X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka szalejesz :D szybko zrobiłaś tą lasagne :P

kamcia no niefajnie, straciłaś czas i paliwo :/ Niby każdemu może coś wypaść, jakaś nieplanowana sytuacja, siła wyższa, ale i tak niefajnie.

Katka. lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja sie zapomnialam wczoraj zapytac, jak pierwsza wizyta u mezczyzny?

Kamcia, no niezbyt ciekawa sytuacja, tym bardziej ze maz bral specjalnie wolne po to, aby kechac. Wspolczuje syfuacji, niezle bym sie wkurzyla.

Moja noc to masakra pomimo spania w salonie, wzielam dzis paracetamol na te plecy bo ledwo szlam do toalety. Koszmar, gdzie ja mam spac? W jakiej pozycji? :(

Z tego co pamietam ktoras z was mieszka w Poznaniu, czy ktoras ma jakas opinie o klinice rosinskiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:02

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S współczuje ogromnie bólu tych pleców, że się tak strasznie męczysz :(

Ja za godzinę oddaje mój samochód do mechanika. Mam nadzieję, że nie wyjdzie milion monet XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:03

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie fajnie ...
    Szkoda męża i szkoda paliwa :) wróciłam na rezerwie bo sobie z powrotem przygazowalam. Idę złożyć zlecenie na recepte na paski do gkukometru do rodzinnej. Pewnie rossmann i gin za godzinę
    Dziś będzie dwóch kurierów :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, moj jeden stoi, jeszcze nie mialam telefonu, tez sie boje :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, smacznego :)

Kamcia szkoda, że tak wyszło. Kiedy następna wizyta?

Kattalinna - dzwoń do szkoły rodzenia :D Już dzień :D

kattalinna lubi tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja miałam dobrą noc, druga z rzędu, taki gratis od losu ;) Jedno siku, reszta przespana i nawet nie boli mnie wszystko jak zwykle.

Także te bóle i niewyspanie to nie dlatego, że się nagle łóżko popsuło ;)

Tu niemyślenie też nic nie da, w trzeciej ciąży mózg nie dość, że za dużo wie, to jeszcze porównuje ;)

Drżenie już miałyśmy poruszane na forum, część kobiet je odczuwa i nie jest niczym patologicznym. Ja czułam jakiś czas temu, od jakiegoś czasu już nie, za to ruchy dziecka stają się bolesne. I to jest dla mnie nowość, bo przy dziewczynkach tego nie doświadczyłam. Nie aż tak. Zastanawiam się czy to dlatego, że nie ma łożyska na przedniej ścianie czy dlatego, że to chłopak i jest po prostu chłopaczy - nieostrożny, niedelikatny i nie panuje nad imadłami.

Kamcia kijowa sytuacja, wkurzyłabym się. Mieliśmy podobną niedawno z chirurgiem dziecięcym, TZ wziął urlop, pojechaliśmy ze skierowaniem, które lekarz sam wypisał i okazało się, że go nie ma. W ogóle tego dnia nie przyjmował. Powiedziałam, że nie wyjdę, póki nas ktoś inny nie przyjmie. No i przyjął ktoś inny, ponad limit. Tłuczesz się z dzieckiem i brzuchem 40-km, bierzesz wolne z pracy, trzeba zmienić opatrunek a tu lekarza nie ma. No masakra. Niezły kwas. Lekarz też kwas, z nazwiska XD

Miłego dnia dziewczynki, u nas piękną pogoda, słońce, ciepło, aż trudno uwierzyć, że może jeszcze przyjść zima. Na dworze kwiaty i krzaki puszczają pąki, nie było przebiśniegów ani krokusów, dwa dni temu słyszałam klucz dzikich gęsi.

Im cieplej i jaśniej, tym bardziej jestem niespokojna, jakoś tak wewnętrznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 09:51

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na tą któraś że jak wstaje to automatycznie brzuch twardnieje? Od 3 dni mam skurcze (albo dziecko się tak wypije ale doskonale wtedy widać gdzie co ma i jak jest ulozone). Nie są mocno bolesne ale wyczuwalne. Jak leżę to po nospie przechodzi i tylko co jakis czas sie napnie jak tylko wstanę brzuch napiety i twardy. Nie chce dreczyc juz lekarza bo to pewnie te skurcze przepiwiadajace i normalne na tym etapie ale już momentami zaczynam się tym denerwować.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim ja spałam jak zabita znaczy że wszystko wraca do normy.
    Kamciaelcia współczuję też bym się wkurzyła ale ja uczona doświadczeniem jakbym już jechała do lekarza jeszcze tych kilkadziesiąt km to już nic nie planuje wtedy innego na ten dzień bo u tych lekarzy co ja bywam poślizg jest normalny nawet dwugodzinny albo lepiej.
    Hoope niezłą siłę ma ten twój kawaler, co to będzie w kwietniu?
    Katka szalona kobieto że też ci się chciało od bladego świtu przy garach stać

cf409fc7e7.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co nazamawiałaś? :P

J.S też czekam na telefon, miał przepatrzec, policzyć i zadzwonić :D

Hoope moje jeszcze nie są bardzo bolesne, ale czasem jak walnie to mam grymas, bo skóra od wewnątrz zaboli. Szczególnie jak pcha się na żołądek albo przepone :P
    U mnie dzisiaj deszcz :(

Ulli zacznij brać magnez, mi też się macica stawiała a odkąd biorę magnez 3x2 to mi przeszło :) Na pewno nie zaszkodzi.

Kocham Cię <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 w twoim przypadku każdy niepokój jest uzasadniony . Skórcze przepowiadające są normalne i w czasie kiedy jesteś aktywną mogą być częstsze trzeba tylko zachować czujność,kontrolować szyjkę ,jeśli się nie skraca a skórcze nie są bolesne i nie plamisz to nie ma co shizowac. Bierz magnez i nospe i dużo wypoczywaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:17

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domu nie weszłam :)
    Wróciłam
    Pojechalam do przychodni-zlecenie na receptę złożone, syna na ostatnie szczepienie zapisalam(przez kaszel przeciagnelam)
    Potem rossmann-260zl na najpotrzebniejsze rzeczy??jak zarabiac??
    W międzyczasie telefon od kuriera-na szczęście mąż był w domu, wspólnie wnieśli łóżeczko :)
    Z rossmanna do biedronki-chcialam by mąż czekał na mnie z kawą w domu :) a mojej kawy przeciez nie ma :D
    W miedzyczasie wisialam na telefonie by korepetycje ustawic
    Dotarłam do gin
    Spóźnia się. Mam numerek trzeci, nie jest źle...Dziś nie będzie się czepiał że z synem przyszłam :P
    Jeśli nie zapomnę to po wyjściu odbiore wynik tsh i ft4...
    Wrócę do domu. Coś zjem i znów coś-korepetycje
    A diabetolog we wtorek. Z nią nie ma problemu(jeśli chodzi o ciezarne). I tak mam"rzadziej"wizyty bo wiem o co chodzi :) ale co 3-4 tyg jeżdżę. A z samego rana jeden plus-szybko. Ale z synem tak wczesnie rano nie da rady-śpi dłużej, musi zjeść, dojazd, problem z parkowaniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 10:19

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva
    Łóżeczko, materac i podklad dla starszego (łóżeczko większe 140x70)
    A druga paczka to drobniejsze rzeczy ale co najwazniejsze przewijak na to wieksze łóżeczko(ja bez przewijaka nie umiem funkcjonowac), nocniczek czy te cudasne podpaski bella mama :D

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia ty to ciężko zajęta kobieta jesteś . Ja przy piątce dzieci nieraz nie mam takiego napiętego grafiku

kamciaelcia lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha
    Czy wszystkie ciężarne na mieście się znają ???
    No mnie nie znają i ja ich nie znam :) ale która wejdzie to wesoła gromadka się robi :P gin jeszcze nie przyszedł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka
    I jakie szczęście że bywam samowystarczalna
    I mobilna!!
    Ja siebie wiozlam na obie cesarki :) a z drugiej to nawet odwiozlam-maz miał taaakiego kaca(syna oblał ostatniego dnia-co była już pewność że on szmerow na serduszku nie ma) że powiedzialam że dziecka nie przewiezie tego kilometra do domu :) więc 3dni po cc można auto prowadzić :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dospałam dwie godziny :-)

Kroka dzięki, jest szansa zadzwonię po śniadaniu :-)

Na kaca popępkowego i nie tylko polecam riposton :-D w święta patrzyłam jak mój szwagier wlewa w siebie ogromne ilości alkoholu - normalnie on się nie nadaje do tego i powinien tydzień z łóżka nie wstawać (ewentualnie biegiem do muszli). A tu po ripostonie wstał rano świeży jak skowronek. Szok normalnie :-) nigdy bym nie uwierzyła w moc tego specyfiku gdyby dotyczyło to kogoś innego ;-) przed piciem brał też 2kc ale to chyba głównie riposton tak super działa. Przy kompletowaniu wyprawki można też o tatusia zadbać ;-)

age.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez 3x2 biorę od początku ciąży i od zeszlej środy 2x nospa max. Gdyby jeszcze mały zechciał się przekręcić to może byłoby lepiej A on w poprzek cały czas leży i ma mało miejsca więc może stąd te napinania... do tego strasznie wierzga (on chyba wcale nie śpi!) I czkawką ma co chwila. Nic leżę oszczędzam się i obserwuje. Jak nie będzie gorzej to wytrzymam w środę mam położna a wizyta dopiero 19-go.

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może faktycznie to normalne, że tak drży czasem, zaniepokoilo mnie to bo wcześniej nic takiego nie czułam ;)
    A co do bolesnych ruchów to mnie też wczoraj pierwszy raz zabolało, ale akurat chłopak miał rękę na moim brzuchu więc to może przez jej ciężar:p

Nie wiem czemu znowu dzisiaj wymiotowalam..A było kilka dni spokoju :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że w III trymestrze mogą wrócić przykrości I trymestru. Hip hip hura...

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ