X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) niesamowite że maluszki już takie duże! Ja czekam na swoją wizytę u lekarza w poniedziałek i pewnie będę musiała iść na tą sławną śmierć glukozowa :( dobrej nocy Wam i sobie życzę, ostatnio coś strasznie połamana wstaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 22:13

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, ja też już dozuję mężowi doniesienia o kolejnych powodach do rozmyślań pod tytułem „czy aby na pewno wszystko w porządku”. Nie wpadł jeszcze na pomysł odcięcia mnie od internetu, ale patrzy na mnie jak na kosmitkę. A ja zawsze byłam taka racjonalna… XD
    U mnie główną pożywką dla wszelakich obaw są wyniki badań (dlaczego wszystko nie wypada idealnie pośrodku skali?), a wiadomości z internetu pełnią rolę pomocniczą :P

Feeva, czy Ty mi grozisz? XD
    Masz całkowitą rację z tymi niekończącymi się obawami o dziecko. Najpierw jest radość po zobaczeniu dwóch kresek na teście, potem pojawia się lęk, bo pierwszy trymestr jest taki niepewny, a potem tylko powody się zmieniają, ale zawsze jakiś się znajdzie. Gdy nie ma rzeczywistych podstaw do zmartwień zawsze można sobie jakieś wymyślić ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Are U talking to me?! XD Broń Boże nie groże XD

Zawsze będą jakieś obawy. Dobrze mówisz, jak ktoś bardzo chce to zawsze sobie powód do zmartwień wymysli :P

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Właśnie leżę i zastanawiam się, czemu Fiflak się tak miota.

Z całą pewnością to również jest powód do zmartwień.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od tygodnia raczej brak apetytu i specjalnych, wyjątkowych dań. Dzisiaj dzień skończyłam na dwóch kromkach z serem. Dziwne, znając mnie. :) hehe

Ale Wam życzę smacznego!

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie zamartwiam bo: nie czytam internetów poza dwoma wątkami na tym forum, gdzie nie wywleka się sensacji :-P oraz nie mam czasu bo pochłania mnie temat prawka :-) proste i skuteczne ;-)

Ejjj niech ktoś zadzwoni i zapisze mnie na szkołę rodzenia bo coś ciągle nie mogę zebrać... Zupełnie nie pamiętam o tym. Przypominam sobie wieczorem, a wtedy to już po ptokach...

Co do położnej "wykupionej" to zawsze byłam zdania, że to zbędne. Usługa nie jest pewna bo co jeśli w jednym czasie moja położna będzie miała swoje 3 rodzące? Jeśli zdoła załatwić zastępstwo to płacę już nie tej (temu?), której chciałam. Jeśli nie zdoła to i tak będzie położna z dyżuru. Prawdopodobieństwo spotkania tej potencjalnie opłaconej tudzież ewentualnego zastępstwa bez wykupienia usługi też jest duże. No i na koniec: raczej wybierając szpital kierujemy się też opiniami o personelu, zatem po co płacić za coś, co zgodnie z opiniami, otrzymujemy w standardzie?
    Wywód zakręcony ale prawda, że sensowny? ;-)

Głodna jestem idę po marchewkę i spać. Księżniczka nie przestaje działać. Jutro będzie odsypiać jak nic ;-)

Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, czyżby dziś wszystkie spały ładnie? :-)

Wowka, Patk lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama jestem zdziwiona swoją nocą:) tylko jedna pobudka na siusiu, dosłownie 2 minutowa:)

A teraz śniadanie czas szykować, bo glodomor budzi:)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 5 :p Ale to i tak dobrze ;)

Ostatnio martwiły mnie gwałtowne ruchy maluszka przypominające drgawki i chyba przez to śniło mi się dzisiaj, że urodziłam i nie dali mi dziecka od razu bo się okazało, że ma padaczkę..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a przeczytałaś cały internet przy okazji? Niestety, nasza bezsenność w dużej mierze bierze się z głowy...:-(

Ja dziś pobudka o 6. Mam ustawiony budzik w zegarku i normalnie albo go nie słyszę, albo szybko wyłączam i mi nie przeszkadza. Dziś starałam się spać na boku, jak budzik zadzwonił to okazało się, że mam strasznie zdrętwiałe ręce i nie mogę wyłączyć alarmu. Koniec spania. Siku było, czekam na kolejne i chyba też muszę do lodówki bo w końcu przed snem nic nie jadłam to już mnie ssie nieźle. Mąż dwa budziki już wyłączył i śpi dalej... Gdzie jest sprawiedliwość??

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam czytałam, ale chyba wolę już poczekać ten tydzień i zapytać lekarza o te "drgawki" niż się dowiedzieć, że umieram :p Za to czytałam o stanie przedrzucawkowym bo dziewczyna na kwietniowkach miała i tym się troche zaniepokoilam bo mogłoby mnie dotyczyć, ale piszą, że występuje raczej przy wysokim ciśnieniu, a ja mam częściej niskie :)

Ja też już głodna jestem, ale musiałam czekać bo zazylam Euthyrox niedawno ;p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dojechalam. Idę do diabetologa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj obudziłam się przed czwartą i nie spałam co najmniej przez półtorej godziny. Mam wrażenie, że to wynik stresu - za dwa tygodnie mam końcowy egzamin na studiach podyplomowych, mój budyniowy mózg słabo przyswaja wiedzę, a z mężem jesteśmy o krok od decyzji o zakupie mieszkania, więc kwestie związane z kredytem pochłaniają mnie bardzie niż notatki. Dzisiaj czeka mnie aktywny dzień w związku z tą sprawą. Do tego wczoraj gin zlecił mi sporo dodatkowych badań, nie rozumiem dlaczego, przed ciążą i już w trakcie byłam zdrowa. Nie zapytałam o to, a teraz się zastanawiam. No to się wyżaliłam, pora zabrać się do działania :)

Miłego dnia dziewczyny!
    Kamcia, powodzenia na wizycie :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczmy co powie diabetolog bo od kilku dni nie biore insuliny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Coś tam czytałam, ale chyba wolę już poczekać ten tydzień i zapytać lekarza o te "drgawki" niż się dowiedzieć, że umieram :p Za to czytałam o stanie przedrzucawkowym bo dziewczyna na kwietniowkach miała i tym się troche zaniepokoilam bo mogłoby mnie dotyczyć, ale piszą, że występuje raczej przy wysokim ciśnieniu, a ja mam częściej niskie :)

Ja też już głodna jestem, ale musiałam czekać bo zazylam Euthyrox niedawno ;p

Te "drgawki" to nie jest po prostu czkawka? Ja tak myślalam, że takie szybkie i regularne ruchy oznaczają że wody płodowe są smaczne i głodomór połknął za dużo na raz :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mi się wydaje że te drgawki to po prostu nie wykształcony układ nerwowy maleństwa :) moja jak szaleje to też ma takie drgawki. Po urodzeniu dzieciątko też rzuca rączkami i nóżkami na wszystkie strony :D wg mnie nie ma się czym martwić.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    kasiia_p wrote:
    Mycha666 mieszkasz w Łodzi czy okolicach? :-)

Jestem z Łodzi.

Ja tez :-) gdzie rodzisz? do jakiego chodzisz? Ja musze zmienić swojego...

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już od 7 nie śpię ;D robiłam lasagne :) i właśnie jem :)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wracam bez wizyty. Lekarka najszybciej będzie za 2h a ja mam 30km do siebie i ginekologa na 10. L4 odbieram...szkoda mojego wstawania, paliwa i dni wolnych męża bo dziś wziął ogolnie niepotrzebnie a musi znow we wtorek kombinować
    Rzadko diabetolog tak nawala. Zawsze jest przed czasem i przed czasem zaczyna przyjmować...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Ja tez :-) gdzie rodzisz? do jakiego chodzisz? Ja musze zmienić swojego...

Chodzę do Matki Polki do Buczka. Opinie ma różne. Dla mnie jest ok. Ale rodzić planuję w Madurowiczu.

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ