X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kelegena, na tych targach, o których piszesz są też prezentowane wzory na kolejny rok, w każdym razie jeśli chodzi o Anexa. Sama się nie wybieram (nie wiedziałam, że zwykły śmiertelnik może tam wejść ;)), ale czekam na informację o kolorystyce, dopiero wtedy ostatecznie zdecyduję czy kupię szary wózek, czy wybiorę coś z nowej oferty :)
    Jeśli czujesz się na siłach to jedź, wypróbuj różne wózki, sprawdź co Ci odpowiada. Do targów jeszcze trochę czasu, więc popracuj nad mężem ;)
    Powiedz jakie to dla Ciebie ważne, przypomnij że już kilka razy się rozczarowaliście oglądając wózek na żywo. Tam wszystkie wózki będą w jednym miejscu więc to ostatnia wyprawa, zareklamuj wyjazd innymi atrakcjami, które można połączyć z targami, mam nadzieję że się uda :)
    Pomysł Hoope z porównaniem do kupna samochodu bardzo mi się podoba :D

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko kupione :)

Kropka88, Patk, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kelegena Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda, no własnie zwykły smiertelnik nie może tam wejść :) Ale że my mamy swoją firmę to nie będzie problemu. No własnie na tych targach będę musiała coś wybrać - innej opcji nie ma, już nigdzie indziej tylu wózków na raz nie zobaczę :) Jak chcecie to mogę wziąć i porobić trochę zdjęć, bo faktycznie tam będą przerózne nowości. Przeczytałam mu co napisałyście, mam nadzieje, że dotarło, że nie tylko ja mam takie zdanie.
    Wiecie, miał trochę inne wzorce w domu. Ostatnio tesciowa stwierdziła, że spokojnie można kupić cały zestaw za 1 tys złotych, razem z fotelikiem of course... A potem, że jej siostra ma w sumie wózek i mogłabym wziac od niej... wózek kupiony na jakims targu w Grójcu prawdopodobnie, po 3 dzieci, z czego najstarsze ma 10 lat, a najmłodsze pół roku... Widziałam ten wózek i sie zdziwiłam ze jeszcze jedzie :D To i mąż myśli podobnie pewnie. On myslał, że wejdziemy do pierwszego lepszego sklepu i wezmiemy cos co jest ładne. A to nie o ładność chodzi, ale o bezpieczeństwo i wykonanie, żeby ten wózek nie rozpadł się po miesiącu, albo np nie złozył się z dzieckiem w środku. Ale do teściowej też takie argumenty nie docierają. Na szczescie wiem ze on jest madrzejszy i da mu sie wytłumaczyc. Ale wydawało mi się to takie oczywiste :) Zreszta nawet gdybym kupowała cokolwiek innego za 4-5 tys, to bym to sprawdziła tysiąc razy. No jak mozna tak sobie o wydac 4 koła i juz?
    Tesciowa to by pewnie cała wyprawke z meblami za tyle kupiła na pierwsze 3 lata :P Ehhhh :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:47

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Zuzanka już z nami <3
    qdkkdf9hhm361lr2.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Hoope kochana dobrze widzisz :) mój szanowny małzonek ma 23 lata, a nawet nie, bo dopiero w kwietniu bedzie miał :)

Ja też nie mogę spać... Jakaś tragedia :) jeszcze sie sciełam z rana z męzem, bo on nie rozumie tego, że nie chce zamawiać wózka w ciemno przez neta, tylko najpierw go dotknąc w sklepie i się przejechać. A to nie moja wina, że nigdzie nie ma tych wózków i sobie pomyslałam, żeby pojechac na targi do Kielc. Tam beda wszystkie wózki jakie sobie tylko wymarze i ogolnie wszystko dla dzieci. Powiedział, że jestem nawiedzona i że możemy zamówić przez neta. No dziewczyny, czy ja jestem faktycznie nawiedzona, że chce dotknąc? :) Bo ja już sama nie wiem, czy to mi padło na łeb czy on jest jakiś taki zły i niedobry.

Normalnie ogarnął mnie smutek.

Nie jesteś nawiedzona, nasz wózek to była miłość od pierwszego przejechania. Po wizycie w sklepie odrzuciłam kompletnie wózki, które w necie mi się podobały a kupiliśmy ten, który skradł nasze serca cudownym prowadzeniem :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, pokaż :)

Hej Hooooł 27 tygodniu :)

Feeva, kattalinna lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy jestem z wielkopolski a Ciebie zdradziło słowo "na pole" :) miałam/mam kolege z okolic Rudawy i dla mnie określenie idziemy na pole było nowością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 12:33

Katy lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka88 wrote:
    Kamcia, pokaż :)

Hej Hooooł 27 tygodniu :)

dla starszaka :) pokaże najlepiej jak juz mu nowe wstawimy ;) bo zdjęcie z allegro to nie na pokaz :) poza tym mało do wyboru tych łózeczek 70x140 i nie białych :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba łóżko przeniosę do łazienki... dzisiaj w nocy byłam w ubikacji aż 7x ehhh

klz9piqvvra11kd2.png

• Tanda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się małą jakoś niefortunnie przekręciła i mi naciska na pęcherz, jak stoję czuję parcie jakbym się zaraz zsikać miała, ale jak próbuję to jakieś marne okapki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 13:13

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TZ się śmieje jak sikam, że mam prostatę chorą XD Także znam ból ;)

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też się wychodzi na "pole" ale ja z podkarpacia :)

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efwka83 wrote:
    Katy jestem z wielkopolski a Ciebie zdradziło słowo "na pole" :) miałam/mam kolege z okolic Rudawy i dla mnie określenie idziemy na pole było nowością :)

Aa, nie domyslilabym się, że o to chodzi :p Ja od urodzenia mieszkam w Krakowie także dla mnie to normalne, ale wiem, że dla innych niekoniecznie :p

Zaczynam dziś 7 miesiąc, masakra jak ten czas leci szybko :)

Byłam u endokrynologa, całkiem fajna lekarka mi się trafiła, zleciła jeszcze oprócz tsh, wapń całkowity i fosfor nieorganiczny. Wizyty mam co miesiąc do porodu czyli w sumie jeszcze 3 :p

kattalinna lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Jestem w domu! Przeżyłam ;) a Witch jak? Dałaś radę?
    Babka przy pierwszym wkłuciu zrobiła mi gigant siniola :(

Mam ochotę na gofery <3

Poza tym Patk, ja tam również takiej wagi nie widzę. Zdecydowanie.

Przeżyłam a po pojechałam do Maka i największy zestaw Drwala zjadłam :P
    Problem w tym że nie mam wyników jeszcze i siedzę jak na szpilkach bo jutro mam wizytę .

A co do Krakowa ja będę rodzić na UJ pierworodnego rodziłam w Narutowiczu .

Fatalita, pawojoszka lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :)
    Ta poprzednia wizyta i wymiary to totalna pomyłka prawdopodobnie- lekarz się mega spieszył:(
    Według dzisiejszych badań wszystko jest w dobrze i szyjka i wody i wymiary.
    A Hania wazy już 812g:)
    Dzisiaj dodatkowo mamy studniówkę :)
    Jedynie co to tsh i mocno skoczylo z 1,09 na 2,32 :0 wiec mam większa dawkę letroxu. Z 50 na 75.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d37bfcb5a6cb.jpg
    Nowa foteczka do kolekcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:18

kamciaelcia, Feeva, malwka08, Wowka, J.S, Fatalita, Katy, kattalinna, Mała Matylda, Katka., Witch15, Hoope, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie martwcie się - też sikam jakbym wypiła studnię wody. Katka, ja naliczyłam ostatnio 9x w nocy :P
    Dodatkowo Mania mi naciska na żołądek i przeponę od wczoraj i mega ciężko mi się oddycha i muszę być wyprostowana, bo jak się zgarbię to mnie kopie, jakby dawała znać "ej matka, nie gnieć mnie" XD

Dominique no widzisz, on sie spieszył, źle pomierzył, a Ty niepotrzebnie żyłaś w stresie :/

W ogóle patrzcie na co natrafiłam.
    https://popularne.net/leki-dla-wczesniakow/
    Przeraża mnie ten kraj... a narzekają, że na emerytury nie ma kto robić, a ratować nie chcą o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:50

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika, gratuluje udanej wizyty.

Feeva, przykre :( Szkoda slow na to...

Ja tez wstaje kilka razy w nocy siku, ledwo sie poloze i czasami od razu lece znowu.

Witch, jak dostaniesz wyniki to napisz

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • amygdala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się pochwalę naszą córeczką :-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f9a574831d9.jpg

Byłam dziś drugi raz na połówkowych i lekarz nie wspomniał nawet o torbielkach. Więc albo się wchłonęły albo nie jest to na tyle istotny problem. Część lekarzy podobno o tym nawet nie informuje, jeśli inne markery są okej. Malutka przez 2 tyg. przytyłam 100g :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:59

Patk, kamciaelcia, Kropka88, Fatalita, Katy, kattalinna, Asix, Mała Matylda, Katka., Sela, Wowka, Hoope, Feeva, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • malwka08 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Witam się z temperaturą 36,2 mam tak zawsze przy przeziębieniu jak się nic nie poprawi to jutro - lekarz.

A dzisiaj wydałam prawie całą swoją pensję, kupiłam łóżeczko, baldachim, komodę, materac, wanienkę, pościele, literki i inne pierdoły...aż mnie głowa rozbolała teraz pytanie od czego? Od przeziębienia czy od wydania kasy hehe :D

W ogóle wczoraj na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia było bardzo fajnie, temat- poród. A przy okazji dowiedziałam się, że niemowlęta ubiera się w dwie warstwy, no wiem jakaś glupia o tym nie wiedziałam i się zdziwiłam, że na body jeszcze życzą sobie ubrać pajac. :) Muszę ten temat ogarnąć.

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba zima te dwie warstwy :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn, ja jutro idę na te nieszczęsną glukozę. Powiedzcie czy to prawda, że jutro przed badaniem nie mogę się nawet wody napić ? Muszę być totalnie na czczo nawet bez wody? Tak mi położna powiedziała...

zem3df9hunlqvfmi.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ