X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela wrote:
    Katy czasami lepiej jak Cię przetrzymają niż za wcześnie wypuszczą. Dobrze o tyle, że jesteś pod stałą opieką lekarzy ;-)
    Chociaż sama wiem jak to jest leżeć w szpital...
    A ból już minął?

No wlasnie ten lekarz powiedzial, ze jak przerwiemy teraz antybiotyk to sie na pewno to powtorzy..Takze wole sie przemeczyc niz tu wracac zaraz :p Tak, juz nie boli na szczęście;)

Sela lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mozecie polecic jakis konkretny materac do lozeczka? Nie interesuje mnie gryka, kokos. Co myslicie o lateksowo piankowych?

• Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie głowa... mam światłowstręt, dzwiękowstręt i ludziowstręt. Ciśnienie 107/75, to w porządku. Paracetamol nigdy na mnie nie działał, ibuprofenu podobno nie wolno. Macie jakieś domowe sposoby? Czy tylko poduszka na głowę i przetrwać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 18:56

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh co ja bym dała, żeby być nieświadomą i żyć spokojniej. Ciążą po poronieniu to niestety ciągły strach, ja do 20 tygodnia wpadałam w panikę przy każdym bólu brzucha, strach będzie mi towarzyszył dopóki nasza córcia nie urodzi się szczęśliwie. Nienawidzę wilgotnego uczucia na bieliźnie, za każdym razem jak jestem w toalecie sprawdzam, czy nie krwawię :( na początku tej ciąży obsesyjnie chodziłam do toalety sprawdzać, czy wszystko ok, nawet w nocy. Termin porodu mam 3 dni po 1 rocznicy poronienia, oby to był dla nas szczęśliwy czas i wszystko było dobrze :)
    Dzisiaj rano leżałam w łóżku z mężem i się popłakałam ze szczęścia, że mamy siebie, czekamy na córeczkę i nasze marzenie się spełnia :)

Tanda słodkie zdjęcie:) my jutro wybieramy się na wizytę:) znowu zobaczę naszą Perełkę. Od kilku dni jak leże w łóżku czuję, jakby mi metalowa kula jeździła po brzuchu, chyba to znak, że mała sporo urosła :)

I ja się spięłam, zamówiłam dzisiaj w Gemini trochę z wyprawki, pościel do łóżeczka i łóżeczko :)

Od soboty mamy nawilżacz, miałam zamawiać, ale tak się wkurzyłam po ciężkiej nocy, że pojechaliśmy do sklepu i kupiłam od razu. Jeju jaka różnica, dwie ostatnie noce śpię jak niemowlę, budzę się dopiero nad ranem około 6, nie pije całą noc jak do tej pory i w ogóle lepiej się czuje. Polecam.

Katy, odpoczywaj, lepiej być pod stałą opieką niż się szarpać i na własne żądanie wypisywać.

Katy, Feeva lubią tę wiadomość

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo wody. Wbrew pozorom nawet przy migrenach zalecają nawadnianie. I Wit z grupy B zapobiegawczo. Pozatym cisza ciemnosc i lezec ile sie da. Spróbuj paracetamol może teraz jak tyle czasu bez przeciwbólowych jesteśmy to chociaż trochę ulzy ?

Wowka lubi tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie materac, w sklepach namiętnie wciskają gryka-kokos, którego też nie chcę, myślimy nad piankowym z kieszeniami (około 160 zł) lub lateksowym z kokosem lub sam lateksowy, ale to już ponad 200 zł. Jaki najlepszy?

• Fermina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po weekendzie. :) Wykorzystałam wszystkie ludowe sposoby na poprawę zdrowia (nie położyłam się jedynie do pieca na kilka zdrowasiek) i (odpukać) jest dobrze! Wstałam dziś z martwych i sprzątam, bo na to miałam największą ochotę po kilku dniach w pościeli z serialami. Sama sie zdziwiłam.

Katy, współczuję że ciągle Cię trzymają, ale jesteś pod kontrolą i widać efekty działania lekarzy, to najważniejsze!

Witam nowe Mamy! Btw - zaraz zmieniam avatar, bo za popularny. ;)

Tanda, jaka super śmieszka!

W KOŃCU byłam dziś u Gina, wydaje mi się, że lata upłynęły od ostatniej wizyty (a minął miesiąc). Mały ma się dobrze, jest słodkim grubasem, waży 1016 gramów i widać już, że ma tłuszczyk. ^^ Rusza się jak szalony. :) Szyjka się ładnie trzyma, ale z wizyty na wizytę się skraca. Lekarz mówi, że to fizjologiczne, zwłaszcza że od grudnia skróciła się o ok 9mm, a nadal ma 4,22 długości, i nie każe się martwić. Myślę o tej mojej szyjce trochę z obawą, ale zobaczymy za miesiąc.

A to nasz Królewicz:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87ba968b96ed.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a44454141e33.jpg

J.S, nick nieaktualny, Mała Matylda, kattalinna, kamciaelcia, Fatalita, Wowka, Cola87, Katy, Sela, D_basiula, Kira91, Patk, Feeva, Hoope, Jagoda14, Asix, Mycha666, malwka08, pawojoszka, Katka., Kropka88, Tanda, Witch15 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatkowa24 wrote:
    Dziewczyny, mozecie polecic jakis konkretny materac do lozeczka? Nie interesuje mnie gryka, kokos. Co myslicie o lateksowo piankowych?
    Ja kupuję firmy fiki miki z kilku rodzajów pianki i dodatkowo antyalergiczny. Zastanawiam sie nad trzema od 170-215 zł ale to już chyba podejmę decyzję w sklepie ;)

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, weszłam tu teraz żeby Cię wywołać :-) witaj wśród żywych! Młody fantastyczny :-) jak takie fajne chłopaki będą się rodzić to moja dziunia będzie miała w czym wybierać ;-)

Materac - sama kiedyś ten temat rzuciłam tu ;-) ja będę kupować lateks-kokos ewentualnie sam lateks. Firma będzie wybierana jak już będę kupować. Sprężyn nie biorę pod uwagę od kiedy dla nas mieliśmy kupić kieszeniowy, weszliśmy do sklepu i zakochaliśmy się w piance ;-) 3,5 roku spania bez bólu kręgosłupa :-)

Fermina lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, i jaki cudny avat! Ten już będzie niepowtarzalny :-D

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, może w ogóle pokojarzymy już teraz wszystkie Maluchy. :D Będą miały zapewnione odpowiednie partnerki/partnerów za młodu. Ileż zachodu i nam nerwów to oszczędzi. :D

Hihi, to prawda z avatarem, nikt tak na mnie mordy nie drze jak ten kot. Tu akurat wrzeszczał bo był z nami na spacerze w lesie, nie chciało mu się już iść i chciał na ręce. ;)

Nie wypowiadam się jeszcze na temat materacy, najpierw remont, potem łóżeczko, wszystko w swoim czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 18:37

Katy lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
  • J.S Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, boooski chlopczyk ❤️

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie te zdjęcia! Fermina kochaś ten Twój synek :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina piękny synuś :)

Ja w ogóle nie wiedziałam jaki materac zamówić. Wczoraj rozłożyliy łóżeczko, żeby zobaczyć czy się zmieści tam gdzie zaplanowałam i ...zonk... zmieścić się zmieściło, ale przy okazji wyszło, że jest w niestandardowym rozmiarze (gdzie ja łeb miałam jak zamawiałam :p ) i wybór materaca dokonał się sam. Bo na rynku dostępne jedno tylko w tym wymiarze, padło więc na gryke-pianke-kokos, opinie niby ma dobre. Przetestuje jak przyjdzie, no ale przynajmniej trudny wybór materaca z głowy, bo dokonał się sam ;)

No i wicie gniazda znów mi się włączyło...już nie mam czego sprzątać ;)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny produkujecie wypowiedzi :) ja jeszcze pracuje i zanim wrócę do domu i ogarnę obiad to mam kilka stron do przeczytania :)

Fermina, piękny chłopak :) ja już nie mogę się doczekać swojego usg :)

Widzę ze dużo z was ma koty, dziewczyny nie boicie się jakiś alergii, reakcji ? Tez mam kota i zastanawiam się jak zareaguje i jak zareaguje na niego dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:13

Oliv

• Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka termin mam na 28.04 :) w sumie powinnam dołączyć do
    Mam kwietniowych, ale mam przeczucie ze to będzie
    majówkowy chłopak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 19:07

Katka. lubi tę wiadomość

Oliv

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fatalita
    czyzby 100x70?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fermina
    przesliczy chłopczyk <3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    składamy regał
    tzn mąz składa, za zamknietymi drzwiami :) Piotrus za dużo śrubek chciał oblizać :D zapowiada sie ze ładny...i za te pieniadze...ale nie chwali sie dnia przed zachodem słońca...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie się zastanawiam tylko nad piankowym lub pianka lateks... widziałam ostatnio fajne piankowe w ikei ale poszperam jeszcze po necie, może coś mi wpadnie w oko

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ