Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, ale piekne!

A ja po glukozie - rewelacja :D Wrocilam do domu i zjadlam kawalek tortu urodzinowego, chyba jestem jakims monstrum. Mam nadzieje ze te dobre samopoczucie nie swiadczy o jakims zlym wyniku? ;)

Ja po akcji boje sie juz kupowac, takze moja wyprawka calkowicie wstrzymana na czas nieokreslony na razie.

kamciaelcia, Kropka88, Fermina, pawojoszka, Hoope, Mała Matylda, kattalinna lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny wózek <3

Piekne pieluszki :D

Ja też kupuję przez internet. Większość rzeczy kupiłam przez neta :)

J.S jesteś botem :P

efwka83, J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę torta!:-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, może będziecie wiedziały co podpowiedzieć.

Martwi mnie okres późna wiosna-lato. U mnie w mieszkaniu w lato jest strasznie gorąco. Jesteśmy ostatnim mieszkaniem, grzeje nas od dachu, który dodatkowo ocieplili w zeszłe lato i wytrzymać się w mieszkaniu nie da. Nie otworzyć okna się nie da, bo nie ma czym oddychać, ale po otworzeniu jest niewiele lepiej, bo wpada gorące powietrze i w mieszkaniu w lato mamy 28-29st :(
    Mała będzie spać z nami w pokoju, niestety w każdym pomieszczeniu jest tak samo gorąco. Jest jakieś bezpieczne urządzenie, które choć troche schłodzi mi to powietrze? Mała będzie się strasznie męczyć, ale wiatraków i innych tym podobnych się boje, że się przeziębi, zawieje ją czy coś. Załamuję ręce... :(

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. ty szalona Kobieto! Ja tu czekam na śmierć po glukozie a Tobie się tortu po niej zachciało?! Nie ma sprawiedliwości na świecie. :D Nie znam się, ale logicznie dobre samopoczucie powinno oznaczać, że świetnie metabolizujesz cukry. :)

Moja wyprawka czeka aż pokoik Bedzie pomalowany i będzie można tam wstawiać rzeczy. W niedzielę jadę na chrzest i przywiozę tylko ciuszki od siostry i fotelik od brata, ale piore dopiero jak wyżej. Poza tym nie mam nic. ;) Też nie lubię zakupów a najbardziej nie lubię rozdrabniania się przy nich i najchętniej kupilabym jednorazowo gotowy zestaw: "wyprawka plus torby do szpitala". Chyba mam pomysł na biznes. :D

Kattalinna, Kropka - super nabytki. Nie wiem o co chodzi ale rozczulają mnie pieluchy wielo. :)

Idę być znowu tytanem pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:33

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    no, katka <3
    cudaśny :D
    bije wszystkie brzuszki, ale przeciez skrywa dwie kruszynki ;) (jesteś pewna że nie trzy?? :D )
    hehe :P chyba niee... chyba, że za tą dwójką jest 3 ukryty wstydzioch :P

klz9piqvvra11kd2.png

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. super że jesteś już w domu :) odpoczywaj
    Kamcia a ja mam do Ciebie pytanie, bo Ty też jesteś "świeżo" po cc, od 3 dni zaczyna mnie ciągnąć co jakiś czas blizna, też tak masz? To niepokojący objaw?

J.S lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, nie pomogę.. U nas jest raczej chłodno a ja jestem takim zmarźlakiem, że dopiero przy ponad 26 stopniach zgadzam się wyjść z łóżka i to w spodniach, dwóch parach skarpet, koszulce i ciepłej bluzie. Jak się napali w kominku to mam w pokoju 33 stopnie i jestem szczęśliwa. Nie zdarzyło mi się nigdy dążyć do zmniejszenia temperatury w domu. ;)
    Same otwarte okna z moskitierą to za mało? Wiatrak też nie musi przecież wiać na Malutką.. Są jeszcze przenośne klimatyzatory ale nie wiem jak z bezpieczeństwem od grzybów i innego syfu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:42

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę nie mogę wyjść z podziwu ile stron jest do nadrobienia po 10 dniach.
    J.S. miałaś przeżycia kobieto i gratuluję siły :)

Wszystkie brzuchy macie piękne. Mojego nie wystawiam bo jest otluszczony przez wcześniejszą ciążę spożywczą, chociaż wrócił z pięknej pogody i przynajmniej nabrał ładniejszego brązowego koloru, to i tak tego nie uczynię i nic nie wstawiam.

Muszę stwierdzić, że nie spodziewałam się że lot samolotem w 23/24 tyg. zniosłam tak jakbym nie była w ciąży. Więc nie wiem po co były te komentarze teściowej i niektórych innych ludków. W każdym razie było warto, ciepło pięknie zielono i smacznie. Teraz jestem gotowa na 3 lata bez takiego wypoczynku.

Ja tu piszę o ciepłocie a koleżanki wyżej zdążyły napisać że są zmarźluchami. Ja też i przechodzę aklimatyzację do tych warunków pogodowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:44

J.S lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, moskitiery będziemy zakładać, ale u nas w lato prawie w ogóle powiewu wiatru nie ma :/ W chłodniejsze dni owszem, jest fajnie, ale jak lato jest tak upalne, że w cieniu jest 33stopnie to nic nie robiąc pot się po czole leje.
    Klimatyzatory są z reguły drogie i strasznie głośne :(
    Chyba zostaje ten wiatrak, nie wiem czy coś pomoże, ale zobaczymy.
    Ja już się zdążyłam przyzwyczaić, ale boję się o Małą, że będzie się męczyła :(

Też jestem ciepłolubna, ale bez przesady :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:46

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    J.S. super że jesteś już w domu :) odpoczywaj
    Kamcia a ja mam do Ciebie pytanie, bo Ty też jesteś "świeżo" po cc, od 3 dni zaczyna mnie ciągnąć co jakiś czas blizna, też tak masz? To niepokojący objaw?

czasem ją czuję, ale bardziej na zasadzie, ze sama nie wiem, czy bliznę, czy macicę w ogóle...nic dokuczliwego
    ale blizna też musi się porozciągaćnie narzekałam ani po pierwszym cc, ani teraz po drugim, a brzuch jednak mam sporych rozmiarów, tzn wszystko na pewno intensywnie rosnie
    ogólnie mam podejscie w ciązy takie, ze coś zawsze zaboli, zakłuje, zapiecze...ale jesli jest znośne to toleruje,jesli choć troche niepokoi to lepiej sprawdzić

Ola_Ola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, muszę Cię zmartwić. W internecie są już oferty typu "cała wyprawka" się chyba bez toreb ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    z corka przechodziliśmy to upalne lato (2015), syn urodził sie na końcówke goracych dni, ale moje dzieci zza dnia spały z wiatraczkiem , nawet na golasa, czesto kapałam w ciągu dnia, jesli widziałam, ze dokucza...no i z takim maluszkie, w upał na zewnątrz nie można wychodzic
    ale dodam, że syn we wrzesniu (miał naście dni) spacerował w bodziaku na krotki rękaw BEZ CZAPKI i niejedna zauważyła :) a jemu było dobrze

edit
    a klimatyzacji to ja sie boję przy dzieciach...nawet w tej w aucie...nie mam odwagi załączać

ale są tez różne dzieci
    córka lubiła ciepełko
    syn natomiast nie toleruje absolutnie przegrzania w jego mniemaniu oczywiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 12:57

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia no nie strasz, że w te upały mam więzienie domowe o_O
    Nie usiedze z dzieciakiem w tym gorącu cały dzień. W ciągu dnia najwyżej będę uciekać na spacer do jednych albo drugich dziadków, oni mają ciut chłodniej, jakieś altanki itd w cieniu.

Mam nadzieję, że będzie ciepłolubna po mnie, bo jak będzie się męczyć jak jej tatuś w upał to kaplica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:00

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jest upał to w godzinach 10/11-15/16 nie powinno sie z dziecmi wychodzić
    ja raz widziałam jak na córkę zadziałało gorąco o godzinie 17...minuta!

wentylatorem schładzałam pokój przez cały dzień-bo to zapomniałam dodać, na noc w gre nie wchodził z wiadomych przyczyn

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no w takie najgorsze słońce to wiadomo, że nie będę się z dzieciakiem pchać na dwór :) jeśli już to właśnie popołudniu albo ranny spacer zanim jeszcze się upał zrobi :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva myślę, że pomocny byłby choć w jakiejś mierze nawilzacz powietrza, ja mam taki, który daje lekki chlodek, zawsze jakiś ruch powietrza.
    My mamy podobny problem, bo mieszkanie tylko z jednej strony ma okna i nie da się zrobić żadnego przewiewu/ wywietrzenia :/

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, jestem!

Kattalina, zapraszam, mamy calego ;) Czekamy na gosci o 17.

Fermina, nie boj sie, ja to przeszlam wspaniale. Wypilam od razu, siedzialam chwilke, delikatnie mi sie spac zachcialo, ale za moment przeszlo i bylo super :D Nie ma strachu.

Feeva, no ja mam tak samo, mieszkam na poddaszu i mam upal niesamowity, takze my kupujemy klimatyzator przenosny, montujemy moskitiery i tyle. Klimatyzator postawie w takim miejscu, aby wiadomo nie dmuchal na dziecko, ani nic, ale to na pewno lepsze niz taki upal, jak ja mam go dosyc, a dla takiego maluszka to juz w ogole.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    ja na trzecim pietrze i okna z trzech stron swiata, choć az 3 od południowego wschodu-większość dnia słońce
    wtedy mam okna zasłoniete-od rana do zachodu (u Piotrusia są dwie rolety 100% zaciemnienia :D odbijaja tez swiatło słoneczne, tak planuję w pokoiku Patryka)
    otwieram wtedy tylko strone zachodnią...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz wraca mąż z pracy :) poproszę go o wniesienie wózka do mieszkania i zrobimy przymiarkę :) póki mały spi, bo on maniak wszelkich kółek i kółeczek-nie dałby w spokoku podziwiać :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ