X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry u mnie lekarz robi USG przy wizycie choć nie za każdym razem teraz mam wizytę w poniedziałek ale to dopiero bedzie25 tyg.wiec pewnie USG będzie na następnej wizycie choć znając mojego lekarza nie liczę na zbyt wiele.
    Wowka mnie aktywność dzieci wogole się nie pokrywała wręcz ostatnim razem było zupełnie odwrotnie. Patryk był bardzo aktywny cała ciążę a po urodzeniu spał prawie całą dobę budząc się tylko do jedzenia aż zaczęłam się martwić czy on aby nie jest chory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 10:11

cf409fc7e7.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    Ja w 31 tygodniu mam to usg.

Dzień dobry. Wstaję najpóźniej? :D
    Najwidoczniej :-) ja jestem już dawno po drugiej pobudce i śniadaniu, teraz do kolejnego się zbieram. Tylko nie mogę wstać bo kot na mnie leży :-P

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzieki, czyli 31+0 bedzie w sam raz, tak tez sie umowie :)

Ja jeszcze sniadania nie jadlam, jakos nie moge. Wstalam po 8, wzielam paracetamol na plecy i w koncu sie wyspalam. Zrobilam zalupy w smyku, wlasnie potwierdzilam zamowienie, teraz oczekiwanie :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) ja jeszcze nie wygrzebalam sie z łóżka

• Feeva Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała usg 3 trymestru w połowie 30tyg :)

Zjadłyśmy z Manią jajeczniczke. Mniam :)

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja jeszcze przed śniadaniem i w łóżku, ale dzisiaj nie mam żadnych planów więc mogę leniuchowac :p
    Czekam na moja paczke z poducha ciążowa, podobno już jest u kuriera :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może budzę się ostatnia ale nie wstaję z łóżka na końcu :P My po pierwszym śniadaniu. Teraz jestem w kulinarnym odwrocie, zero mięsa, dużo słodkiego, owoce, warzywa a z zupy tylko sama zupa bez treści. Już nie pamiętam co lubiłam jeść przed ciążą.

Kolejny dzień pięknej pogody, trzeba jakiś spacer zorganizować. Spacer dreprany, 100 metrów od domu, w trakcie którego będę udawać, że nic nie boli.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwlekam się z łóżka o 9 chociaż nie zawsze mi się chce. Jednak im dluzej śpię tym bardziej rozwalić dzień i nic mi się nie chce :-D

Wczoraj zamówiłam pierwszą turę ubranek z "szafy bobasa" firmy Martex. Może nie mają zbyt nowoczesnych wzorów ale daje rade co nieco wybrać. Ubranka są produkowane w Polsce, przez polską firmę i w 100% z bawełny a to dla mnie najważniejsze. Z tą chinszczyzną może być różnie... Co do jakości wypowiem się w poniedziałek bo wtedy przyjdzie paczka. Druga tura wyprawki będzie z dolce sono :-)

Odebrałam dziś wyniki glukozy i sama już nie wiem czy nie są za niskie!? Może za dużo tej cytryny wcisnęłam???
    Na czczo 78,80
    Po 1h 95
    Po 2h 89

Idę gotować krupnik. Raz do roku zdarza mi się gotować tę zupę i nadszedł właśnie ten dzień ;-)

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że lubicie poleniuchować, u mnie dziś tak pięknie że o 9 to już byłam z psem w lesie i od razu inna energia i nastawienie. Przy tym słońcu człowiek o wszystkim zapomina. Hurra uwielbiam taka pogodę.

Życzę wszystkim takiego super nastawienia, zero bolączek i zmartwień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 12:20

• Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze gnije. Ciężka noc za mną. Każdy oddech męża mnie przebudzał. Na dwa tygodnie przed porodem chyba się przeprowadze gdzieś gdzie cicho,wygodnie i wsadze stopery w uszy i będę spać <3

Ja z witamin prenatalnych polecam dopperherz aktiv mama premium, długo brałam femibion, bo myślałam że jest najlepszy,a potem trafiłam na jakieś porownanie składow ;)

Amygdala - do kompletowania wyprawki polecam jeszcze c&a, może jeszcze załapiesz się na końcówki wyprzedaży. Bodziaki z bawełny organicznej, jakość przecudna, wykonanie też,a dałam za każdego po niecałe 8 zł ;)

amygdala lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam z jazdy, wcześniej zdołowałam włączyć zmywarkę i nastawić rosół :-) dobrze, że mąż wczoraj drugie ugotował to teraz tylko zagrzać i gotowe bo ten rosół to ze dwie jeszcze ;-)

Zazdroszczę pogody. U nas tylko jeden dzień był ładny w tym tygodniu. Teraz ciągle szaro, buro i obskurnie :-( a ma być jeszcze mróz :-(

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prywatnie usg trzeciego trymestru 12 marca tj 29+5

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jada ktoś jeszcze obiad z dwóch dań?

Też byłam na spacerze ale energii mi on nie dodaje, raczej połowę myślę o tym,żeby usiąść i odciążyć kręgosłup, tak mnie boli.

Pomęczę Was trochę. W książeczce przebiegu ciąży jest rubryka o nazwie tydzień ciąży/dno macicy. Czy Wam serio gin nic tam nie wpisuje?

Patrzę w poprzedniej ciąży na tym etapie było dużo mniej (20) a teraz już 31 cm. Nic dziwnego, że jestem tak bardzo w ciąży.

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nic tam wpisane... mi tylko przy badaniu czasem gin czasem powie ze jest ok, a czasem wogole nie.
    Hoope, może twój gin, fan Twojej macicy czuje potrzebę podkreślenia faktu jej rozwinięcia? :)

kattalinna lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi mowi tylko
    wczoraj 2 palce nad pępkiem
    ale co pisze? nie patrze :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam te, które mają siłę i ochotę na cokolwiek. Ja muszę się bardzo oszczędzać że względu na tą moją szynkę, co wygląda tak że większość czasu leżę... A czym bardziej leżę tym mniej mi się chce :) leń rośnie proporcjonalnie do brzucha :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam położna wpisuje tylko tygodnie ciąży..
    Przyszła mi poduszka ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c647668a5716.jpg

kattalinna, kamciaelcia, Wowka, Kropka88, Sela, Katka. lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, to że Twój gin jest fanem macic, szczególnie Twojej to wiemy, więc może to powoduje skrupulatne wpisywanie? ;)
    Mój mi wpisuje tylko szyjkę, choć nie zawsze.

A obiad dwudaniowy to moja teściowa serwuje i żeby zrobić dobrze mojemu mężowi to czasami też mu zrobię - oczy mu się wtedy świecą jak 5-latkowi :D

Edit : wowka, przez Twoja szynkę właśnie głupawki dostałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:04

kattalinna, Wowka, Kropka88, Mała Matylda, Feeva lubią tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita, teraz zobaczyłam moją szynkę :D rzecz jasna chodzi o szyjke :D chociaż może słownik w telefonie wie lepiej przez którą część ciała :D

Mała Matylda, Katy lubią tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 lat temu inny gin też wpisywał te dane.

Ej, bo czuję się jak dziwadło XD

Jem drugie śniadanie, chyba zjem kanapkę z SZYNKĄ XD

A poduszkę do karmienia kupujecie? Bo ja chyba tak.

Wowka, Feeva lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ