Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
amygdala wrote:Dziewczyn, ja jutro idę na te nieszczęsną glukozę. Powiedzcie czy to prawda, że jutro przed badaniem nie mogę się nawet wody napić ? Muszę być totalnie na czczo nawet bez wody? Tak mi położna powiedziała...
-
Patk wrote:Amygdala- zazdroszczę zdjęć
u mnie czort nie chciał nic pokazać i nie było sensu robić zdjęć kręgosłupa... I też już bym chciała wiedzieć kto tam mieszka !!!
może jutro zasymuluje jakieś bóle, to może zrobi mi USGPatk, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
U nas, w wielkopolsce wychodzimy na dwór
ja też już po wizycie, lekarz dzisiaj zdecydowanie w lepszym humorze, nie straszył mnie szpitalem ani tykającą bombą
wyniki glukozy są w porząku, także się ucieszyłam, badał mnie tylko ginekologicznie ale obiecał że za 2 tyg zrobi mi usg
pytałam o ten Furoxin i nie zalecał, bo w ciązy żadnych odwadniających nie powinno się brać, więcej płynów i ewentualnie pokrzywę od czasu do czasu wypić.Kropka88, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Malwka - ja słyszałam o teorii "to co Ty masz na sobie + 1 warstwa". Ale my rodzimy w takim okresie, że podejrzewam, że bardziej te dzieci będziemy rozbierać niż ubierać
Zawsze można sprawdzić kark, stópki i zobaczyć czy dziecko zimno/ciepło.
My w końcu nie poszliśmy do żadnej szkoły rodzenia.
Powiedzcie mi czy Wy organizujecie jakies baby-shower? Bo mnie koleżanki maltretują, że kiedy organizuję, a mi po 1. się nie chce, po 2. nie wiem jak (w życiu na czymś takim nie byłam ), a po 3. czy to nie powinno organizować się przyszłej mamie, a nie że ona sama?malwka08 lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja też słyszałam o takim sposobie ubierania, choć jakoś ni cholery nie umiem sobie tego w głowie poukładać jak faktycznie dzidziulka ubierać
Baby-shower zdecydowanie nie robięNie chce mi się, ja jestem aspołeczna
Poza tym jakoś tak nawet nie ma czasu na to, teraz remontujemy, potem zacznie się szkoła rodzenia i porządne zakupy i jakoś tak nie wiem
Fatalita, Patk lubią tę wiadomość
-
Czesc
dziewczyny jaka macie na tym etapie długość szyjki macicy? Pytam bo mnid zaczęła sie skracać i lekarz powiedział że do obserwacji. Obawiam się że to może być wynik moich biegunek non stop... Obecnie szyjka ma 3 cm w 24 tyg. Moj gin mówi że jest ok ale to granica i do obserwacji. Dodatkowo zauważył na usg zastój w nerce. Słyszeliście o takich cudach ???
-
kelegena wrote:Byliśmy jak na razie w 3 sklepach, ale pojechalismy obejrzec konkretne modele dlatego az do 3, bo nie ma sklepu gdzie byłoby wszystko...
No i lipa własnie, bo sie okazało, że jeden ma taka cienka budke, że szok, drugi amortyzacji zero a trzeci to taka krowa, że normalnie cała winda zajeta
Dlatego chce zobaczyć.
Hoope poznaliśmy się jak miał 17 latA ja rozwódka z 4 letnim dzieckiem
Ale on jest mega mega dojrzały, mentalnie to tak z 80+
Serio, to ja jestem taka szalona w tym związku, akurat się zdarzyło teraz, że pierwszy raz robię coś bardzo przemyslanego (chce zobaczyć wózek
) i on tego nie rozumie
My na dodatek pracujemy razem w domu, więc jesteśmy zawsze i wszedzie razem. Jest najlepszym facetem jakiego znam, na prawdę. W ogole się nie kłócimy, no dzisiaj to chyba pierwszy raz od 3 lat, a w sumie też nie, bo to kłotnia nie była, tylko niezrozumienieAle chyba coś ogarnął, więc może mu wybaczę
Znam jego kolegów w jego wieku, ale to są takie ciołki, że szkoda gadać, serio. On sam nie chce się już z nimi spotykać, bo oni tylko imprezy, alkohol, dupeczki... A on taki nie jest, nie jest też jakimś starym bucemNo normalny facet
A róznicy miedzy nami nie widać w żadnej dziedzinie
Z wygladu to on jest chyba starszy
Przynajmniej tak nam wszyscy mówią, jak sie dowiedzą ile mamy lat
wystarczy że pytający wie ile lat ma facet, to przecież wiadomo, że ta młodziej wyglądająca kobieta nie może być starsza
U nas różnica wieku jest mniejsza, bo tylko 3 lata, ale zawsze mówiłam, że mentalnie jestem młodsza. Bo można i da siękiedyś nie wyobrażałam sobie młodszego, a potem tak się składało, że byli sami młodsi, łącznie z różnicą 7 lat. Młodsi są fajni
Patk lubi tę wiadomość
-
patryka wrote:Czesc
dziewczyny jaka macie na tym etapie długość szyjki macicy? Pytam bo mnid zaczęła sie skracać i lekarz powiedział że do obserwacji. Obawiam się że to może być wynik moich biegunek non stop... Obecnie szyjka ma 3 cm w 24 tyg. Moj gin mówi że jest ok ale to granica i do obserwacji. Dodatkowo zauważył na usg zastój w nerce. Słyszeliście o takich cudach ???
Jutro ci powiem ile cm ma moja szyjka, jak wezme wypis. Dopoki tak naprawde nie zrobisz badania moczu, to samo usg nie wskazuje na zastoj w nerce, w szpitalu tez mi zrobili i stwierdzono ze mam w dwoch jakies dziwne, ale badanie moczu tego nie potwierdzilo. -
Witch15 wrote:Przeżyłam a po pojechałam do Maka i największy zestaw Drwala zjadłam
Problem w tym że nie mam wyników jeszcze i siedzę jak na szpilkach bo jutro mam wizytę .
A co do Krakowa ja będę rodzić na UJ pierworodnego rodziłam w Narutowiczu .
Nie byłaś zadowolona w Narutowiczu? Ja będę rodzić na Ujastku -
Fatalita wrote:Powiedzcie mi czy Wy organizujecie jakies baby-shower? Bo mnie koleżanki maltretują, że kiedy organizuję, a mi po 1. się nie chce, po 2. nie wiem jak (w życiu na czymś takim nie byłam ), a po 3. czy to nie powinno organizować się przyszłej mamie, a nie że ona sama?
1. Dokładnie, 2. Jw., 3. Raczej właśnie mamuśka nie organizuje
Teraz to nawet firmy są organizujące takie imprezy. Dla mnie koszmar jak sobie wyobrażę: same baby, zero alkoholu i róż. I piski i zachwyty... No nie moje klimatyzresztą, ja nawet koleżanek nie mam tyle
trzy na krzyż i każda z innej parafii - na imprezę się nie nada
Fatalita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypatryka wrote:Czesc
U mnie w 3-4 tygodnie się skróciła z 4,5 do 3 i lekarz powiedział ze jest jeszcze Ok ale właśnie trzeba kontrolować.
Ja dostałam mnóstwo lekow i dzisiaj 3,8 wiec jest idealnie -
Babyshower nie robię, na szczęście w moim otoczeniu nie ma tego zwyczaju.
Poza tym z tego co słyszałam to koleżanki powinny zorganizować imprezę przyszłej mamie, tak jak panieńskie przed ślubem.
Myślę, że imprezę z prezentami u nas zastępuje odwiedzanie maluszka już po narodzinach - w końcu wtedy też przychodzi się z czymś dla dziecka.
Co do ubierania dziecka - nigdy nie kierowałam się jakimiś specjalnymi zasadami.
Ubierałam w zależności od pogody czy temperatury w domu, łatwo sprawdzić kiedy dziecku zimno a kiedy za gorąco, u mnie w wielu kwestiach intuicja świetnie się sprawdzała
Poza tym moim zdaniem nie ma jednej złotej zasady, bo dzieci są różne, moja raczej zimnolubna, jak było jej za gorąco zaraz wszczynała alarm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:15
Fatalita lubi tę wiadomość
Matylda
-
J.S wrote:Jutro ci powiem ile cm ma moja szyjka, jak wezme wypis. Dopoki tak naprawde nie zrobisz badania moczu, to samo usg nie wskazuje na zastoj w nerce, w szpitalu tez mi zrobili i stwierdzono ze mam w dwoch jakies dziwne, ale badanie moczu tego nie potwierdzilo.
-
Dominique1995 wrote:U mnie w 3-4 tygodnie się skróciła z 4,5 do 3 i lekarz powiedział ze jest jeszcze Ok ale właśnie trzeba kontrolować.
Ja dostałam mnóstwo lekow i dzisiaj 3,8 wiec jest idealnie -
A pamiętacie Choklito? Udało się jej powrócić na fioletową stronę, październikowa mamusia
Nie mam ochoty na baby shower i sama sobie tego na pewno nie zorganizuję.
Na pomorzu wychodzimy "na dwór".Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:22
kamciaelcia, Sela, Mała Matylda, Feeva, Katy lubią tę wiadomość