X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, jak mi się nie chce ruszyć tyłka z kanapy i pęcherz się wypełnia coraz bardziej to i skurcze częstsze. Dziwna korelacja

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie przypomniałam... Kropka, Feeva, Wy to jakoś dziś czy jutro studniówki nie macie? Tak na oko liczę ;-) bo tu sezon się zaczął, a imprezy żadnej nie było jeszcze

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Tak sobie przypomniałam... Kropka, Feeva, Wy to jakoś dziś czy jutro studniówki nie macie? Tak na oko liczę ;-) bo tu sezon się zaczął, a imprezy żadnej nie było jeszcze

Ja swoją przegapiłam :P

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam :-P

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, nie ma za co, wiadomo że trzeba kontrolować szyjkę i opowiedzieć wszystko lekarzowi. Ja jestem w miarę spokojna, bo jak się skurcze zaczęły byłam na IP, po miesiącu pokazałam się lekarzowi i nie było zmian a i tak się trochę gdzieś tam w środku boję, że na którejś wizycie usłyszę, że szyjka krótka..

Skurcze są też częstsze jak jelita pełne, dlatego lekarze na dzień dobry krzyczą żeby nie dopuszczać do zaparć. ;) Pewnie chodzi o to, że macica ma mało miejsca, jest na nią nacisk i tak to na nią działa, tak samo, że częściej odczuwają je kobiety szczupłe, które mają mało miejsca w jamie brzusznej. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 21:25

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamska ja po godzinie mialam260 i to jest cukrzyca a w szpitalu na profilu cukrów przez dwa dni normę przekroczyłam tylko raz . Twoje wyniki są ok jak dla mnie ale lekarz ci powie ostatecznie .

Ja też się pochwalę . Od października jak się tu wprowadziliśmy nie mamy tv. bo telewizor leżał w schowku bo mój M uparcie twierdził że sam nie da rady go zamontować i potrzebny mu ktoś do pomocy . No więc dzis mnie tchnęło i założyłam ten telewizor ustawiłam vizje tv. i zostałam bohaterem domu

Kira91, kattalinna, Kropka88, Mała Matylda, Kamska, Feeva, XKamaCX lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    102 dni zostały :D Kurka kiecki nie mam.
    Za to moja Niunia (zakładając, że to dziewczynka) nabyła dzisiaj za pośrednictwem matki takie oto wdzianka:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a47fc36b738.jpg

c&a, rozmiar bluzeczek 62 i dwie były za 15 zł :)
    no grzech było nie brać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 22:05

kattalinna, Feeva, kamciaelcia, Fatalita, Katka., Hoope lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do napinania i twardnienia brzuszka, dowiedziałam się ze u mnie prawdopodobnie to właśnie skutek zaparć, wzdęć. Co by rzeczywiście się zgadzało, bo kiedy zdarzają się dni w których mam dość lekko „na jelitach” to i cały brzuch miękki. A wzdęcia = twardnienie- w tym chwilowo twarde podbrzusze i czasem cmi brzuch. Mam brać espumisan.
    Ostatnio była mowa o hemoroidach.. u mnie to nieskończaca się historia. Pasuje do niej piosenka „pojawiam się i znikam i znikam...” hahaha! Jednego dnia wydaje mi się ze go nie ma, po czym budzę się z kolega przy tyłku. Czuje ze tym Posterisanem zaleczam to zdzierstwo na jakiś czas jedynie... choć nie wiem jakby to było gdybym w ogóle tego nie stosowała. No i idzie wiązanka hemoroid- wzdęcia- napięty brzuch. I tak w kółko.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, a espumisan jak bierzesz? Bo ja całe życie nigdy tego nie brałam a teraz drugie opakowanie zacznę.

age.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin powiedziała, ze mogę brać nie tylko doraźnie ale nawet regularnie skoro problem nawraca, bo jest to lek bezpieczny w ciaZy :). Mam nadzieje ze pomoże.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna wczoraj miałam studniówkę XD Przegapiłam bo zapomniałam :D dziś już 99dni :D

Kropka, ale cudne! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 08:02

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na glukozie, za 10 min mam pobranie po 1h, nie jest zle, ja nic nie czuje poza tym, ze spac mi sie chce.

Nie moge robic tego, co uwielbiam, a mianowicie... jezdzic autem. Dzisiaj przejechalam szybko do labolatoriun i brzuch jak skal, bolal, to chyba od takiej przykurczonej pozycji. Pozegnam sie na troche z autkiem :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S współczuję mi bez autka pewnie by było ciężko ale wiadomo dzidziuś przedewszystkim.

Nat jak po drugim dziecku wyszedł mi taki kolega to pani w aptece mi powiedziała że teraz to ten problem będę mieć już zawsze i że muszę o to dbać bo tego już się nie wyleczy można tylko zaleczyć i mi zeczywiscie ten problem towarzyszy bardziej lub mniej ale zawsze.
    Espumisan jest super wcześniej brałam rapacholin ale w ciąży pani w aptece dała właśnie ten lek i teraz używam tylko tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 09:08

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Pytałam wcześniej o te hemoroidy czy jest sens leczyć w czasie ciąży i widzę, że nie ma XD

Miłego dnia. U nas jest 10 stopni na plusie. Ptaki słychać. Poczułam się jakby szła wiosna a wiecie co dla nas wiosna oznacza...

Kira91, Cola87, Feeva lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. życzę udanych wyników :)
    ja przy najbliższej okazji u lekarza zapytam się który lek mogę stosować na hemoroida..

a to wczorajszy zakup :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe00f9ebb405.jpg

kamciaelcia, Cola87, pawojoszka, kattalinna, Fatalita, Kropka88, Feeva, Katy, Hoope, Kira91, Mała Matylda, Sela, XKamaCX, malwka08 lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas studniówka wczoraj była. Mój z tej okazji skręcił kołyske która okazała się nadzwyczaj duża po złożeniu. I w ten oto sposób musimy obmyslec na nowo jak pokój przemeblowac by w którymkolwiek kącie zmieścić i kołyske i półkę na matę do przewijania i wszystkie niezbędne pod ręką gadżety.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka i ulli
    pędzicie :)

wczoraj zmokliśmy i używany wózek stoi na korytarzu, bede miala później okazje zamontować nową gondolę i zobaczyć w pelni efekt :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie sprawdziłam listę wyprawkowa i jeszcze trochę rzeczy brakuje. No nic po następnej wizycie 20 lutego jak wszystko będzie ok to trzeba będzie się przejechać do większego miasta i dokupić. Niby pierdol A tyle tego jest trochę mnie to przeraża nie lubię zakupów jak coś muszę kupić co innego jak coś mi ot tak wpadnie w oko ;)
    Mój dzisiaj stwierdził że młody cała noc go po plecach kopał. No kopał, kopał i to niezle ale że on to czuł?!

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli, kupuj przez internet ;-)

Też się pochwalę, przed chwilą kurier przyniósł. Zakochałam się, szczególnie w tej fioletowej wełnianej <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ec2e90613a4.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/943441d6dc73.jpg

Kropka88, Feeva, Katka., Mała Matylda, Hoope, Tanda lubią tę wiadomość

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny wózek <3

Kropka - ciuszki też piękne. Zaczynam być fanką c&a, mają cudną jakość i piękne wzory :)

Kattalinna - mi się bardzo podoba zwierzątkowa pielucha :)

Warto kupować przez Internet. Biedni ludzie, którzy muszą kupować stacjonarnie, bardzo często niesamowicie przepłacają.

Dziewczyny ostatnio jestem zombiakiem, zasnąć ciężko, spanie z milionem przerw. A w weekend szkoła. Myślałam, że dotrwam do maja, bo na początku maja ostatnie zajęcia ale kurczę coraz ciężej :/ pomarudziłam ;)

efwka83, Kropka88 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ