X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Tanda, kocham Cię za piękne kody z linkami ;-)

Wowka, tak, tylko Bródnowski biorę pod uwagę bo mam 10 minut z buta, no 15 w wersji turlanej ;-) na IP już tam byłam, wrażenie pozytywne, powiedziałam, że przed majem nie wracam :-P z personelu nikogo nie mam, będę szła w ciemno ale jestem dobrze nastawiona. To co, spotykamy się na trakcie? :-D

Spodnie z hm rozważałam, na razie mam jedne z lc wikiki czy jakoś tak. Są wygodne ale trochę się zsuwają, możliwe, że urosłam za bardzo a to rurki :-P drugie portki kupię jak te przestaną mi pasować albo wcale. Ale jak już to na będę celowała w olx lokalnie, spodnie z hm za 50 można kupić.
    To moze sie spotkamy:) ja tez tylko brodnowski..rodzilam pierwszego syna i uwazam ze personel jest po prostu cudowny

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci będą musiały się zgrać, bo z tego co widzę to 3 tygodnie różnicy mamy. Ale do zrobienia :-) a potem zapraszam na spacery do Parku Bródnowskiego ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Oooo zjadłabym kebaba... chyba się trzeba będzie wybrać :P

Moja ma dziś dzień lenia i już się wystraszylam, że nie daje znaku. Na szczęście muzyka puszczona i zaraz był kop :) . Mamuska się uspokoila.
    Moja wręcz odwrotnie. Cały dzień po pęcherzu. Mam nadzieję, że jutro zmieni lokalizację.

Na 14 marca umówiłam nas na USG :-) 30+1, chyba dobry termin

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o kwiatku z ikei :)
    Wisi nad łóżeczkiem :) Baaaardzo nam się przydaje w nocy.

60392_PE166404_S3.JPG
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/

I wieszakach na malusie sukienusie :D

23330_PE076148_S3.JPG
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:50

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Gratuluję udanych wizyt :)

Moja tak pół na pół :) glukoza wyszła ok, Dzidzia - DZIEWCZYKA - Ola waży 1012 g
    No klocek już :D

Szyjka ok, trzyma, ale też nigdy Ginka nie mówi mi ile cm, więc wierzę jej na słowo :) Zawsze z szyjki zadowolona.

Z gorszych niusów, to TSH mam sporawe, ponad 3. Dostałam EUTHYROX, ale minimalną dawkę. Nie wiem za bardzo co o tym sądzić.
    Za dwa tygodnie idę na wizytę, bo Ginka się prawdopodobnie urlopuje, więc chce mnie jeszcze załatwić przed :)

No i tak sobie z nią jeszcze pogadałam odnośnie wód płodowych (mojej mamie sączyły się od 6 miesiąca i prawie straciła ciążę przez niekompetencję lekarzy, ale wszystko skończyło się na szczęście ok). Niemniej w związku z powyższym mam zrobić sobie posiew na paciorkowca.

No i tak :) No i mogę chyba już na luzie kompletować wyprawkę :)

Wowka, kattalinna, jangwa_maua, kamciaelcia, J.S, Fatalita, Hoope, malwka08, XKamaCX, Feeva, pawojoszka, Patk, Cola87, Sela, Katka. lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że sie spotykamy :)
    Ja mam bardzo dobre wrazenia, i z IP, i z lezenia na oddziale, wszyscy zaangazowani i bardzo mili. Dodatkowo mozna im powwiedziec, ze sie ma jakies obawy i nikt tego nie bagatelizuje, tylko jeszcze kiwaja glowami, ze kazda ciezarna moze sie czyms martwic :) no i ostatnio byl tam remont i wszystko wyglada cywilizowanie :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszym USG moja kluseczka osiągnęła 1.2kg żywej wagi. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:01

jangwa_maua, kattalinna, Fatalita, kamciaelcia, Wowka, Katy, Hoope, Mała Matylda, malwka08, Kropka88, Feeva, pawojoszka, XKamaCX, Patk, Cola87, Kira91, Sela, Katka. lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas mojej półgodzinnej wizyty na IP trafiłam na 4 osoby, z czego tylko położna była mało sympatyczna ale mam nadzieję, że tylko na dole siedzi ;-)

A skoro już o Bródnowskim mowa - orientujecie się jak tu jest na porodówce - czy wszystko trzeba mieć swoje, czy też coś dają?

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Moja ostatnio w 24 tc miała trochę powyżej 600 g :)

kattalinna, Wowka, Lukrecja, malwka08, Kropka88, XKamaCX lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyć, że "nasze" dzieci już są takie duże... o.O
    Toż to więcej niż tytka mąki!!!
    Gratuluję!! <3

J.S, malwka08, kattalinna, Kropka88 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja tez polecam h&mowskie spodnie ciążowe. Nic się nie z zsuwa, fajnie leżą :). Niestety Ka się nie załapałam na żadna promocje. Jestem promocyjnym antytalenciem.
    Cieszę się ze ostatnie wizyty idą pomyślnie :). Oby tak dalej.
    Wcześniej pisaliście tez o szyjkach, ja na przedostatniej wizycie miałam 3,5, a na ostatniej- tydzień temu 5,4. Bez żadnych leków, woekszego oszczędzania się itp. Kompletnie nie wiem od czego to jest zależne.

Katka- przez ciebie mąż musiał mi gnać po kebaba:)! Łącze się w rozkoszy smaku.

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Mycha666 mieszkasz w Łodzi czy okolicach? :-)

Jestem z Łodzi.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ja podczas mojej półgodzinnej wizyty na IP trafiłam na 4 osoby, z czego tylko położna była mało sympatyczna ale mam nadzieję, że tylko na dole siedzi ;-)

A skoro już o Bródnowskim mowa - orientujecie się jak tu jest na porodówce - czy wszystko trzeba mieć swoje, czy też coś dają?

Koleżanka, z którą ostatnio leżałam rodziła córkę 2 lata temu i miała wszystko swoje. Ja jeszcze o to nie pytalam.

Moj syn w zeszlą srode 680g i tez mi sie wydawalo, ze duzo :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a rodzi któraś na Żelaznej u św. Zofii? Bierzecie połóżną? Macie jakieś namiary na fajną położną z Żelaznej?

Feeva lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie z tą niższą temperaturą ciała chyba nie trzeba przesadzać, też miałam od dwóch dni. Wspomoglam się prenalenem i już dzisiaj zdecydowanie lepiej. Lekkie osłabienie organizmu. :)

Gratuluję udanych wizyty i sporych wagowo maluszków, ponad 1 kg to już naprawdę dumnie brzmi. :)

Lukrecja lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was pizzę zamowilam :P
    Kebab był w poprzedniej ciąży
    W tej pizza na ostro
    Wiem, wiem
    Bardzo cukrzycowe :P
    Ale pi połowie pizzy mam lepsze cukry niż po porcji ziemniaków (nie wspomnę o pierogach czy nalesnikach)
    A jutro diabetolog
    A więc ważenie
    Lepiej wyjść na większej wadze :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym jedzeniu, a mnie naszło na smaki których nigdy nie jadłam.

Otóż zrobiłam tajską zupę kokosową tom kha gai i... już wiem, że wejdzie na stałe do naszego menu.

W życiu nie sądziłam, że taki egzotyk może smakować. Nie wygląda a jedzie XD Nawet nie brzmi. A dobre XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wszelkie egzotyczne wynalazki :-) ostatnio u mnie na topie jest marokańska zupa harira zagryzana daktylami ;-)

Mam całą listę rzeczy, które bym zjadła. Żeby było śmiesznie, to chyba niczego z tej listy nie jadam. Ale to bardzo słodkie i bardzo zakazane ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a rodzi któraś na Żelaznej u św. Zofii? Bierzecie połóżną? Macie jakieś namiary na fajną położną z Żelaznej?

Ja rodze na Żelaznej, mam tam mojego lekarza prowadzącego, na następnej wizycie będziemy razem wypełniać kartę przyjęcia do porodu, która będzie na mnie czekać na IP już :)
    Ale położnej nie biorę, bo to się liczy z dodatkową gotówką. Zdam sie na łaskę tych co będą, a opinie i tak mają świetne, niczego nie bagatelizują, we wszystkim pomogą :)
    Ale osobiście tam jeszcze nie byłam, będę dopiero na porodzie :D

Gratuluję dziewczynki pokaźnych kluseczek :D <3 i ogólnie udanych wizyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:57

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Tak piszecie o tym jedzeniu, a mnie naszło na smaki których nigdy nie jadłam.

Otóż zrobiłam tajską zupę kokosową tom kha gai i... już wiem, że wejdzie na stałe do naszego menu.

W życiu nie sądziłam, że taki egzotyk może smakować. Nie wygląda a jedzie XD Nawet nie brzmi. A dobre XD

Az wyguglowalam co to za zupa :) chyba by mi tez podeszła. Ale u mnie kurczak slodko-kwasny z imbirem i orzeszkami i też mnie zadowolił :) jak to niewiele trzeba

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ