X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok zobaczymy na wizycie za tydzień co powie, dzięki dziewczyny

siary jeszcze nie mam, może to za wcześnie

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka
    ale własnie na tym polega dieta curzycowa w ciazy-ze ostatnia kolacje jemy pózno, przed snem by cukier na czczo nie wywalał

no i wazne-przed krzywa jemy normalnie, jak wczesniej, nie wolno kombinowac zwłaszcza z weglowodanami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:28

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    ok zobaczymy na wizycie za tydzień co powie, dzięki dziewczyny

siary jeszcze nie mam, może to za wcześnie

nigdy w ciazy siary nie miałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina tylko nie narobcie sobie kłopotów mąż się zdenerwuje zrobi coś głupiego a potem przez takiego psychika będzie się po sądach ciągał . Rozumiem emocje ale tu trzeba działać na zimno . Zlozcie doniesienie dowody masz ,nie kasuj tych maili przydadzą się na policji . Mój brat zawsze mówił w przyje..esz kur.ie a pójdziesz siedzieć jak za człowieka nie warto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:37

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka mi już leci, ale delikatnie, zazwyczaj przezroczysto-żólta siara, a raz mi pociekło trochę więcej białego.
    Dziwnie się z tym czuję ;)

Kattalinna to dobrze, że masz kolegę, który może podpowiedzieć :) no i siostra pewnie też poradzi :) A co do obrażenia - jesteśmy w ciąży, więc wolałam kilka razy zaznaczyć, że nie mam złych intencji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:33

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam gdzieś od 19 tygodnia ale raz jest raz nie więcej nie ma niż jest

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, wiadomo że najlepiej byłoby mu dać po mordzie, ale raczej do tego nie dopuścimy. Powiedzenie jest nam znane. ;)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia jak masz stwierdzoną to tak ale mi przed krzywa położna kazała zjeść kolację około 18 przed badaniem i rano być naczczo . Jak to tylko usłyszałam to już byłam głodna

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęłam 24 tc, dziś aktualizacja brzucha ;-) zaczynam robić też ujęcia od fruntu ale niewiele to jeszcze daje

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d1898d33dd2.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/540e24faee20.jpg

Wczorajsze ważenie mnie przeraziło, dzisiejsze jeszcze bardziej. Chyba za głębokie oddechy brałam i to powietrze tyle ważyło, bo ponad kg w tydzień to przesada... I ta dzisiejsza porada dnia... Pfff, głupia na maxa ;-)

Kropka88, Feeva, kamciaelcia, Katka., XKamaCX, Mała Matylda, Fatalita, Sela lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Kamciaelcia jak masz stwierdzoną to tak ale mi przed krzywa położna kazała zjeść kolację około 18 przed badaniem i rano być naczczo . Jak to tylko usłyszałam to już byłam głodna

dlatego napisałam dieta cukrzycowa w ciązy
    a cukier na czczo wywala czesto przy zbyt długiej przerwie nocnej
    na czczo to 8-12h więc od 18 do szpitalnego pobrania (a więc bardzo wczesnie) mija te 12h :D

ja mam przerwę nocną jakieś 11-12 h
    jem o 20-21 a wstaje po 8

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 14:42

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalina
    malutki ale ładniutki :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy owak to tylko gdybanie lekarz będzie wiedział lepiej . Ale nie martwiła bym się na zapas

cf409fc7e7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. super, że u Was już dobrze.
    Siary jeszcze nie mam. Za to mam popękane żyłki/ pajączki na nogach i często mi puchną zwłaszcza kostki i łydki.

Hmm jeśli chodzi o krzywą to idę za jakieś 2 tygodnie, lekarz mi powiedział, żeby dzień przed nie jeść owoców, słodyczy i smażonego, ogólnie lekka dieta. I norma na czczo do 100. Tyle się od Was naczytałam, że boję się iść wypić glukozę.

efwka83 skoro masz w normie to się nie przejmuj, najlepiej poczekać do wizyty, ja nie sprawdzam, nie konsultuje z nikim wyników, bo lekarz wie najlepiej.

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolacja koło 18 była, ale koło 20-21 zjadłam jabłko i marchew :) może to miało wpływ :)

MajowaMamusia mi tez puchną nogi i dłonie..

kattalina malutki brzusio, zazdroszcze :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majowa mama
    na pewno trzeba jeść 3 dni przed krzywa całkiem nornalnie, własnie by wyniku nie fałszować
    a norma 100 to dla niecięzarnych
    mój gin nauczył się nowych norm ode mnie :)

ale już tu na watku były przypadki lekarzy nadwrażliwych (dla których wysokie normy już są za wysokie) ale i tacy, co ignoruja, zwlaszcza na czczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka ja się na cukrach nie znam, znam się na tym, że to okropne.

Katka ja mam od dwóch miesięcy ;)

Fermina, jeśli się boisz, to już jest najważniejszy powód. Jeśli chce odwiedzić Twoich rodziców, to już jest stalking. Jeśli bardzo nie chcesz, żeby się odzywał, niech zadzwoni do niego Twój mąż. Niech mu stanowczo, męskim głosem powie, że to był jego ostatni sms do Ciebie, jeśli jeszcze raz, jakkolwiek będzie próbował się kontaktować, zawiadomicie policję. Ale bez wyzwisk, straszenia, bo może mieć w telefonie aplikację do nagrywania rozmów i obrócić to na swoją obronę i korzyści. Tak bym zrobiła.

Co do pieluch wielorazowych już pisałam wcześniej, te dzieci czuć moczem. Amoniak bardzo ciężko jest wygonić łagodnymi środkami do prania. Poza tym, osobiście wolę iść na spacer, niż robić kolejne pranie. A mało go nie będzie. Także zgadzam się z Ferminą w całej rozciągłości :)

Kattalinna bardzo ładny brzusio :)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa, nie bój się. Często samo nastawienie wystarczy, żeby stać się samospełniającą się przepowiednią. Bądź przygotowana na różne sytuacje, ale idź z przekonaniem, że będzie dobrze. Koniecznie jedzenie i wodę ze na po wszystkim

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy wadzie serca córki każdy lekarz pytał, czy miałam cukrzycę ciązową...a dwie krzywe wskazywały że nie...moim bzikiem sa cukry :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ze mnie to taka delikatna pierdoła, że nie zdziwię się jak rzygnę. Ale masz rację muszę się nastawić, że dam radę, wezmę wodę, glukozę cytrynową i męża :) jak da radę pójdę do auta się położyć.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowamamusia, efwka83 opuchlizna jest zazwyczaj objawem zatrzymywania wody w organizmie . Pomóc może ograniczenie soli w diecie i picie dużej ilości płynów . Jak już teraz zaczynamy puchnąć to co w maju będzie?

cf409fc7e7.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ