dziecko jest chore i wymiotuje, to prawie wymiotuję razem z nim. Dobrze, że mam TZ, zawsze on to ogarnia. Biedny. Zła ja.

Edit: J.S doczytałam baaardzo się cieszę! Huraaa!!! A teraz koniec hurania, w domu ścisły rezim. Leżenie, odpoczynek.

Mojemu nie przeszkadza mój brzuch, jemu nic nie przeszkadza, ograniczenia w seksie ja wprowadzam, a nie on. Jak mnie tak wszystko boli to nie ma mowy. Nie jestem sadomaczo.

Na olx też zamawiam, ale lokalnie, w okolicy, odbieram osobiście, szczególnie, że to drogie rzeczy a sporo znajomych bardzo się już nadziało. Podobnie poza kontrolą jest facebook. Choć i na allegro miałam dwie, bardzo nieprzyjemne sytuacje z oszustami. Tylko tam najłatwiej się bronić i mi się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 11:39

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja tez nienawidze, moj chrapie ale tez dostaje w bokensa :D
    Super, ze spalas, tancz, baw sie, harcuj! :D

Lepiej lepiej, twardnieje, ale mowi ze troche bedzie. Najwazniejsze, ze szyjka sie uspokoila i na pewno jakby bylo cos nie tak, to by mnie nie wypuscili, jeszcze ostatecznie slowo nie padlo, ale mam nadzieje ze bedzie ok i wyjde. W domku bedzie tryb tak jak Fermina mowi, leniwej krolowej ;) Wizyty na pewno bede miala czesciej, tak mi sie wydaje.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jem. Jedzenie jest bardzo ważne. Już myślę, co na obiad XD

J.S a robiłaś może pappa?

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. takie wieści lubię :-D

Hoope, każdy ma jakieś swoje dziwactwa, kupy kota wygrzebuję łopatką, to własnego dziecka mogę papierkiem lub pod wodą. Nie rusza mnie to, a plusy u mnie przeważają :-)

Pozdro z ikei. Sama sobie przyjechałam autem, a co ;-) tylko teraz czeka mnie tułaczka autobusem na rumunkę. Trudno, i tak się ograniczałam ;-) ale jak są takie pustki to można robić zakupy. Ludzi nie cierpię. Teraz siedzę w fotelu przed kanapami i nadrabiam forum. Nalazilam się i brzuch zesztywniał. Kwadrans posiedzenia i już lepiej, idę wydać kasę. Powstrzymałam się i nie kupiłam nic dziecku ;-) tylko zestaw koszyków na łóżeczko na pierdoły. Ale to raczej dla nas ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:04

J.S, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, robilam i mialam wlasnie nisko o ile dobrze pamietam. Ryzyko mialam niskie bardzo, ale generalnie jak dziewczyny tu pisaly to moj wynik nie byl jakis super. A dlaczego?
    Znalazlam w starych wpisach, to bialko mialam nisko i bete nisko
    Ryzyko porodu przedwczesnego 1:147 bodajze o ile sie nie myle mialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:16

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ