X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, na tych targach, o których piszesz są też prezentowane wzory na kolejny rok, w każdym razie jeśli chodzi o Anexa. Sama się nie wybieram (nie wiedziałam, że zwykły śmiertelnik może tam wejść ;)), ale czekam na informację o kolorystyce, dopiero wtedy ostatecznie zdecyduję czy kupię szary wózek, czy wybiorę coś z nowej oferty :)
    Jeśli czujesz się na siłach to jedź, wypróbuj różne wózki, sprawdź co Ci odpowiada. Do targów jeszcze trochę czasu, więc popracuj nad mężem ;)
    Powiedz jakie to dla Ciebie ważne, przypomnij że już kilka razy się rozczarowaliście oglądając wózek na żywo. Tam wszystkie wózki będą w jednym miejscu więc to ostatnia wyprawa, zareklamuj wyjazd innymi atrakcjami, które można połączyć z targami, mam nadzieję że się uda :)
    Pomysł Hoope z porównaniem do kupna samochodu bardzo mi się podoba :D

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko kupione :)

Kropka88, Patk, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, no własnie zwykły smiertelnik nie może tam wejść :) Ale że my mamy swoją firmę to nie będzie problemu. No własnie na tych targach będę musiała coś wybrać - innej opcji nie ma, już nigdzie indziej tylu wózków na raz nie zobaczę :) Jak chcecie to mogę wziąć i porobić trochę zdjęć, bo faktycznie tam będą przerózne nowości. Przeczytałam mu co napisałyście, mam nadzieje, że dotarło, że nie tylko ja mam takie zdanie.
    Wiecie, miał trochę inne wzorce w domu. Ostatnio tesciowa stwierdziła, że spokojnie można kupić cały zestaw za 1 tys złotych, razem z fotelikiem of course... A potem, że jej siostra ma w sumie wózek i mogłabym wziac od niej... wózek kupiony na jakims targu w Grójcu prawdopodobnie, po 3 dzieci, z czego najstarsze ma 10 lat, a najmłodsze pół roku... Widziałam ten wózek i sie zdziwiłam ze jeszcze jedzie :D To i mąż myśli podobnie pewnie. On myslał, że wejdziemy do pierwszego lepszego sklepu i wezmiemy cos co jest ładne. A to nie o ładność chodzi, ale o bezpieczeństwo i wykonanie, żeby ten wózek nie rozpadł się po miesiącu, albo np nie złozył się z dzieckiem w środku. Ale do teściowej też takie argumenty nie docierają. Na szczescie wiem ze on jest madrzejszy i da mu sie wytłumaczyc. Ale wydawało mi się to takie oczywiste :) Zreszta nawet gdybym kupowała cokolwiek innego za 4-5 tys, to bym to sprawdziła tysiąc razy. No jak mozna tak sobie o wydac 4 koła i juz?
    Tesciowa to by pewnie cała wyprawke z meblami za tyle kupiła na pierwsze 3 lata :P Ehhhh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:47

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hoope kochana dobrze widzisz :) mój szanowny małzonek ma 23 lata, a nawet nie, bo dopiero w kwietniu bedzie miał :)

Ja też nie mogę spać... Jakaś tragedia :) jeszcze sie sciełam z rana z męzem, bo on nie rozumie tego, że nie chce zamawiać wózka w ciemno przez neta, tylko najpierw go dotknąc w sklepie i się przejechać. A to nie moja wina, że nigdzie nie ma tych wózków i sobie pomyslałam, żeby pojechac na targi do Kielc. Tam beda wszystkie wózki jakie sobie tylko wymarze i ogolnie wszystko dla dzieci. Powiedział, że jestem nawiedzona i że możemy zamówić przez neta. No dziewczyny, czy ja jestem faktycznie nawiedzona, że chce dotknąc? :) Bo ja już sama nie wiem, czy to mi padło na łeb czy on jest jakiś taki zły i niedobry.

Normalnie ogarnął mnie smutek.

Nie jesteś nawiedzona, nasz wózek to była miłość od pierwszego przejechania. Po wizycie w sklepie odrzuciłam kompletnie wózki, które w necie mi się podobały a kupiliśmy ten, który skradł nasze serca cudownym prowadzeniem :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, pokaż :)

Hej Hooooł 27 tygodniu :)

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jestem z wielkopolski a Ciebie zdradziło słowo "na pole" :) miałam/mam kolege z okolic Rudawy i dla mnie określenie idziemy na pole było nowością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:33

Katy lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka88 wrote:
    Kamcia, pokaż :)

Hej Hooooł 27 tygodniu :)

dla starszaka :) pokaże najlepiej jak juz mu nowe wstawimy ;) bo zdjęcie z allegro to nie na pokaz :) poza tym mało do wyboru tych łózeczek 70x140 i nie białych :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba łóżko przeniosę do łazienki... dzisiaj w nocy byłam w ubikacji aż 7x ehhh

klz9piqvvra11kd2.png

• Tanda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się małą jakoś niefortunnie przekręciła i mi naciska na pęcherz, jak stoję czuję parcie jakbym się zaraz zsikać miała, ale jak próbuję to jakieś marne okapki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 13:13

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TZ się śmieje jak sikam, że mam prostatę chorą XD Także znam ból ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się wychodzi na "pole" ale ja z podkarpacia :)

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Katy jestem z wielkopolski a Ciebie zdradziło słowo "na pole" :) miałam/mam kolege z okolic Rudawy i dla mnie określenie idziemy na pole było nowością :)

Aa, nie domyslilabym się, że o to chodzi :p Ja od urodzenia mieszkam w Krakowie także dla mnie to normalne, ale wiem, że dla innych niekoniecznie :p

Zaczynam dziś 7 miesiąc, masakra jak ten czas leci szybko :)

Byłam u endokrynologa, całkiem fajna lekarka mi się trafiła, zleciła jeszcze oprócz tsh, wapń całkowity i fosfor nieorganiczny. Wizyty mam co miesiąc do porodu czyli w sumie jeszcze 3 :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Jestem w domu! Przeżyłam ;) a Witch jak? Dałaś radę?
    Babka przy pierwszym wkłuciu zrobiła mi gigant siniola :(

Mam ochotę na gofery <3

Poza tym Patk, ja tam również takiej wagi nie widzę. Zdecydowanie.

Przeżyłam a po pojechałam do Maka i największy zestaw Drwala zjadłam :P
    Problem w tym że nie mam wyników jeszcze i siedzę jak na szpilkach bo jutro mam wizytę .

A co do Krakowa ja będę rodzić na UJ pierworodnego rodziłam w Narutowiczu .

Fatalita, pawojoszka lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :)
    Ta poprzednia wizyta i wymiary to totalna pomyłka prawdopodobnie- lekarz się mega spieszył:(
    Według dzisiejszych badań wszystko jest w dobrze i szyjka i wody i wymiary.
    A Hania wazy już 812g:)
    Dzisiaj dodatkowo mamy studniówkę :)
    Jedynie co to tsh i mocno skoczylo z 1,09 na 2,32 :0 wiec mam większa dawkę letroxu. Z 50 na 75.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d37bfcb5a6cb.jpg
    Nowa foteczka do kolekcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:18

kamciaelcia, Feeva, malwka08, Wowka, J.S, Fatalita, Katy, kattalinna, Mała Matylda, Katka., Witch15, Hoope, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się - też sikam jakbym wypiła studnię wody. Katka, ja naliczyłam ostatnio 9x w nocy :P
    Dodatkowo Mania mi naciska na żołądek i przeponę od wczoraj i mega ciężko mi się oddycha i muszę być wyprostowana, bo jak się zgarbię to mnie kopie, jakby dawała znać "ej matka, nie gnieć mnie" XD

Dominique no widzisz, on sie spieszył, źle pomierzył, a Ty niepotrzebnie żyłaś w stresie :/

W ogóle patrzcie na co natrafiłam.
    https://popularne.net/leki-dla-wczesniakow/
    Przeraża mnie ten kraj... a narzekają, że na emerytury nie ma kto robić, a ratować nie chcą o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:50

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, gratuluje udanej wizyty.

Feeva, przykre :( Szkoda slow na to...

Ja tez wstaje kilka razy w nocy siku, ledwo sie poloze i czasami od razu lece znowu.

Witch, jak dostaniesz wyniki to napisz

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • amygdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę naszą córeczką :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f9a574831d9.jpg

Byłam dziś drugi raz na połówkowych i lekarz nie wspomniał nawet o torbielkach. Więc albo się wchłonęły albo nie jest to na tyle istotny problem. Część lekarzy podobno o tym nawet nie informuje, jeśli inne markery są okej. Malutka przez 2 tyg. przytyłam 100g :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:59

Patk, kamciaelcia, Kropka88, Fatalita, Katy, kattalinna, Asix, Mała Matylda, Katka., Sela, Wowka, Hoope, Feeva, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • malwka08 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Witam się z temperaturą 36,2 mam tak zawsze przy przeziębieniu jak się nic nie poprawi to jutro - lekarz.

A dzisiaj wydałam prawie całą swoją pensję, kupiłam łóżeczko, baldachim, komodę, materac, wanienkę, pościele, literki i inne pierdoły...aż mnie głowa rozbolała teraz pytanie od czego? Od przeziębienia czy od wydania kasy hehe :D

W ogóle wczoraj na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia było bardzo fajnie, temat- poród. A przy okazji dowiedziałam się, że niemowlęta ubiera się w dwie warstwy, no wiem jakaś glupia o tym nie wiedziałam i się zdziwiłam, że na body jeszcze życzą sobie ubrać pajac. :) Muszę ten temat ogarnąć.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zima te dwie warstwy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn, ja jutro idę na te nieszczęsną glukozę. Powiedzcie czy to prawda, że jutro przed badaniem nie mogę się nawet wody napić ? Muszę być totalnie na czczo nawet bez wody? Tak mi położna powiedziała...

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ