Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Barbarka moja najstarsza córka ma prawie 18 lat, już by połowa znajomych sikała przy kichaniu x 2
Stara jestem.
A może znaczenie przy przeciekaniu pieluch ma płeć? Czy to, że jest siusiak coś zmienia?
Co do ziajki maść na tyłek jest jedyną tego typu kremioną, którą używam, pomimo średniego składu, właśnie dlatego, że działa. Pupa to temat rzeka i często zgroza, jeśli mam do wyboru żywe rany a krem ze średnim składem, wybieram to drugie. Jedyna maść apteczna, którą polecam leczniczo to tormentiol. Warto mieć w razie W. Reszta wyjdzie w praniu.
A tak zachwalany babydream zawiera emolientyTo używać je, czy nie
Btw. nie przekonał mnie do siebie po tym, jak szybko rozwarstwił się skład kremu pielęgnacyjnego. Do pupy nie działał. No i resztę sobie wtedy darowałam.
Malwka mnie bolą od dłuższego już czasu, rady na to nie mam. Raczej trzeba przetrwać do maja
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
A to Patryczek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/feb6f3e40c3a.jpgpawojoszka, Katka., kattalinna, malwka08, Tanda, Wowka, Patk, Lukrecja, J.S, Dominique1995, Kwiatkowa24, Kropka88, Feeva, Katy, Hoope, Mama32, jangwa_maua, Cola87, Mała Matylda, efwka83, XKamaCX, Kira91, Mycha666, Sela lubią tę wiadomość
-
U nas zbyt wielu kremów i kosmetyków nie urzywam ,pupa to jednak najbardziej problematyczna część ciała u moich dzieci bo wszystkie miały, w większym lub mniejszym stopniu ,skaze białkowa ,co łączyło się z biegunka albo kwaśnymi kupami więc i podrażnienia . Jeśli nie było podrażnień stosowałam tylko oliwkę. Jeśli pupa podrażniona - sudocrem,jak to nie pomagało ,a zdarzaly się zmiany na tle grzybiczym to clotrimazon. Przeciekanie pieluszek może też zależeć od rozmiaru jeśli pieluszki są za duże to będzie wyciekać bokami.
Piotre od zawsze w tym samym proszku co nasze rzeczy i płukam też ,moje dzieci nigdy nie miały problemu ze skórą . Może dla bardziej wrażliwych dzieci potrzeba czegoś specjalnego ,dla mnie to kolejny produkt wymyślony żeby ciągnąć kasę . Moja kuzynka miała hopla na tym punkcie prała w płynach dla dzieci płukała dwa razy,prasowała i co pierwsze co się przyplątało to atopowe zapalenie skóry . Na dzieci nie można chuchać bo pierwsza napotkaną bakteria ich rozłożyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2018, 15:58
-
U nas Babydream żel do mycia i szampon się sprawdziły i do dziś używamy, ba! sama też używam
Do wanny prócz pierwszych kilku kąpieli nie dolewałam nic (póki skóra się łuszczyła starczyło kilka kropel dobrej oliwki).
Ciała nie smarowałam jej nigdy, niczym. Buzi też. Nie licząc kremu na mróz czy na słońce z filtrem, choć latem zamiast smarowania wybieramy cień (jestem "asłonecznym" człowiekiem).
Do pupy lubiłam linomag a+e lub maść w zielonej tubie i te też kupiłam. No i jestem z tych co smarują jednak cienką warstwą, nie klajstrowałam nigdy pupy i żadnych ran nie było u nas nigdy. Smarowałam tylko na noc, na dzień wystarczała częsta zmiana pieluchy. Kilka razy zdarzyło się zaczerwienienie (np. przy zębowej biegunce) do wyleczenia mąką ziemniaczaną.
Każdy ma swoje upodobaniaMatylda
-
Pościel szyję sama kupię tylko materiały i muszę wymyśleć jak znaleźć na to czas. Lubię czasem coś poszyć,trochę robiłam sukienek dla córki wychodzi dużo taniej niż kupić nową a że dzieci szybko rosną to się nie opłaca płacić po 50zl za sukienkę no i nikt takiej nie miał jak sama zrobiłam . Stroje na bale czy jasełka puscilyby mnie z torbami jakbym miała to kupić dla każdego z osobna. Firanki,poduszki itd. sama radość tworzenia ,żeby tylko doba mogła mieć 48 godzin
kattalinna lubi tę wiadomość
-
Mnie do szycia nie ciągnie, ale podziwam
Co do pupy, wszystko zależy od skóry dziecka. Moje babki miały szalenie wrażliwą, dosłownie odparzały się natychmiast po zrobieniu kupki, ile ja się naszukałam sposobów i kremów, żeby temu zapobiec, to moje. Może chłopak będzie twardszy ale już na nic nie liczę. Pożyjemy, zobaczymy.
Kamcia jaki dzidziowy dzidziuś jużkamciaelcia lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
nick nieaktualny
-
Kamcia super fotka, śliczny dzidziuś
Ja nie mogę doczekać się usg 4d 23.02
Marysia ma dzisiaj bardzo aktywny dzień. Wywija od rana do teraz
W końcu rozebralismy z mężem choinkęjakos tak pusto teraz...
kamciaelcia lubi tę wiadomość