Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katka szalejesz
szybko zrobiłaś tą lasagne
kamcia no niefajnie, straciłaś czas i paliwoNiby każdemu może coś wypaść, jakaś nieplanowana sytuacja, siła wyższa, ale i tak niefajnie.
Katka. lubi tę wiadomość
-
Mala Matylda, ja sie zapomnialam wczoraj zapytac, jak pierwsza wizyta u mezczyzny?
Kamcia, no niezbyt ciekawa sytuacja, tym bardziej ze maz bral specjalnie wolne po to, aby kechac. Wspolczuje syfuacji, niezle bym sie wkurzyla.
Moja noc to masakra pomimo spania w salonie, wzielam dzis paracetamol na te plecy bo ledwo szlam do toalety. Koszmar, gdzie ja mam spac? W jakiej pozycji?
Z tego co pamietam ktoras z was mieszka w Poznaniu, czy ktoras ma jakas opinie o klinice rosinskiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:02
-
J.S współczuje ogromnie bólu tych pleców, że się tak strasznie męczysz
Ja za godzinę oddaje mój samochód do mechanika. Mam nadzieję, że nie wyjdzie milion monetWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:03
-
Dzień dobry
Ja miałam dobrą noc, druga z rzędu, taki gratis od losuJedno siku, reszta przespana i nawet nie boli mnie wszystko jak zwykle.
Także te bóle i niewyspanie to nie dlatego, że się nagle łóżko popsuło
Tu niemyślenie też nic nie da, w trzeciej ciąży mózg nie dość, że za dużo wie, to jeszcze porównuje
Drżenie już miałyśmy poruszane na forum, część kobiet je odczuwa i nie jest niczym patologicznym. Ja czułam jakiś czas temu, od jakiegoś czasu już nie, za to ruchy dziecka stają się bolesne. I to jest dla mnie nowość, bo przy dziewczynkach tego nie doświadczyłam. Nie aż tak. Zastanawiam się czy to dlatego, że nie ma łożyska na przedniej ścianie czy dlatego, że to chłopak i jest po prostu chłopaczy - nieostrożny, niedelikatny i nie panuje nad imadłami.
Kamcia kijowa sytuacja, wkurzyłabym się. Mieliśmy podobną niedawno z chirurgiem dziecięcym, TZ wziął urlop, pojechaliśmy ze skierowaniem, które lekarz sam wypisał i okazało się, że go nie ma. W ogóle tego dnia nie przyjmował. Powiedziałam, że nie wyjdę, póki nas ktoś inny nie przyjmie. No i przyjął ktoś inny, ponad limit. Tłuczesz się z dzieckiem i brzuchem 40-km, bierzesz wolne z pracy, trzeba zmienić opatrunek a tu lekarza nie ma. No masakra. Niezły kwas. Lekarz też kwas, z nazwiska
Miłego dnia dziewczynki, u nas piękną pogoda, słońce, ciepło, aż trudno uwierzyć, że może jeszcze przyjść zima. Na dworze kwiaty i krzaki puszczają pąki, nie było przebiśniegów ani krokusów, dwa dni temu słyszałam klucz dzikich gęsi.
Im cieplej i jaśniej, tym bardziej jestem niespokojna, jakoś tak wewnętrznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:51
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dziewczyny na tą któraś że jak wstaje to automatycznie brzuch twardnieje? Od 3 dni mam skurcze (albo dziecko się tak wypije ale doskonale wtedy widać gdzie co ma i jak jest ulozone). Nie są mocno bolesne ale wyczuwalne. Jak leżę to po nospie przechodzi i tylko co jakis czas sie napnie jak tylko wstanę brzuch napiety i twardy. Nie chce dreczyc juz lekarza bo to pewnie te skurcze przepiwiadajace i normalne na tym etapie ale już momentami zaczynam się tym denerwować.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Dzień dobry wszystkim ja spałam jak zabita znaczy że wszystko wraca do normy.
Kamciaelcia współczuję też bym się wkurzyła ale ja uczona doświadczeniem jakbym już jechała do lekarza jeszcze tych kilkadziesiąt km to już nic nie planuje wtedy innego na ten dzień bo u tych lekarzy co ja bywam poślizg jest normalny nawet dwugodzinny albo lepiej.
Hoope niezłą siłę ma ten twój kawaler, co to będzie w kwietniu?
Katka szalona kobieto że też ci się chciało od bladego świtu przy garach stać -
Kamcia co nazamawiałaś?
J.S też czekam na telefon, miał przepatrzec, policzyć i zadzwonić
Hoope moje jeszcze nie są bardzo bolesne, ale czasem jak walnie to mam grymas, bo skóra od wewnątrz zaboli. Szczególnie jak pcha się na żołądek albo przepone
U mnie dzisiaj deszcz
Ulli zacznij brać magnez, mi też się macica stawiała a odkąd biorę magnez 3x2 to mi przeszłoNa pewno nie zaszkodzi.
-
Ulli88 w twoim przypadku każdy niepokój jest uzasadniony . Skórcze przepowiadające są normalne i w czasie kiedy jesteś aktywną mogą być częstsze trzeba tylko zachować czujność,kontrolować szyjkę ,jeśli się nie skraca a skórcze nie są bolesne i nie plamisz to nie ma co shizowac. Bierz magnez i nospe i dużo wypoczywaj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:17
-
Do domu nie weszłam
Wróciłam
Pojechalam do przychodni-zlecenie na receptę złożone, syna na ostatnie szczepienie zapisalam(przez kaszel przeciagnelam)
Potem rossmann-260zl na najpotrzebniejsze rzeczy??jak zarabiac??
W międzyczasie telefon od kuriera-na szczęście mąż był w domu, wspólnie wnieśli łóżeczko
Z rossmanna do biedronki-chcialam by mąż czekał na mnie z kawą w domua mojej kawy przeciez nie ma
W miedzyczasie wisialam na telefonie by korepetycje ustawic
Dotarłam do gin
Spóźnia się. Mam numerek trzeci, nie jest źle...Dziś nie będzie się czepiał że z synem przyszłam
Jeśli nie zapomnę to po wyjściu odbiore wynik tsh i ft4...
Wrócę do domu. Coś zjem i znów coś-korepetycje
A diabetolog we wtorek. Z nią nie ma problemu(jeśli chodzi o ciezarne). I tak mam"rzadziej"wizyty bo wiem o co chodziale co 3-4 tyg jeżdżę. A z samego rana jeden plus-szybko. Ale z synem tak wczesnie rano nie da rady-śpi dłużej, musi zjeść, dojazd, problem z parkowaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:19
-
Feeva
Łóżeczko, materac i podklad dla starszego (łóżeczko większe 140x70)
A druga paczka to drobniejsze rzeczy ale co najwazniejsze przewijak na to wieksze łóżeczko(ja bez przewijaka nie umiem funkcjonowac), nocniczek czy te cudasne podpaski bella mamaFeeva lubi tę wiadomość
-
Pawojoszka
I jakie szczęście że bywam samowystarczalna
I mobilna!!
Ja siebie wiozlam na obie cesarkia z drugiej to nawet odwiozlam-maz miał taaakiego kaca(syna oblał ostatniego dnia-co była już pewność że on szmerow na serduszku nie ma) że powiedzialam że dziecka nie przewiezie tego kilometra do domu
więc 3dni po cc można auto prowadzić
-
Dospałam dwie godziny
Kroka dzięki, jest szansa zadzwonię po śniadaniu
Na kaca popępkowego i nie tylko polecam ripostonw święta patrzyłam jak mój szwagier wlewa w siebie ogromne ilości alkoholu - normalnie on się nie nadaje do tego i powinien tydzień z łóżka nie wstawać (ewentualnie biegiem do muszli). A tu po ripostonie wstał rano świeży jak skowronek. Szok normalnie
nigdy bym nie uwierzyła w moc tego specyfiku gdyby dotyczyło to kogoś innego
przed piciem brał też 2kc ale to chyba głównie riposton tak super działa. Przy kompletowaniu wyprawki można też o tatusia zadbać
-
Magnez 3x2 biorę od początku ciąży i od zeszlej środy 2x nospa max. Gdyby jeszcze mały zechciał się przekręcić to może byłoby lepiej A on w poprzek cały czas leży i ma mało miejsca więc może stąd te napinania... do tego strasznie wierzga (on chyba wcale nie śpi!) I czkawką ma co chwila. Nic leżę oszczędzam się i obserwuje. Jak nie będzie gorzej to wytrzymam w środę mam położna a wizyta dopiero 19-go.Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
To może faktycznie to normalne, że tak drży czasem, zaniepokoilo mnie to bo wcześniej nic takiego nie czułam
A co do bolesnych ruchów to mnie też wczoraj pierwszy raz zabolało, ale akurat chłopak miał rękę na moim brzuchu więc to może przez jej ciężar:p
Nie wiem czemu znowu dzisiaj wymiotowalam..A było kilka dni spokoju