X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Katy czasami lepiej jak Cię przetrzymają niż za wcześnie wypuszczą. Dobrze o tyle, że jesteś pod stałą opieką lekarzy ;-)
    Chociaż sama wiem jak to jest leżeć w szpital...
    A ból już minął?

No wlasnie ten lekarz powiedzial, ze jak przerwiemy teraz antybiotyk to sie na pewno to powtorzy..Takze wole sie przemeczyc niz tu wracac zaraz :p Tak, juz nie boli na szczęście;)

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mozecie polecic jakis konkretny materac do lozeczka? Nie interesuje mnie gryka, kokos. Co myslicie o lateksowo piankowych?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie głowa... mam światłowstręt, dzwiękowstręt i ludziowstręt. Ciśnienie 107/75, to w porządku. Paracetamol nigdy na mnie nie działał, ibuprofenu podobno nie wolno. Macie jakieś domowe sposoby? Czy tylko poduszka na głowę i przetrwać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 18:56

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh co ja bym dała, żeby być nieświadomą i żyć spokojniej. Ciążą po poronieniu to niestety ciągły strach, ja do 20 tygodnia wpadałam w panikę przy każdym bólu brzucha, strach będzie mi towarzyszył dopóki nasza córcia nie urodzi się szczęśliwie. Nienawidzę wilgotnego uczucia na bieliźnie, za każdym razem jak jestem w toalecie sprawdzam, czy nie krwawię :( na początku tej ciąży obsesyjnie chodziłam do toalety sprawdzać, czy wszystko ok, nawet w nocy. Termin porodu mam 3 dni po 1 rocznicy poronienia, oby to był dla nas szczęśliwy czas i wszystko było dobrze :)
    Dzisiaj rano leżałam w łóżku z mężem i się popłakałam ze szczęścia, że mamy siebie, czekamy na córeczkę i nasze marzenie się spełnia :)

Tanda słodkie zdjęcie:) my jutro wybieramy się na wizytę:) znowu zobaczę naszą Perełkę. Od kilku dni jak leże w łóżku czuję, jakby mi metalowa kula jeździła po brzuchu, chyba to znak, że mała sporo urosła :)

I ja się spięłam, zamówiłam dzisiaj w Gemini trochę z wyprawki, pościel do łóżeczka i łóżeczko :)

Od soboty mamy nawilżacz, miałam zamawiać, ale tak się wkurzyłam po ciężkiej nocy, że pojechaliśmy do sklepu i kupiłam od razu. Jeju jaka różnica, dwie ostatnie noce śpię jak niemowlę, budzę się dopiero nad ranem około 6, nie pije całą noc jak do tej pory i w ogóle lepiej się czuje. Polecam.

Katy, odpoczywaj, lepiej być pod stałą opieką niż się szarpać i na własne żądanie wypisywać.

Katy, Feeva lubią tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo wody. Wbrew pozorom nawet przy migrenach zalecają nawadnianie. I Wit z grupy B zapobiegawczo. Pozatym cisza ciemnosc i lezec ile sie da. Spróbuj paracetamol może teraz jak tyle czasu bez przeciwbólowych jesteśmy to chociaż trochę ulzy ?

Wowka lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie materac, w sklepach namiętnie wciskają gryka-kokos, którego też nie chcę, myślimy nad piankowym z kieszeniami (około 160 zł) lub lateksowym z kokosem lub sam lateksowy, ale to już ponad 200 zł. Jaki najlepszy?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po weekendzie. :) Wykorzystałam wszystkie ludowe sposoby na poprawę zdrowia (nie położyłam się jedynie do pieca na kilka zdrowasiek) i (odpukać) jest dobrze! Wstałam dziś z martwych i sprzątam, bo na to miałam największą ochotę po kilku dniach w pościeli z serialami. Sama sie zdziwiłam.

Katy, współczuję że ciągle Cię trzymają, ale jesteś pod kontrolą i widać efekty działania lekarzy, to najważniejsze!

Witam nowe Mamy! Btw - zaraz zmieniam avatar, bo za popularny. ;)

Tanda, jaka super śmieszka!

W KOŃCU byłam dziś u Gina, wydaje mi się, że lata upłynęły od ostatniej wizyty (a minął miesiąc). Mały ma się dobrze, jest słodkim grubasem, waży 1016 gramów i widać już, że ma tłuszczyk. ^^ Rusza się jak szalony. :) Szyjka się ładnie trzyma, ale z wizyty na wizytę się skraca. Lekarz mówi, że to fizjologiczne, zwłaszcza że od grudnia skróciła się o ok 9mm, a nadal ma 4,22 długości, i nie każe się martwić. Myślę o tej mojej szyjce trochę z obawą, ale zobaczymy za miesiąc.

A to nasz Królewicz:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87ba968b96ed.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44454141e33.jpg

J.S, Dominique1995, Mała Matylda, kattalinna, kamciaelcia, Fatalita, Wowka, Cola87, Katy, Sela, D_basiula, Kira91, Patk, Feeva, Hoope, Jagoda14, Asix, Mycha666, malwka08, pawojoszka, Katka., Kropka88, Tanda, Witch15 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Dziewczyny, mozecie polecic jakis konkretny materac do lozeczka? Nie interesuje mnie gryka, kokos. Co myslicie o lateksowo piankowych?
    Ja kupuję firmy fiki miki z kilku rodzajów pianki i dodatkowo antyalergiczny. Zastanawiam sie nad trzema od 170-215 zł ale to już chyba podejmę decyzję w sklepie ;)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, weszłam tu teraz żeby Cię wywołać :-) witaj wśród żywych! Młody fantastyczny :-) jak takie fajne chłopaki będą się rodzić to moja dziunia będzie miała w czym wybierać ;-)

Materac - sama kiedyś ten temat rzuciłam tu ;-) ja będę kupować lateks-kokos ewentualnie sam lateks. Firma będzie wybierana jak już będę kupować. Sprężyn nie biorę pod uwagę od kiedy dla nas mieliśmy kupić kieszeniowy, weszliśmy do sklepu i zakochaliśmy się w piance ;-) 3,5 roku spania bez bólu kręgosłupa :-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, i jaki cudny avat! Ten już będzie niepowtarzalny :-D

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, może w ogóle pokojarzymy już teraz wszystkie Maluchy. :D Będą miały zapewnione odpowiednie partnerki/partnerów za młodu. Ileż zachodu i nam nerwów to oszczędzi. :D

Hihi, to prawda z avatarem, nikt tak na mnie mordy nie drze jak ten kot. Tu akurat wrzeszczał bo był z nami na spacerze w lesie, nie chciało mu się już iść i chciał na ręce. ;)

Nie wypowiadam się jeszcze na temat materacy, najpierw remont, potem łóżeczko, wszystko w swoim czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 18:37

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, boooski chlopczyk ❤️

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te zdjęcia! Fermina kochaś ten Twój synek :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina piękny synuś :)

Ja w ogóle nie wiedziałam jaki materac zamówić. Wczoraj rozłożyliy łóżeczko, żeby zobaczyć czy się zmieści tam gdzie zaplanowałam i ...zonk... zmieścić się zmieściło, ale przy okazji wyszło, że jest w niestandardowym rozmiarze (gdzie ja łeb miałam jak zamawiałam :p ) i wybór materaca dokonał się sam. Bo na rynku dostępne jedno tylko w tym wymiarze, padło więc na gryke-pianke-kokos, opinie niby ma dobre. Przetestuje jak przyjdzie, no ale przynajmniej trudny wybór materaca z głowy, bo dokonał się sam ;)

No i wicie gniazda znów mi się włączyło...już nie mam czego sprzątać ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny produkujecie wypowiedzi :) ja jeszcze pracuje i zanim wrócę do domu i ogarnę obiad to mam kilka stron do przeczytania :)

Fermina, piękny chłopak :) ja już nie mogę się doczekać swojego usg :)

Widzę ze dużo z was ma koty, dziewczyny nie boicie się jakiś alergii, reakcji ? Tez mam kota i zastanawiam się jak zareaguje i jak zareaguje na niego dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:13

Oliv

• Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka termin mam na 28.04 :) w sumie powinnam dołączyć do
    Mam kwietniowych, ale mam przeczucie ze to będzie
    majówkowy chłopak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:07

Katka. lubi tę wiadomość

Oliv

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    czyzby 100x70?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    przesliczy chłopczyk <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    składamy regał
    tzn mąz składa, za zamknietymi drzwiami :) Piotrus za dużo śrubek chciał oblizać :D zapowiada sie ze ładny...i za te pieniadze...ale nie chwali sie dnia przed zachodem słońca...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie się zastanawiam tylko nad piankowym lub pianka lateks... widziałam ostatnio fajne piankowe w ikei ale poszperam jeszcze po necie, może coś mi wpadnie w oko

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ