X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ale piekne!

A ja po glukozie - rewelacja :D Wrocilam do domu i zjadlam kawalek tortu urodzinowego, chyba jestem jakims monstrum. Mam nadzieje ze te dobre samopoczucie nie swiadczy o jakims zlym wyniku? ;)

Ja po akcji boje sie juz kupowac, takze moja wyprawka calkowicie wstrzymana na czas nieokreslony na razie.

kamciaelcia, Kropka88, Fermina, pawojoszka, Hoope, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny wózek <3

Piekne pieluszki :D

Ja też kupuję przez internet. Większość rzeczy kupiłam przez neta :)

J.S jesteś botem :P

efwka83, J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę torta!:-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, może będziecie wiedziały co podpowiedzieć.

Martwi mnie okres późna wiosna-lato. U mnie w mieszkaniu w lato jest strasznie gorąco. Jesteśmy ostatnim mieszkaniem, grzeje nas od dachu, który dodatkowo ocieplili w zeszłe lato i wytrzymać się w mieszkaniu nie da. Nie otworzyć okna się nie da, bo nie ma czym oddychać, ale po otworzeniu jest niewiele lepiej, bo wpada gorące powietrze i w mieszkaniu w lato mamy 28-29st :(
    Mała będzie spać z nami w pokoju, niestety w każdym pomieszczeniu jest tak samo gorąco. Jest jakieś bezpieczne urządzenie, które choć troche schłodzi mi to powietrze? Mała będzie się strasznie męczyć, ale wiatraków i innych tym podobnych się boje, że się przeziębi, zawieje ją czy coś. Załamuję ręce... :(

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. ty szalona Kobieto! Ja tu czekam na śmierć po glukozie a Tobie się tortu po niej zachciało?! Nie ma sprawiedliwości na świecie. :D Nie znam się, ale logicznie dobre samopoczucie powinno oznaczać, że świetnie metabolizujesz cukry. :)

Moja wyprawka czeka aż pokoik Bedzie pomalowany i będzie można tam wstawiać rzeczy. W niedzielę jadę na chrzest i przywiozę tylko ciuszki od siostry i fotelik od brata, ale piore dopiero jak wyżej. Poza tym nie mam nic. ;) Też nie lubię zakupów a najbardziej nie lubię rozdrabniania się przy nich i najchętniej kupilabym jednorazowo gotowy zestaw: "wyprawka plus torby do szpitala". Chyba mam pomysł na biznes. :D

Kattalinna, Kropka - super nabytki. Nie wiem o co chodzi ale rozczulają mnie pieluchy wielo. :)

Idę być znowu tytanem pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:33

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no, katka <3
    cudaśny :D
    bije wszystkie brzuszki, ale przeciez skrywa dwie kruszynki ;) (jesteś pewna że nie trzy?? :D )
    hehe :P chyba niee... chyba, że za tą dwójką jest 3 ukryty wstydzioch :P

klz9piqvvra11kd2.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. super że jesteś już w domu :) odpoczywaj
    Kamcia a ja mam do Ciebie pytanie, bo Ty też jesteś "świeżo" po cc, od 3 dni zaczyna mnie ciągnąć co jakiś czas blizna, też tak masz? To niepokojący objaw?

J.S lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie pomogę.. U nas jest raczej chłodno a ja jestem takim zmarźlakiem, że dopiero przy ponad 26 stopniach zgadzam się wyjść z łóżka i to w spodniach, dwóch parach skarpet, koszulce i ciepłej bluzie. Jak się napali w kominku to mam w pokoju 33 stopnie i jestem szczęśliwa. Nie zdarzyło mi się nigdy dążyć do zmniejszenia temperatury w domu. ;)
    Same otwarte okna z moskitierą to za mało? Wiatrak też nie musi przecież wiać na Malutką.. Są jeszcze przenośne klimatyzatory ale nie wiem jak z bezpieczeństwem od grzybów i innego syfu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:42

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mogę wyjść z podziwu ile stron jest do nadrobienia po 10 dniach.
    J.S. miałaś przeżycia kobieto i gratuluję siły :)

Wszystkie brzuchy macie piękne. Mojego nie wystawiam bo jest otluszczony przez wcześniejszą ciążę spożywczą, chociaż wrócił z pięknej pogody i przynajmniej nabrał ładniejszego brązowego koloru, to i tak tego nie uczynię i nic nie wstawiam.

Muszę stwierdzić, że nie spodziewałam się że lot samolotem w 23/24 tyg. zniosłam tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem po co były te komentarze teściowej i niektórych innych ludków. W każdym razie było warto, ciepło pięknie zielono i smacznie. Teraz jestem gotowa na 3 lata bez takiego wypoczynku.

Ja tu piszę o ciepłocie a koleżanki wyżej zdążyły napisać że są zmarźluchami. Ja też i przechodzę aklimatyzację do tych warunków pogodowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:44

J.S lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, moskitiery będziemy zakładać, ale u nas w lato prawie w ogóle powiewu wiatru nie ma :/ W chłodniejsze dni owszem, jest fajnie, ale jak lato jest tak upalne, że w cieniu jest 33stopnie to nic nie robiąc pot się po czole leje.
    Klimatyzatory są z reguły drogie i strasznie głośne :(
    Chyba zostaje ten wiatrak, nie wiem czy coś pomoże, ale zobaczymy.
    Ja już się zdążyłam przyzwyczaić, ale boję się o Małą, że będzie się męczyła :(

Też jestem ciepłolubna, ale bez przesady :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:46

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    J.S. super że jesteś już w domu :) odpoczywaj
    Kamcia a ja mam do Ciebie pytanie, bo Ty też jesteś "świeżo" po cc, od 3 dni zaczyna mnie ciągnąć co jakiś czas blizna, też tak masz? To niepokojący objaw?

czasem ją czuję, ale bardziej na zasadzie, ze sama nie wiem, czy bliznę, czy macicę w ogóle...nic dokuczliwego
    ale blizna też musi się porozciągaćnie narzekałam ani po pierwszym cc, ani teraz po drugim, a brzuch jednak mam sporych rozmiarów, tzn wszystko na pewno intensywnie rosnie
    ogólnie mam podejscie w ciązy takie, ze coś zawsze zaboli, zakłuje, zapiecze...ale jesli jest znośne to toleruje,jesli choć troche niepokoi to lepiej sprawdzić

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, muszę Cię zmartwić. W internecie są już oferty typu "cała wyprawka" się chyba bez toreb ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    z corka przechodziliśmy to upalne lato (2015), syn urodził sie na końcówke goracych dni, ale moje dzieci zza dnia spały z wiatraczkiem , nawet na golasa, czesto kapałam w ciągu dnia, jesli widziałam, ze dokucza...no i z takim maluszkie, w upał na zewnątrz nie można wychodzic
    ale dodam, że syn we wrzesniu (miał naście dni) spacerował w bodziaku na krotki rękaw BEZ CZAPKI i niejedna zauważyła :) a jemu było dobrze

edit
    a klimatyzacji to ja sie boję przy dzieciach...nawet w tej w aucie...nie mam odwagi załączać

ale są tez różne dzieci
    córka lubiła ciepełko
    syn natomiast nie toleruje absolutnie przegrzania w jego mniemaniu oczywiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia no nie strasz, że w te upały mam więzienie domowe o_O
    Nie usiedze z dzieciakiem w tym gorącu cały dzień. W ciągu dnia najwyżej będę uciekać na spacer do jednych albo drugich dziadków, oni mają ciut chłodniej, jakieś altanki itd w cieniu.

Mam nadzieję, że będzie ciepłolubna po mnie, bo jak będzie się męczyć jak jej tatuś w upał to kaplica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:00

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jest upał to w godzinach 10/11-15/16 nie powinno sie z dziecmi wychodzić
    ja raz widziałam jak na córkę zadziałało gorąco o godzinie 17...minuta!

wentylatorem schładzałam pokój przez cały dzień-bo to zapomniałam dodać, na noc w gre nie wchodził z wiadomych przyczyn

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no w takie najgorsze słońce to wiadomo, że nie będę się z dzieciakiem pchać na dwór :) jeśli już to właśnie popołudniu albo ranny spacer zanim jeszcze się upał zrobi :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva myślę, że pomocny byłby choć w jakiejś mierze nawilzacz powietrza, ja mam taki, który daje lekki chlodek, zawsze jakiś ruch powietrza.
    My mamy podobny problem, bo mieszkanie tylko z jednej strony ma okna i nie da się zrobić żadnego przewiewu/ wywietrzenia :/

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jestem!

Kattalina, zapraszam, mamy calego ;) Czekamy na gosci o 17.

Fermina, nie boj sie, ja to przeszlam wspaniale. Wypilam od razu, siedzialam chwilke, delikatnie mi sie spac zachcialo, ale za moment przeszlo i bylo super :D Nie ma strachu.

Feeva, no ja mam tak samo, mieszkam na poddaszu i mam upal niesamowity, takze my kupujemy klimatyzator przenosny, montujemy moskitiery i tyle. Klimatyzator postawie w takim miejscu, aby wiadomo nie dmuchal na dziecko, ani nic, ale to na pewno lepsze niz taki upal, jak ja mam go dosyc, a dla takiego maluszka to juz w ogole.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    ja na trzecim pietrze i okna z trzech stron swiata, choć az 3 od południowego wschodu-większość dnia słońce
    wtedy mam okna zasłoniete-od rana do zachodu (u Piotrusia są dwie rolety 100% zaciemnienia :D odbijaja tez swiatło słoneczne, tak planuję w pokoiku Patryka)
    otwieram wtedy tylko strone zachodnią...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz wraca mąż z pracy :) poproszę go o wniesienie wózka do mieszkania i zrobimy przymiarkę :) póki mały spi, bo on maniak wszelkich kółek i kółeczek-nie dałby w spokoku podziwiać :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ