Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie nowe dziewczyny
mi też doskwiera ból kręgosłupa, zamówiłam piłkę i zamierzam na niej głównie siedzieć i jakieś łatwe ćwiczenia dla ciężarnych robić.
Na ali nigdy nie zamawiałam, ale widzę, że ciekawe rzeczy można tam znaleźć. W lumpku też nic nie umiem znaleźć, raz kupiłam 2 sukienki nowe z metkami po 35 zł bo akurat mieli rzut nowych rzeczy, tyle się naszukałam mojego rozmiaru, a potem w jednej nigdy nie chodziłam. W ogóle po remoncie odłożyłam 2 torby ciuchów głównie sukienki, które muszę wystawić na olx, bo tylko leżą.
Na krzywą planuje iść 7.02. To i ja się pochwalę moim brzuszkiem
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81c712af3ad.jpgjangwa_maua, kamciaelcia, Hoope, Kropka88, Patk, kattalinna, Fatalita, Sela, Feeva, Katy, Mała Matylda, pawojoszka, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Jak nie widać... widać widać... mi słodzić nie wolno bo cukrzycę mam przecież
mówiłam zresztą czarny wyszczupla.
A u mnie niestety angina i antybiotyk
W ogóle tak mi było głupio dziś w przychodni... siedzę tam pod rejestracją, a panie między sobą rozmawiają że strasznie czosnkiem jedzie i trzeba otworzyć okno... I jeszcze, że te starsze panie pewnie bo one tak lubią... A to byłam ja... Ale nie przyznałam się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:32
kattalinna, Fatalita, Feeva, Mała Matylda, pawojoszka, amygdala, Ktrina89 lubią tę wiadomość
-
Mycha666 wrote:I ostatnie pokrowce na koła, przy których chyba można prowadzić wózek:
https://pl.aliexpress.com/item/2-Sztuk-Akcesoria-Ko-a-W-zek-Pokrowce-na-12-29-CM-Poussette-Tron-W-zek/32834693940.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.Hf1Qg9
A wózek już masz?
My pokrowce na koła dostaliśmy w zestawie z wózkiem, więc jeśli jeszcze nie kupiliście to może warto poczekać czy nie będą dołączone do wózka.
Wowka wrote:Cytując słowa piosenki
Nie mogę leżeć i nie mogę spać...
Kiedy się wyspać jak nie w ciąży? Jak to wygląda u Was? Śpicie normalnie?
Raz lepiej, raz gorzej. Przy czym lepiej to dla mnie max. 2 pobudki na siku, po których w miarę szybko zasypiam
Gorzej jak nie mogę zasnąć albo wstaję co godzinę
Patk wrote:Ja do spania polecam poduszkę,ja akurat mam typu 7 i do wzrostu jest idealna. I muszę powiedzieć że śpię o wiele lepiej. Przestały mnie boleć biodra i w ogóle całe boki. Uwalam się teraz na poduszkę zamiast na kanciastego męża i jest spoko. Przynajmniej mi pomaga taka poduszka. Chociaż miałyśmy na początku ciężkie dni, ale w rezultacie jest jednak lepiej.
O takPoduszka bardzo poprawiła komfort mojego spania, ja mam taką:
Na zdjęciu taka zgięta w U, ale można ją wyprostować bez problemu, ma tylko lekko wygięte końce w bardzo delikatne C - idealnie pod głowę i między uda oraz kolana
Tylko musiałam po 2 tygodniach uzupełnić wkład, bo mikroperła się trochę ubija a ja wolę pełniejszą. Wcześniej nogę zarzucałam na męża, ale poduszka jest o wiele lepsza (nad czym małżonek ubolewa)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:47
Matylda
-
Cześć i czołem
U mnie waga zgłupiała i codziennie w góręniestety znam powody, ale mogłaby nie reagować tak żywo na moje grzechy kulinarne...
J.S., ja mam tak samo: tk maxx i lumpy nieee, ja nawet w zwykłych sklepach się często nie odnajduję. Za to zalando i w ogóle Internet - boski wynalazekstacjonarnie to mogę innym kupować (mężowi zakupy w jednym sklepie tylko robię, prościzna więc) ale sobie już trudniej.
Pawojaszka, też mam taki super materac i pewnie dzięki niemu nie narzekam na kręgosłupzasypiam na lewym boku, ale potem głównie śpię na plecach. Mam nadzieję, że to młodej nie przeszkadza bardzo. Za to ostatnio w ciągu dnia nie potrafię się ułożyć na kanapie, ciągle coś nie tak dla kręgosłupa.
Jakiś ten dzień dziś słaby. Do 13 miałam energię (jazdy) a teraz jakby powietrze ze mnie już zeszło...
J.S lubi tę wiadomość
-
J.S wrote:Wiem ze bylo to pytanie, ale jaki rozmiar zamawialyscie tych koszul z Dolce Sonno? Bo sie zastanawiam jaki rozmiar i nie wiem
Bierz S albo XS jak jest bo ja wzięłam M i przyszedł mi spadochron
Piękne brzuszki dziewczyny!
Fatalita gratuluję pokonanej glukozy
U mnie drzwi wstawione, ostatnie poprawkiWreszcie jakoś wygląda to mieszkanie. Panowie bardzo mili, wręcz zabawni. Dobrze, że nie buce, bo tak to pogadać chociaż można
Tylko dzieciak mój ma dzisiaj przekichane bo wiercenie, przycinanie diaxem, huk jak nie wiem i się biedna wierci.
Paznokcie w końcu sobie zrobiłam, bo wolaly o pomstę do nieba, włosy umylam, ogolilam bobra i na 16:00 wizyta u ginekologa
W lumpie parę razy zdarzyło mi się kupić coś fajnego, mam parę fajnych sukienek takich letnich. W TK maxx nie mogę się odnaleźć. Co wejdę to zaraz wychodzę bo szukać tam nie umiem
Co do wagi to ja na dzień dzisiejszy 7kg na plusie
Kręgosłup w nocy mnie nie boli, mam wygodny materac, poduszki też nie mam, podkładwm sobie zwykłego jaśka pod brzuszek i jest ok
Znowu mam faze głupich snów. Co poszłam na siku to za każdym razem po usnieciu śniło mi się coś innego. I to takie głupoty, że hej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 14:45
Fatalita, Sela, kattalinna, J.S lubią tę wiadomość
-
J.s. - tak jak pisze feeva, bierz S, bo rozmiary są trochę zawyżone
Ja wzięłam s, przed ciąża też xs/s i myślę że mimo rosnącego brzucha będzie ok.
Mi waga stała długo w miejscu, teraz jak ruszyła to mam kilo tygodniowo na plusie
W TK max też nie umiem szukać, w lumpie to tylko w takich "poukładanych". Tak samo w pepco. Czasami ludzie robią taki syf, że włącza mi się Monika z "Przyjaciół" i pierwsze co to bym chciała to poukładać i posprzątać,a nie szukać ciuchów
Wyniki glukozy jutro, ale i tak co z tego jak cukrzyce ciążowa mam i chyba to się nie zmieni
Ale przynajmniej mogłam "zjeść" coś słodkiegokattalinna lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
A mi w tamtym tygodniu kilogram z dna na dzien wzrósł, i tak Do dnia dzisiejszego zeszlo ze mnie 1,5kg. Takze w sumie w styczniu +1kg (jak narazie) a np w grudniu +4
mam 8na plusie na dzień dzisiejszy.
Efka83,nie znam tego specyciku,ale też chętnie sie dowiem ...
Wczoraj zakupiłam pokrzywe i koperek, babeczka w aptece kazala nie przesadzac z ziolami w ciazy, takze bede 3z w tyg pić. Mam nadzieję ze ureguluje sie to gromadzenie wody i kg -
Kira91 wrote:A mi w tamtym tygodniu kilogram z dna na dzien wzrósł, i tak Do dnia dzisiejszego zeszlo ze mnie 1,5kg. Takze w sumie w styczniu +1kg (jak narazie) a np w grudniu +4
mam 8na plusie na dzień dzisiejszy.
Efka83,nie znam tego specyciku,ale też chętnie sie dowiem ...
Wczoraj zakupiłam pokrzywe i koperek, babeczka w aptece kazala nie przesadzac z ziolami w ciazy, takze bede 3z w tyg pić. Mam nadzieję ze ureguluje sie to gromadzenie wody i kgKira91 lubi tę wiadomość
-
Ok, to zamowie S, bedzie oki
Ja tak samo wole zalando, jakos lepiej mi sie tam odnalezc, a pepco to dla mnie niezle zbiorowisko, ludzie przewracaja wszystko, te rozmiary tez rozne, masakra. Kupowalam tam ciuchy do pracy, bo zawsze szybko mi sie niszczyly, to nie bylo szkoda.
Fatalita, a skad wiadomo, ze cukrzyce ciazowa masz?
Feeva, mi w listopadzie wstawili, niestety ja musialam obrabiac, bo sciana mi od klatki popekala. Ty wymienialas w domu, czy zewnetrzne?
Jangwa, trzymaj sieWspolczuje zlego samopoczucia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 15:42
-
Cześć dziewczyny tak duzo piszecie ze jak nadrobię to już nie mam czasu żeby coś napisać. Ja nigdy nie zamawiałam na Ali i wogole to wole chodzić na zakupy tradycyjnie dotknąć pooglądać jakoś nie mogę się przekonać do zakupów przez internet . Współczuje wam tej glukozy ja nigdy nie robiłam chociaż ostatnio lekarka się zastanawiała czy ni zrobić ale ostatecznie póki co odpuściła
-
J.S wrote:Wiem ze bylo to pytanie, ale jaki rozmiar zamawialyscie tych koszul z Dolce Sonno? Bo sie zastanawiam jaki rozmiar i nie wiem
Ja mam rozmiar M, normalnie noszę XS/S i pomieściły ciążowy brzuch w 9 mcu.
Po porodzie były trochę luźne, ale nie jakieś bardzo duże.
Na aukcji skąd kupowałam (allegro) była taka tabela, tam są różnice rzędy 1-2 cm między rozmiarami:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0adaac55e69f.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 16:14
J.S lubi tę wiadomość
Matylda
-
Ja tam wszędzie mogę robić zakupy, tylko nie zawsze mam na to kasę
Na brzydkiego kupala i ból brzucha polecam szybko wziąć probiotyk. Niestety jelita to moja pięta achillesa.
Gina mam w środę, także jutro też czeka mnie gimnastyka goleniowa
Tym zatrzymaniem wody na razie bym się nie przejmowała, bo niestety w czasie kp też potrafi tak być.Sylviah lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Uli - obciążenie glukoza powinno się zrobić obowiązkowo w ciąży, więc może warto mimo wszystko?
J.s. wiem, bo robiłam w 12 tygodniu jakoś pierwsza krzywa po za wysokiej glukozie na czczo i mi wyszła. Od tego czasu jestem na diecie i kontroluje w domu, ogólnie jest w porządku,ale lekarz chciał zrobić obciążenie jeszcze raz żeby zobaczyć jak to wygląda teraz.
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Tanda, dzieki
Hoope, czyli jutro obie szykujemy sie na randke? Ja tez w srode wizytuje, mam na 9.15 ale niestety lece szybciej, bo nie wiem jak w tym szpitalu ten wypis dadza, a nie chce krazyc zeby sie spoznic, wiec pewnie bede przed czasem.
Fatalita, rozumiem. Trzymam kciuki zeby nie wyszedl zle.
Ja zamowilam obiad z baru, masakra, taki slony ze nie dalo sie przelknac. Ja rozumiem ze ser feta i suszone pomidory ale zeby az tak? Zamowilam zupe szczawiowa na potem, bo mam ochote na kwas