Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hmmm to ja w sumie biorę 500 (rano i wieczorem po 250) w aplikacji, którą mam na tel pisało, że w II trym powinno się zażywać ok 600mg jak dobrze pamiętam... Sama nie wiem czy nie za dużo jak tak piszecie, że może to powodować wysoką wagę urodzeniową...
W końcu się udało...
-
Sela wrote:Podziwiam Was, że chce Wam się jeszcze chodzić do pracy, ja się tak odzwyczaiłam, że za chiny bym rano nie wstała... heh
U mnie remont jeszcze trwaaaaaa i chyba potrwa dłużej niż myślałam. Do maja jeszcze czas (słowa męża. Dobrze, że teść go pogania)
A powiedzcie mi w jakiej dawkce zażywacie DHA???
Jak tak czytam, że już zaczynacie kompletować jakieś wyprawkowe rzeczy to chyba w końcu też złożę zamowienie, bo ten koszyk chyba pęknie hehe, co chwile coś dokładam
Co do poduszki do karmienia to ja kupuję, mamy taki fajny sklepik gdzie wszystko szyją i tam zamówie całą pościel wraz z poduszką do karmienia i becikiem, żeby było w tym samym kolorze. A kupujecie poduszki poporodowe, bo nie wiem czy będzie potrzebna?
-
Barbarka89 dobrze, że o tym wspomniałaś, bo nie wiedziałam... pierwsze zajęcia w szkole rodzenia zaczynam dopiero w przyszłym tyg, do tego czasu jestem zielona we wszystkim.
A z jakiej firmy polecacie kosmetyki (żele do kąpieli, balsamy itp) dla dzieciaków? koleżanka mi ostatnio poleciła z Hipp, a mąż się uparł na emolium, a ja sama nie wiem co jest dobre ?W końcu się udało...
-
Polecam strone Srokao.pl opisuje sklad wiekszosci kosmetykow. Sama troszeczke sie interesuje kosmetykami i tym co maja w srodku. Emolium wcale nie ma cudownego skladu i cena dosyc wysoka. U mnie znalazly sie kosmetyki marki Momme ❤(moje ulubione)! Derma, hipp i babydream
i rowniez wam polecam, zeby wlasnie uzywac tych marek..., zadnego Jonhsona, Nivea itp...tak samo chusteczki do pupki mam z baby dream i hippa. Czatuje na promocje w Rossmanie 2+2za grosz. Biore od znajomych zdjecie ich karty i robie zapasy. Jezeli dzieci nie maja problemow ze skorka nie uzywajcie emolientow.
Sela, Tanda lubią tę wiadomość
-
Ja zastanawiam sie nad pieluszkami. Dostalam od siostry 2 paczki Pampersa wiec napewno pojda na poczatek. O Dada tylko slyszalam, ze sa namaczane w chemikaliach (jak wiekszosc innych marek), ale problem jest w tym ze sa niedokladnie plukane przez co moga powodowac problemy z ukladem moczowym. Jak narazie dobre opunie slysze o Babydream i Pampers. Zreszta jakis czas pracowalam dla firmy Jeronimo Martins (Biedronka,Hebe, Apteki na Zdrowie) nie mam kompletnie zaufania do firmy, a tym bardziej do produktow ktore wychodza z ich produkcji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 23:37
-
Ja chusteczek przy moim starszaku używałam jedynie na wyjazdach i wyjściach spacerowo/zakupowych tak to duże płatki z wodą czasami jak była kupa miazga to dodawałam kilka kropel Musteli ( nie narzekam na ten kosmetyk nie wczytuje się w skład bo pewnie doszukiwałbym się dziury w całym jak Sroka tu wspomniana bo tak jak ona jestem chemikiem ) . Osobiście używałam Musteli po roku przeszłam na Nivea a teraz jest i Hipp i Palmolive dla dzieci i Dove dziecięcy . Prędzej syn dostał wysypki po mandarynkach i rybach niż po kosmetykach .
A co do emolientów tak jak Barbarka pisze to kosmetyki dla dzieci z problemami skórnymi ( atopowe zapalenia itd). -
Barbarka89 wrote:Ja zastanawiam sie nad pieluszkami. Dostalam od siostry 2 paczki Pampersa wiec napewno pojda na poczatek. O Dada tylko slyszalam, ze sa namaczane w chemikaliach wiec musze to sprawdzic i jak narazie dobre opunie slysze o Babydream i Pampers.
-
Oho, cieszyłam się że dwie noce przespane, to już wracam do ciążowej bezsenności...
Ja też sobie nie wyobrażam jak to było pracować, jak rozmawiam z koleżankami, które narzekają na obecną sytuację w firmie to nie wiem co im odpowiadaćjeden plus chodzenia do pracy był taki, że zawsze mogłam usnąć i spać, aż do tego stopnia że nie mogłam wstać i najczęściej wpadalam ostatnia
nawet dostałam koszulkę z napisem "alergic to mornings" i uważałam, że hasło w sam raz do mnie pasuje. A teraz pół nocy nie śpię i rano wstaję przed 7 z głodu
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 4 lutego 2018, 10:35
https://www.cfone.net/beauty-and-personal-care.html
https://www.cfone.net/baby-care.html -
my używamy pieluch z Lidla, jakoś z synem te nam podpasowały (z córka czyli rok/dwa lata wcześniej inne), jednak i oni teraz kombinują i zmieniają produkt, wprowadzaja nowy, zatem jeszcze nie mam zdania teraz...lecimy na zapasach żurków a nie dzisiejszych lupilu
jak podpasują Patrykowi, to na nich zostaniemy
ze starszym jest inny problem-on dość wcześnie wskakiwał w wieksze rozmiary, zwłaszcza na noc i tak naprawdę nie każda marka ma dostępne pampki rozmiar 6
przy wyborze pieluch jest wiele wytycznych
witam się "nocną" porą
położyliśmy się spać jednak w sypialni-nie ma to jak własne łóżko i noc z synkiem obok super
ale to matka-zestresowana, ze budzik może obudzić, wstala dużo wcześniej
poza tym dzwonili, czy przyjechałabym wczesniej na usg
ładnie proszę o kciuki
-
Ja podusie do karmienia mam taka
Kamcia, kciuki
Fajowe łóżeczko
Sprawdzałam swoją kartę ciąży, nie ma nigdzie nawet wzmianki o dnie macicy, są tylko wyniki badań, waga, tydzień ciąży itd.
Ja obiadów dwudniowych nie robię. Nie chcę mi się przy garach staćZazwyczaj jest to jeden obiad na 3dni
Zaczyna mnie męczyć zgaga
Pieluszki mam na razie 2 paczki do testów, jedna Pampersa, druga Babydream. Co do kosmetyków to mam bambino, nivea, babydream, himalaya. Zobaczymy co się sprawdzi
Nadrobilam 2strony i nie pamiętam o czym pisalysciew pamięć zapadła mi tylko SZYNKA.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 09:37
kamciaelcia, Sela, Mała Matylda, Kropka88, kattalinna, malwka08, Katka. lubią tę wiadomość
-
Kamcia kciuki
Ja wczoraj zamówiłam kosmetyczną wyprawkę i postawiłam na Linomag i Linoderm, a chusteczki Luba. No i kupiłam małą paczuchę pieluszek Dady, choć teraz Barbarka mnie trochę przestraszyła
Kupiłam też PureLan na sutyno i parę innych rzeczy higienicznych, zapłaciłam mnóstwo monet
a to dopiero początek. Ale rzeczy do pielęgnacji chyba będą to już wszystkie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 10:10
Sela, kamciaelcia lubią tę wiadomość