X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też dołączam się do środowo wizytujących :P ja późno, na 15 :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wizytuje jutro.
    Z badań prenatalnych termin mi wychodzi na 11.05 czyli jutro 25+4 a na ostatnich badaniach u innego lekarza( speca od serduszek) termin wyszedł na 16.05 . Wyszła główka w 8% centyla i kość udowa w 4%:(. Dodatkowo mniej płynu owodniowego i krótsza szyjka :(. Szyjka z 4,5 na 3 a płyn 12,8 na 10,9 i to w 3 tygodnie :(
    Jestem tez na drugim antybiotyku bo złapałam jakaś gram ujemna bakterie( najprawdopodobniej w szpitalu). Zobaczumy co to będzie ale stres jest ogromy :(

• efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dominique ja tez jutro wizytuje :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Tanda, dzieki :)

Hoope, czyli jutro obie szykujemy sie na randke? Ja tez w srode wizytuje, mam na 9.15 ale niestety lece szybciej, bo nie wiem jak w tym szpitalu ten wypis dadza, a nie chce krazyc zeby sie spoznic, wiec pewnie bede przed czasem.

Fatalita, rozumiem. Trzymam kciuki zeby nie wyszedl zle.

Ja zamowilam obiad z baru, masakra, taki slony ze nie dalo sie przelknac. Ja rozumiem ze ser feta i suszone pomidory ale zeby az tak? Zamowilam zupe szczawiowa na potem, bo mam ochote na kwas :D

Tak jeszcze dla pewności, bo nie wiem czy rozmiarówka od modelu nie zależy, ja mam te:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a31370a3d11.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/13f20154a352.jpg

J.S, Katka. lubią tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyng czyli jak normalnie kupuje l/xl to tu musze L na dolce?

Zakochana mama2
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Uli - obciążenie glukoza powinno się zrobić obowiązkowo w ciąży, więc może warto mimo wszystko?

J.s. wiem, bo robiłam w 12 tygodniu jakoś pierwsza krzywa po za wysokiej glukozie na czczo i mi wyszła. Od tego czasu jestem na diecie i kontroluje w domu, ogólnie jest w porządku,ale lekarz chciał zrobić obciążenie jeszcze raz żeby zobaczyć jak to wygląda teraz.
    Ja mieszkam we francj i tu obciążenia glukaoza nie wykonuje się standardowo tylko przy zwiększonym ryzyku jak cukrzyca w rodzinie wiek itd. a u mnie się zastanawiała jak zobaczyła mój brzuchol ale po badaniu i mierzeniu stwierdziła ze ok i narazie nie robimy

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki :) Znowu zaginełam na kilka dni, a wracam do was pół dnia tyle żescie napisały :) Zaginełam w poszukiwaniu wózka idealnego, który niestety nie istnieje, ale na 99% wybrałam już. Padło na britax smile 2. Kolor chce black denim, bo chce tam dołozyc jakas piekna wkładke to do szarego i czarnego powinno wszystko pasowac :D

Ja tez wizytuje w srode, musze sie ogarnac na te randke, przez ten wielki brzuch strasznie sie zaniedbałam tu i ówdzie :D Nie wiem jak teraz to ogarne :D Mąż powiedział, że pomoze :D Ale kurcze jakos mu nie ufam, nie widze go z maszynka :)

A co do wieku, bo widziałam ze tam pisałyscie kto ile ma lat :D Ja pierwsze dziecko miałam w wieku 21,5. Zawsze chciałam młodo, nie była to wpadka i wtedy chyba bardziej to przezywałam, w sensie byłam w takiej mega euforii i w ogole :) Teraz mam 31, mój mąż 23 (prawie), o dzidzie staralismy sie pół roku, jest wyczekana, bardzo się cieszymy, ale może przy kolejnym dziecku nie ma już takiego wow! będę mamą! :D Bo w sumie już jestem :) Macie podobnie? Czy tylko ja jestem juz stara i jakas taka mało uczuciowa? :D Poza tym dziecie kopie cały czas, ma chyba ADHD :D a ja jakoś nie mogę dalej ogarnać, że już niedługo będzie z nami. No jakoś nie mogę sobie tej Zuzki wyobrazic w tym brzuchu :)

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita gratuluję wytrwałości.
    Ja lubię kupować u hinczyka ostatnio kupiłam koszule do szpitala za 25 zł.a takie same na internecie po 70 nawet widziałam szkoda że niemowlęcych nie ma u nas w hinskim. Byłam w pepko dziś i nawet rzuciła mi się w oczy taka słodka sukieneczka ale pomyślałam że przecież biała ? To mi po dwóch praniach zszarzeje. No w taki sposób to ja nigdy nic temu dzieciątku nie kupię

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 17:34

cf409fc7e7.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja u siebie w mieście mam super komis dziecięcy i mnóstwo ciuszków np z next po 5-10 zł w bardzo dobrym stanie także dziś kupiłam tam ogrodniczki za 8 zl

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S.ja wstawialam w mieszkaniu do pokoi. Wreszcie jakoś wygląda ten przedpokój :) Od razu jakby przytulniej.

Ja już po wizycie, szyjka zamknięta, ciut się skrocila, ale ogólnie jest wszystko ok, mam się tylko bardziej oszczędzać.
    Na następnej wizycie za miesiąc gin założy mi już kartę przyjęcia do szpitala, która będzie już na mnie czekać na IP jak zacznę rodzic :) Nie będę się bała, że mnie odeslą z kwitkiem :D Dobrze jest mieć lekarza prowadzącego w szpitalu, w którym chce się rodzic (Żelazna w Warszawie :) )

Kelegena moja chyba też ma ADHD :)

Kropka88, Hoope, Katka., kattalinna, pawojoszka, Mała Matylda, kelegena, XKamaCX lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj moja też baaaardzo ruchliwa :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzisiaj nie kręci się i nie bardzo kopie, tylko sie przeciaga i wybrzusza raz z prawej, raz z lewej :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, J.S, Kropa, Kelegena – ja też wizytuję w środę, konkretnie o trzynastej :)
    To pierwsza wizyta u nowego lekarza, więc mam nadzieję, że randka będzie udana i wyjątkowa XD

Dominique, Efwka – powodzenia jutro!

Kropka88, efwka83, kelegena lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierci się i wierci, od wczoraj mi tak żołądek obkopuje, że aż mi się uwypuklenie robi poniżej mostka bo mi wypycha go na wierzch :D Jak próbuje beknąć, to mi się cofa XD

Powodzenia na wizytach, oby wszystkie były udane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 17:58

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam dzis kontrole u poloznej. Znowu sladowe ilosci bialka w moczu, cisnienie 116/86.. Chce mnie czesciej widywac ze wzgledu na to, chociaz mi nie wydaje sie to cisnienie jakies super wysokie. Krzywa mam w srode. Tu tez nie robia jej kazdemu. U mnie nie bylo wskazan, ale mnie wyslano ze wzgledu na to, ze w Polsce bym poszla. Ja sama nie mialam nic przeciwko. Wole miec 2x za duzo badan i kontroli niz jedna za malo.

W lumpeksach w ogole sie nie odnajduje. Nigdy nic nie kupilam. Nie umiem szukac. Zawsze dziwilam sie kolezankom, ze znalazly super rzeczy za grosze.

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na biegunkę węgiel leczniczy
    U mnie 4kg na plusie i brak cukrzycy, więc jest super
    No i mała chyba wreszcie fiknęła głową w dół
    Ja mam 31 lat, mąż 30 i uważam że to jest super wiek na ciążę, wyszaleliśmy się, pozwiedzaliśmy.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie myślałam nad koszulą do szpitala ;) pewnie zakupię dopiero w kwietniu :P

klz9piqvvra11kd2.png

• J.S Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa, serio wg niej to cisnienie jest za wysokie? Przeciez ono jest idealne.

Mala Matylda, o to troche nas wizytuje w srode, rowniez mam nadzieje ze wszystkie wizyty beda udane :) Oby randka byla wyjatkowa, te pierwsze zazwyczaj takie sa.. :D

Tanda, dzieki, a wiesz ze akurat te modele mi sie podobaja i je ogladalam ;)

Katka, ja na razie sie rozgladam, ale jednak zamowie szybciej. Mialam z tym czekac, ale wole nie ;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam już dwie koszule, jeszcze jedna do samego porodu mi potrzebna i wlasnie planują tanią kupić bo podobno już bedzie do wyrzucenia..
    Jedną mam z bonprix bardzo fajna gatunkowo, jak coś polecam :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rzeź zakładam starą koszulkę mojego Męża :D
    Koszulę do karmienia mam jedną, ale muszę kupić jeszcze ze 2. No i cyckonosze do karmienia, ale to dopiero za miesiąc najbliżej :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ