X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh wzrosło: 2,540
    prawie norma
    ciekawa jestem co powie w poniedziałek moja ulubiona endo na nfz-ta, co 3 miesiące temu kazala mi zmniejszyc euthyrox a ja tego nie zrobiłam :P
    ft4 jest dużo później...wiadomo, że spróbuje skonsultować wyniki z prywatną endo-do tej pory radziła i odpisywała
    już się ciesze na poniedziałkowa wizytę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch dzisiaj niezle fikal po glukozie. Mam nadzieje, ze dlatego, ze mu nie smakowala ;) tez nie wiem, gdzie co sie znajuje. Dzisiaj czulam Patryka dosyc wysoko

• Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze i zagladam do lodowki, co bym zjadla i nic mi nie pasuje. Po Waszych postach wiem- nalesniki z konfiturą truskawkową ;) ale takie mamusine, inne mi nie smakują az tak...

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Amygdala, widzę, że jesteś z tej lepszej strony Wisły ;-) skąd dokładnie?

Marysin a Ty? :-)

A mnie naszła ochota na te naleśniki ze szpinakiem i moze feta do tego? Tylko skladnikow w domu brak... Chyba wyślę mężowi listę zakupów :-D

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć grubaski XD

Melduję się po wizycie, u nas wszystko ok, szyjka zamknięta, nic nie cieknie, ph prawidłowe, mam nie żryć żurawiny suszonej bo może zaszkodzić (nie wiadomo gdzie rosła ani jak suszono i przechowywano) a ph moczu zasadowe jest wynikiem diety (owoce i warzywa) a nie choroby, którą byłam gotowa sobie wmówić.

Kolejna wizyta za miesiąc. Wtedy też się zusgjujemy.

Tradycyjnie podniecał się rozwojem macicy, swoją fascynacją podzielił się z położną.

Lubię gościa, jest taki zabawny
    XD

Od ostatniej wizyty przytyłam kilogram XD
    Nie ma się z czego cieszyć, ostatnia wizyta była 2 tygodnie temu XD

Kropka88, Fatalita, Sela, kamciaelcia, Kira91, XKamaCX, kattalinna, J.S, Feeva, Katy, Cola87, Wowka, Mała Matylda, malwka08 lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Póki co jestem na telefonie, jak wrócę do domu na komputer to nadrobię to co zdążyłyście od rana naskrobać :)

Ja właśnie w drodze po wyniki z poniedziałku.

A teraz chwila dla hipochondryka:
    Czy osłabienie i obniżenie temperatury organizmu w ciąży może szkodzić dzidzi? Coś mnie rozkłada, a ja normalnie rzadko mam gorączkę, raczej w druga stronę. I właśnie dzisiaj czuje się paskudnie, temp. 35.5. I nie wiem czy lecieć z tym do lekarza? Poza stanem ciążowym miałabym to w dupie...

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia, my akurat kupowalismy stacjonarnie taka:

https://m.xxxlutz.at/p/disney-babybadewanne-winnie-pooh-003556000201

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 12:39

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    kattalinna wrote:
    Amygdala, widzę, że jesteś z tej lepszej strony Wisły ;-) skąd dokładnie?

Marysin a Ty? :-)

A mnie naszła ochota na te naleśniki ze szpinakiem i moze feta do tego? Tylko skladnikow w domu brak... Chyba wyślę mężowi listę zakupów :-D
    Ja mieszkam tu, gdzie zaczęła się Warszawa i jak mawia mój mąż, w stolicy Warszawy ;-) znaczy Bródno.

Naleśniki ze szpinakiem fetą też, a jakże :-D ciasto też nie do końca złe bo zawsze mieszam różne mąki, teraz poszła zwykła, żytnia razowa i gryczana. Pycha ;-) komu jeszcze narobić smaka? :-P

amygdala lubi tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sęk w tym, ze ja chce nalesniki na pszennej mące :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już takie nie smakują ;-) tak samo dziwnie wygląda mi biały makaron ;-)

Ale czad, talerzyk już się prosto trzyma :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c16d5c053ec.jpg

Katka., Feeva, Katy, Sela, Wowka, Kropka88, Mała Matylda lubią tę wiadomość

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biały makaron moge jeść :) i była faza na makarony kilka tyg temu :D
    była faza na szpinak ( też z makaronem)
    potem rzodkiew
    paluszki rybne nadal moge jeść ciodziennie (włąsnie z rzodkwią lub sałata lodowa <3 o tak :D sałata lodowa-cała główka-na raz do paluszków <3

ale o czym innym może marzyć ciężarna na diecie?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paluszki rybne nieeee nigdy z niczym :-P dla mnie jest to danie zupełnie bez sensu, wolę kawał ryby po prostu. Nawet filet może być :-D

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryba smierdzi ryba
    mieso miesem :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dzisiaj naleśniki z lodami i polewą na obiad :)

kattalinna, Sela, Wowka lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• Jagoda14 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej. dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty. Wrzucajcie zdjęcia lubie na nie patrzeć przecież moja mała jest na podobnym etapie :)

Słuchajcie wybieram się do Ikei i zastanawiam się czy macie jakieś hity dla maluchów.
    Wanienka jest super sprawą ma jak mało która antypoślizg. Pisałyście o wanienkach z korkiem nie polecam. W mojej rodzinie korki przeciekały i wcale nie ułatwiały życia a jeszcze dokładały roboty bo trzeba było zmywać podłogi. Od 3 miesiąca moje siostry używały takiej wkładki ale jedynie plastikowej. Gąbka odpada na względy higieniczne.

podrzuccie hity Ikeowe :) mam zamiar kupić wanienkę i organizery do łóżeczka. Oświetlenie przy łóżeczkowe. Zorganizowałam kącik w naszej sypialni i muszę go jakoś ożywić bo sypialnia raczej ciemna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:44

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedzcie, jedzcie
    i te lody, i naleśniki, i konfitury
    ciacha, ciasta i ciasteczka
    ale na pewno to ja odnotuje najmniejszy przyrost wagi :P
    zatem plusy są

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda, mi koleżanka poleciła te koszyki https://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30199283/. Opieram się na jej doświadczeniu 3 dzieci i zakupiłam :-)

Kamcia, przyrost przyrostem, zobaczymy jakie odnotujemy spadki po porodzie ;-)

A oświetlenie jest super to dziecięce :-) jeszcze nie wiem na co się zdecydujemy, na pewno będzie jakaś czerwona lampka bo to dobry kolor na nocne świecenie (jak w łodzi podwodnej ;-) ) podobają mi się też domki, gwiazdki i księżyce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 13:56

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ponownie

U lekarza wszystko dobrze, mam kontynuowac luteine tylko ze 2x1 i nospe tez 2x1. Szyjka zamknieta, dlugosc to 33 mm takze z tego co sie nie myle jest w dolnej granicy normy. Ile maja wasze szyjki? Powiedzial, ze nie widzi na razie zagrozen, lozysko na tylnej ścianie, zadnych cech oddzielenia. Generalnie wszystko dobrze, kolejna wizyta 21.02. Nadal mam brac tabletki. Moj syn dzis nie wspolpracowal, zadnych ladnych zdjec, tylko zarzucil sobie pepowine jak apaszke na ramie, francuz :D
    Podobno ma dlugie nogi, wskazuja na 27 tydzien, wszystko w normie, tylko nogi jak u giganta :D Wazy 870 g takze ta babeczka ze szpitala ze mi go zmierzyla, ale ja tak przeczuwalam, ze w ciagu 3 tygodni nie przytyl tylko 100g.
    A jak on tyje to i matka, waze juz 64,8 a zaczynalam z waga 58,3. Czuje sie powoli jak mala kluseczka.
    To francuz :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8535450627b5.jpg

Ogladalismy wozki, maxi cosi nova 4 - fajny, tylko jakis taki niski. W ogole te wszystkie wozki jakies dziwne, wpadl nam w oko jeszcze silver cross, jednak Pani powiedziala abysmy przyjechali w marcu bo maja targi i beda duze promocje, takze zakup wozka zostawiam na marzec, akurat mam jeszcze czas do przemyslen.

Oczywiscie zapytalam o ta pepowine, ze co to dziecie sie tak owija, ale lekarz zapewnil ze to normalna sprawa.
    Nie bylabym soba gdybym nie miala przeboju z recepta, wpisal date sierpniowa i musialam wykupic tabletki na 100%, zamiast zaplacic 60 zl zaplacilam 150, ale i tak nie wiem, czy z gabinetow prywatnych refunduja recepty? Moze jej sie cos pomylilo.
    No to tyle z relacji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 14:43

kamciaelcia, Feeva, Cola87, Katy, Fatalita, XKamaCX, Hoope, Sela, Wowka, Kropka88, kattalinna, Mała Matylda, malwka08 lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że wizyty udane :)
    J.S ja szyjkę 3,3cm miałam miesiąc temu, teraz po wizycie poniedziałkowej mam ciut ciut krótszą, więc jeśli 3,3 to dolna granica normy to zaczynam się obawiać mimo, że lekarz powiedział, że jeszcze jest ok tylko mam się bardziej oszczędzać.

Mnie urzekło ikeowskie oświetlenie do pokoików dziecięcych. Takie właśnie fajne, przytłumione światło, kształty przeróżne - gwiazdeczki, chmurki, baloniki, itd :)

Ehh, jak są wydatki to po całości... Wczoraj zapłaciłam ubezpieczenie za samochód, jutro oddaje samochód do mechanika, bo mi hamulce poległy. Eh :/ :(

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jadlam naleśniki z serem i bananami, polane Monte :p

Chciałam sobie kupić poduszkę ciążowa, ale nigdzie nie mogę znalezc w jakiejś normalnej cenie..Byłam w Smyku to za 200zl była, dla mnie to sporo...

Katka. lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ