X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela ja biorę 300mg, jedną kapsułkę Prenatal DHA.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to ja w sumie biorę 500 (rano i wieczorem po 250) w aplikacji, którą mam na tel pisało, że w II trym powinno się zażywać ok 600mg jak dobrze pamiętam... Sama nie wiem czy nie za dużo jak tak piszecie, że może to powodować wysoką wagę urodzeniową...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Podziwiam Was, że chce Wam się jeszcze chodzić do pracy, ja się tak odzwyczaiłam, że za chiny bym rano nie wstała... heh ;-)

U mnie remont jeszcze trwaaaaaa i chyba potrwa dłużej niż myślałam. Do maja jeszcze czas (słowa męża. Dobrze, że teść go pogania) ;-)

A powiedzcie mi w jakiej dawkce zażywacie DHA???
    Jak tak czytam, że już zaczynacie kompletować jakieś wyprawkowe rzeczy to chyba w końcu też złożę zamowienie, bo ten koszyk chyba pęknie hehe, co chwile coś dokładam ;-)
    Co do poduszki do karmienia to ja kupuję, mamy taki fajny sklepik gdzie wszystko szyją i tam zamówie całą pościel wraz z poduszką do karmienia i becikiem, żeby było w tym samym kolorze. A kupujecie poduszki poporodowe, bo nie wiem czy będzie potrzebna?
    Ja poduszke poporodowa juz mam, ale polozna ze szkoly rodzenia mowila, zeby nie uzywac. Rozleniwia miesnie przez co 60% kobiet cierpi na wypadanie macicy i nietrzymanie moczu. Siedzi mi to tak w glowie, ze uzyje jej tylko w ostatecznosci.

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 dobrze, że o tym wspomniałaś, bo nie wiedziałam... pierwsze zajęcia w szkole rodzenia zaczynam dopiero w przyszłym tyg, do tego czasu jestem zielona we wszystkim.

A z jakiej firmy polecacie kosmetyki (żele do kąpieli, balsamy itp) dla dzieciaków? koleżanka mi ostatnio poleciła z Hipp, a mąż się uparł na emolium, a ja sama nie wiem co jest dobre ?

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam strone Srokao.pl opisuje sklad wiekszosci kosmetykow. Sama troszeczke sie interesuje kosmetykami i tym co maja w srodku. Emolium wcale nie ma cudownego skladu i cena dosyc wysoka. U mnie znalazly sie kosmetyki marki Momme ❤(moje ulubione)! Derma, hipp i babydream :-) i rowniez wam polecam, zeby wlasnie uzywac tych marek..., zadnego Jonhsona, Nivea itp...tak samo chusteczki do pupki mam z baby dream i hippa. Czatuje na promocje w Rossmanie 2+2za grosz. Biore od znajomych zdjecie ich karty i robie zapasy. Jezeli dzieci nie maja problemow ze skorka nie uzywajcie emolientow.

Sela, Tanda lubią tę wiadomość

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam sie nad pieluszkami. Dostalam od siostry 2 paczki Pampersa wiec napewno pojda na poczatek. O Dada tylko slyszalam, ze sa namaczane w chemikaliach (jak wiekszosc innych marek), ale problem jest w tym ze sa niedokladnie plukane przez co moga powodowac problemy z ukladem moczowym. Jak narazie dobre opunie slysze o Babydream i Pampers. Zreszta jakis czas pracowalam dla firmy Jeronimo Martins (Biedronka,Hebe, Apteki na Zdrowie) nie mam kompletnie zaufania do firmy, a tym bardziej do produktow ktore wychodza z ich produkcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 23:37

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Witch15 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczek przy moim starszaku używałam jedynie na wyjazdach i wyjściach spacerowo/zakupowych tak to duże płatki z wodą czasami jak była kupa miazga to dodawałam kilka kropel Musteli ( nie narzekam na ten kosmetyk nie wczytuje się w skład bo pewnie doszukiwałbym się dziury w całym jak Sroka tu wspomniana bo tak jak ona jestem chemikiem ) . Osobiście używałam Musteli po roku przeszłam na Nivea a teraz jest i Hipp i Palmolive dla dzieci i Dove dziecięcy . Prędzej syn dostał wysypki po mandarynkach i rybach niż po kosmetykach .
    A co do emolientów tak jak Barbarka pisze to kosmetyki dla dzieci z problemami skórnymi ( atopowe zapalenia itd).

Matka wiecznie walcząca
    Mama Olka przyszłego paleontologa i pogromcy cliperów

ibm2upjyyg5fo9yf.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama32 wrote:
    Mogę iść na zwolnienie,lekarka wypisalaby mi w każdej chwili ale w domu to ja "kota" dostanę :-)
    Kobieto, to tylko stereotypy ;-) ja nie wiem w co ręce włożyć w domu i na pewno nie mam czasu na nudę.

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka89 wrote:
    Ja zastanawiam sie nad pieluszkami. Dostalam od siostry 2 paczki Pampersa wiec napewno pojda na poczatek. O Dada tylko slyszalam, ze sa namaczane w chemikaliach wiec musze to sprawdzic i jak narazie dobre opunie slysze o Babydream i Pampers.
    Wszystkie ww. są nafaszerowane chemią, różnice mogą być w ilości i rodzaju...

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oho, cieszyłam się że dwie noce przespane, to już wracam do ciążowej bezsenności...
    Ja też sobie nie wyobrażam jak to było pracować, jak rozmawiam z koleżankami, które narzekają na obecną sytuację w firmie to nie wiem co im odpowiadać :) jeden plus chodzenia do pracy był taki, że zawsze mogłam usnąć i spać, aż do tego stopnia że nie mogłam wstać i najczęściej wpadalam ostatnia :) nawet dostałam koszulkę z napisem "alergic to mornings" i uważałam, że hasło w sam raz do mnie pasuje. A teraz pół nocy nie śpię i rano wstaję przed 7 z głodu :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • cellinatio Nowa

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 4 lutego 2018, 10:35

https://www.cfone.net/beauty-and-personal-care.html
    https://www.cfone.net/baby-care.html
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my używamy pieluch z Lidla, jakoś z synem te nam podpasowały (z córka czyli rok/dwa lata wcześniej inne), jednak i oni teraz kombinują i zmieniają produkt, wprowadzaja nowy, zatem jeszcze nie mam zdania teraz...lecimy na zapasach żurków a nie dzisiejszych lupilu
    jak podpasują Patrykowi, to na nich zostaniemy
    ze starszym jest inny problem-on dość wcześnie wskakiwał w wieksze rozmiary, zwłaszcza na noc i tak naprawdę nie każda marka ma dostępne pampki rozmiar 6 :D
    przy wyborze pieluch jest wiele wytycznych

witam się "nocną" porą
    położyliśmy się spać jednak w sypialni-nie ma to jak własne łóżko i noc z synkiem obok super
    ale to matka-zestresowana, ze budzik może obudzić, wstala dużo wcześniej ;)
    poza tym dzwonili, czy przyjechałabym wczesniej na usg

ładnie proszę o kciuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, kciuki zacisniete :) pora dla mnie już nie nocna :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuczki :)
    My dzisiaj mamy imprezę rodzinną, więc ruszam powoli w bój przygotowań. Miłego weekendu dziewczyny :)

kamciaelcia, J.S lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, trzymam kciuki ;)

Gdzie nam sie Fermina podziala, czyzby az tak dobrze jej u rodzicow bylo, ze nie moze nawet do nas zagldnac?! :D

Milego dnia.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podusie do karmienia mam taka
    2s8ps8o.jpg

Kamcia, kciuki :)
    Fajowe łóżeczko :)

Sprawdzałam swoją kartę ciąży, nie ma nigdzie nawet wzmianki o dnie macicy, są tylko wyniki badań, waga, tydzień ciąży itd.

Ja obiadów dwudniowych nie robię. Nie chcę mi się przy garach stać :P Zazwyczaj jest to jeden obiad na 3dni XD

Zaczyna mnie męczyć zgaga :(

Pieluszki mam na razie 2 paczki do testów, jedna Pampersa, druga Babydream. Co do kosmetyków to mam bambino, nivea, babydream, himalaya. Zobaczymy co się sprawdzi :)

Nadrobilam 2strony i nie pamiętam o czym pisalyscie XD w pamięć zapadła mi tylko SZYNKA. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 09:37

kamciaelcia, Sela, Mała Matylda, Kropka88, kattalinna, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już czekamy na usg

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałyście styczność z kosmetykami Linomag dla dzieci??

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Kropka88 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kciuki :)

Ja wczoraj zamówiłam kosmetyczną wyprawkę i postawiłam na Linomag i Linoderm, a chusteczki Luba. No i kupiłam małą paczuchę pieluszek Dady, choć teraz Barbarka mnie trochę przestraszyła :)

Kupiłam też PureLan na suty :) no i parę innych rzeczy higienicznych, zapłaciłam mnóstwo monet :) a to dopiero początek. Ale rzeczy do pielęgnacji chyba będą to już wszystkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 10:10

Sela, kamciaelcia lubią tę wiadomość

gyxwhdgeekj3uuo2.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25 tygodniu :)

Kamcia, kciuki , zaciśnięte!

J.S, Kropka88, Feeva, Sela, Wowka, kamciaelcia, kattalinna, malwka08 lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ