X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka mi położna powiedziała że mogę mieć wodę do popijania na korytarzu jakby mi było niedobrze podobno lepiej jak woda schlodzona i pozwoliła do tej wody cytrynę też wcisnąć może to pomoże

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tęsknię za moim ebayem na allegro jakoś nie mogę się odnaleźć

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina niech go twoi rodzice pogonią nie próbuj mu nic wyjaśniać nie odzywaj się ,nie odpisuj bo tylko pogorszysz sprawę nawet mu się nie pokazuj . Każdy przejaw zainteresowania z twojej strony nawet jak mu zrobisz awanturę będzie odbierał jako postęp i sukces w naprawieniu relacji.

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z olx kupuję. Ale częściej sprzedajemy :-) szok jakie biznesy można robić ;-) raz kupowałam i się bałam bo kupowałam wyciskarkę do owoców, kilka stówek zapłaciłam, koleś nie chciał za pobraniem. Było ryzyko ale wszystko super. Sama wolę sprzedaż z odbiorem własnym, szczególnie sprzęt agd czy gabaryty. Drobne wysyłamy, nawet za pobraniem

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna gdzie ty się będziesz tłuc autobusem taxi sobie zamów

cf409fc7e7.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuję stacjonarnie, a przez internet to jedynie w sprawdzonych sklepach. Jakoś nie mam zaufania do allegro, olx. Chyba, że odbiór osobisty.

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się chwalę
    A mechanizm skladania/rozkładania jest tak prosty że sama go odkryłam,doslownie 2sekundy i gotowe(ale od sprzedajacej dostalam super instrukcje z jej wlasnymi zdjęciami)
    Gondola idealna na lato. Material całkiem inny niż inne wozki standardowe w tym nasze camarelo. Oczywiście do spacerów na dwa wózki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8a9554e5fd0.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1e9f5d8da73.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d304b93a038.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7fe1f430f1ac.jpg

pawojoszka, Cola87, Kropka88, Fermina, Hoope, kattalinna, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kupuję na olx bo raczej nie kupuje uzywek. Stąd allegro ale sklepy. I na allegro-jak pisala hoope-mam poczucie wlasnych praw konsumenckich
    I to ja czesto coś sprzedaję
    Drobiazgi więc nawet odbior osobisty nieoplacalny
    Po iluś latach zakupów online nie umiem stacjonarnie :) ja nawet kuchnie i łazienkę urzadzalam na allegro. Wannę tam kupilam. Castorama za podobna(bo wymiar nietypowy)wołała cenę 4x wyższą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 12:31

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. bardzo się cieszę z dobrych wieści :) Fermina myślę że najlepiej całkowicie zignorować takiego typa, to chyba najlepsze co możesz zrobić w tej sytuacji. Kamciaelcia ładna ta gondolka :)

kamciaelcia, J.S, Kabełka lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, teraz przeczytalam. Najlepiej bedzie tak jak pisze Cola, zignorowac chyba...

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi odebrał wyniki krwi, toxo nadal ujemne, krzywa:
    na czczo 79
    po 2h 88

Powiedział, że mi przywiezie zapas Snickersów :P

kamciaelcia, Kropka88, kattalinna, pawojoszka, Cola87, XKamaCX lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny już w domku i też czekam na wyniki,czekałam w kolejce do labolatorium przeszło godzinę i jak już dostałam glukozę to jednym łykiem pól kubka wypiłam, pozniej było troszke gorzej ale dałam radę, wstrzymywałam odbijanie bo zaraz mi się cofało..

co do olx to też kupuję ale robię ograniczenia km i samemu odbieramy po obejrzeniu

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia - piękna gondolka :)

Fermina - współczuję stresów. Ale ja chyba bym napisała, że dziękujesz, ale nie ma Ciebie na miejscu i nie masz ochoty na spotkanie. W sensie, żeby jednak dać mu jasną wiadomość, że nie życzysz sobie kontaktów. Tym bardziej po 6 latach. Żeby potem nie było niedomówień, że on przecież uprzedził, że Cie odwiedzi, a Ty nie odmówiłaś. Ale Ty go znasz najlepiej, więc wiesz najlepiej jak postąpić.

Kattalinna - a spotkałaś kiedyś dziecko pieluchowane wielorazowo? Masz w planach oddanie dziecka do żłobka? (wiem że do tego jeszcze trochę czasu ;) )
    Pytam, bo ja pracuje z maluchami i miałam też dzieciaczki pieluchowane wielorazowo i bardzo, ale to bardzo często te pieluchy, chociaż dobrej jakości przemakają mimo częstego przebierania dziecka. Sama się nad nimi zastanawiałam, więc nie krytykuje broń Boże, ale radzę zastanowić się nad kwestiami:
    1. Pralka non stop, musisz miec tez miejsce do suszenia tego na szybko (kaloryfer w łazience/ na słońce/ a co jak będzie padać, a nie ma sezonu grzewczego? ) a maluch zużywa ok. 10 pieluch dziennie jak nie więcej.
    2. Kwestia zapierania kupek/ wsadzania potem ich do pralki/ nie obawiasz się prania rzeczy przesiąkniętych moczem i kupą zaraz po/przed rzeczami dziecka i Waszymi na co dzień? Bodziaki maluchów, którymi się zajmowałam (pieluchowanych wielorazówkami) bardzo często pachniały identycznie jak te pieluchy - nutka zapachu kupno-moczowego ;)
    3. Kwestia bardzo, ale to bardzo częstego przewijania dziecka i liczenia się z przesikaniem spodenek/bodziaczków (naprawdę zdarza się to dużo częściej niż przy jednorazówkach). Niestety mimo utrzymywania higieny te dzieci bardzo często brzydko pachną moczem (brutalnie to brzmi, przepraszam, ale tak było ze wszystkimi z którymi się zetknęłam)
    4. Kwestia wyjazdów, nawet weekendowych - praktycznie zawsze musisz mieć na uwadze czy jest pralka/ czy wystarczy Ci pieluch no i zawsze trzymasz przy sobie "śmierdzący" woreczek z wykorzystanymi pieluchami. Pieluszki z kupką nie zapakujesz w paklankę i nie wyrzucisz jak najdalej gdzie się da, tylko włożysz do worka i przez pół dnia będziesz z nią przebywać.
    5. Pytałam o żłobek, bo akurat w niektórych grupach odmawiają przyjmowania dzieci pieluchowanych wielorazówkami, ku uwadze ;)

Mam nadzieję, że się nie obrazisz, ale ja też się nad tym zastanawiałam, ale właśnie przez pracę w żłobku i zetknięciem się realnym z pieluchami wielorazowymi stwierdziłam, że wad jest zdecydowanie więcej - przynajmniej dla mnie :)
    Się rozpisałam ;)

kamciaelcia, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o gondolę jane to może na olx było ich kilka na Polske, dominowały te do przewozu dzieci w aucie, nano (czyli ta powyżej ) 1 sztuka :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanda
    trzeba wyjaśnić co to paklanka :D uwielbiam zapach paklanek :) dziwna chyba jestem hihi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że ja go ignoruję od lat. On się tak odzywa co jakiś czas i pisze dziwne rzeczy. Aktualnie, między innymi, przeczytałam co by chciał ze mną robić, pozwolicie że nie przytoczę.. Nie odpisuję na nic. Przepraszam, że się tak wywnętrzam, ale ja się go po prostu boję i mam już dziś caly dzień do niczego, płakać mi się chce. Przeraża mnie myśl, że mógłby się dowiedzieć gdzie teraz mieszkam, chyba mój Mąż musiałby zrezygnować z pracy i siedzieć ze mną w domu. Tylko niedźwiedź na podwórku mnie pociesza, trzeba go nauczyć komend na rzucanie się do gardła..

Bardzo ładna zieleń, Kamcia. :)

Mi na pappie, szarlatani, nie obliczyli ryzyka porodu przedwczesnego. :/

Kattalinna, przez to wszystko mam zaćmienie umysłowe, bo dobrą chwilę zajęła mi rozkminka, czemu, na litość Boską, zostawiasza auto w Ikei i wracasz do domu autobusem. :D

Hoope, mi też wrócił brak apetytu, wczoraj siedziałam godzinę nad miską zupy i czułam się jak dziecko, któremu powiedziano, że dopóki nie zje, nie może odejść od stołu. Ciąża dba o to, żeby nie było nudno, oj dba.

Mi chrapanie nie przeszkadza, trzecia wojna światowa by mnie nie obudziła, w ogóle na stres reaguję nadsennością i chyba wracam spać. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:19

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    mi tez porodu przedwczesnego itp nie wyliczali z pappy w poradni badań prenatalnych

ignoruj typa
    on czerpie satysfakcję z tego, że się boisz...zignoruj, nie tylko na zewnątrz, ale wewnątrz siebie tez-nie daj mu przewagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 13:22

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S a bo Pappa powinna wykazać nieprawidłowości zanim się wydarzą. Mówisz, że wyniki były średnie. Takie ciąże od początku powinny być bardziej kontrolowane. Teraz to już będą Cię pilnować :D

Fermina mi to już policją pachnie, po 6 latach takie akcje to się już o znęcanie i socjopatię ociera. A wizyta u rodziców to już szantaż.

Upolowałam trochę ubranek, myślicie, że Wasze dziewczyny polecą na tak wyszykowanego kawalera? Wystarczająco męskie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d25abd77bb3c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a45b95c21c4d.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/592d456c81b1.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/92611625cc4a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0ff51c3dc4d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:38

kamciaelcia, Kropka88, Jagoda14, kattalinna, Cola87, Mała Matylda, Feeva, Sela lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina w najgorszym przypadku zgłoś na policję. Też miałam toksycznego eks i skończyło się na policji. Po tem kilka razy sie odezwał aż od już dłuższego czasu mam spokój. Najlepiej nie dopisywać,bo jedna wiadomość może ruszyć lawinę wiadomości. Domyślam się co czujesz, bo ja się bałam sama chodzić. Zakupiłam gaz i chodziłam z gazem.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam już wyniki krzywej, błyskawicznie :)
    - glukoza na czczo 5,09 mmol/l <3.88-6.11>
    - glukoza po 1 h 8,69 mmol/l
    - glukoza po 2 h 7,18 mmol/l <7.8

XKamaCX lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ