X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :) niesamowite że maluszki już takie duże! Ja czekam na swoją wizytę u lekarza w poniedziałek i pewnie będę musiała iść na tą sławną śmierć glukozowa :( dobrej nocy Wam i sobie życzę, ostatnio coś strasznie połamana wstaje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 22:13

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S, ja też już dozuję mężowi doniesienia o kolejnych powodach do rozmyślań pod tytułem „czy aby na pewno wszystko w porządku”. Nie wpadł jeszcze na pomysł odcięcia mnie od internetu, ale patrzy na mnie jak na kosmitkę. A ja zawsze byłam taka racjonalna… XD
    U mnie główną pożywką dla wszelakich obaw są wyniki badań (dlaczego wszystko nie wypada idealnie pośrodku skali?), a wiadomości z internetu pełnią rolę pomocniczą :P

Feeva, czy Ty mi grozisz? XD
    Masz całkowitą rację z tymi niekończącymi się obawami o dziecko. Najpierw jest radość po zobaczeniu dwóch kresek na teście, potem pojawia się lęk, bo pierwszy trymestr jest taki niepewny, a potem tylko powody się zmieniają, ale zawsze jakiś się znajdzie. Gdy nie ma rzeczywistych podstaw do zmartwień zawsze można sobie jakieś wymyślić ;)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Are U talking to me?! XD Broń Boże nie groże XD

Zawsze będą jakieś obawy. Dobrze mówisz, jak ktoś bardzo chce to zawsze sobie powód do zmartwień wymysli :P

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Właśnie leżę i zastanawiam się, czemu Fiflak się tak miota.

Z całą pewnością to również jest powód do zmartwień.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie od tygodnia raczej brak apetytu i specjalnych, wyjątkowych dań. Dzisiaj dzień skończyłam na dwóch kromkach z serem. Dziwne, znając mnie. :) hehe

Ale Wam życzę smacznego!

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie zamartwiam bo: nie czytam internetów poza dwoma wątkami na tym forum, gdzie nie wywleka się sensacji :-P oraz nie mam czasu bo pochłania mnie temat prawka :-) proste i skuteczne ;-)

Ejjj niech ktoś zadzwoni i zapisze mnie na szkołę rodzenia bo coś ciągle nie mogę zebrać... Zupełnie nie pamiętam o tym. Przypominam sobie wieczorem, a wtedy to już po ptokach...

Co do położnej "wykupionej" to zawsze byłam zdania, że to zbędne. Usługa nie jest pewna bo co jeśli w jednym czasie moja położna będzie miała swoje 3 rodzące? Jeśli zdoła załatwić zastępstwo to płacę już nie tej (temu?), której chciałam. Jeśli nie zdoła to i tak będzie położna z dyżuru. Prawdopodobieństwo spotkania tej potencjalnie opłaconej tudzież ewentualnego zastępstwa bez wykupienia usługi też jest duże. No i na koniec: raczej wybierając szpital kierujemy się też opiniami o personelu, zatem po co płacić za coś, co zgodnie z opiniami, otrzymujemy w standardzie?
    Wywód zakręcony ale prawda, że sensowny? ;-)

Głodna jestem idę po marchewkę i spać. Księżniczka nie przestaje działać. Jutro będzie odsypiać jak nic ;-)

Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, czyżby dziś wszystkie spały ładnie? :-)

Wowka, Patk lubią tę wiadomość

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama jestem zdziwiona swoją nocą:) tylko jedna pobudka na siusiu, dosłownie 2 minutowa:)

A teraz śniadanie czas szykować, bo glodomor budzi:)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 5 :p Ale to i tak dobrze ;)

Ostatnio martwiły mnie gwałtowne ruchy maluszka przypominające drgawki i chyba przez to śniło mi się dzisiaj, że urodziłam i nie dali mi dziecka od razu bo się okazało, że ma padaczkę..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, a przeczytałaś cały internet przy okazji? Niestety, nasza bezsenność w dużej mierze bierze się z głowy...:-(

Ja dziś pobudka o 6. Mam ustawiony budzik w zegarku i normalnie albo go nie słyszę, albo szybko wyłączam i mi nie przeszkadza. Dziś starałam się spać na boku, jak budzik zadzwonił to okazało się, że mam strasznie zdrętwiałe ręce i nie mogę wyłączyć alarmu. Koniec spania. Siku było, czekam na kolejne i chyba też muszę do lodówki bo w końcu przed snem nic nie jadłam to już mnie ssie nieźle. Mąż dwa budziki już wyłączył i śpi dalej... Gdzie jest sprawiedliwość??

age.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś tam czytałam, ale chyba wolę już poczekać ten tydzień i zapytać lekarza o te "drgawki" niż się dowiedzieć, że umieram :p Za to czytałam o stanie przedrzucawkowym bo dziewczyna na kwietniowkach miała i tym się troche zaniepokoilam bo mogłoby mnie dotyczyć, ale piszą, że występuje raczej przy wysokim ciśnieniu, a ja mam częściej niskie :)

Ja też już głodna jestem, ale musiałam czekać bo zazylam Euthyrox niedawno ;p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dojechalam. Idę do diabetologa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Dzisiaj obudziłam się przed czwartą i nie spałam co najmniej przez półtorej godziny. Mam wrażenie, że to wynik stresu - za dwa tygodnie mam końcowy egzamin na studiach podyplomowych, mój budyniowy mózg słabo przyswaja wiedzę, a z mężem jesteśmy o krok od decyzji o zakupie mieszkania, więc kwestie związane z kredytem pochłaniają mnie bardzie niż notatki. Dzisiaj czeka mnie aktywny dzień w związku z tą sprawą. Do tego wczoraj gin zlecił mi sporo dodatkowych badań, nie rozumiem dlaczego, przed ciążą i już w trakcie byłam zdrowa. Nie zapytałam o to, a teraz się zastanawiam. No to się wyżaliłam, pora zabrać się do działania :)

Miłego dnia dziewczyny!
    Kamcia, powodzenia na wizycie :)

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczmy co powie diabetolog bo od kilku dni nie biore insuliny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Coś tam czytałam, ale chyba wolę już poczekać ten tydzień i zapytać lekarza o te "drgawki" niż się dowiedzieć, że umieram :p Za to czytałam o stanie przedrzucawkowym bo dziewczyna na kwietniowkach miała i tym się troche zaniepokoilam bo mogłoby mnie dotyczyć, ale piszą, że występuje raczej przy wysokim ciśnieniu, a ja mam częściej niskie :)

Ja też już głodna jestem, ale musiałam czekać bo zazylam Euthyrox niedawno ;p

Te "drgawki" to nie jest po prostu czkawka? Ja tak myślalam, że takie szybkie i regularne ruchy oznaczają że wody płodowe są smaczne i głodomór połknął za dużo na raz :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy mi się wydaje że te drgawki to po prostu nie wykształcony układ nerwowy maleństwa :) moja jak szaleje to też ma takie drgawki. Po urodzeniu dzieciątko też rzuca rączkami i nóżkami na wszystkie strony :D wg mnie nie ma się czym martwić.

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kasiia_p Koleżanka

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha666 wrote:
    kasiia_p wrote:
    Mycha666 mieszkasz w Łodzi czy okolicach? :-)

Jestem z Łodzi.

Ja tez :-) gdzie rodzisz? do jakiego chodzisz? Ja musze zmienić swojego...

w4sqs65g69pjktvh.png
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już od 7 nie śpię ;D robiłam lasagne :) i właśnie jem :)

kattalinna lubi tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wracam bez wizyty. Lekarka najszybciej będzie za 2h a ja mam 30km do siebie i ginekologa na 10. L4 odbieram...szkoda mojego wstawania, paliwa i dni wolnych męża bo dziś wziął ogolnie niepotrzebnie a musi znow we wtorek kombinować
    Rzadko diabetolog tak nawala. Zawsze jest przed czasem i przed czasem zaczyna przyjmować...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiia_p wrote:
    Ja tez :-) gdzie rodzisz? do jakiego chodzisz? Ja musze zmienić swojego...

Chodzę do Matki Polki do Buczka. Opinie ma różne. Dla mnie jest ok. Ale rodzić planuję w Madurowiczu.

‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ