X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, wielorybki sobie słodzą, co tu się dzieję XD Jakieś gody?

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita gratki :) teraz tylko pomyślnych wyników :)

Fatalita lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe dziewczyny :)
    mi też doskwiera ból kręgosłupa, zamówiłam piłkę i zamierzam na niej głównie siedzieć i jakieś łatwe ćwiczenia dla ciężarnych robić.
    Na ali nigdy nie zamawiałam, ale widzę, że ciekawe rzeczy można tam znaleźć. W lumpku też nic nie umiem znaleźć, raz kupiłam 2 sukienki nowe z metkami po 35 zł bo akurat mieli rzut nowych rzeczy, tyle się naszukałam mojego rozmiaru, a potem w jednej nigdy nie chodziłam. W ogóle po remoncie odłożyłam 2 torby ciuchów głównie sukienki, które muszę wystawić na olx, bo tylko leżą.
    Na krzywą planuje iść 7.02. To i ja się pochwalę moim brzuszkiem
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81c712af3ad.jpg

jangwa_maua, kamciaelcia, Hoope, Kropka88, Patk, kattalinna, Fatalita, Sela, Feeva, Katy, Mała Matylda, pawojoszka, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie widać... widać widać... mi słodzić nie wolno bo cukrzycę mam przecież :D mówiłam zresztą czarny wyszczupla.

A u mnie niestety angina i antybiotyk :/
    W ogóle tak mi było głupio dziś w przychodni... siedzę tam pod rejestracją, a panie między sobą rozmawiają że strasznie czosnkiem jedzie i trzeba otworzyć okno... I jeszcze, że te starsze panie pewnie bo one tak lubią... A to byłam ja... Ale nie przyznałam się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:32

kattalinna, Fatalita, Feeva, Mała Matylda, pawojoszka, amygdala, Ktrina89 lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    I ostatnie pokrowce na koła, przy których chyba można prowadzić wózek:

https://pl.aliexpress.com/item/2-Sztuk-Akcesoria-Ko-a-W-zek-Pokrowce-na-12-29-CM-Poussette-Tron-W-zek/32834693940.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.Hf1Qg9

A wózek już masz?
    My pokrowce na koła dostaliśmy w zestawie z wózkiem, więc jeśli jeszcze nie kupiliście to może warto poczekać czy nie będą dołączone do wózka.

Wowka wrote:
    Cytując słowa piosenki
    Nie mogę leżeć i nie mogę spać...
    Kiedy się wyspać jak nie w ciąży? Jak to wygląda u Was? Śpicie normalnie?

Raz lepiej, raz gorzej. Przy czym lepiej to dla mnie max. 2 pobudki na siku, po których w miarę szybko zasypiam :D
    Gorzej jak nie mogę zasnąć albo wstaję co godzinę :P
    Patk wrote:
    Ja do spania polecam poduszkę,ja akurat mam typu 7 i do wzrostu jest idealna. I muszę powiedzieć że śpię o wiele lepiej. Przestały mnie boleć biodra i w ogóle całe boki. Uwalam się teraz na poduszkę zamiast na kanciastego męża i jest spoko. Przynajmniej mi pomaga taka poduszka. Chociaż miałyśmy na początku ciężkie dni, ale w rezultacie jest jednak lepiej.

O tak :D Poduszka bardzo poprawiła komfort mojego spania, ja mam taką:
    2_ceba_kojicipolstare_kockynasede_wa.jpg

Na zdjęciu taka zgięta w U, ale można ją wyprostować bez problemu, ma tylko lekko wygięte końce w bardzo delikatne C - idealnie pod głowę i między uda oraz kolana :)
    Tylko musiałam po 2 tygodniach uzupełnić wkład, bo mikroperła się trochę ubija a ja wolę pełniejszą. Wcześniej nogę zarzucałam na męża, ale poduszka jest o wiele lepsza (nad czym małżonek ubolewa :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:47

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba ja tylko dojdę do 100 kg w tej ciąży...już mam 13 do przodu...

w grupie fejsbukowej dziewczyna proponowała Furoxin na puchnięcie, któraś miała z nim do czynienia?

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze bylo to pytanie, ale jaki rozmiar zamawialyscie tych koszul z Dolce Sonno? Bo sie zastanawiam jaki rozmiar i nie wiem ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :-)

U mnie waga zgłupiała i codziennie w górę :-( niestety znam powody, ale mogłaby nie reagować tak żywo na moje grzechy kulinarne...

J.S., ja mam tak samo: tk maxx i lumpy nieee, ja nawet w zwykłych sklepach się często nie odnajduję. Za to zalando i w ogóle Internet - boski wynalazek :-D stacjonarnie to mogę innym kupować (mężowi zakupy w jednym sklepie tylko robię, prościzna więc) ale sobie już trudniej.

Pawojaszka, też mam taki super materac i pewnie dzięki niemu nie narzekam na kręgosłup :-) zasypiam na lewym boku, ale potem głównie śpię na plecach. Mam nadzieję, że to młodej nie przeszkadza bardzo. Za to ostatnio w ciągu dnia nie potrafię się ułożyć na kanapie, ciągle coś nie tak dla kręgosłupa.

Jakiś ten dzień dziś słaby. Do 13 miałam energię (jazdy :-) ) a teraz jakby powietrze ze mnie już zeszło...

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wiem ze bylo to pytanie, ale jaki rozmiar zamawialyscie tych koszul z Dolce Sonno? Bo sie zastanawiam jaki rozmiar i nie wiem ;)

Bierz S albo XS jak jest bo ja wzięłam M i przyszedł mi spadochron XD

Piękne brzuszki dziewczyny!
    Fatalita gratuluję pokonanej glukozy :D

U mnie drzwi wstawione, ostatnie poprawki :) Wreszcie jakoś wygląda to mieszkanie. Panowie bardzo mili, wręcz zabawni. Dobrze, że nie buce, bo tak to pogadać chociaż można :D
    Tylko dzieciak mój ma dzisiaj przekichane bo wiercenie, przycinanie diaxem, huk jak nie wiem i się biedna wierci. :(

Paznokcie w końcu sobie zrobiłam, bo wolaly o pomstę do nieba, włosy umylam, ogolilam bobra i na 16:00 wizyta u ginekologa :D

W lumpie parę razy zdarzyło mi się kupić coś fajnego, mam parę fajnych sukienek takich letnich. W TK maxx nie mogę się odnaleźć. Co wejdę to zaraz wychodzę bo szukać tam nie umiem :D

Co do wagi to ja na dzień dzisiejszy 7kg na plusie :)

Kręgosłup w nocy mnie nie boli, mam wygodny materac, poduszki też nie mam, podkładwm sobie zwykłego jaśka pod brzuszek i jest ok :)

Znowu mam faze głupich snów. Co poszłam na siku to za każdym razem po usnieciu śniło mi się coś innego. I to takie głupoty, że hej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 14:45

Fatalita, Sela, kattalinna, J.S lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s. - tak jak pisze feeva, bierz S, bo rozmiary są trochę zawyżone :)
    Ja wzięłam s, przed ciąża też xs/s i myślę że mimo rosnącego brzucha będzie ok.

Mi waga stała długo w miejscu, teraz jak ruszyła to mam kilo tygodniowo na plusie :/

W TK max też nie umiem szukać, w lumpie to tylko w takich "poukładanych". Tak samo w pepco. Czasami ludzie robią taki syf, że włącza mi się Monika z "Przyjaciół" i pierwsze co to bym chciała to poukładać i posprzątać,a nie szukać ciuchów ;)

Wyniki glukozy jutro, ale i tak co z tego jak cukrzyce ciążowa mam i chyba to się nie zmieni ;)
    Ale przynajmniej mogłam "zjeść" coś słodkiego :D

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też stała długo za to teraz z dnia na dzień co raz więcej.

Ale dziś dzień. Nie dość, że przeziębienie to jeszcze biegunka. I ten ból brzucha :( .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w tamtym tygodniu kilogram z dna na dzien wzrósł, i tak Do dnia dzisiejszego zeszlo ze mnie 1,5kg. Takze w sumie w styczniu +1kg (jak narazie) a np w grudniu +4 ;) mam 8na plusie na dzień dzisiejszy.

Efka83,nie znam tego specyciku,ale też chętnie sie dowiem ...
    Wczoraj zakupiłam pokrzywe i koperek, babeczka w aptece kazala nie przesadzac z ziolami w ciazy, takze bede 3z w tyg pić. Mam nadzieję ze ureguluje sie to gromadzenie wody i kg ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa-wspolczuje samopoczucia :( niech szybko przechodzi biegunka.i ból!!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    A mi w tamtym tygodniu kilogram z dna na dzien wzrósł, i tak Do dnia dzisiejszego zeszlo ze mnie 1,5kg. Takze w sumie w styczniu +1kg (jak narazie) a np w grudniu +4 ;) mam 8na plusie na dzień dzisiejszy.

Efka83,nie znam tego specyciku,ale też chętnie sie dowiem ...
    Wczoraj zakupiłam pokrzywe i koperek, babeczka w aptece kazala nie przesadzac z ziolami w ciazy, takze bede 3z w tyg pić. Mam nadzieję ze ureguluje sie to gromadzenie wody i kg ;)
    jutro mam lekarza i zapytam o te tab, dam znać co powie

Kira91 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to zamowie S, bedzie oki :)

Ja tak samo wole zalando, jakos lepiej mi sie tam odnalezc, a pepco to dla mnie niezle zbiorowisko, ludzie przewracaja wszystko, te rozmiary tez rozne, masakra. Kupowalam tam ciuchy do pracy, bo zawsze szybko mi sie niszczyly, to nie bylo szkoda.

Fatalita, a skad wiadomo, ze cukrzyce ciazowa masz?

Feeva, mi w listopadzie wstawili, niestety ja musialam obrabiac, bo sciana mi od klatki popekala. Ty wymienialas w domu, czy zewnetrzne?

Jangwa, trzymaj sie :( Wspolczuje zlego samopoczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 15:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny tak duzo piszecie ze jak nadrobię to już nie mam czasu żeby coś napisać. Ja nigdy nie zamawiałam na Ali i wogole to wole chodzić na zakupy tradycyjnie dotknąć pooglądać jakoś nie mogę się przekonać do zakupów przez internet . Współczuje wam tej glukozy ja nigdy nie robiłam chociaż ostatnio lekarka się zastanawiała czy ni zrobić ale ostatecznie póki co odpuściła

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:

Ja mam rozmiar M, normalnie noszę XS/S i pomieściły ciążowy brzuch w 9 mcu.
    Po porodzie były trochę luźne, ale nie jakieś bardzo duże.

Na aukcji skąd kupowałam (allegro) była taka tabela, tam są różnice rzędy 1-2 cm między rozmiarami:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0adaac55e69f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 16:14

J.S lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wszędzie mogę robić zakupy, tylko nie zawsze mam na to kasę XD

Na brzydkiego kupala i ból brzucha polecam szybko wziąć probiotyk. Niestety jelita to moja pięta achillesa.

Gina mam w środę, także jutro też czeka mnie gimnastyka goleniowa :/

Tym zatrzymaniem wody na razie bym się nie przejmowała, bo niestety w czasie kp też potrafi tak być.

Sylviah lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli - obciążenie glukoza powinno się zrobić obowiązkowo w ciąży, więc może warto mimo wszystko?

J.s. wiem, bo robiłam w 12 tygodniu jakoś pierwsza krzywa po za wysokiej glukozie na czczo i mi wyszła. Od tego czasu jestem na diecie i kontroluje w domu, ogólnie jest w porządku,ale lekarz chciał zrobić obciążenie jeszcze raz żeby zobaczyć jak to wygląda teraz.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, dzieki :)

Hoope, czyli jutro obie szykujemy sie na randke? Ja tez w srode wizytuje, mam na 9.15 ale niestety lece szybciej, bo nie wiem jak w tym szpitalu ten wypis dadza, a nie chce krazyc zeby sie spoznic, wiec pewnie bede przed czasem.

Fatalita, rozumiem. Trzymam kciuki zeby nie wyszedl zle.

Ja zamowilam obiad z baru, masakra, taki slony ze nie dalo sie przelknac. Ja rozumiem ze ser feta i suszone pomidory ale zeby az tak? Zamowilam zupe szczawiowa na potem, bo mam ochote na kwas :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ