Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaminy biorę w trakcie posiłku, tak w na wszelki wypadek
Pamiętam, że po Prenatalu w pierwszej ciąży mi było niedobrze. Teraz mam Symvital Mama i po tych jest ok, mają uboższy skład niż Prenatal, w zasadzie takie minimum (DHA, kwas foliowy, jod, żelazo, magnez i d3) ale wyniki mam ładne.Matylda
-
Kelegena, silver fajny, ja wlasnie nad nim sie najbardziej zastanawiam, bo wydaje mi sie o wiele lepsze wykonanie niz maxi cosi, chociaz ta spacerowka w novie jest super.
Fatalita, szkoda, w necie pisza, ze niby jest ok. Gdzie w Poznaniu znajde duze sklepy z wozkami? Wybieram sie wlasnie za tydzien na weekend
Kamcia, niezla hemoglobina. Moja ostatnio 11,8 a teraz mam 13,0
Kattalina, nie chcesz zeby wymyslil ci cesarke czy chcesz?
Na zgage rennie, mleko daje tylko zludne poczucie ulgi, potem wraca.
Dzisiaj mam zamiar cwiczyc na macie kregoslup, zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 14:08
-
A ja zrobiłam eksperyment, przez miesiąc nie brałam witamin, morfologia wyszła bardzo dobrze. Jeśli kolejna wyjdzie tak samo, odstawię witaminy całkiem.
Miałam anemię w pierwszej ciąży. Lekarce nie udało się jej zwalczyć lekami. Także zapalenia pęcherza i stany zapalne pochwy.
W kolejnych postawiłam na jedzenie i wyniki super. Jak nie ja❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
J.s. koniecznie odwiedź pat i maks na polnej. Mają praktycznie wszystko na miejscu, można przeglądać, wypróbować
I tam właśnie nam facet powiedział, żeby poczekać do targów na marzec, bo mają wtedy najlepsze oferty.J.S lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Ja na szczęście zgagi nie mam. Uff... A tak straszyli że po wymiotach przyjdzie zgaga. Kłamali.
Ja witaminy lykam cały czas. W sumie może to przyzwyczai mnie do tego żeby nawet po ciąży brać, bo zawsze miałam problem z pamiętaniem o wzieciu witaminek
Wlasnie z mamą skonczylysmy pączki
Co do okulisty to muszę się wybrać, bo mam wrażenie że w ciąży mi się wada powiększyła
Ale lekarz powiedział że niewielka wada nie jest przeciwwskazaniem do SN. Jakby było to każda by cieliWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 14:14
Wowka, kattalinna, efwka83, Hoope, Katka., Patk, Katy, amygdala, Witch15 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem chetna na kawe, jak juz sie dowiem jak moj pessar sie mnie trzyma i na ile mi wolno wychodzic
jak na razie przyjmuje gosci na lezance jak ksiezniczka
Na zgagę ja tez polecam rennie. I na wzdecia w sumie tez.kattalinna lubi tę wiadomość
-
Hoope, myślisz że za wcześnie okulista? W końcu żeby stwierdzić czy z rogówka jest ok to nie ma znaczenia zaawansowanie ciąży chyba? Bo, że wadę mam to wiadomo
No i teraz nie wiem czy iść czy odłożyć na późniejGin nic o terminie nie powiedział, tylko żeby skonsultować.
J.S. nie chcę cc ale wolę się upewnić, że w razie czego to nie oślepnę zupełnie
Feeva, nie lubię pączków ale Ciebie po tym zdjęciu też nietakiego dobrego świeżego, jeszcze ciepłego to bym zjadła
od wczoraj przeglądam przepisy na jakieś pieczone. Co roku planuję upiec i jeszcze nigdy żadnego pączka nie popełniłam
takie serowe małe lubię, na jeden kęs
normalne to raz na ruski rok jak mnie najdzie. Teraz naszło
Ha! Ostatni kawałek karpatki przecież mamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 14:33
Feeva lubi tę wiadomość
-
Feeva falstart ma tłusty czwartek? Planuje objeść się pączkami i zrobić faworki. Wasze wyglądają przeapetycznie, proszę o 6. Albo 8. W sumie 10.
Dzisiaj mnie naszło na andruty, już wiem co zrobię po zakupach
Kattalinna ja co ciążę chodzę do okulisty po zaświadczenie i co ciążę dość późno mnie kierowano. Nie pamiętam dokładnie ale koło 36-38 tygodnia. Jest to badanie ściśle związane z porodem a największe zmiany w ciśnieniu są właśnie na koniec ciąży. Bo tu nie chodzi o wadę a o ryzyko odklejenia siatkówki pod wpływem parcia.
Ja mam minusy, przeciwwskazań nigdy nie było.
Podobnie wymaz na paciorkowca (czy tam z pochwy), nie ma sensu robić go teraz, o ile nic się nie dzieje. Raz, że cwaniak wraca bardzo szybko, dwa i tak w szpitalu podadzą antybiotyk dożylnie w trakcie porodu, nawet jeśli wcześniej paciorkowca się zamorduje lekami i kontrolny wymaz wyjdzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 14:44
Feeva lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Feeva przepiękne te pączki
wyglądają jak z najlepszej cukierni.
Kattalinna polecam mojewypieki.pl, ja i mój antytalent kulinarny jeszcze nigdy nie zepsuliśmy wypieku z tej strony
J.s. jakby co to ten sklep ma też stronę internetową, na której jest taniej. Więc my niektóre rzeczy jak np. materac tam zobaczymy na realu, ale zamówimy przez neta z ich strony
Efwka - musisz przeczytać na opakowaniu jaka zawartość magnezu400mg to dzienne zapotrzebowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 14:39
Feeva lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Iggi31 wrote:Witam wszystkie MM:)
Dołączam do Was troche poźno, ale przyznaję,że Was podczytywałam.
Do tej pory z ciążą wszystko w porządku, dziś odebrałam wyniki krzywej cukrowej...i się przeraziłam.Wynik na czczo 110, po 1h 189, po 2h 169:(Cukrzyca ciążowa jak się patrzy. Jutro mam wizytę u gina.Czy któraś ma doświadczenia z cukrzycą w ciąży?a na którego masz termin porodu?
-
Fatalita, dzieki za info :*
Feeva, tez nie lubie paczkow, ale twoje sa apetyczne
Hoope, bierzesz tam normalny przelew, tylko to dziala na kompie a nie na telefonie, nie wiem czemu. Od razu wyskoczy ci kwota juz z prowizja tak jakby, wiecej zadnych oplat nie ma, przynajmniej ja nie zauwazylam zadnych dodatkowych, aby cos mi bank odciagal, a to chyba nie zalezy od rodzaju konta.Hoope lubi tę wiadomość
-
Hoope wrote:Magne b6 8 tabletek na dobę (mam zalecone 4).
Jestem za gupia na to, jak się płaci za towar w aliexpress? Banki nie naliczają jakiejś gigantycznej prowizji?
Ja płacę kartą. Musisz poczytać w umowie do swojej karty jakie są opłaty. U mnie jest 3% za przewalutowanie.Hoope lubi tę wiadomość
Matylda