Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Patk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ja pierwsza się melduję. Piękny śnieg u nas wreszcie!!! Hurra

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz sie smieje ze przejechał 20 km do pracy a tam biało!
    u nas nic a nic sniegu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie, aż przez okno wyjrzałam sprawdzić ,do nas zima to w tym roku chyba nie dotrze.
    Ja mam swój własny bank spermy w domu po co bym miała się za innymi ogladac? A jaki wydajny.

kattalinna lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesji brzuszkowej nie robiłam profesjonalnej nigdy z pierwszych dwóch ciąż to nawet jednego zdjęcia z brzuszkiem nie mam czego potem żałowałam i w trzeciej sama sobie zrobiłam parę fotek żeby mieć na pamiątkę . Fajnie się takie sesję ogląda i jest to fajna pamiątka tylko faceci tego nie rozumieją zwłaszcza jak im się powie ile to kosztuje. Ale chyba warto . Weź wymyśl jakaś okazję i powiedz że to na prezent ,imieniny ,urodziny walentynki ,dzień kobiet trochę tego teraz będzie,w ostateczności powiedz że sama sobie kupisz jak on dziecku żałuje to też czasem działa. W ostatecznej ostateczności zrób scenę i zagrożenie rozwodem zawsze potem mizesz zgonic na hormony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 09:19

cf409fc7e7.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wg belly mam 100dniowke :)

kattalinna, Katka., Fatalita lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sesji w zeszłej ciąży robiła mi koleżanka amatorsko ale całkiem ładnie jej wyszło ;). Teraz tez chce mi zrobić :P ponoć ma milion pomysłów tylko ze mnie modelka kiepska :P. Sesje noworodkowa już miałam profesjonalną,fakt kosztuje to trochę ale warto :). Pamiątka super.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)

A u mnie jak wiosna, pieknie swieci sloneczko, az chce sie zyc, nawet ja sie dzis wyspalam.
    Ja planuje sesje noworodkowa, u nas jest moda na te sesje brzuszkowe, chyba kazda robi, ale ja jakos niespecjalnie chyba bym sie czula, jednak na taka sesje z malym sie zdecyduje.

Dzisiaj ide odwiedzic kolezanke, ktora tydzien temu urodzila. Nie moge sie juz doczekac :D

Kamcia, moj wazy o 120g wiecej, a dzieli nas mala roznica, bo ja bylam w 25tc. Czuje ze urodze kolosa z dlugimi nogami.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S.
    Piotruś w tym czasie 740, Patryk 748 :) córka urodziła się 3560, synek 3320, No Patryczek raczej nie będzie odbiegał od mojej normy :) leb za to wielki, ale to tez nasze standardy :D

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, haha no gryzak mógłby z tego być:p

Kurczę, faktycznie sporo taka sesja, ale pamiatka na cale zycie :p

Mój poranek znowu dzisiaj umilal pies..normalnie mam ochotę mu nogi z tylka powyrywac..najpierw pobudka o 6, potem o 8...

Przypadkowo trafiłam na ta stronę, prześliczne mają ubranka tylko boję się kupować z całkiem nie sprawdzonego źródła..Może któraś z Was coś zamawiala od nich? https://bibaby.pl

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • J.S Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czyli istnieje duza szansa, ze moj moze wazyc nawet 4 kg, ale chyba w takich przypadkach wykonuja cc? Ja przeczuwam ze moze byc duzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 10:46

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Mój poranek znowu dzisiaj umilal pies..normalnie mam ochotę mu nogi z tylka powyrywac..najpierw pobudka o 6, potem o 8...

Ja mam kota. Koty są raczej samowystarczalne i samodzielne. Też zastanawiam się nad sesja brzuszka, tylko jakoś nie mam inspiracji na motyw przewodni

Katy lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Kamcia, czyli istnieje duza szansa, ze moj moze wazyc nawet 4 kg, ale chyba w takich przypadkach wykonuja cc? Ja przeczuwam ze moze byc duzy.
    usg tez ma swój zakres błędu na końcowce to nawet +/- 500g :D córka miała być 3-kilowa :D syna dobrze pomierzyli
    więc z tym cc z powodu wagi różnie bywa

ale twój może byc długi i chudy :D
    na pomiar usg składają się co najmniej trzy składowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:13

J.S lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u was śnieg i zima
    az tego co czytam, to mnie zaleje...Warta przekracza poziomy ale i moja mała Obra

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:

Przypadkowo trafiłam na ta stronę, prześliczne mają ubranka tylko boję się kupować z całkiem nie sprawdzonego źródła..Może któraś z Was coś zamawiala od nich? https://bibaby.pl

Nie znam tej strony. W internecie nie ma za wiele informacji. Ich konto na allegro to https://allegro.pl/uzytkownik/willena-pl?order=m z tego co wyczytalam. Ja polecam sklep pinokio :)
    kamciaelcia wrote:
    u was śnieg i zima
    az tego co czytam, to mnie zaleje...Warta przekracza poziomy ale i moja mała Obra

Tez w Polsce mieszkam w poblizu Obry,ale na tyle daleko, ze jej woda mi nie straszna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2018, 11:15

Katy lubi tę wiadomość

• Katy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukrecja wrote:
    Ja mam kota. Koty są raczej samowystarczalne i samodzielne. Też zastanawiam się nad sesja brzuszka, tylko jakoś nie mam inspiracji na motyw przewodni

Szczerze to już kilka razy zalowalam, że mi się psa zachciało, a nie kota..Co prawda inaczej sobie wyobrażałam życie z psem bo suczka, która jest u mojej mamy od początku nie sprawiała problemów, a ten to jakis dramat :/ Liczę na to, że z wiekiem się troche ogarnie...

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sypie na całego, ledwo na uczelnię dojechałam...lubię taką zimę, ale jak nie muszę jechać autem w takich warunkach :/

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Szczerze to już kilka razy zalowalam, że mi się psa zachciało, a nie kota..Co prawda inaczej sobie wyobrażałam życie z psem bo suczka, która jest u mojej mamy od początku nie sprawiała problemów, a ten to jakis dramat :/ Liczę na to, że z wiekiem się troche ogarnie...
    Mój kot jest nieco autystyczny i nie chce się przytulać...czasem mam wrażenie że wręcz mu przeszkadzam w odpoczynku :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatkowa
    u mnie Obra ma ujscie do Warty :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukrecja
    mój jeszcze za te niechciane-przytulanie, głaskanie-nawet ugryzie ;)

ale my mamy kota-od poczatku znajomości-bo w bloku na 3.pietrze psa nie widze ;) jestem zbyt wygodna

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na sesji brzuszkowej, a potem noworodkowej z kuponu, nie żałuje, pamiątka na całe życie.
    Chyba powyżej 4kg to wskazanie do cc. No i dzieci mam cukrzycowych są większe. Moja kuzynka miała cukrzycę, mała jak się urodziła ważyła 4,5kg, rodziła sn,(zemdlała podczas porodu) bo genialny lekarz z Żelaznej tak dobrze zmierzył jej dziecko, pomilił się o ponad kg... Ja omijam ten szpital szerokim łukiem. A poza tym koszt położnej, jakaś paranoja.
    A w Warszawie pochmurno...

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ