Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
tsh wzrosło: 2,540
prawie norma
ciekawa jestem co powie w poniedziałek moja ulubiona endo na nfz-ta, co 3 miesiące temu kazala mi zmniejszyc euthyrox a ja tego nie zrobiłam
ft4 jest dużo później...wiadomo, że spróbuje skonsultować wyniki z prywatną endo-do tej pory radziła i odpisywała
już się ciesze na poniedziałkowa wizytę -
nick nieaktualny
-
Cześć grubaski
Melduję się po wizycie, u nas wszystko ok, szyjka zamknięta, nic nie cieknie, ph prawidłowe, mam nie żryć żurawiny suszonej bo może zaszkodzić (nie wiadomo gdzie rosła ani jak suszono i przechowywano) a ph moczu zasadowe jest wynikiem diety (owoce i warzywa) a nie choroby, którą byłam gotowa sobie wmówić.
Kolejna wizyta za miesiąc. Wtedy też się zusgjujemy.
Tradycyjnie podniecał się rozwojem macicy, swoją fascynacją podzielił się z położną.
Lubię gościa, jest taki zabawny
Od ostatniej wizyty przytyłam kilogram
Nie ma się z czego cieszyć, ostatnia wizyta była 2 tygodnie temuKropka88, Fatalita, Sela, kamciaelcia, Kira91, XKamaCX, kattalinna, J.S, Feeva, Katy, Cola87, Wowka, Mała Matylda, malwka08 lubią tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Póki co jestem na telefonie, jak wrócę do domu na komputer to nadrobię to co zdążyłyście od rana naskrobać
Ja właśnie w drodze po wyniki z poniedziałku.
A teraz chwila dla hipochondryka:
Czy osłabienie i obniżenie temperatury organizmu w ciąży może szkodzić dzidzi? Coś mnie rozkłada, a ja normalnie rzadko mam gorączkę, raczej w druga stronę. I właśnie dzisiaj czuje się paskudnie, temp. 35.5. I nie wiem czy lecieć z tym do lekarza? Poza stanem ciążowym miałabym to w dupie...
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
amygdala wrote:kattalinna wrote:Amygdala, widzę, że jesteś z tej lepszej strony Wisły
skąd dokładnie?
Marysin a Ty?
A mnie naszła ochota na te naleśniki ze szpinakiem i moze feta do tego? Tylko skladnikow w domu brak... Chyba wyślę mężowi listę zakupówznaczy Bródno.
Naleśniki ze szpinakiem fetą też, a jakżeciasto też nie do końca złe bo zawsze mieszam różne mąki, teraz poszła zwykła, żytnia razowa i gryczana. Pycha
komu jeszcze narobić smaka?
amygdala lubi tę wiadomość
-
biały makaron moge jeść
i była faza na makarony kilka tyg temu
była faza na szpinak ( też z makaronem)
potem rzodkiew
paluszki rybne nadal moge jeść ciodziennie (włąsnie z rzodkwią lub sałata lodowao tak
sałata lodowa-cała główka-na raz do paluszków
ale o czym innym może marzyć ciężarna na diecie? -
hej hej. dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty. Wrzucajcie zdjęcia lubie na nie patrzeć przecież moja mała jest na podobnym etapie
Słuchajcie wybieram się do Ikei i zastanawiam się czy macie jakieś hity dla maluchów.
Wanienka jest super sprawą ma jak mało która antypoślizg. Pisałyście o wanienkach z korkiem nie polecam. W mojej rodzinie korki przeciekały i wcale nie ułatwiały życia a jeszcze dokładały roboty bo trzeba było zmywać podłogi. Od 3 miesiąca moje siostry używały takiej wkładki ale jedynie plastikowej. Gąbka odpada na względy higieniczne.
podrzuccie hity Ikeowemam zamiar kupić wanienkę i organizery do łóżeczka. Oświetlenie przy łóżeczkowe. Zorganizowałam kącik w naszej sypialni i muszę go jakoś ożywić bo sypialnia raczej ciemna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:44
-
Jagoda, mi koleżanka poleciła te koszyki https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30199283/. Opieram się na jej doświadczeniu 3 dzieci i zakupiłam
Kamcia, przyrost przyrostem, zobaczymy jakie odnotujemy spadki po porodzie
A oświetlenie jest super to dziecięcejeszcze nie wiem na co się zdecydujemy, na pewno będzie jakaś czerwona lampka bo to dobry kolor na nocne świecenie (jak w łodzi podwodnej
) podobają mi się też domki, gwiazdki i księżyce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:56
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Witam sie ponownie
U lekarza wszystko dobrze, mam kontynuowac luteine tylko ze 2x1 i nospe tez 2x1. Szyjka zamknieta, dlugosc to 33 mm takze z tego co sie nie myle jest w dolnej granicy normy. Ile maja wasze szyjki? Powiedzial, ze nie widzi na razie zagrozen, lozysko na tylnej ścianie, zadnych cech oddzielenia. Generalnie wszystko dobrze, kolejna wizyta 21.02. Nadal mam brac tabletki. Moj syn dzis nie wspolpracowal, zadnych ladnych zdjec, tylko zarzucil sobie pepowine jak apaszke na ramie, francuz
Podobno ma dlugie nogi, wskazuja na 27 tydzien, wszystko w normie, tylko nogi jak u gigantaWazy 870 g takze ta babeczka ze szpitala ze mi go zmierzyla, ale ja tak przeczuwalam, ze w ciagu 3 tygodni nie przytyl tylko 100g.
A jak on tyje to i matka, waze juz 64,8 a zaczynalam z waga 58,3. Czuje sie powoli jak mala kluseczka.
To francuz
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8535450627b5.jpg
Ogladalismy wozki, maxi cosi nova 4 - fajny, tylko jakis taki niski. W ogole te wszystkie wozki jakies dziwne, wpadl nam w oko jeszcze silver cross, jednak Pani powiedziala abysmy przyjechali w marcu bo maja targi i beda duze promocje, takze zakup wozka zostawiam na marzec, akurat mam jeszcze czas do przemyslen.
Oczywiscie zapytalam o ta pepowine, ze co to dziecie sie tak owija, ale lekarz zapewnil ze to normalna sprawa.
Nie bylabym soba gdybym nie miala przeboju z recepta, wpisal date sierpniowa i musialam wykupic tabletki na 100%, zamiast zaplacic 60 zl zaplacilam 150, ale i tak nie wiem, czy z gabinetow prywatnych refunduja recepty? Moze jej sie cos pomylilo.
No to tyle z relacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 14:43
kamciaelcia, Feeva, Cola87, Katy, Fatalita, XKamaCX, Hoope, Sela, Wowka, Kropka88, kattalinna, Mała Matylda, malwka08 lubią tę wiadomość
-
Cieszę się, że wizyty udane
J.S ja szyjkę 3,3cm miałam miesiąc temu, teraz po wizycie poniedziałkowej mam ciut ciut krótszą, więc jeśli 3,3 to dolna granica normy to zaczynam się obawiać mimo, że lekarz powiedział, że jeszcze jest ok tylko mam się bardziej oszczędzać.
Mnie urzekło ikeowskie oświetlenie do pokoików dziecięcych. Takie właśnie fajne, przytłumione światło, kształty przeróżne - gwiazdeczki, chmurki, baloniki, itd
Ehh, jak są wydatki to po całości... Wczoraj zapłaciłam ubezpieczenie za samochód, jutro oddaje samochód do mechanika, bo mi hamulce poległy. Eh