X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wieje ze az gwizdze, pada i wogole ciesze sie ze nie musze nigdzie wyjsc... i ze moj pies podziela moje zdanie :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój niestety ma ostatnio moje zdanie gdzieś i prawie codziennie mi robi pobudki nad ranem :/ A potem ja już zasnąć nie mogę, a on sobie chrapie w najlepsze...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda wrote:
    Feeva,do którego lekarza chodzisz? Nie słyszałam wcześniej o takim rozwiązaniu, to chyba nie jest częsta praktyka, choć pewność przyjęcia jest na wagę złota :)

Dr. Grzegorz Stokłuska :) prywatnie przyjmuje w Zalesiu Dolnym pod Piasecznem u siebie w domu, mam do niego od siebie 20min samochodem :)

U nas też tajfun. Łeb urywa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 08:10

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jestes z krk lub okolic? :)

Fatalita my tez zrezygnowaliśmy z przeprowadzki do rodzicow i zostajemy w wynajmowanym do czasu kiedy się coś nie trafi i pojdziemy na swoje..póki co odświeżyliśmy mieszkanko, komoda na ciuszki skręcona, czekamy na łóżeczko.

Fatalita lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj zaczynamy III trymestr ;) już ostatnia prosta...

kattalinna, kamciaelcia, Feeva, Hoope, Katy, Mała Matylda, Kropka88, Kira91, XKamaCX lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, jestem trzy kroki za Wami, my dziś 25 tydzień. :-)

Mała Matylda, Katka. lubią tę wiadomość

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sobotę wchodzimy w magiczny 3trymestr :D

kattalinna, Mała Matylda, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis zaczynamy 26 tydz, wlasnie wchodze na zajęcia ze szkoły rodzenia a pozniej lekarz :) dzień pełen wrażeń

kattalinna, Mała Matylda, Kropka88 lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Wczoraj się tyle napisałam i znowu mi wcięło, więc strzeliłam focha na forum i już nic nie napiszę nt wczorajszego dnia.

Wymyśliłam jak spędzić noc, żeby nic mnie nie bolało. Otóż muszę spać na stojąco. Dopóki stoję, jest git :D

Mama32 lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hoope kochana dobrze widzisz :) mój szanowny małzonek ma 23 lata, a nawet nie, bo dopiero w kwietniu bedzie miał :)

Ja też nie mogę spać... Jakaś tragedia :) jeszcze sie sciełam z rana z męzem, bo on nie rozumie tego, że nie chce zamawiać wózka w ciemno przez neta, tylko najpierw go dotknąc w sklepie i się przejechać. A to nie moja wina, że nigdzie nie ma tych wózków i sobie pomyslałam, żeby pojechac na targi do Kielc. Tam beda wszystkie wózki jakie sobie tylko wymarze i ogolnie wszystko dla dzieci. Powiedział, że jestem nawiedzona i że możemy zamówić przez neta. No dziewczyny, czy ja jestem faktycznie nawiedzona, że chce dotknąc? :) Bo ja już sama nie wiem, czy to mi padło na łeb czy on jest jakiś taki zły i niedobry.

Normalnie ogarnął mnie smutek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:00

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena
    masz prawko?
    szybko za toba wsiadzie na te targi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena weź mu rzuć tekstem że przecież wasze maleństwo zasługuje na wszystko co najlepsze lepsze a jak przez internet przyjdzie jakiej badziewie i za pół roku będzie trzeba kupić nowe i kolejny wydatek? Faceci mają hopla na punkcie niepotrzebnych wydatków . Pozatym możecie tam kupić też inne rzeczy które wam mogą być potrzebne a wszystko w jednym miejscu. Znasz swojego męża najlepiej wykorzystaj jego słabe punkty. Nie jesteś nawiedzona masz prawo chcieć dla waszego malucha tego co najlepsze i chcieć to dprawdzic. Pozatym jesteś w ciąży masz prawo do dziwactw i niech się już przyzwyczaja. Kobietę trzeba kochać a nie rozumiec

cf409fc7e7.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Katy jestes z krk lub okolic? :)

Fatalita my tez zrezygnowaliśmy z przeprowadzki do rodzicow i zostajemy w wynajmowanym do czasu kiedy się coś nie trafi i pojdziemy na swoje..póki co odświeżyliśmy mieszkanko, komoda na ciuszki skręcona, czekamy na łóżeczko.

Tak, z Krakowa :) A Ty też? :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena faceci są zbyt wygodni. Najlepiej żeby wszystko za nich załatwić, żeby wszystko im pod nos podsuwac, żeby tylko się nie narobili. To są lenie patentowane.
    Wg mnie nie jesteś nawiedzona ani nie padło Ci na łeb, bo po prostu nie chcesz kupić kota w worku, a wózek to jest jednak koszt ponad 1tys zł a nie 10zl więc to normalne,ze nie chcesz pieniędzy wyrzucić w błoto. Oni mają gorszy budyń z mózgu od nas :/

XKamaCX lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bezsenność jest zaraźliwa? Bo ja się dziś tak umeczylam jak nigdy chyba do wpół do czwartej nie spałam ,czuje się jakby mnie czołg przejechal

cf409fc7e7.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam prawko, ale nie jeżdze przez to, że mam nerwicę lękową. Ostatnio co prawda żadnych ataków, ale raz mi się zdarzyło kilka lat temu, że nagle wpadłam w panikę bez powodu i zaczeło mi sie robić słabo a jechałam trasą i jak sobie pomyslałam co się mogło wydarzyć to od tej pory się boję. :( Ale z tym nie mam problemu, transport bym sobie ogarneła :)

Niestety na tych targach nic nie będę mogła kupić, bo od tego roku zrobili zamkniete targi tylko dla przedsiębiorców. Mogę sobie co najwyzej zakupić 20 wózków :P Hurtowo :) Ale to są największe targi w Europie Wschodniej i Centralej. Są tam wszyscy ludzie co się znają, nawet z nimi pogadac, podpytać, co jest najlepsze. No i wszystko tam jest - wózki, foteliki, meble, zabawki, ubrania. Wiecie jak to kupować kota w worku. Tym bardziej, że jak podliczyłam zestaw gondola + spacerówka + fotelik + baza isofix to mi wyszło 4500 zł... No za taką kasę to chcę jednak dotknąć :) Zobaczyć kolory na żywo, w necie wszystko wygląda inaczej.

Trochę mnie pocieszyłyście, bo już się przestraszyłam, że to faktycznie ze mną coś nie tak. Ale ja po prostu chce wybrac co najlepsze, a jesli mam za to zapłacic sporo to chce to chociaż przetestować. Chociaż minutkę, ale co innego zobaczyć, a co innego zobaczyć zdjęcie i opis.
    No aż się poryczałam, że on mnie nie rozumie. W sumie to ze nie rozumie to jedno, ale co mu szkodzi po prostu sie przejechac? Lubi jezdzić samochodem, więc co to za róznica czy jezdzi bez sensu po miescie czy do Kielc :) Z Warszawy nie jest az tak daleko. Pojechać na cały dzień, pojsc gdzies na jakiegoś obiada, pochodzic, pojsc na targi. Lepiej siedziec w domu i narzekać na psychiczna żonę. O.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 10:44

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Chciałam zauważyć, że 3 w miesiąc to prawie tyle, co 1 w tydzień :-P

Patrzcie jaka przemądrzała :P To jest od 3 do 6 kg więcej :P Każdy pociesza się jak może :P

Jeszcze wrócę do tego oglądania lub nie filmów z porodów. Osobiście nie znoszą być zaskakiwana, nie lubię niespodzianek a nieprzewidywalność burzy moje poczucie bezpieczeństwa. Tak już mam, muszę mieć choć złudzenie kontroli nad czymkolwiek.

I niestety przy pierwszym porodzie o tym zapomniałam. Gazetki i książki a nawet szkoła rodzenia nie przygotują na to, co przeżyłam. Została mi trauma z porodu, połogu, karmienia piersią, nic nie było takie jak opisują. Jadąc rodzić drugi raz, byłam opancerzona w wiedzę jak czołg. I dopiero ta wiedza pozwoliła mi panować nad strachem do tego stopnia, że w granicach możliwości panowałam nad bólem. Bo poród to też strach, strach potęguje ból i tworzy traumę. Drugi poród był bardziej bolesny, wręcz zwierzęcy, ale wspominam go pięknie. Wiedziałam czego chcę, na co się nie zgodzę, umiałam do końca zachować trzeźwość umysłu i sama siebie zmobilizować. Wiedziałam co się dzieje, dlaczego i jak to wpływa na dziecko oraz fakt, że mogę mu pomóc przyjść na świat. Bo poród nie jest dla nas, jest dla naszego dziecka. Oddychamy dla niego i dla niego przemy z całych sił.

Teraz oglądam porody pośladkowe też, żeby wiedzieć. Żeby zdecydować świadomie. Znać ryzyko. Jestem wieloródką, mogę stanąć przed decyzją rodzić naturalnie czy nie, jeśli pojawi się ryzyko porodu pośladkowego. Chcę być świadoma dla dziecka. Nie dla siebie. I co najlepsze, położne z taką pacjentką dużo lepiej i chętniej współpracują. Chyba tylko kamera może je jeszcze tak zmobilizować XD

Kelegena i jak się dogadujecie, może być facet dojrzały w tym wieku?

Edit:
    Dobra, już doczytałam XD

Twój problem to kwestia charakteru i podejścia do tematu, nie płci. Kupowanie wózka jest jak kupowanie samochodu, nie bierze się w ciemno, trzeba się nim najpierw przejechać. Mój TZ sam zaproponował wycieczkę do hurtowni, żeby zmacać wózek, teraz wręcz potrafi zaczepić obcych ludzi na mieście idących z wózkiem który nas inreresuje, żeby podpytać. Do kupna wózka trzeba podejść zadaniowo. To pojazd, który ma służyć także bezpieczeństwu i dziecku, a nie rodzicom. Zapodaj mu tekst o samochodzie, bo najwyraźniej brakuje chłopakowi wyobraźni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:05

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z pierwsym dzoeckiem od tego zaczęlismy-od odwiedzenia sklepów i obejrzenia wózków na dość wczesnym etapie ciązy...po sklepach testowaliśmy rodzaj kół, znaczenie amortyzacji, wielkość itd itp
    za czwartym razem byliśmy gotowi na zakup :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Dzisiaj po raz pierwszy doświadczyłam problemów ze snem – nie spałam od czwartej do siódmej. Po tym gdy rano zasnęłam obudziłam się dopiero teraz…
    Podczas nocnej pobudki przyłapałam córkę na organizowaniu imprezy w brzuchu ;)
    Jeszcze nigdy nie była aktywna przez tak długi czas, wyraźnie nie życzyła sobie abym leżała na lewym boku, prawy i plecy były ok, dodatkowo domagała się miziania – moja mała despotka XD

Feeva, dziękuję za odpowiedź. Super Ci się złożyło, że tak blisko masz lekarza :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy jak na razie w 3 sklepach, ale pojechalismy obejrzec konkretne modele dlatego az do 3, bo nie ma sklepu gdzie byłoby wszystko... :/ No i lipa własnie, bo sie okazało, że jeden ma taka cienka budke, że szok, drugi amortyzacji zero a trzeci to taka krowa, że normalnie cała winda zajeta :) Dlatego chce zobaczyć.

Hoope poznaliśmy się jak miał 17 lat :) A ja rozwódka z 4 letnim dzieckiem :) Ale on jest mega mega dojrzały, mentalnie to tak z 80+ :) Serio, to ja jestem taka szalona w tym związku, akurat się zdarzyło teraz, że pierwszy raz robię coś bardzo przemyslanego (chce zobaczyć wózek :P) i on tego nie rozumie :D
    My na dodatek pracujemy razem w domu, więc jesteśmy zawsze i wszedzie razem. Jest najlepszym facetem jakiego znam, na prawdę. W ogole się nie kłócimy, no dzisiaj to chyba pierwszy raz od 3 lat, a w sumie też nie, bo to kłotnia nie była, tylko niezrozumienie :) Ale chyba coś ogarnął, więc może mu wybaczę :P
    Znam jego kolegów w jego wieku, ale to są takie ciołki, że szkoda gadać, serio. On sam nie chce się już z nimi spotykać, bo oni tylko imprezy, alkohol, dupeczki... A on taki nie jest, nie jest też jakimś starym bucem :P No normalny facet :) A róznicy miedzy nami nie widać w żadnej dziedzinie :) Z wygladu to on jest chyba starszy :P Przynajmniej tak nam wszyscy mówią, jak sie dowiedzą ile mamy lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:03

kattalinna lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ