X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    to juz tylko z górki
    powodzenia

Fatalita lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja też raczej śpię na prawym, chociaż jak ten dłuższy bok mam po lewej stronie to w moich przypadku nie jest tak źle i już częściej śpię na lewym. Jest też typu U i jak przyszła ta 7 to tego samego dnia zamówiłam U żeby porównać. Nawet spałam jeden dzień na zafoliowanej poduszce... :D ale w moim przypadku U jest jednak za duża, zabiera dużo miejsca nawet przy łóżku 180x200. Więc zostałam przy 7 i nie żałuję. Ale wiadomo każdemu co innego pasuje. Wydaje mi się że typu C jest dla niższych osób. Ale tak jak mówię, każdemu co innego odpowiada.

Sela lubi tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Mi to już nawet poduszka ze złota nie pomoże, kości bolą całą dobę. Teraz jeszcze doszły plecy. Ale spodziewałam się tego. Cudowny III trymestr. Noce w kratkę, jedna dobra, jedna zła.

Jeśli chodzi o lumpka to jestem mistrzynią wynajdowania rzeczy nowych i markowych XD Potrafię w nim zaginąć na pół dnia, jakoś mnie to dziwnie relaksuje. Dzisiaj chyba też pójdę. Tylko już tyle sił nie mam.

Czas na gofery. Same się nie zrobią.

Mam koszmary. Śni mi się, co noc, że najstarsza córka przychodzi powiedzieć mi, że jest w ciąży. Serio, to byłby koszmar w realu. Chyba kupię jej gumki. Wagon.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę typu C i na moj wzrost jest dobra, nawet moglaby byc trochę mniejsza. Ale mam 164, wiec bez szału. Chwalę sobie do momentu, jak chcę zmienić pozycję, bo wtedy się wybudzam i trochę z nią walczę.

Fatalita, z glukozą to tak jak z alko: nie problem wypić, problem utrzymać :)

Ja już piłam ten eliksir, ale lekarka orzekła, ze mam niejednoznaczne wyniki i mam powtorzyc ok 32 tyg. Buuuu wcale nie chcę...

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie cala noc po 9-11 godzin (z przerwami na siku) .. Nie mam poduszki, ale tez nic mnie nie boli. Staram sie spac na lewym boku, ale czesto budze sie na plecach ;) na prawym nie spie w ogole.

Co do Aliexpress, przegladalam nie raz. Nawet na poczatku ciazy planowalam zakupic tam co nieco dla malucha. Potem sie naczytalam, a to ze u nich inne normy i czesto nie taki sklad i odpuscilam. Czasem jak patrze na allegro to i tak poznaje Aliexpresowe gadzety w cenie X razy takiej. Chyba i tak mnie nic nie ochroni. Znam jednak kobiety, ktore bardzo chwala Ali:)

• Asix Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś co godzinę się budzilam. Kręgosłup mi tak doskwiera ze nie mogłam się nawet obrócić w nocy. Koszmar jakiś.
    W dzień tez mnie boli może bardziej dlatego ze mam krzywą miednicę. Byle do maja

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Cześć,
    Czy jeszcze można dołączyć? Mam termin na 11.05. Podczytuje Was od kilku dni i jesteście fajną ekipą :)
    Witaj ;) oczywiście, że można dołączyć :D dopisałam cię do naszej grupy :D

Wowka lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja W lumpku nic nie znajdę... Tak samo jak w Tkmaxx też nic tam nigdy nie widzę. Czasami jestem w szoku jak koleżanki coś wynajda i jeszcze mówią że za 30 zł cały wór łachów i też właśnie markowych, czasami nawet z metkami. Jedna koleżanka to kupiła torebkę z dziurą w podszewce i jak ją naprawiała to jeszcze 50 euro znalazła...

W ogóle podpowie któraś znowu jak dodać to zdjęcie, bo chyba dojrzewam do pokazania bebzona.

• pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam mój materac mam taki z tej gąbki memory i śpi mi się jak w puchu wogole nie czuje że mam go pod sobą . W szpitalu po jednej nocy wszystkie kości mnie bolały.
    Mój M to nawet mebli podkręcać nie umie ,pomalować coś tam tak ,ostatnio nawet gładź kładł trochę mógł się lepiej postarać miejscami ale ogólnie położył więc i tak dobrze. Jak patrzę na ogrom pracy które nas czekają w tym domu i myślę że do wszystkiego trzeba będzie fachowca to myślę żeby już zacząć w tego totka grać

cf409fc7e7.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do lumpeksow nie chodze, bo nie potrafie tam nic odnalezc. W tkmaxx juz predzej, choc bardzo ciezko, pochlania mi to duzo energii. Najlepiej wychodza mi zakupy na zalando :D

Tez mi ciezko spac, dopiero jak poloze poduszke pod kregoslup, a druga zwinieta duza miedzy nogi, to jest w miare i to tylko na prawym boku, bo na lewym bardzo boli.
    Dzisiaj znowu akcja bol i twardnienie, chyba musze sie do tego przyzwyczaic.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50935f980f8d.jpg

Podejmuje próbę wstawienia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:20

J.S, Wowka, Kira91, jangwa_maua, malwka08, pawojoszka, Fatalita, Hoope, Kropka88, kattalinna, Sela, Feeva, Katy, Mała Matylda, XKamaCX lubią tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O udało się nieudolnie jakoś....
    Dobrze że czarny wyszczupla. :D nie widać 90kg żywej wagi... zresztą taka przed ciąża też była. :D ma się ta masę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:22

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk z chin na forum daleko :D

W linku widzialam alli :)
    Brzuszek malutki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 11:21

Patk lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wagi 90na pewno nie widać :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rozeszło się w górę trochę. Jadę do lekarza bo też właśnie lekarka zasugerowała że to może być angina, podobno panuje wśród dzieci i ciężarówek

• Wowka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram, ze nie widac wagi. Patk ładny brzuszek :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny brzuszek.

Mnie chyba też coś dopadło. Ból gardła,lekki katar. Coś się rozwija :/. Na razie w ruch domowe sposoby. Na dodatek od wczoraj wieczora brzuch boli. Jeszcze w tej ciąży tak nie bolał. Nospe wzięłam i zobaczymy jak będzie dalej. Dziś oszczędny tryb życia :P

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się rozkładam, każdego dnia gorzej. Katar, ból zatok i lekki ból klatki piersiowej... ojj. Herbata z cytryną i impirem rozgrzewa to wszystko.

W nocy przez to już w ogóle spać nie mogę, bo mam poczucie iż się uduszę kiedy wydzielina z nosa zablokuje mi gardło, paranoja. :)

A dzisiaj na 18 pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia i joga dla ciężarnych... ciekawe czy dam radę, czy zostanę w domu.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk a ładnie to tak oszukiwać? Gdzie ty masz 90 kg ? Ja przy tobie to jak maciora wyglądam a mam zaledwie i aż 75. Nawet brzuszek malutki

cf409fc7e7.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu! Przeżyłam ;) a Witch jak? Dałaś radę?
    Babka przy pierwszym wkłuciu zrobiła mi gigant siniola :(

Mam ochotę na gofery <3

Poza tym Patk, ja tam również takiej wagi nie widzę. Zdecydowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 12:22

Kropka88, Patk, Sela, Witch15 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ