X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff
    Prywatna endo odpisala.
    Mam zwiększyć dawkę z 25 na 37,5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza przyjechała :)

Wowka, kattalinna, Katy, Kropka88, Feeva, nat92, Katka. lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, czuje sie jak klusia, a tak zjadlabym kebaba.. :D A jestem swiezo po kolacji, nie moge czytac o takich rzeczach, czuje ze tyje jak tylko o nich pomysle :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pizza przyjechała :)
    Chyba wiem co jutro na obiad ;-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    Ja rodze na Żelaznej, mam tam mojego lekarza prowadzącego, na następnej wizycie będziemy razem wypełniać kartę przyjęcia do porodu, która będzie na mnie czekać na IP już :)
    Ale położnej nie biorę, bo to się liczy z dodatkową gotówką. Zdam sie na łaskę tych co będą, a opinie i tak mają świetne, niczego nie bagatelizują, we wszystkim pomogą :)
    Ale osobiście tam jeszcze nie byłam, będę dopiero na porodzie :D

Gratuluję dziewczynki pokaźnych kluseczek :D <3 i ogólnie udanych wizyt.

Moja prowadząca gin tez pracuje na Żelaznej wiec mam nadzieję, że mnie tam przyjmą do porodu, ale ona jest bardzo asekuracyjne i niczego nie obiecuje. Ja zastanawiam się nad tą położną ale rzeczywiście jest to spory wydatek ok. 1500 zł. A zapisywałaś się tam do szkoły rodzenia? My tak, zaczynamy pod koniec marca. Zaczynam się już stresować tym porodem, chyba wolałabym cesarkę...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki glukozy :) i jesteśmy po wizycie :)

Glukoza 82,70-->142,6 --> 114,9

Mały waży całe 815 g główką dziś w dół był i robił fikołki. Wszystko pięknie rośnie , przepływy prawidłowe . Ja mam leżeć więcej bo tak jak wspominałam dziś też usłyszałam szyjka twarda , długa, zamknięta .

Fatalita, kamciaelcia, Wowka, Kropka88, XKamaCX, Feeva, Hoope, Cola87, Kira91, Sela, malwka08, pawojoszka, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dawno po wizycie, ale korzystałam z okazji pobytu „w wielki mieście”.
    Wizyta bez usg, według badania szyjka długa, dobrze uformowana, brzuch miękki – idealne warunki do rozwoju dziecka ;)
    Słuchałam serduszka, pięknie biło, aż się wzruszyłam :D

Pozostałym dzisiaj wizytującym gratuluję dobrych wieści :)

Fatalita, Patk, kamciaelcia, Wowka, Kropka88, XKamaCX, J.S, Feeva, Hoope, Cola87, Sela, malwka08, pawojoszka, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że dzisiaj dzień jedzeniowej rozpusty, nawet u cukrówek. U mnie był tort bezowy XD to sobie poświętowałyśmy :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patk
    u mnie pizza co najmniej raz w tygodniu :) to mi smakuje
    troszkę na wadze tez nadrobię :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Moja prowadząca gin tez pracuje na Żelaznej wiec mam nadzieję, że mnie tam przyjmą do porodu, ale ona jest bardzo asekuracyjne i niczego nie obiecuje. Ja zastanawiam się nad tą położną ale rzeczywiście jest to spory wydatek ok. 1500 zł. A zapisywałaś się tam do szkoły rodzenia? My tak, zaczynamy pod koniec marca. Zaczynam się już stresować tym porodem, chyba wolałabym cesarkę...

Ja akurat zapisałam się do bezpłatnej szkoły bliżej, na Żelazna miałabym wyprawę autobusem bo ja po Warszawie samochodem nie jeżdżę bo się boję :D
    Też się zaczynam stresować, chciałabym być po :)
    Pewnie się miniemy na porodówce, zdam relacje jak coś :D

Przestańcie o tym żarciu XD ja właśnie zjadłam serek wiejski z bułką z masłem haha

Ale obok mojej miejscowości jest serbska restauracja, bywamy tam, jedzenie pyszne, dużo i tanio. Tam mi się mąż oświadczył <3
    I 2 tygodnie już to jedzenie za mną chodzi, ale nie mamy się kiedy wybrać :( :( :(
    O dziwo na nic konkretnego teraz ochoty nie mam o.O

PS. Jem właśnie paczka. Oszukali mnie. Jest bez MARMELADY!!!!!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 20:56

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wpadlam na temat.
    Wlasnie umieram po obzarstwie pizza, Mezus zrobił :D chyba dzis nie zasne, nie poloze sie bo "uleje" hahaha ;D

A du*a rośnie :D

Aha no i wpadliśmy z Mężem na imie dla Synka- Rafał :) Staram sie go odwiezc od imienia Borys :) chociaz osluchalam sie i zaczęło sie nawet podobać ... ;D Ale chyba bardziej jestem za Rafałkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 21:04

Sela, Feeva, kattalinna, Katka. lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od ostatniej wizyty schudłam. Moja Klusia rośnie a ja coś marnie. Lekarka twierdzi,że nie ma się czym niepokoić

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też był moment że myślałam o Rafalku :)
    Ale Patryk wygrał :)

Kira91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva, Amygdala, ja też planuję rodzić na Żelaznej :)
    Prowadzę tam ciążę i do szkoły rodzenia również się tam wybieram, zajęcia zaczynam pod koniec lutego. Prywatnej położnej nie biorę pod uwagę - obecnie to koszt 2 tys. zł, uważam że mogę lepiej wykorzystać taką kwotę.

Feeva, Ty masz termin znacznie wcześniej i zaklepane miejsce, więc liczę na szczegółową opowieść jak było :)
    W mojej rodzinie jest wyraźna tendencja do porodów po terminie, więc Amygdalę mam szansę spotkać :D

Stres przed porodem jeszcze mnie nie dopadł, na razie znajduję sobie inne powody do obaw ;). Głównie odnośnie zdrowia i dobrostanu córeczki w brzuchu, choć na szczęście nie mam konkretnego powodu. Dziewczyny, Wy też tak świrujecie?

J.S, Feeva lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Matylda, ja niestety tak swiruje i sie doszukuje. Glupio mi juz mojemu gadac, bo twierdzi, ze odlaczy mi internet, bo sie tylko zadreczam i nic wiecej, a podstaw do tego nie mam zadnych. Zajecia mi chyba brak :D

Dzisiaj spie w salonie, zobaczymy. Obym sie wyspala, jakas dobra aura tu jest, to moze byc dobra noc pod warunkiem, ze plecy beda wspolpracowac.

Mała Matylda lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, zdam szczegółowe relacje. Bardzo szczegółowe XD

Kochana, teraz to będziemy się martwić o nasze dzieci już do końca życia :)
    Też tak mam. Chcę żeby miała wszystko co najlepsze, była zdrowa itd :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Wam zazdroszczę tego jedzenia, ja wcinam właśnie marchewkę....tylko ochotę robicie chlip chlip :(

1usa3e5el69vdydq.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu pizzę kebaby naleśniki pączki
    A ja mam smaki na całkiem inne rzeczy
    Np dziś na kolację kromka z masłem i to z chleba żytniego i do tego sałatka z pomidora ogórka kiszonego z jogurtem naturalnym
    Normalnie siebie nie poznaje :)))

Kira91, kattalinna lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Matylda ja kilka dni wcześniej, Ty kilka dni później i jest szansa, że się spotkamy na porodówce :-) a Feeva przetrze nam szlaki :-)

Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ostatnio fazę na maślankę i kefir. Raz kupiłam do obiadu i tak się do mnie przyczepiły, że nie chcą odpuścić. Muszę codziennie wypić. Ale i tak się cieszę, bo lepsze to niż faza na słodkie. A ewentualne wiatry zganiam na Kubusia :P wyrodna już że mnie matka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2018, 21:55

‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ