X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Co za noc, zastanawiam sie, czy jak podwiesze sie na suficie, to w koncu przestana mnie bolec plecy. Mam takiego nerwa, juz nie wiem jak mam spac, na stojaco chyba. Pobudka milion razy z powodu bolu. Masakra. Czuje sie jak wywirowana na maksymalna ilosc obrotow, a do tego ten bol tak promieniuje, az do macicy. To sobie pomarudzilam z samego rana.. :(
    Za godzinke wstaje i szykuje sie do wizyty, bo jeszcze trzeba dojechac.

Udanych wizyt, trzymam za was kciuki! Licze na same dobre wiesci.

Cisza na watku, mam nadzieje ze tylko ja mialam taka zabojcza noc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 05:04

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S., współczuję... I trzymam kciuki za wizytę!

Ja od 5 nie śpię - pobudka na siku i koniec spania. Młoda też się wierci i rozpycha. Bardzo nisko jest i próby zaśnięcia matki na boku najwidoczniej jej nie pasują.

Dziś maraton wizytowy, powodzenia zatem dziewczyny :-D

J.S lubi tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S. współczuję...

Ja tylko 3 pobudki w nocy, ale po każdej usnełam w 10 minut, na szczęście. A teraz już definitywna pobudka z głodu :) rano się czuje jak odkurzacz, tyyyyle bym zjadła, chociaż przed ciąża nie jadłam śniadania w domu, bo wolałam 10min dłużej pospać. Najwidoczniej mój syn uczy matkę zdrowszych nawyków żywieniowych-sniadanko ma być i to przed 7 :)

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Js tylko laboratorium

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję bezsennych nocy ja po wczorajszej spałam dziś jak zabita. Jak się poszłam wczoraj kąpać to mnie w wannie obudziło moje własne chrapanie. Ale sen miałam straszny nad ranem.
    Co do wanienek mój brat kupił z odpływem i korek wyskakiwał pod wpływem ciepłej wody ale to pewnie tylko jego pech pewnie nie wszystkie odpływy przeciekają.
    Udanych wizyt dziewczęta

J.S lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja miałam dzisiaj tylko jedną pobudkę na wizytę w toalecie, rano tak dobrze nam się spało, że mój mąż zaspał do pracy ;)
    Od rana myślę o randce, choć to dopiero o trzynastej - trzymajcie kciuki :D

J.S, bardzo współczuję bólu i bezsenności :(
    Powodzenia podczas wizyty, dla Ciebie i innych dziewczyn!

J.S lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, ja rowniez trzymam za wszystkie kciuki!

Czyli dzisiaj chyba ja tylko niewyspana, no coz, rownowaga musi byc, jak wy nie spicie to wtedy ja smacznie chrapie. Cos musi byc z materacem, bo moj sie tez obudzil polamany i mowi, ze boli go kregoslup. Moze jakas zyla wodna, bo zawsze bylo ok :D

Mala Matylda, ja nawet jakbym miala wizyte o 19 to caly dzien o tym mysle i odliczam, znam to :D Trzymam kciuki mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 07:25

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samych dobrych wieści na wizytach!

Miałam propozycje zakupu wanienki ze stelażem, ale 1) gdzie to wszystko trzymać, 2) jeśli dziecko energiczne i lubi kąpiele to raczej zakup na krótki okres, bo stelaż może być mało stabilny.

PS. Ja chodzę w pantoflach, a mój mąż w kapciach:P obydwoje z łódzkiego;) Ale wychodzimy na dwór.

kasiia_p lubi tę wiadomość

• Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle miałam wizyty około ósmej rano, więc od momentu wstania z łóżka koncentrowałam się na tym aby zdążyć na czas;)
    A dzisiaj nowy lekarz, nietypowa godzina więc podwójna ilość wrażeń :D
    Po raz pierwszy idę też do ginekologa-mężczyzny XD

kattalinna lubi tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po. Lab czynne od 7:30. Przychodzę o 7:25 a tam 10 osób o.O
    Zamiast spytać kto ostatni pytałam kto poza kolejnością??odp że nikt. Więc im powiedzialam że w takim razie ja :)
    Wyniki dla mojego gin na nfz na jutro oraz prywatnie tsh...
    Mąż wrócił w nocy. Aby nie tracić tzw dni wolnych ma teraz jechać. Ciekawe czy wstanie? :)

Sela lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki!
    Życzę udanych wizyt :*

Kamcia nie zabili Cie wzrokiem? XD
    U mnie w przychodni takie chamstwo, że jak siostra poszła tylko z moczem i chciała wejść przed kolejką żeby tylko zostawić to ja zbesztali. Co za naród...

Babyshower - nie. Nie mam przyjaciółek (kiedyś myślałam, że miałam, ale jednak czas pokazał :P ), koleżanek, mam tylko znajome, z którymi po prostu dobrze mi się rozmawia. Ale nie jesteśmy blisko na tyle, żeby zrobiły mi imprezę dla celebrytek. Po wyjściu ze szpitala tylko rodzina na odwiedzinach (rodzice, rodzeństwo), nikt więcej :)

Ja mam już ułożony charmonogram wstawania na siku w nocy :D Pierwsza pobudka 1:00, 4:00, 6:00 :D Chyba że się ochleje wody dnia poprzedniego to wtedy częściej.

Co do wanienki to w ikei są po 20zł z wkładem antypoślizgowym, droższa raczej mi niepotrzebna. Będziemy kąpać na stoliku kuchennym :D Bo na stelaż nie mamy miejsca.

Piękna pogoda dziś u mnie! Słoneczko świeci <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:16

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    feeva
    nie wiem, nie patrzylam na nich :D
    do jednych dotarło, do innych w ogóle, kolejnemu pacjentowi powiedzieli, ze ja jestem ostatnia w kolejce ;) pierwszy tylko wiedział, ze wejdzie jako drugi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Ja w końcu się zebrałam żeby tą glukozę zrobić, na szczęście znam się z położną i nie muszę siedzieć w przychodni tylko siup do domku a że mam blisko to już wogole plus. Co do wanienki ze stelażem to niestety trzeba się pogodzić z tym że zajmuje trochę miejsca ale wierzcie mi, czas szybko leci i zaraz jak maleństwo zacznie siadać to możecie już je kąpać normalnie. Stelaż jest stabilny jeśli dolejesz wody do wanienki to dodatkowe obciążenie, mi ani razu się nie przewróciła, a niestety wodę nosiłam w miseczce, o ile dobrze pamiętam 7 razy w odpowiedniej temp. A później tak samo nabierałam i wylewałam, resztę wynosił mężuś. Ogólnie mamy malutko miejsca i nie wiem jak to będzie przy drugim dziecku, gdzie już jedno łóżeczko stoi a trzeba będzie dostawic znowu tyle gratów, drugie łóżeczko, wanienka, stelaż, komoda na dodatkowe ciuszki.... Aż mi nie dobrze na samą myśl. A może od glukozy blee

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednak mąż pojechał do pracy...jutro bierze wolne, bo ja z samiusiego rana zaliczam wyjazdowego diabetologa, a po nim pedze spowrotem, mam ginekologa na 10:10...a w sobote prywatne usg...miało być teraz w piatek, ale mąż nie musiał brać wolnego na sobote...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Patk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dopiero szykuje do wizyty. Jak zwykle 10 minut to tyłu mam, a jeszcze czeka mnie ogarnięcie buszu XD tak myślę co powiedzieć żeby zrobiła mi USG... Bo wiem że nie planuje... jakieś kreatywne pomysły?

Powodzenia dla wizytujacych. :)

• XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta.

Powodzenia na wizytach i mam nadzieję, że będą same dobre wieści. :)

J.S. współczuję bólu i marnych nocy :/ a próbowałaś może zasnąć na siedząco? :P

Ja o dziwo dziś spałam (chyba) jak zabita, aż do rana, jakoś ok. 6:15 się obudziłam na siku, poczym kładąc się spowrotem, polozylam się na prawym boku i zaraz zostałam za to skopana :D na szczęście udało mi się jeszcze zasnąć na tą ostatnią chwilę, bo budzik dzwonił o 7:30 ;) ale za to jak mi się teraz spać chce, oj, oj, oj..

Co do wanienki to my też kupiliśmy taka z korkiem, ale niestety jeszcze nie sprawdzona, także nie wiem jak będzie. Mam nadzieję że nic nie będzie wyciekac, choć korek sie wydaje mocno siedzieć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 08:44

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    Samych dobrych wieści na wizytach!

Miałam propozycje zakupu wanienki ze stelażem, ale 1) gdzie to wszystko trzymać, 2) jeśli dziecko energiczne i lubi kąpiele to raczej zakup na krótki okres, bo stelaż może być mało stabilny.

PS. Ja chodzę w pantoflach, a mój mąż w kapciach:P obydwoje z łódzkiego;) Ale wychodzimy na dwór.

Mycha666 mieszkasz w Łodzi czy okolicach? :-)

A ja śpię ciagle na brzuchu

w4sqs65g69pjktvh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja od rana w labolatorium. Pobierali mi krew, zeby sprawdzic grupe krwi malucha. Mam tez robiona krzywa. Mialam do wyboru glukoze cytrynowa i pomaranczowa. Wybralam cytrynowa. Nie bylo az tak zle. Myslalam, ze bedzie gorzej ;)

• J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja chodze tylko do mezczyzny, raz bylam u kobiety i jakos mi nie podpasowala.

Kama, nie probowalam, jak dzisiaj tak bedzie, to sproboje :D

Kwiatkowa, dla mnie tez nie byla taka zla ;)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta glukoza to tak jak cola, nie piję wogole to tak samo dla mnie słodkie to. No ale już słodkiego więcej dziś nie zjem ;)

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ