X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala- zazdroszczę zdjęć :) u mnie czort nie chciał nic pokazać i nie było sensu robić zdjęć kręgosłupa... I też już bym chciała wiedzieć kto tam mieszka !!! :/

może jutro zasymuluje jakieś bóle, to może zrobi mi USG XD

amygdala lubi tę wiadomość

• Patk Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyn, ja jutro idę na te nieszczęsną glukozę. Powiedzcie czy to prawda, że jutro przed badaniem nie mogę się nawet wody napić ? Muszę być totalnie na czczo nawet bez wody? Tak mi położna powiedziała...
    Też mi tak mówiła że kompletnie na czczo, nawet bez wody. Miałam badanie na 7.30 i do 5 mogłam pić jakby co. Ale nie wiem czy to norma czy jakiś złośliwy wymysł

• amygdala Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk wrote:
    Amygdala- zazdroszczę zdjęć :) u mnie czort nie chciał nic pokazać i nie było sensu robić zdjęć kręgosłupa... I też już bym chciała wiedzieć kto tam mieszka !!! :/

może jutro zasymuluje jakieś bóle, to może zrobi mi USG XD
    Nam tylko to jedno udało się zrobić, bo też się zasłaniała, ale cipkę pokazała dokładnie :-D

Patk, kattalinna, pawojoszka lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas, w wielkopolsce wychodzimy na dwór :)

ja też już po wizycie, lekarz dzisiaj zdecydowanie w lepszym humorze, nie straszył mnie szpitalem ani tykającą bombą :)

wyniki glukozy są w porząku, także się ucieszyłam, badał mnie tylko ginekologicznie ale obiecał że za 2 tyg zrobi mi usg :)

pytałam o ten Furoxin i nie zalecał, bo w ciązy żadnych odwadniających nie powinno się brać, więcej płynów i ewentualnie pokrzywę od czasu do czasu wypić.

Kropka88, kattalinna lubią tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka - ja słyszałam o teorii "to co Ty masz na sobie + 1 warstwa". Ale my rodzimy w takim okresie, że podejrzewam, że bardziej te dzieci będziemy rozbierać niż ubierać ;)
    Zawsze można sprawdzić kark, stópki i zobaczyć czy dziecko zimno/ciepło.

My w końcu nie poszliśmy do żadnej szkoły rodzenia.

Powiedzcie mi czy Wy organizujecie jakies baby-shower? Bo mnie koleżanki maltretują, że kiedy organizuję, a mi po 1. się nie chce, po 2. nie wiem jak (w życiu na czymś takim nie byłam ), a po 3. czy to nie powinno organizować się przyszłej mamie, a nie że ona sama?

malwka08 lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też słyszałam o takim sposobie ubierania, choć jakoś ni cholery nie umiem sobie tego w głowie poukładać jak faktycznie dzidziulka ubierać :P

Baby-shower zdecydowanie nie robię :D Nie chce mi się, ja jestem aspołeczna :D Poza tym jakoś tak nawet nie ma czasu na to, teraz remontujemy, potem zacznie się szkoła rodzenia i porządne zakupy i jakoś tak nie wiem :P

Fatalita, Patk lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) dziewczyny jaka macie na tym etapie długość szyjki macicy? Pytam bo mnid zaczęła sie skracać i lekarz powiedział że do obserwacji. Obawiam się że to może być wynik moich biegunek non stop... Obecnie szyjka ma 3 cm w 24 tyg. Moj gin mówi że jest ok ale to granica i do obserwacji. Dodatkowo zauważył na usg zastój w nerce. Słyszeliście o takich cudach ???

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kelegena wrote:
    Byliśmy jak na razie w 3 sklepach, ale pojechalismy obejrzec konkretne modele dlatego az do 3, bo nie ma sklepu gdzie byłoby wszystko... :/ No i lipa własnie, bo sie okazało, że jeden ma taka cienka budke, że szok, drugi amortyzacji zero a trzeci to taka krowa, że normalnie cała winda zajeta :) Dlatego chce zobaczyć.

Hoope poznaliśmy się jak miał 17 lat :) A ja rozwódka z 4 letnim dzieckiem :) Ale on jest mega mega dojrzały, mentalnie to tak z 80+ :) Serio, to ja jestem taka szalona w tym związku, akurat się zdarzyło teraz, że pierwszy raz robię coś bardzo przemyslanego (chce zobaczyć wózek :P) i on tego nie rozumie :D
    My na dodatek pracujemy razem w domu, więc jesteśmy zawsze i wszedzie razem. Jest najlepszym facetem jakiego znam, na prawdę. W ogole się nie kłócimy, no dzisiaj to chyba pierwszy raz od 3 lat, a w sumie też nie, bo to kłotnia nie była, tylko niezrozumienie :) Ale chyba coś ogarnął, więc może mu wybaczę :P
    Znam jego kolegów w jego wieku, ale to są takie ciołki, że szkoda gadać, serio. On sam nie chce się już z nimi spotykać, bo oni tylko imprezy, alkohol, dupeczki... A on taki nie jest, nie jest też jakimś starym bucem :P No normalny facet :) A róznicy miedzy nami nie widać w żadnej dziedzinie :) Z wygladu to on jest chyba starszy :P Przynajmniej tak nam wszyscy mówią, jak sie dowiedzą ile mamy lat :)
    Od kiedy jestem ze swoim to powtarzam, że nie ma lepszego sposobu na wieczną młodość, jak wzięcie sobie chłopa młodszego, który wygląda starzej ;-) wystarczy że pytający wie ile lat ma facet, to przecież wiadomo, że ta młodziej wyglądająca kobieta nie może być starsza ;-)

U nas różnica wieku jest mniejsza, bo tylko 3 lata, ale zawsze mówiłam, że mentalnie jestem młodsza. Bo można i da się :-) kiedyś nie wyobrażałam sobie młodszego, a potem tak się składało, że byli sami młodsi, łącznie z różnicą 7 lat. Młodsi są fajni :-)

Patk lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka wrote:
    Czesc :) dziewczyny jaka macie na tym etapie długość szyjki macicy? Pytam bo mnid zaczęła sie skracać i lekarz powiedział że do obserwacji. Obawiam się że to może być wynik moich biegunek non stop... Obecnie szyjka ma 3 cm w 24 tyg. Moj gin mówi że jest ok ale to granica i do obserwacji. Dodatkowo zauważył na usg zastój w nerce. Słyszeliście o takich cudach ???

Jutro ci powiem ile cm ma moja szyjka, jak wezme wypis. Dopoki tak naprawde nie zrobisz badania moczu, to samo usg nie wskazuje na zastoj w nerce, w szpitalu tez mi zrobili i stwierdzono ze mam w dwoch jakies dziwne, ale badanie moczu tego nie potwierdzilo.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witch15 wrote:
    Przeżyłam a po pojechałam do Maka i największy zestaw Drwala zjadłam :P
    Problem w tym że nie mam wyników jeszcze i siedzę jak na szpilkach bo jutro mam wizytę .

A co do Krakowa ja będę rodzić na UJ pierworodnego rodziłam w Narutowiczu .

Nie byłaś zadowolona w Narutowiczu? Ja będę rodzić na Ujastku :)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Powiedzcie mi czy Wy organizujecie jakies baby-shower? Bo mnie koleżanki maltretują, że kiedy organizuję, a mi po 1. się nie chce, po 2. nie wiem jak (w życiu na czymś takim nie byłam ), a po 3. czy to nie powinno organizować się przyszłej mamie, a nie że ona sama?
    Nie :-)
    1. Dokładnie, 2. Jw., 3. Raczej właśnie mamuśka nie organizuje :-)
    Teraz to nawet firmy są organizujące takie imprezy. Dla mnie koszmar jak sobie wyobrażę: same baby, zero alkoholu i róż. I piski i zachwyty... No nie moje klimaty ;-) zresztą, ja nawet koleżanek nie mam tyle ;-) trzy na krzyż i każda z innej parafii - na imprezę się nie nada

Fatalita lubi tę wiadomość

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się przyjaciółka pytała kiedy robie baby shower , ale mi się wydaje troche dziwnie robić coś takiego przy nie do końca planowanym dziecku xd Po za tym też nie bardzo miałabym kogo zaprosić:p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patryka wrote:

U mnie w 3-4 tygodnie się skróciła z 4,5 do 3 i lekarz powiedział ze jest jeszcze Ok ale właśnie trzeba kontrolować.
    Ja dostałam mnóstwo lekow i dzisiaj 3,8 wiec jest idealnie :)

• amygdala Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby shower kolejna moda, która przyszła z Ameryki. Dla mnie to jakaś pomyłka. Nie widzę sensu aby to kopiować, wystarczy że nasze krajowe "gwiazdki" juz to robią... Ale każdy robi jak uważa :-)

malwka08, Saperek, Patk lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień temu miałam 3,5 cm. Przez 4 tygodnie się skróconą troszkę.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babyshower nie robię, na szczęście w moim otoczeniu nie ma tego zwyczaju.
    Poza tym z tego co słyszałam to koleżanki powinny zorganizować imprezę przyszłej mamie, tak jak panieńskie przed ślubem.

Myślę, że imprezę z prezentami u nas zastępuje odwiedzanie maluszka już po narodzinach - w końcu wtedy też przychodzi się z czymś dla dziecka.

Co do ubierania dziecka - nigdy nie kierowałam się jakimiś specjalnymi zasadami.
    Ubierałam w zależności od pogody czy temperatury w domu, łatwo sprawdzić kiedy dziecku zimno a kiedy za gorąco, u mnie w wielu kwestiach intuicja świetnie się sprawdzała :)
    Poza tym moim zdaniem nie ma jednej złotej zasady, bo dzieci są różne, moja raczej zimnolubna, jak było jej za gorąco zaraz wszczynała alarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:15

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Jutro ci powiem ile cm ma moja szyjka, jak wezme wypis. Dopoki tak naprawde nie zrobisz badania moczu, to samo usg nie wskazuje na zastoj w nerce, w szpitalu tez mi zrobili i stwierdzono ze mam w dwoch jakies dziwne, ale badanie moczu tego nie potwierdzilo.
    Mowisz o normalnym tnz ogólnym badaniu moczu ? Bo jeśli tak to ja mam dobre wyniki... Chyba ze to jakas głębsza diagnostyka to poproszę Cię o inf.

• patryka Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    U mnie w 3-4 tygodnie się skróciła z 4,5 do 3 i lekarz powiedział ze jest jeszcze Ok ale właśnie trzeba kontrolować.
    Ja dostałam mnóstwo lekow i dzisiaj 3,8 wiec jest idealnie :)
    Zadam głupie pytanie... Czyli to jest proces odwracalny? Skracanie może się cofnac? Mogę zapytać jakie leki dostałas? U mnie tez 3 cm ale na razie bez leków, do obserwacji za tydzień.

• J.S Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dokladnie, to bylo normalne badanie moczu, jesli zalatwiasz sie normalnie, wyniki sa dobre - to lekarz mi powiedzial, ze nie ma powodu do niepokoju, bo cos by wyszlo z badania, a ja wyniki tez mam dobre. Nie martw sie, co mowil twoj lekarz?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamiętacie Choklito? Udało się jej powrócić na fioletową stronę, październikowa mamusia :)

Nie mam ochoty na baby shower i sama sobie tego na pewno nie zorganizuję. :D

Na pomorzu wychodzimy "na dwór".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 18:22

kamciaelcia, Sela, Mała Matylda, Feeva, Katy lubią tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ