X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, podziwiam Twój zapał do gotowania objawiający się od bladego świtu :D

J.S, pan doktor zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, a jego płeć nie stanowiła dla mnie żadnej różnicy, jeśli chodzi o poczucie komfortu podczas badania:)
    Współczuję, że tak się męczysz z tym bólem pleców.

Kamcia, przykro mi że tak wyszło z tą poranną wyprawą, wkurzyłabym się na Twoim miejscu. Ogólnie to Ty się nie nudzisz i ile przygód przy tym ;)
    Podziwiam, jak spokojnie to wszystko przyjmujesz :)

Feeva, jak mogłaś takie zdjęcie zamieścić – ślina mi kapie na podłogę ;)
    I teraz dylemat: iść do cukierni (nie chce mi się) i zjeść pączki, czy głodować XD
    Lodówka wprawdzie pęka w szwach, ale pączków tam nie ma, zainteresowanie innymi produktami straciłam :P

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewfka, ja biore asmag 20mg i ja mam przepisane przez lekarza 3x2

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Ewfka, ja biore asmag 20mg i ja mam przepisane przez lekarza 3x2
    oo dzięki :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja też płacę kartą, tą normalną do konta i mi tylko przewalutowują po kursie bankowym, bez dodatkowych opłat. Tak jak pisze Tanda, zależy od umowy z bankiem. Z przelewami walczyłam raz tylko coś mi nie poszło...

Hoope lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XD XD XD

Musialam się pochwalić, wyszło ich 39sztuk, zapraszam :D Dla każdej starczy :D
    Testowalysmy z mamą przepis, wyszły pyszne.

Ja biorę magne b6, 6 tabletek na dobę :)

Jak kupowałam na Ali, to prowizja była zależna od kwoty produktu :) od kilku groszy do 2zł max :)

Kurde chyba mnie coś bierze :( Gardło mnie drapie, głowa boli, nos sie zawala, ogólne rozbicie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 16:14

Hoope lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie kupowałam na ali, ale jak zacznę to będę płacić blikiem bo uwielbiam tę formę ;-)

Odwołam tego okulistę teraz w takim razie. I tak mi się nie chce iść ;-) może przed porodem sobie sama pojadę a nie jakimś autobusem :-)

Biorę femibion 2, 3x2 magne B6 i 1x aspargin. Ostatnio gin powiedział, żeby przekraczać 8 magne.

Ja wiedziałam, że tak będzie: młoda dziś odsypia wczorajsze wariactwa. Chyba pogoda sprzyja, kot też ospały ;-)

Feeva, też właśnie tak się czuję :-( dobrze, że mam zmienioną godzinę jazdy z 19 na 17 to o 18.15 już będę z powrotem pod kocykiem i opieka męża :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 16:04

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jutro zapisałam się do lekarza. Wolę dmuchać na zimne. A coraz bardziej gardło boli :(

Tylko boje się, że z jednym przyjdę, z drugim wyjdę. Epidemia grypy żołądkowej u mnie :( teściowa dzwoniła że już parę osób pod kroplowką wylądowały w ośrodku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 16:18

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze nie jest źle. Wzięłam 3 Rutinoscorbiny, mam do gardła jakiegoś psikacza co to można w ciąży. Wieczorem będzie czosnek i rozgrzewające napoje. Nie zdziwię się jeśli jutro będzie opryszczka zamiast przeziębienia. W sumie od dwóch dni krwawiły mi dziąsła, już wiem dlaczego...

age.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie biorę żadnych witamin ,ale wyniki mam dobre więc się nie przejmuje ,mam w domu oczywiście ale ja się nie nadaje do systematycznego brania leków.
    Na zgagę potwierdzam mleko pomagało albo jogurt w każdym razie coś mlecznego ,a jak nie to mleczko na zgagę nie wiem jak się nazywało ale pomagalo zawsze a renni niekoniecznie,czasem tak ale nie zawsze . Zgadzam się że najlepiej nie mieć zgagi dlatego lepiej unikać wszystkiego co ja powoduje. W moim przypadku czekolada i wogole słodycze,cytrusy i smażone na noc . W tej ciąży zgagi brak jak dotąd co mnie cieszy w pierwszej przy łóżku miałam zawsze butle mleka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2018, 16:42

cf409fc7e7.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem właśnie drugiego pączka. Jedna taka z forum jest winna.

Dzięki dziewczyny za info. Człowiek stary to głupi, zobaczę ile mój bank siorbie i zrobię próbny zakup.

Te z gilami, jecie witaminę D?

Feeva lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zgaga daje się mocno we znaki. Ogólnie mam tydzień ciągłej zgagi i tydzień spokoju. Dziwnie jakoś. Pytałam lekarza, czym mogę się ratować. Powiedział, że Rennie, a z domowych sposobów nabiał, mandarynki i czerstwy chleb. Mleko schodzi u mnie hektolitrami, ale raz wypróbowałam mandarynki i o dziwo pomogło.

Ja do okulisty idę 21 lutego. Jestem po laserowej korekcji wzroku, więc nie wiem, co w takim przypadku. Na tą chwilę jestem za porodem sn.

Wczoraj przypadkowo trafiłam na wątek dotyczący Aniball. Ktoś, coś w tym temacie?????
    Ustrojstwo trochę kosztuje, ale może warto?

• Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej długo mnie tu nie było, tzn mentalnie byłam i czytałam wszystko każdego dnia żeby później nie mieć zaległości :) Ale przeprowadzka i urządzanie mieszkanie pochlonelo mnie totalnie, dodatkowo jescze praca i dzień mijał jak szalony. Jeszcze trochę to u nas potrwa ale już bliżej niż dalej.
    W poniedziałek idę na usg a we wtorek na glukoze, zobaczymy jak ja to przyjmę. Pani dr powiedziała że mam normalnie zjeść śniadanie a badanie na 8 rano i zamierzam tak właśnie zrobić.
    Z przyjemniejszych rzeczy, nakupowalam ostatnio na allegro kilka potrzebnych rzeczy dla Vanesski, pościele, ochraniacze kocyku, pieluchy, ręczniki i itp itd :)
    Ta nasza córka to jakaś mała akrobatka, od tyg szaleje dzień w dzien. Mąż położył ostatnio głowę na nogach i przytulił się dk brzuszka, został przywitany lotniskiem, Ale się cieszył :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Został przywitany kopniakiem*

ex2bio4pttsuyqga.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgage polecam Gastrotuss, pomógł mi już kilka razy ;)

Co do brania witamin to do pewnego czasu brałam regularnie, potem chciałam sprawdzić czy mają coś wspólnego z moimi wymiotami (nie mialy) i przestałam i od tamtej pory biorę sporadycznie..Mam anemie, ale to przez wymioty I póki co zazywam już drugie opakowanie Tardyferonu bo po pierwszym wyniki dalej były słabe, zobaczymy czy teraz będzie lepiej ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama lotniskiem mnie zabiłaś XD

Mama32, malwka08, Katy, Feeva, kelegena lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisze swoje a słownik w telefonie robi swoje :) a że ja ciągle w biegu to później wychodzą głupoty :) :)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek na tym forum wyglądał tak apetycznie, że wysłałam do cukierni męża, niestety pączków nie było, więc zadowolilam się ciastkiem parzonym. :) muszę się opanować, w poniedziałek glukoza... Brr

Dzisiaj przyszły akcesoria higieniczne z apteki i wanienka, tak się cieszę że coś kompletuje.
    Wielkimi krokami z zbliżają się nasze maleństwa!

Witaminy biorę regularnie.

Pewnie nie macie takich obaw jeszcze, ale ja już załapałam strach przed porodem i całe dnie czytam czy to przeżyję. :) ha

Feeva lubi tę wiadomość

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie to pierwszy poród i nie mysle na razie o nim, nie chce ogladac ani czytac co mnie czeka..

Patk lubi tę wiadomość

1usa3e5el69vdydq.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwka gdzie tam jeszcze do porodu. Z doświadczenia mogę ci powiedzieć że w maju sama będziesz prosić maleństwo żeby już się urodziło i strach ci przejdzie jak każdego dnia będziesz wyczekiwać porodu jak wybawienia. Nie martw się przeżyjesz w końcu tysiące kobiet dają radę czemu ty byś miała nie dać . Nie czytaj i nie oglądaj za dużo bo całkiem się wystraszysz

malwka08 lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • malwka08 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojoszka dziękuję za miłe słowa. Na pewno masz rację. Urodzić po prostu trzeba.. :)

atdc4z17e9js2z0r.png
    29 tc - 1450
    3i49df9h803scrtm.png
    25 tc - 828 g, 31 tc - 1400 g, 35 tc - 2600 g, 39 tc - 3300 g
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ