Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, wielorybki sobie słodzą, co tu się dzieję XD Jakieś gody?

Fatalita lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita gratki :) teraz tylko pomyślnych wyników :)

Fatalita lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe dziewczyny :)
    mi też doskwiera ból kręgosłupa, zamówiłam piłkę i zamierzam na niej głównie siedzieć i jakieś łatwe ćwiczenia dla ciężarnych robić.
    Na ali nigdy nie zamawiałam, ale widzę, że ciekawe rzeczy można tam znaleźć. W lumpku też nic nie umiem znaleźć, raz kupiłam 2 sukienki nowe z metkami po 35 zł bo akurat mieli rzut nowych rzeczy, tyle się naszukałam mojego rozmiaru, a potem w jednej nigdy nie chodziłam. W ogóle po remoncie odłożyłam 2 torby ciuchów głównie sukienki, które muszę wystawić na olx, bo tylko leżą.
    Na krzywą planuje iść 7.02. To i ja się pochwalę moim brzuszkiem
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e81c712af3ad.jpg

jangwa_maua, kamciaelcia, Hoope, Kropka88, Patk, kattalinna, Fatalita, Sela, Feeva, Katy, Mała Matylda, pawojoszka, Katka., XKamaCX lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie widać... widać widać... mi słodzić nie wolno bo cukrzycę mam przecież :D mówiłam zresztą czarny wyszczupla.

A u mnie niestety angina i antybiotyk :/
    W ogóle tak mi było głupio dziś w przychodni... siedzę tam pod rejestracją, a panie między sobą rozmawiają że strasznie czosnkiem jedzie i trzeba otworzyć okno... I jeszcze, że te starsze panie pewnie bo one tak lubią... A to byłam ja... Ale nie przyznałam się :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:32

kattalinna, Fatalita, Feeva, Mała Matylda, pawojoszka, amygdala, Ktrina89 lubią tę wiadomość

• Tanda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    I ostatnie pokrowce na koła, przy których chyba można prowadzić wózek:

https://pl.aliexpress.com/item/2-Sztuk-Akcesoria-Ko-a-W-zek-Pokrowce-na-12-29-CM-Poussette-Tron-W-zek/32834693940.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.Hf1Qg9

A wózek już masz?
    My pokrowce na koła dostaliśmy w zestawie z wózkiem, więc jeśli jeszcze nie kupiliście to może warto poczekać czy nie będą dołączone do wózka.

Wowka wrote:
    Cytując słowa piosenki
    Nie mogę leżeć i nie mogę spać...
    Kiedy się wyspać jak nie w ciąży? Jak to wygląda u Was? Śpicie normalnie?

Raz lepiej, raz gorzej. Przy czym lepiej to dla mnie max. 2 pobudki na siku, po których w miarę szybko zasypiam :D
    Gorzej jak nie mogę zasnąć albo wstaję co godzinę :P
    Patk wrote:
    Ja do spania polecam poduszkę,ja akurat mam typu 7 i do wzrostu jest idealna. I muszę powiedzieć że śpię o wiele lepiej. Przestały mnie boleć biodra i w ogóle całe boki. Uwalam się teraz na poduszkę zamiast na kanciastego męża i jest spoko. Przynajmniej mi pomaga taka poduszka. Chociaż miałyśmy na początku ciężkie dni, ale w rezultacie jest jednak lepiej.

O tak :D Poduszka bardzo poprawiła komfort mojego spania, ja mam taką:
    2_ceba_kojicipolstare_kockynasede_wa.jpg

Na zdjęciu taka zgięta w U, ale można ją wyprostować bez problemu, ma tylko lekko wygięte końce w bardzo delikatne C - idealnie pod głowę i między uda oraz kolana :)
    Tylko musiałam po 2 tygodniach uzupełnić wkład, bo mikroperła się trochę ubija a ja wolę pełniejszą. Wcześniej nogę zarzucałam na męża, ale poduszka jest o wiele lepsza (nad czym małżonek ubolewa :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:47

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny chyba ja tylko dojdę do 100 kg w tej ciąży...już mam 13 do przodu...

w grupie fejsbukowej dziewczyna proponowała Furoxin na puchnięcie, któraś miała z nim do czynienia?

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze bylo to pytanie, ale jaki rozmiar zamawialyscie tych koszul z Dolce Sonno? Bo sie zastanawiam jaki rozmiar i nie wiem ;)

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem :-)

U mnie waga zgłupiała i codziennie w górę :-( niestety znam powody, ale mogłaby nie reagować tak żywo na moje grzechy kulinarne...

J.S., ja mam tak samo: tk maxx i lumpy nieee, ja nawet w zwykłych sklepach się często nie odnajduję. Za to zalando i w ogóle Internet - boski wynalazek :-D stacjonarnie to mogę innym kupować (mężowi zakupy w jednym sklepie tylko robię, prościzna więc) ale sobie już trudniej.

Pawojaszka, też mam taki super materac i pewnie dzięki niemu nie narzekam na kręgosłup :-) zasypiam na lewym boku, ale potem głównie śpię na plecach. Mam nadzieję, że to młodej nie przeszkadza bardzo. Za to ostatnio w ciągu dnia nie potrafię się ułożyć na kanapie, ciągle coś nie tak dla kręgosłupa.

Jakiś ten dzień dziś słaby. Do 13 miałam energię (jazdy :-) ) a teraz jakby powietrze ze mnie już zeszło...

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Wiem ze bylo to pytanie, ale jaki rozmiar zamawialyscie tych koszul z Dolce Sonno? Bo sie zastanawiam jaki rozmiar i nie wiem ;)

Bierz S albo XS jak jest bo ja wzięłam M i przyszedł mi spadochron XD

Piękne brzuszki dziewczyny!
    Fatalita gratuluję pokonanej glukozy :D

U mnie drzwi wstawione, ostatnie poprawki :) Wreszcie jakoś wygląda to mieszkanie. Panowie bardzo mili, wręcz zabawni. Dobrze, że nie buce, bo tak to pogadać chociaż można :D
    Tylko dzieciak mój ma dzisiaj przekichane bo wiercenie, przycinanie diaxem, huk jak nie wiem i się biedna wierci. :(

Paznokcie w końcu sobie zrobiłam, bo wolaly o pomstę do nieba, włosy umylam, ogolilam bobra i na 16:00 wizyta u ginekologa :D

W lumpie parę razy zdarzyło mi się kupić coś fajnego, mam parę fajnych sukienek takich letnich. W TK maxx nie mogę się odnaleźć. Co wejdę to zaraz wychodzę bo szukać tam nie umiem :D

Co do wagi to ja na dzień dzisiejszy 7kg na plusie :)

Kręgosłup w nocy mnie nie boli, mam wygodny materac, poduszki też nie mam, podkładwm sobie zwykłego jaśka pod brzuszek i jest ok :)

Znowu mam faze głupich snów. Co poszłam na siku to za każdym razem po usnieciu śniło mi się coś innego. I to takie głupoty, że hej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 14:45

Fatalita, Sela, kattalinna, J.S lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.s. - tak jak pisze feeva, bierz S, bo rozmiary są trochę zawyżone :)
    Ja wzięłam s, przed ciąża też xs/s i myślę że mimo rosnącego brzucha będzie ok.

Mi waga stała długo w miejscu, teraz jak ruszyła to mam kilo tygodniowo na plusie :/

W TK max też nie umiem szukać, w lumpie to tylko w takich "poukładanych". Tak samo w pepco. Czasami ludzie robią taki syf, że włącza mi się Monika z "Przyjaciół" i pierwsze co to bym chciała to poukładać i posprzątać,a nie szukać ciuchów ;)

Wyniki glukozy jutro, ale i tak co z tego jak cukrzyce ciążowa mam i chyba to się nie zmieni ;)
    Ale przynajmniej mogłam "zjeść" coś słodkiego :D

kattalinna lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też stała długo za to teraz z dnia na dzień co raz więcej.

Ale dziś dzień. Nie dość, że przeziębienie to jeszcze biegunka. I ten ból brzucha :( .

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w tamtym tygodniu kilogram z dna na dzien wzrósł, i tak Do dnia dzisiejszego zeszlo ze mnie 1,5kg. Takze w sumie w styczniu +1kg (jak narazie) a np w grudniu +4 ;) mam 8na plusie na dzień dzisiejszy.

Efka83,nie znam tego specyciku,ale też chętnie sie dowiem ...
    Wczoraj zakupiłam pokrzywe i koperek, babeczka w aptece kazala nie przesadzac z ziolami w ciazy, takze bede 3z w tyg pić. Mam nadzieję ze ureguluje sie to gromadzenie wody i kg ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa-wspolczuje samopoczucia :( niech szybko przechodzi biegunka.i ból!!

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 wrote:
    A mi w tamtym tygodniu kilogram z dna na dzien wzrósł, i tak Do dnia dzisiejszego zeszlo ze mnie 1,5kg. Takze w sumie w styczniu +1kg (jak narazie) a np w grudniu +4 ;) mam 8na plusie na dzień dzisiejszy.

Efka83,nie znam tego specyciku,ale też chętnie sie dowiem ...
    Wczoraj zakupiłam pokrzywe i koperek, babeczka w aptece kazala nie przesadzac z ziolami w ciazy, takze bede 3z w tyg pić. Mam nadzieję ze ureguluje sie to gromadzenie wody i kg ;)
    jutro mam lekarza i zapytam o te tab, dam znać co powie

Kira91 lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to zamowie S, bedzie oki :)

Ja tak samo wole zalando, jakos lepiej mi sie tam odnalezc, a pepco to dla mnie niezle zbiorowisko, ludzie przewracaja wszystko, te rozmiary tez rozne, masakra. Kupowalam tam ciuchy do pracy, bo zawsze szybko mi sie niszczyly, to nie bylo szkoda.

Fatalita, a skad wiadomo, ze cukrzyce ciazowa masz?

Feeva, mi w listopadzie wstawili, niestety ja musialam obrabiac, bo sciana mi od klatki popekala. Ty wymienialas w domu, czy zewnetrzne?

Jangwa, trzymaj sie :( Wspolczuje zlego samopoczucia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 15:42

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny tak duzo piszecie ze jak nadrobię to już nie mam czasu żeby coś napisać. Ja nigdy nie zamawiałam na Ali i wogole to wole chodzić na zakupy tradycyjnie dotknąć pooglądać jakoś nie mogę się przekonać do zakupów przez internet . Współczuje wam tej glukozy ja nigdy nie robiłam chociaż ostatnio lekarka się zastanawiała czy ni zrobić ale ostatecznie póki co odpuściła

oar8skjohmhvnzyg.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:

Ja mam rozmiar M, normalnie noszę XS/S i pomieściły ciążowy brzuch w 9 mcu.
    Po porodzie były trochę luźne, ale nie jakieś bardzo duże.

Na aukcji skąd kupowałam (allegro) była taka tabela, tam są różnice rzędy 1-2 cm między rozmiarami:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0adaac55e69f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 16:14

J.S lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wszędzie mogę robić zakupy, tylko nie zawsze mam na to kasę XD

Na brzydkiego kupala i ból brzucha polecam szybko wziąć probiotyk. Niestety jelita to moja pięta achillesa.

Gina mam w środę, także jutro też czeka mnie gimnastyka goleniowa :/

Tym zatrzymaniem wody na razie bym się nie przejmowała, bo niestety w czasie kp też potrafi tak być.

Sylviah lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli - obciążenie glukoza powinno się zrobić obowiązkowo w ciąży, więc może warto mimo wszystko?

J.s. wiem, bo robiłam w 12 tygodniu jakoś pierwsza krzywa po za wysokiej glukozie na czczo i mi wyszła. Od tego czasu jestem na diecie i kontroluje w domu, ogólnie jest w porządku,ale lekarz chciał zrobić obciążenie jeszcze raz żeby zobaczyć jak to wygląda teraz.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda, dzieki :)

Hoope, czyli jutro obie szykujemy sie na randke? Ja tez w srode wizytuje, mam na 9.15 ale niestety lece szybciej, bo nie wiem jak w tym szpitalu ten wypis dadza, a nie chce krazyc zeby sie spoznic, wiec pewnie bede przed czasem.

Fatalita, rozumiem. Trzymam kciuki zeby nie wyszedl zle.

Ja zamowilam obiad z baru, masakra, taki slony ze nie dalo sie przelknac. Ja rozumiem ze ser feta i suszone pomidory ale zeby az tak? Zamowilam zupe szczawiowa na potem, bo mam ochote na kwas :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ