X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fakt, jest szynka :-D

My gotujemy obiad dwudaniowy jak mamy wenę na zupę. Czasem jest ciągiem jakaś, a czasem tygodniami żadnej. Ale gościom serwuję 3 dania i przystawki, a co :-D Tylko, że u nas nie tak jak u mojej mamy, że jedno za drugim na stole.

Nawet chyba nie zwróciłam uwagi na punkt o dnie macicy. Poza jednorazowym zachwytem położnej to nikt nigdy nie analizował mieszkania mojej córki, o mierzeniu nie wspomnę. O szyjce lekarz też tylko mówi, że długa i zamknięta. Wagę młodej natomiast miałam podaną tylko raz, na połówkowych.

Czy Wasze dzieci też protestują jak sobie robicie z brzucha stolik na jedzenie? ;-)

Wowka lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja właśnie obiad zjadłam :-P

Deseru nie mam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:18

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez was spojrzałam do karty-o macicy nic
    O szyjce, wynikach czy l4 wpisuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope - i co zrobiłaś? Dopiero się uspokoiłam po szynce Wowki, teraz brechtam się przez Twoją...
    Miałam iść do sklepu,a siedzę na podłodze w kurtce i łzy mi lecą ze śmiechu. Mąż się pyta czy już dzwonić do szpitala...

kattalinna, Hoope, Katy, Wowka lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w karcie tylko wyniki i tętno. No i moje ciśnienie i niestety waga...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:20

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nawet wczoraj nie ważyli
    Ale u diabetologa tak-po pizzy ladny byl"wzrost" wagi a lekarki nie bylo by to "docenić"

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u położnej sama zaczynam od wagi ;-)

age.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez ja wam zazdroszczę tego spania do południa. dzisiaj jak mi budzik zadzwonił to nie wiedziałam co sie dzieje
    5.30 już na nogach i do pracy :-( teraz oczy sie same zamykają ale jak tylko przyłożę głowę do poduchy to za chiny nie zasnę. Nigdy nie potrafiłam spać w dzien. A jutro wolne i już pewnie z przyzwyczajenia obudzę sie najpóźniej o 7 , eh ciężko jest lekko żyć

ex2bio4pttsuyqga.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, nie możesz iść na L4?

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita jak kupisz mi coś dobrego, to Ci pomogę wyjść z domu i to w podskokach XD

Mama jeszcze w pracy? To jest praca leżąca? Bo tylko w takiej umiem sobie wyobrazić ciężarną XD

Śywinie kilogramy Wam w kartę wpisują a jak rośnie piękna macica to już nie. Czysta złośliwość i podłość ludzka bez granic.

BrumBrumek lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka wrote:
    Z zegarmistrzowska precyzją ja zaliczyłam pobudkę, w sam raz żeby zdążyć na śniadanie o 7 :)
    doświadczone mamusie-czy czas aktywności w brzuchu pokrywa się z pobudkami po porodzie?

U nas nie pokrywało się. Mała szalała w brzuchu wieczorem i w nocy a po porodzie ślicznie mi spała :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amygdala wrote:
    Odebrałam dziś wyniki glukozy i sama już nie wiem czy nie są za niskie!? Może za dużo tej cytryny wcisnęłam???
    Na czczo 78,80
    Po 1h 95
    Po 2h 89

Mam podobne wyniki - na czczo 79, po 2h 88 i uważam, że są ok.

Hoope wrote:
    Pomęczę Was trochę. W książeczce przebiegu ciąży jest rubryka o nazwie tydzień ciąży/dno macicy. Czy Wam serio gin nic tam nie wpisuje?

Patrzę w poprzedniej ciąży na tym etapie było dużo mniej (20) a teraz już 31 cm. Nic dziwnego, że jestem tak bardzo w ciąży.

Mi wpisuje, ale nie w cm a któremu tygodniowi odpowiada.
    Zresztą ja mam zawsze wszystko w karcie ładnie uzupełnione :)

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Mama32 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę iść na zwolnienie,lekarka wypisalaby mi w każdej chwili ale w domu to ja "kota" dostanę :-)

ex2bio4pttsuyqga.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze pracuje :) i nie mam siedzącej pracy :D obiecałam sobie od poniedziałku ostatnie dwa tygodnie i idę na L4 :)

Mama32 lubi tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sciana u Piotrusia pomalowana
    w sumie 2h roboty-15 min malowania (i to trzema koloramI) a reszta to zabezpieczanie, obklejanie, mycie wałków :)
    troszkę wietrzymy i jak mały pójdzie spać złożymy łóżeczko :)
    zasłony wyprane-jutro wyprasuje
    mycie okna jak przyjdą nowe rolety i firanka-oczywiście mąż myje od kilku lat (ciązuję od 2014r)
    zaraz podłoge umyję :D
    a tak na przyszłość-nie tak łatwo zamalować chlapnięcia po mm ;)

Piotruś spi dzisiaj u nas w sypialni-stare łóżeczko juz wstawione
    smiejemy się ze on z nami nie nauczony spać i starzy pewnie pójdą na kanapę w salonie :D

żyrandol Patryczka już w drodze, tak samo kolejna paka drobiazgów ( smoczków, butelek, czy prześcieradeł)
    a zakupiłam dzisiaj firany, zwykłe, białe, bo takich nie mam :D
    jeszcze regał...ale mam dylemat-2 tyg oczekiwania...a co jesli za tydzień wybierzemy sie nad morze??? muszę nad tym pomysleć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, to przywiozą go jak wrócicie :-)

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tydzień mnie nie zbawi, lepiej znad morza ewentualnego zmówić ...bedzie regał, będzie prasowanie ;)
    u nas za tydzien zaczynaja się ferie, a więc ja nie mam korepetycji (popołudnia wolne), wtedy uda nam się pomalować pokoik
    jutro zakupy w castoramie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrusiowe łoże już gotowe
    Teraz wszystko się wietrzy
    Krolewicz śpi w sypialni
    Starzy raczej na kanapie w salonie
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32e3165bb475.jpg

kattalinna, Kropka88, Mała Matylda, Cola87, efwka83, Sela, Wowka, amygdala, Feeva, Katy, Katka. lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was, że chce Wam się jeszcze chodzić do pracy, ja się tak odzwyczaiłam, że za chiny bym rano nie wstała... heh ;-)

U mnie remont jeszcze trwaaaaaa i chyba potrwa dłużej niż myślałam. Do maja jeszcze czas (słowa męża. Dobrze, że teść go pogania) ;-)

A powiedzcie mi w jakiej dawkce zażywacie DHA???
    Jak tak czytam, że już zaczynacie kompletować jakieś wyprawkowe rzeczy to chyba w końcu też złożę zamowienie, bo ten koszyk chyba pęknie hehe, co chwile coś dokładam ;-)
    Co do poduszki do karmienia to ja kupuję, mamy taki fajny sklepik gdzie wszystko szyją i tam zamówie całą pościel wraz z poduszką do karmienia i becikiem, żeby było w tym samym kolorze. A kupujecie poduszki poporodowe, bo nie wiem czy będzie potrzebna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 22:06

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • boduszka Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kolejny nabytek z Ali :D naklejka na ścianę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3ca9c38812c.jpg

Wowka, kattalinna, Dominique1995, Feeva, Katy, Katka. lubią tę wiadomość

Cukrzyca t1, niedoczynność tarczycy,
    l22ndf9hr2tr2g4j.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ