X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Tanda, kocham Cię za piękne kody z linkami ;-)

Wowka, tak, tylko Bródnowski biorę pod uwagę bo mam 10 minut z buta, no 15 w wersji turlanej ;-) na IP już tam byłam, wrażenie pozytywne, powiedziałam, że przed majem nie wracam :-P z personelu nikogo nie mam, będę szła w ciemno ale jestem dobrze nastawiona. To co, spotykamy się na trakcie? :-D

Spodnie z hm rozważałam, na razie mam jedne z lc wikiki czy jakoś tak. Są wygodne ale trochę się zsuwają, możliwe, że urosłam za bardzo a to rurki :-P drugie portki kupię jak te przestaną mi pasować albo wcale. Ale jak już to na będę celowała w olx lokalnie, spodnie z hm za 50 można kupić.
    To moze sie spotkamy:) ja tez tylko brodnowski..rodzilam pierwszego syna i uwazam ze personel jest po prostu cudowny

kattalinna, Wowka lubią tę wiadomość

Zakochana mama2
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzieci będą musiały się zgrać, bo z tego co widzę to 3 tygodnie różnicy mamy. Ale do zrobienia :-) a potem zapraszam na spacery do Parku Bródnowskiego ;-)

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Oooo zjadłabym kebaba... chyba się trzeba będzie wybrać :P

Moja ma dziś dzień lenia i już się wystraszylam, że nie daje znaku. Na szczęście muzyka puszczona i zaraz był kop :) . Mamuska się uspokoila.
    Moja wręcz odwrotnie. Cały dzień po pęcherzu. Mam nadzieję, że jutro zmieni lokalizację.

Na 14 marca umówiłam nas na USG :-) 30+1, chyba dobry termin

age.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam o kwiatku z ikei :)
    Wisi nad łóżeczkiem :) Baaaardzo nam się przydaje w nocy.

60392_PE166404_S3.JPG
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00097097/

I wieszakach na malusie sukienusie :D

23330_PE076148_S3.JPG
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30024716/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 18:50

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Gratuluję udanych wizyt :)

Moja tak pół na pół :) glukoza wyszła ok, Dzidzia - DZIEWCZYKA - Ola waży 1012 g
    No klocek już :D

Szyjka ok, trzyma, ale też nigdy Ginka nie mówi mi ile cm, więc wierzę jej na słowo :) Zawsze z szyjki zadowolona.

Z gorszych niusów, to TSH mam sporawe, ponad 3. Dostałam EUTHYROX, ale minimalną dawkę. Nie wiem za bardzo co o tym sądzić.
    Za dwa tygodnie idę na wizytę, bo Ginka się prawdopodobnie urlopuje, więc chce mnie jeszcze załatwić przed :)

No i tak sobie z nią jeszcze pogadałam odnośnie wód płodowych (mojej mamie sączyły się od 6 miesiąca i prawie straciła ciążę przez niekompetencję lekarzy, ale wszystko skończyło się na szczęście ok). Niemniej w związku z powyższym mam zrobić sobie posiew na paciorkowca.

No i tak :) No i mogę chyba już na luzie kompletować wyprawkę :)

Wowka, kattalinna, jangwa_maua, kamciaelcia, J.S, Fatalita, Hoope, malwka08, XKamaCX, Feeva, pawojoszka, Patk, Cola87, Sela, Katka. lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że sie spotykamy :)
    Ja mam bardzo dobre wrazenia, i z IP, i z lezenia na oddziale, wszyscy zaangazowani i bardzo mili. Dodatkowo mozna im powwiedziec, ze sie ma jakies obawy i nikt tego nie bagatelizuje, tylko jeszcze kiwaja glowami, ze kazda ciezarna moze sie czyms martwic :) no i ostatnio byl tam remont i wszystko wyglada cywilizowanie :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiejszym USG moja kluseczka osiągnęła 1.2kg żywej wagi. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:01

jangwa_maua, kattalinna, Fatalita, kamciaelcia, Wowka, Katy, Hoope, Mała Matylda, malwka08, Kropka88, Feeva, pawojoszka, XKamaCX, Patk, Cola87, Kira91, Sela, Katka. lubią tę wiadomość

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podczas mojej półgodzinnej wizyty na IP trafiłam na 4 osoby, z czego tylko położna była mało sympatyczna ale mam nadzieję, że tylko na dole siedzi ;-)

A skoro już o Bródnowskim mowa - orientujecie się jak tu jest na porodówce - czy wszystko trzeba mieć swoje, czy też coś dają?

age.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt. Moja ostatnio w 24 tc miała trochę powyżej 600 g :)

kattalinna, Wowka, Lukrecja, malwka08, Kropka88, XKamaCX lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę uwierzyć, że "nasze" dzieci już są takie duże... o.O
    Toż to więcej niż tytka mąki!!!
    Gratuluję!! <3

J.S, malwka08, kattalinna, Kropka88 lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S ja tez polecam h&mowskie spodnie ciążowe. Nic się nie z zsuwa, fajnie leżą :). Niestety Ka się nie załapałam na żadna promocje. Jestem promocyjnym antytalenciem.
    Cieszę się ze ostatnie wizyty idą pomyślnie :). Oby tak dalej.
    Wcześniej pisaliście tez o szyjkach, ja na przedostatniej wizycie miałam 3,5, a na ostatniej- tydzień temu 5,4. Bez żadnych leków, woekszego oszczędzania się itp. Kompletnie nie wiem od czego to jest zależne.

Katka- przez ciebie mąż musiał mi gnać po kebaba:)! Łącze się w rozkoszy smaku.

J.S, kattalinna lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Mycha666 mieszkasz w Łodzi czy okolicach? :-)

Jestem z Łodzi.

• Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ja podczas mojej półgodzinnej wizyty na IP trafiłam na 4 osoby, z czego tylko położna była mało sympatyczna ale mam nadzieję, że tylko na dole siedzi ;-)

A skoro już o Bródnowskim mowa - orientujecie się jak tu jest na porodówce - czy wszystko trzeba mieć swoje, czy też coś dają?

Koleżanka, z którą ostatnio leżałam rodziła córkę 2 lata temu i miała wszystko swoje. Ja jeszcze o to nie pytalam.

Moj syn w zeszlą srode 680g i tez mi sie wydawalo, ze duzo :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a rodzi któraś na Żelaznej u św. Zofii? Bierzecie połóżną? Macie jakieś namiary na fajną położną z Żelaznej?

Feeva lubi tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie z tą niższą temperaturą ciała chyba nie trzeba przesadzać, też miałam od dwóch dni. Wspomoglam się prenalenem i już dzisiaj zdecydowanie lepiej. Lekkie osłabienie organizmu. :)

Gratuluję udanych wizyty i sporych wagowo maluszków, ponad 1 kg to już naprawdę dumnie brzmi. :)

Lukrecja lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was pizzę zamowilam :P
    Kebab był w poprzedniej ciąży
    W tej pizza na ostro
    Wiem, wiem
    Bardzo cukrzycowe :P
    Ale pi połowie pizzy mam lepsze cukry niż po porcji ziemniaków (nie wspomnę o pierogach czy nalesnikach)
    A jutro diabetolog
    A więc ważenie
    Lepiej wyjść na większej wadze :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tym jedzeniu, a mnie naszło na smaki których nigdy nie jadłam.

Otóż zrobiłam tajską zupę kokosową tom kha gai i... już wiem, że wejdzie na stałe do naszego menu.

W życiu nie sądziłam, że taki egzotyk może smakować. Nie wygląda a jedzie XD Nawet nie brzmi. A dobre XD

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię wszelkie egzotyczne wynalazki :-) ostatnio u mnie na topie jest marokańska zupa harira zagryzana daktylami ;-)

Mam całą listę rzeczy, które bym zjadła. Żeby było śmiesznie, to chyba niczego z tej listy nie jadam. Ale to bardzo słodkie i bardzo zakazane ;-)

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Dziewczyny, a rodzi któraś na Żelaznej u św. Zofii? Bierzecie połóżną? Macie jakieś namiary na fajną położną z Żelaznej?

Ja rodze na Żelaznej, mam tam mojego lekarza prowadzącego, na następnej wizycie będziemy razem wypełniać kartę przyjęcia do porodu, która będzie na mnie czekać na IP już :)
    Ale położnej nie biorę, bo to się liczy z dodatkową gotówką. Zdam sie na łaskę tych co będą, a opinie i tak mają świetne, niczego nie bagatelizują, we wszystkim pomogą :)
    Ale osobiście tam jeszcze nie byłam, będę dopiero na porodzie :D

Gratuluję dziewczynki pokaźnych kluseczek :D <3 i ogólnie udanych wizyt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 19:57

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Tak piszecie o tym jedzeniu, a mnie naszło na smaki których nigdy nie jadłam.

Otóż zrobiłam tajską zupę kokosową tom kha gai i... już wiem, że wejdzie na stałe do naszego menu.

W życiu nie sądziłam, że taki egzotyk może smakować. Nie wygląda a jedzie XD Nawet nie brzmi. A dobre XD

Az wyguglowalam co to za zupa :) chyba by mi tez podeszła. Ale u mnie kurczak slodko-kwasny z imbirem i orzeszkami i też mnie zadowolił :) jak to niewiele trzeba

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 572 573 574 575 576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ