Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja biorę 300mg, jedną kapsułkę Prenatal DHA.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to ja w sumie biorę 500 (rano i wieczorem po 250) w aplikacji, którą mam na tel pisało, że w II trym powinno się zażywać ok 600mg jak dobrze pamiętam... Sama nie wiem czy nie za dużo jak tak piszecie, że może to powodować wysoką wagę urodzeniową...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Podziwiam Was, że chce Wam się jeszcze chodzić do pracy, ja się tak odzwyczaiłam, że za chiny bym rano nie wstała... heh ;-)

U mnie remont jeszcze trwaaaaaa i chyba potrwa dłużej niż myślałam. Do maja jeszcze czas (słowa męża. Dobrze, że teść go pogania) ;-)

A powiedzcie mi w jakiej dawkce zażywacie DHA???
    Jak tak czytam, że już zaczynacie kompletować jakieś wyprawkowe rzeczy to chyba w końcu też złożę zamowienie, bo ten koszyk chyba pęknie hehe, co chwile coś dokładam ;-)
    Co do poduszki do karmienia to ja kupuję, mamy taki fajny sklepik gdzie wszystko szyją i tam zamówie całą pościel wraz z poduszką do karmienia i becikiem, żeby było w tym samym kolorze. A kupujecie poduszki poporodowe, bo nie wiem czy będzie potrzebna?
    Ja poduszke poporodowa juz mam, ale polozna ze szkoly rodzenia mowila, zeby nie uzywac. Rozleniwia miesnie przez co 60% kobiet cierpi na wypadanie macicy i nietrzymanie moczu. Siedzi mi to tak w glowie, ze uzyje jej tylko w ostatecznosci.

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 dobrze, że o tym wspomniałaś, bo nie wiedziałam... pierwsze zajęcia w szkole rodzenia zaczynam dopiero w przyszłym tyg, do tego czasu jestem zielona we wszystkim.

A z jakiej firmy polecacie kosmetyki (żele do kąpieli, balsamy itp) dla dzieciaków? koleżanka mi ostatnio poleciła z Hipp, a mąż się uparł na emolium, a ja sama nie wiem co jest dobre ?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam strone Srokao.pl opisuje sklad wiekszosci kosmetykow. Sama troszeczke sie interesuje kosmetykami i tym co maja w srodku. Emolium wcale nie ma cudownego skladu i cena dosyc wysoka. U mnie znalazly sie kosmetyki marki Momme ❤(moje ulubione)! Derma, hipp i babydream :-) i rowniez wam polecam, zeby wlasnie uzywac tych marek..., zadnego Jonhsona, Nivea itp...tak samo chusteczki do pupki mam z baby dream i hippa. Czatuje na promocje w Rossmanie 2+2za grosz. Biore od znajomych zdjecie ich karty i robie zapasy. Jezeli dzieci nie maja problemow ze skorka nie uzywajcie emolientow.

Sela, Tanda lubią tę wiadomość

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam sie nad pieluszkami. Dostalam od siostry 2 paczki Pampersa wiec napewno pojda na poczatek. O Dada tylko slyszalam, ze sa namaczane w chemikaliach (jak wiekszosc innych marek), ale problem jest w tym ze sa niedokladnie plukane przez co moga powodowac problemy z ukladem moczowym. Jak narazie dobre opunie slysze o Babydream i Pampers. Zreszta jakis czas pracowalam dla firmy Jeronimo Martins (Biedronka,Hebe, Apteki na Zdrowie) nie mam kompletnie zaufania do firmy, a tym bardziej do produktow ktore wychodza z ich produkcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 23:37

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczek przy moim starszaku używałam jedynie na wyjazdach i wyjściach spacerowo/zakupowych tak to duże płatki z wodą czasami jak była kupa miazga to dodawałam kilka kropel Musteli ( nie narzekam na ten kosmetyk nie wczytuje się w skład bo pewnie doszukiwałbym się dziury w całym jak Sroka tu wspomniana bo tak jak ona jestem chemikiem ) . Osobiście używałam Musteli po roku przeszłam na Nivea a teraz jest i Hipp i Palmolive dla dzieci i Dove dziecięcy . Prędzej syn dostał wysypki po mandarynkach i rybach niż po kosmetykach .
    A co do emolientów tak jak Barbarka pisze to kosmetyki dla dzieci z problemami skórnymi ( atopowe zapalenia itd).

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Mogę iść na zwolnienie,lekarka wypisalaby mi w każdej chwili ale w domu to ja "kota" dostanę :-)
    Kobieto, to tylko stereotypy ;-) ja nie wiem w co ręce włożyć w domu i na pewno nie mam czasu na nudę.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    Ja zastanawiam sie nad pieluszkami. Dostalam od siostry 2 paczki Pampersa wiec napewno pojda na poczatek. O Dada tylko slyszalam, ze sa namaczane w chemikaliach wiec musze to sprawdzic i jak narazie dobre opunie slysze o Babydream i Pampers.
    Wszystkie ww. są nafaszerowane chemią, różnice mogą być w ilości i rodzaju...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, cieszyłam się że dwie noce przespane, to już wracam do ciążowej bezsenności...
    Ja też sobie nie wyobrażam jak to było pracować, jak rozmawiam z koleżankami, które narzekają na obecną sytuację w firmie to nie wiem co im odpowiadać :) jeden plus chodzenia do pracy był taki, że zawsze mogłam usnąć i spać, aż do tego stopnia że nie mogłam wstać i najczęściej wpadalam ostatnia :) nawet dostałam koszulkę z napisem "alergic to mornings" i uważałam, że hasło w sam raz do mnie pasuje. A teraz pół nocy nie śpię i rano wstaję przed 7 z głodu :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • cellinatio Nowa

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 4 lutego 2018, 10:35

https://www.cfone.net/beauty-and-personal-care.html
    https://www.cfone.net/baby-care.html
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my używamy pieluch z Lidla, jakoś z synem te nam podpasowały (z córka czyli rok/dwa lata wcześniej inne), jednak i oni teraz kombinują i zmieniają produkt, wprowadzaja nowy, zatem jeszcze nie mam zdania teraz...lecimy na zapasach żurków a nie dzisiejszych lupilu
    jak podpasują Patrykowi, to na nich zostaniemy
    ze starszym jest inny problem-on dość wcześnie wskakiwał w wieksze rozmiary, zwłaszcza na noc i tak naprawdę nie każda marka ma dostępne pampki rozmiar 6 :D
    przy wyborze pieluch jest wiele wytycznych

witam się "nocną" porą
    położyliśmy się spać jednak w sypialni-nie ma to jak własne łóżko i noc z synkiem obok super
    ale to matka-zestresowana, ze budzik może obudzić, wstala dużo wcześniej ;)
    poza tym dzwonili, czy przyjechałabym wczesniej na usg

ładnie proszę o kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, kciuki zacisniete :) pora dla mnie już nie nocna :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuczki :)
    My dzisiaj mamy imprezę rodzinną, więc ruszam powoli w bój przygotowań. Miłego weekendu dziewczyny :)

kamciaelcia, J.S lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, trzymam kciuki ;)

Gdzie nam sie Fermina podziala, czyzby az tak dobrze jej u rodzicow bylo, ze nie moze nawet do nas zagldnac?! :D

Milego dnia.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podusie do karmienia mam taka
    2s8ps8o.jpg

Kamcia, kciuki :)
    Fajowe łóżeczko :)

Sprawdzałam swoją kartę ciąży, nie ma nigdzie nawet wzmianki o dnie macicy, są tylko wyniki badań, waga, tydzień ciąży itd.

Ja obiadów dwudniowych nie robię. Nie chcę mi się przy garach stać :P Zazwyczaj jest to jeden obiad na 3dni XD

Zaczyna mnie męczyć zgaga :(

Pieluszki mam na razie 2 paczki do testów, jedna Pampersa, druga Babydream. Co do kosmetyków to mam bambino, nivea, babydream, himalaya. Zobaczymy co się sprawdzi :)

Nadrobilam 2strony i nie pamiętam o czym pisalyscie XD w pamięć zapadła mi tylko SZYNKA. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 09:37

kamciaelcia, Sela, Mała Matylda, Kropka88, kattalinna, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już czekamy na usg

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałyście styczność z kosmetykami Linomag dla dzieci??

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuki :)

Ja wczoraj zamówiłam kosmetyczną wyprawkę i postawiłam na Linomag i Linoderm, a chusteczki Luba. No i kupiłam małą paczuchę pieluszek Dady, choć teraz Barbarka mnie trochę przestraszyła :)

Kupiłam też PureLan na suty :) no i parę innych rzeczy higienicznych, zapłaciłam mnóstwo monet :) a to dopiero początek. Ale rzeczy do pielęgnacji chyba będą to już wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 10:10

Sela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu :)

Kamcia, kciuki , zaciśnięte!

J.S, Kropka88, Feeva, Sela, Wowka, kamciaelcia, kattalinna, malwka08 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ