Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kelegena, na tych targach, o których piszesz są też prezentowane wzory na kolejny rok, w każdym razie jeśli chodzi o Anexa. Sama się nie wybieram (nie wiedziałam, że zwykły śmiertelnik może tam wejść
), ale czekam na informację o kolorystyce, dopiero wtedy ostatecznie zdecyduję czy kupię szary wózek, czy wybiorę coś z nowej oferty
Jeśli czujesz się na siłach to jedź, wypróbuj różne wózki, sprawdź co Ci odpowiada. Do targów jeszcze trochę czasu, więc popracuj nad mężem
Powiedz jakie to dla Ciebie ważne, przypomnij że już kilka razy się rozczarowaliście oglądając wózek na żywo. Tam wszystkie wózki będą w jednym miejscu więc to ostatnia wyprawa, zareklamuj wyjazd innymi atrakcjami, które można połączyć z targami, mam nadzieję że się uda
Pomysł Hoope z porównaniem do kupna samochodu bardzo mi się podoba
-
Mała Matylda, no własnie zwykły smiertelnik nie może tam wejść
Ale że my mamy swoją firmę to nie będzie problemu. No własnie na tych targach będę musiała coś wybrać - innej opcji nie ma, już nigdzie indziej tylu wózków na raz nie zobaczę
Jak chcecie to mogę wziąć i porobić trochę zdjęć, bo faktycznie tam będą przerózne nowości. Przeczytałam mu co napisałyście, mam nadzieje, że dotarło, że nie tylko ja mam takie zdanie.
Wiecie, miał trochę inne wzorce w domu. Ostatnio tesciowa stwierdziła, że spokojnie można kupić cały zestaw za 1 tys złotych, razem z fotelikiem of course... A potem, że jej siostra ma w sumie wózek i mogłabym wziac od niej... wózek kupiony na jakims targu w Grójcu prawdopodobnie, po 3 dzieci, z czego najstarsze ma 10 lat, a najmłodsze pół roku... Widziałam ten wózek i sie zdziwiłam ze jeszcze jedzieTo i mąż myśli podobnie pewnie. On myslał, że wejdziemy do pierwszego lepszego sklepu i wezmiemy cos co jest ładne. A to nie o ładność chodzi, ale o bezpieczeństwo i wykonanie, żeby ten wózek nie rozpadł się po miesiącu, albo np nie złozył się z dzieckiem w środku. Ale do teściowej też takie argumenty nie docierają. Na szczescie wiem ze on jest madrzejszy i da mu sie wytłumaczyc. Ale wydawało mi się to takie oczywiste
Zreszta nawet gdybym kupowała cokolwiek innego za 4-5 tys, to bym to sprawdziła tysiąc razy. No jak mozna tak sobie o wydac 4 koła i juz?
Tesciowa to by pewnie cała wyprawke z meblami za tyle kupiła na pierwsze 3 lataEhhhh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:47
Mała Matylda lubi tę wiadomość
Zuzanka już z nami
-
kelegena wrote:Hoope kochana dobrze widzisz
mój szanowny małzonek ma 23 lata, a nawet nie, bo dopiero w kwietniu bedzie miał
Ja też nie mogę spać... Jakaś tragediajeszcze sie sciełam z rana z męzem, bo on nie rozumie tego, że nie chce zamawiać wózka w ciemno przez neta, tylko najpierw go dotknąc w sklepie i się przejechać. A to nie moja wina, że nigdzie nie ma tych wózków i sobie pomyslałam, żeby pojechac na targi do Kielc. Tam beda wszystkie wózki jakie sobie tylko wymarze i ogolnie wszystko dla dzieci. Powiedział, że jestem nawiedzona i że możemy zamówić przez neta. No dziewczyny, czy ja jestem faktycznie nawiedzona, że chce dotknąc?
Bo ja już sama nie wiem, czy to mi padło na łeb czy on jest jakiś taki zły i niedobry.
Normalnie ogarnął mnie smutek.
Nie jesteś nawiedzona, nasz wózek to była miłość od pierwszego przejechania. Po wizycie w sklepie odrzuciłam kompletnie wózki, które w necie mi się podobały a kupiliśmy ten, który skradł nasze serca cudownym prowadzeniemMatylda
-
efwka83 wrote:Katy jestem z wielkopolski a Ciebie zdradziło słowo "na pole"
miałam/mam kolege z okolic Rudawy i dla mnie określenie idziemy na pole było nowością
Aa, nie domyslilabym się, że o to chodzi :p Ja od urodzenia mieszkam w Krakowie także dla mnie to normalne, ale wiem, że dla innych niekoniecznie :p
Zaczynam dziś 7 miesiąc, masakra jak ten czas leci szybko
Byłam u endokrynologa, całkiem fajna lekarka mi się trafiła, zleciła jeszcze oprócz tsh, wapń całkowity i fosfor nieorganiczny. Wizyty mam co miesiąc do porodu czyli w sumie jeszcze 3 :pkattalinna lubi tę wiadomość
-
Fatalita wrote:Jestem w domu! Przeżyłam
a Witch jak? Dałaś radę?
Babka przy pierwszym wkłuciu zrobiła mi gigant siniola
Mam ochotę na gofery
Poza tym Patk, ja tam również takiej wagi nie widzę. Zdecydowanie.
Przeżyłam a po pojechałam do Maka i największy zestaw Drwala zjadłam
Problem w tym że nie mam wyników jeszcze i siedzę jak na szpilkach bo jutro mam wizytę .
A co do Krakowa ja będę rodzić na UJ pierworodnego rodziłam w Narutowiczu .Fatalita, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduje się po wizycie
Ta poprzednia wizyta i wymiary to totalna pomyłka prawdopodobnie- lekarz się mega spieszył
Według dzisiejszych badań wszystko jest w dobrze i szyjka i wody i wymiary.
A Hania wazy już 812g:)
Dzisiaj dodatkowo mamy studniówkę
Jedynie co to tsh i mocno skoczylo z 1,09 na 2,32 :0 wiec mam większa dawkę letroxu. Z 50 na 75.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d37bfcb5a6cb.jpg
Nowa foteczka do kolekcjiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:18
kamciaelcia, Feeva, malwka08, Wowka, J.S, Fatalita, Katy, kattalinna, Mała Matylda, Katka., Witch15, Hoope, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie martwcie się - też sikam jakbym wypiła studnię wody. Katka, ja naliczyłam ostatnio 9x w nocy
Dodatkowo Mania mi naciska na żołądek i przeponę od wczoraj i mega ciężko mi się oddycha i muszę być wyprostowana, bo jak się zgarbię to mnie kopie, jakby dawała znać "ej matka, nie gnieć mnie"
Dominique no widzisz, on sie spieszył, źle pomierzył, a Ty niepotrzebnie żyłaś w stresie
W ogóle patrzcie na co natrafiłam.
https://popularne.net/leki-dla-wczesniakow/
Przeraża mnie ten kraj... a narzekają, że na emerytury nie ma kto robić, a ratować nie chcąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 19:50
-
To i ja się pochwalę naszą córeczką
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f9a574831d9.jpg
Byłam dziś drugi raz na połówkowych i lekarz nie wspomniał nawet o torbielkach. Więc albo się wchłonęły albo nie jest to na tyle istotny problem. Część lekarzy podobno o tym nawet nie informuje, jeśli inne markery są okej. Malutka przez 2 tyg. przytyłam 100gWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 16:59
Patk, kamciaelcia, Kropka88, Fatalita, Katy, kattalinna, Asix, Mała Matylda, Katka., Sela, Wowka, Hoope, Feeva, pawojoszka, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Hejo,
Witam się z temperaturą 36,2 mam tak zawsze przy przeziębieniu jak się nic nie poprawi to jutro - lekarz.
A dzisiaj wydałam prawie całą swoją pensję, kupiłam łóżeczko, baldachim, komodę, materac, wanienkę, pościele, literki i inne pierdoły...aż mnie głowa rozbolała teraz pytanie od czego? Od przeziębienia czy od wydania kasy hehe
W ogóle wczoraj na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia było bardzo fajnie, temat- poród. A przy okazji dowiedziałam się, że niemowlęta ubiera się w dwie warstwy, no wiem jakaś glupia o tym nie wiedziałam i się zdziwiłam, że na body jeszcze życzą sobie ubrać pajac.Muszę ten temat ogarnąć.