X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam dzisiaj leniwy dzień...pojadę na zakupy, zrobię obiad i reszta dnia przed kompem i telewizorem ;)

klz9piqvvra11kd2.png

• Annqa Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też tak boli spojenie kości łonowej??? Podbrzusze i strasznie co jakiś czas boli mnie coś przy pępku po lewej stronie. Znając mojego dr stwierdzi że to normalne w ciąży, jedną boli drugą nie. A ja kroka nie mogę zrobić tak krocze i biodra w nocy bolą od leżenia. No k...cudowny czas ;p

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękne słonko wczoraj tak się ta wiosna przejęłam że już nakupilam torbę nasionek i kazałam mojemu się psychicznie nastawić że będziemy ogródek kopać. A to przecież styczeń dopiero myślicie że będzie jeszcze zima?
    Patk powiedz że ruchów dawno nie czujesz i się martwisz to ci sprawdzi USG bynajmniej powinien

cf409fc7e7.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki czekam na dobre wieści z wizyt bo dzisiaj jakaś plaga chyba :)

ale rozwinęłam wątek na pole i na dwór :)

a dretwieją Wam też tak ręce??po nocy muszę trochę odczekać zanim dojdą do siebie..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na Mazowszu zapowiadają jeszcze mrozy w nocy do -7, w dzień do -2 na przyszły tydzień. Ale zobaczymy :)
    Marzy mi się już wiosna. Teraz jest na plusie to popylam w adidasach, nie lubię tych ciężkich buciorów :)

mi nic nie drętwieje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 09:42

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cała zime w adidasach biegam :D u nas był raz snieg - na 4h

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był w zeszłym tygodniu i troche poleżał :D Ale już się roztopił :)
    Ja w zime w adidasach nie moge, bo mi po kostkach wieje :P Muszę mieć ciut dłuższe buty.
    Ale dziś jest +6 więc cieplusio :D Jeszcze tylko brakuje mi kurtki wiosennej :)

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annqa- mnie wczoraj bolało to wszystko co wymieniłaś po kolei- biodra, plecy, podbrzusze w okolicy jajnika, kłucia w pochwie tez co jakiś czas nawiedzają. Moja gin mówiła ze takie kłucia, bóle są normalne, a niebezpieczne są jedynie regularne bolesne skurcze. Do maja jakoś przetrwamy :D

f2w3dqk3v24l408o.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, po mojej stronie Wisły tylko +1 :-P chociaż w słońcu super ciepło czuć. Ja w zimowych butach tylko jak były opady śniegu, a tak adidasy albo mokasyny. Na tych kilka metrów na krzyż, które pokonuje teraz to nie mam czasu zmarznąć ;-) mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy. Póki się zapinam w zimowej kurtce ;-) ale w takim słońcu jak dziś to jeździ się ciężko, oślepia mimo okularów... Czas kupić nowe, w końcu porządne :-D

age.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko ok prócz tego że mimo trzech podejść do leczenia, utrzymuje się nadal infekcja. :/ podobno tak może być, najwidoczniej taka moja "uroda" :/
    Niestety zrobila mi KTG zamiast Usg więc podstęp z brakiem ruchów nie wypalił :D

Hoope lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    sprytniejsza ta twoja lekarka :D

Patk lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeżyłam glukozę :-D wcisnęłam sobie trochę cytryny i odrazu było lepsze do wypicia. Obyło się bez mdłości itp.

Ja od kilku dni tez mam kłucia w pochwie a od wczorajszego dnia mega ból w pachwinie podczas chodzenia.

Patk, no szkoda ze nie było usg. Następnym razem na pewno już będzie :-)

U nas po wschodniej stronie Warszawy piękne słońce na DWORZE ;-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście wyników dla gin nie widzę online, do ręki dostane jutro
    ale online żadna wartość z morfologii pierwszy raz nie jest niebieska :D (ani czerwona) czyli wszystko w normie hehe ciekawe, bo ja w ogóle nie jem mięsa, nawet jajek...
    jeszcze mocz i moje prywatne...

kattalinna, Hoope lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:

Co do wanienki to my też kupiliśmy taka z korkiem, ale niestety jeszcze nie sprawdzona, także nie wiem jak będzie. Mam nadzieję że nic nie będzie wyciekac, choć korek sie wydaje mocno siedzieć ;)

Z jakiej firmy macie?

Tak czytam o Waszych wizytach i jestem zdziwiona, że nie macie usg na każdej wizycie. Ja za każdym razem jestem badana ginekologiczne, mam usg dopochwowe i usg przez brzuch.

• Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u swojego ginekologa nie miałam USG od 9 października 2017. Czyli od pierwszego usg prenatalnego (nie robionym u niego), potem miałam połówkowe, a teraz dopiero 23.02 będę mieć USG III trymestru, wszystkie 3 u innego ginekologa z certyfikatem do tego typu badań. Mój na wizycie bada mnie ginekologicznie, bada detektorem tętno dzidzi i od dwóch wizyt robi mi USG ale samej szyjki, za które nie płacę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:14

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amygdala, widzę, że jesteś z tej lepszej strony Wisły ;-) skąd dokładnie?

Kamcia, pochwal się hemoglobiną i hemokrytem, ciekawa jestem jak wyglądają winiki lepsze niż moje ;-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro dostane wyniki
    badania z poradni przyszpitalnych mi sie nie wyswietlają-pokolorowane są te poza norma, dzis wszystko na czarno, ale nie widzę liczb
    na wizycie lekarz odda wynik

ale 14 hemoglobiny sie nie spodziewam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 11:27

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Efwka mi tez tak ręce drętwieją po nocy ze ciężki mi rano budzik wyłączyć

oar8skjohmhvnzyg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem bardzo ciekawa ;-)

Moje dziecko ma dobry gust kulinarny ;-) zjadłam naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym. Dyskoteka w macicy <3 nie ogarniam jeszcze która część ciałka jest gdzie, ale szaleństwo dziś od rana w samym dole brzucha. Wolę ją wyżej, ale skoro taka wola księżniczki... ;-)

Wowka, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naleśniki wymarzyłam sobie po ciązy z synem-bo przy cukrzycy nie jem...i wiecie co? dali w szpitalu jak wychodziliśmy do domu :) ale tak bardzo chciałam do domu, ze zrezygnowałam z obiadu :) 2 miesiące później ciocia mi zrobiła naleśniczki jak we 3 pojechalismy do nich nad morze
    wymarzona tez była kajzerka z konfitura truskawkową, konfitura w szpitalnej torbie sie znalazła :D przy spadku cukru zjadłam całą na raz łyzeczką :D

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ