X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa wygladasz rewelacyjnie!!!!! :)
    Tez w Norwegii spedzilam kilka miesiecy..
    Przykro czytać ze masz takie problemy i to z druga połową, nic tak nie dołuje :( nie chcę nic doradzać,bo nam tez kłótnie sie zdarzają ale na szczęście to trwa bardzo krótko bo zaraz Mąż przychodzi i mnie rozsmiesza co w sumie mnie jeszcze bardziej wkurza bo nie mam szans sie dłużej wtedy gniewac mimo ze zle emocje jeszcze siedzą. Najważniejsze to ze sobą ROZMAWIAĆ. Chociaz wiem ze to trudne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:31

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa polubiłam za brzuch, nie za kłótnie :)

Ale co on Cie wkurza czy tak po prostu raz on warknie raz Ty?
    Musicie porozmawiać i dojść do porozumienia tym bardziej że nie możesz się stresować :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję kłótni. Nic przyjemnego. Jedyne rozwiązanie to poważnie porozmawiać. Ja miałam w zeszłym roku kryzys z moim. Mało co się nie rozstalismy. Teraz ostatnio też gorzej się dogadujemy, ale tragedii nie ma. Każde z nas nerwowe, ale szybko staramy się pogodzić.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawiam swój sprzed 2 tygodni jakos :)
    Jest ale poziomo :(

+6kg na ten moment

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f70b0acc00e9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:48

Feeva, Katka., kamciaelcia, Mała Matylda, pawojoszka, kattalinna, jangwa_maua, XKamaCX, Hoope, Sela, Kira91 lubią tę wiadomość

• J.S Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, brzuszek boski! Tak tak leki mamy, takze tryb oszczedny i oby do maja, lekarz tylko powiedzial, ze jakby cos takiego wrocilo w takim stopniu to na oddzial bez zastanowienia, w srode mam wizyte a jutro smierc glukozowa, boje sie :D

Feeva, jedz kobitko, na zdrowie!

Kwiatkowa, musicie porozmawiac, innej rady nie ma. Stresowac sie nie mozesz, bo to dla ciebie niedobre ani dla maluszka. Musicie dojsc do jakiegos konsensusu i nie zalamuj sie, glowa do gory.

Dominique, sliczny brzuszek!

Ja jutro ide na rzez glukozowa, juz kupilam sobie, w ogole sie wkurzylam bo wypisali mnie do domu i dali mi recepte, ale nie napisali jaka dawke luteiny i ja w sumie wiedzialam, ze 50, ale nie napisali na recepcie i babeczka musiala mi dac najmniejsza, a nie mieli, dopiero jutro. Objechalam cale miasto i nigdzie, wyobrazacie sobie, wszedzie tylko 100, a ta nie jest refundowana, no bo nie ma jej na recepcie. Oczywiscie kupilam ja, ale tak czy siak troche sie wkurzylam, ze lekarz gapa nie napisal dawkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 15:52

Kropka88 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 27 lutego 2018, 20:23

kamciaelcia, Mała Matylda, kattalinna, pawojoszka, Dominique1995, Jagoda14, Kira91, Katy, Asix, Feeva, XKamaCX, Hoope, Sela, Lukrecja, Kropka88, D_basiula lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, katka <3
    cudaśny :D
    bije wszystkie brzuszki, ale przeciez skrywa dwie kruszynki ;) (jesteś pewna że nie trzy?? :D )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, cuuudowny! ❤️

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, piękny brzuch! Wszystkie super, ale faktycznie Twoj jest taki... inny :-D

J.S. coś nie tak Ci wypisali z tą luteiną. Ja receptę dostałam na 100 i jeszcze babeczka parafowała opłatę (stażystka wystawiała) bo jak było przyjęcie do szpitala to wtedy mogą wystawić z refundacją. Także na bank może być zniżka na luteinę 100. Teraz nie jak będzie jak mój ginekolog mi będzie wystawiał, w sobotę się okaże

age.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, Kwiatkowa, Dominique, Katka – super brzuszki :D
    Z ogromną przyjemnością oglądam Wasze zdjęcia <3

J.S, wspaniała wiadomość! Dbaj o Was :)

Kwiatkowa, warto przeanalizować o co się sprzeczacie, czego od siebie oczekujecie i co każde z Was może zrobić aby było Wam razem lepiej. Ciąża, nawet najbardziej wymarzona i wyczekana to także źródło stresu i napięcia, a w takiej sytuacji łatwo o konflikt. Postarajcie się spokojnie ze sobą porozmawiać oraz szczególnie skupić na wysłuchaniu drugiej osoby i zrozumieniu jej perspektywy, bardziej niż na forsowaniu swoich racji.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka no twój jest bezkonkurencyjny my będziemy mieć takie dopiero za jakiś czas ale wiadomo ty jesteś w ciąży podwójnie .
    Kwiatkowa współczuję problemów ,jedno mogę ci powiedzieć nie duś tego w sobie ,nie udawaj że jest super znam taki przypadek w rodzinie ,też dziewczyna za wszelką cenę chciała pokazać że wszystko ok i skończyło się nieciekawie . Pogadaj z kimś komu ufasz mama ,przyjaciółka ,siostra ktoś może pomóc spojrzeć na sytuację z innej perspektywy ,musisz też wziąć poprawkę na ciążowe hormony . Zadbaj o stargane nerwy ,zrób coś dla siebie spacer, spotkanie ze znajomymi ,kino cokolwiek co pomoże uspokoić emocje i sprawi że poczujesz się lepiej . W ostateczności możesz pomyśleć o urlopie w Polsce czy innym miejscu ,czasem dobrze od siebie odpocząć nerwy niczemu nie służą a napewno nie maleństwu

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, na recepcie wypisali mi po prostu luteina dopochwowa, a ta babeczka mowi, ze nie maja 50mg a jak nie ma na recepcie, to znaczy, ze musza dac najmniejsza. Byla 100 mg tylko, ja mowie, to niech Pani mi da ta, a ona ze nie moze mi dac, bo nie ma na recepcie tej dawki i mi nie zrefunduja, dopiero jutro dostawa bedzie, ale wiadomo, kupilam ta 100mg.
    Zastanawiam sie tylko, czy on nie wypisal bo mialam dawke 50mg czyli 3 razy dziennie bralam po dwie tabletki, czy zapomnial i mialam np brac dwie tablertki po 100.
    Wiecie, kurde: W szpitalu bralam trzy razy dziennie dwie tabletki, ale nie wiem jaka dawka, on nie wypisal na recepcie, ja mam 100mg wiec wydaje mi sie, ze bede aplikowac jedna trzy razy dziennie... myslicie ze to bedzie ok? W srode mam wizyte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:46

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja bym nie gdybala tylko wróciła do lekarza żeby dopisał dawkę i zapytała jak brać . Ale jeśli brałaś po dwie to pewnie 50 tki bo chyba by ci nie przywalił od razu 2 razy 100. A na wypisie nic nie ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 16:51

cf409fc7e7.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to mój meeeeega brzuch, od razu napiszę że to nie jest ciąża blizniacza :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8d89c304f3d7.jpg

pawojoszka, kattalinna, Feeva, kamciaelcia, Mała Matylda, XKamaCX, Hoope, Sela, Kira91, Kropka88, Katka., Witch15 lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka, tak bym zrobila, gdyby lekarz nie byl 80 km stad ktorego kompletnie nie znam, bo to on wypisywal recepte, a wypis odbiore w srode, bo dzisiaj nie dali, dopiero jutro.
    Mi sie wydaje ze jest tak jak mowie, dostawalam 2x50 mg a teraz wezme 1x100, skoro nie bylo napisane na recepcie, to moze celowo, bo wie ze dadza najmniejsza dawke.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku miałam 2x2 w dawce 100 więc i takie dawkowanie może być.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS weź tak jak mówisz, wypis osobiście odbierasz? To zobaczysz co napisali i ewentualnie dopytasz. Ja po szpitalu wiedziałam jaka dawka, ale za to nie wiedziałam czy 1x1 to miało jednorazowo być czy na stałe. Dopiero mój gin mi podjął decyzję

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalina, tak w srode odbieram osobiscie, bo na 9 mam lekarza, a wypis zgarne sobie po 8 od razu jak bede, bo nie chce mi sie jechac specjalnie tam.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ja zapomniałam że ty masz kawał drogi . Może telefonicznie się skontaktuj. Choć pewnie jest tak jak mówisz 2x50

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie brzuszki piękne;) Chociaż niektóre faktycznie podejrzanie małe:p
    J.S super, że już jesteś w domu :)

A tu my sprzed kilku dni ;) Nie wiem czemu bokiem :/

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07a79fb524b7.jpg

Feeva, kattalinna, kamciaelcia, J.S, XKamaCX, Mała Matylda, Hoope, Sela, Kira91, Kropka88, pawojoszka, Katka. lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ