Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv wrote:

Widzę ze dużo z was ma koty, dziewczyny nie boicie się jakiś alergii, reakcji ? Tez mam kota i zastanawiam się jak zareaguje i jak zareaguje na niego dziecko :)
    Alergie mogą wystąpić tak czy inaczej, a przebywanie w towarzystwie alergenów uodparnia organizm :-)
    Reakcje natomiast zawsze jakieś będą ;-) kot jako członek rodziny będzie musiał, tak jak pozostali, przyzwyczaić się do najnowszego :-)

Patk lubi tę wiadomość

age.png
  • Oliv Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno nie kupujemy materaca kokos gryka, naczytałam się strasznych rzeczy o robakach itp
    I nawet jeśli mało w tym prawdy to jednak te informacje już tak mi zapadły w pamięć, ze odrzuciłam ten produkt raz na zawsze :)

Oliv

• Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam kota i psiaka :) Maz sprząta kuwete, a jaka reakcja będzie po urodzeniu to zobaczymy. Siostra tez ma kota i dzieciaki zdrowe ;)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Ehh co ja bym dała, żeby być nieświadomą i żyć spokojniej. Ciążą po poronieniu to niestety ciągły strach, ja do 20 tygodnia wpadałam w panikę przy każdym bólu brzucha, strach będzie mi towarzyszył dopóki nasza córcia nie urodzi się szczęśliwie. Nienawidzę wilgotnego uczucia na bieliźnie, za każdym razem jak jestem w toalecie sprawdzam, czy nie krwawię :( na początku tej ciąży obsesyjnie chodziłam do toalety sprawdzać, czy wszystko ok, nawet w nocy. Termin porodu mam 3 dni po 1 rocznicy poronienia, oby to był dla nas szczęśliwy czas i wszystko było dobrze.

MajowaMamo jakbys pisala o mnie. Do tej pory jak czuje ze cos ze mnie wyplywa to panikuje i lece do lazienki sprawdzic. A jak zobaczylam znow 2 kreski na tescie nie wiedzialam czy plakac czy cieszyc sie a nogi mialam jak z waty. Dopiero teraz tak na prawde zaczelam sie cieszyc ale strach jest caly czas ze mna i chyba juz tak zostanie..

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pianka-kokos -gryka
    teraz Piotrusiowi kupiłam pianka strefowa+kokos od spodu bo chciałam wysoki do tego łózeczka (ma 11cm) i był wstepnie miekki( w porównaniu do k-p-g), ale inaczej zamontowalismy spód łózeczka i mateerac wtedy wszedł w te wneke-dzieki temu "stwardniał"
    było widac rróznice, a noworodek musi miec twardo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia - 110/60 ;)

Ja dużo czytałam o materacach i każdy ma zwolenników i przeciwników. I miałam problem z wyborem, więc cieszę się, że dokonał się sam, najwyżej szybko wymienimy łóżeczko na większe ;)

A o alergie kocia się nie obawiam tak bardzo, czytałam że dziecko przyzwyczaja się do takich alergenów już teraz, jeżeli kot z Tobą mieszka :)
    Bardziej się boję o zachowanie kotów po porodzie, bo z młodsza kotka jestem bardzo związana, śpi między nami jak dziecko i towarzyszy mi w każdym momencie, nawet w wc ;) i nie wiem jak zniesie taką konkurencję.

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zauważyłam, że pod moim suwaczkiem pojawił się napis, że mam pamiętać o ćwiczeniu mięśni kegla... powiedzcie czy Wy ćwiczycie mięśnie kegla?? bo ja Wam powiem szczerze, że nie...

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D_basiula tak czytam nasz wątek i uświadomiłam sobie ile z nas ma za sobą stratę :( teraz bądźmy dobrej myśli, wierzę że wszystko będzie dobrze :)

Własnie sobie uświadomiłam, że za 2 dni walentynki. Zawsze kupujemy sobie coś drobnego i idziemy do kina, czy na kolację, teraz z racji środy popielcowej stwierdziłam, że zostaniemy w domu i zrobię łososia z pomidorami suszonymi i zrobimy sobie maraton filmowy :D (na rękę mi to, bo mam lenia), ale nie mam nic dla męża.
    Wpadłam na genialny pomysł, że kupię mu książkę o wychowaniu dzieci. Ostatnio mąż obudził się i mówi: wiesz jaki miałem sen, że nasza córka była już kilkulatką, chciała pić, ja jej nalałem, a ona to wylała na stół :D a ja dałem jej klapsa.
    Był taki przerażony, że stwierdził, że musi kupić książkę jak radzić sobie z dzieckiem, kiedy wyprowadza rodzica z równowagi. Może macie jakąś sprawdzoną, godną polecenia, coś typu "Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały. Jak słuchać, aby dzieci do nas mówiły"?

• Patk Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś sprawdzone sposoby na zgage? Testowałam już migdały, mleko, rumianek, wodę z octem jabłkowym, rennie, nawet zakazana sodę i nic... :/ normalnie płonę od środka... dzisiaj nic tłustego nic smażonego nic słodkiego, a zgaga coraz większa.

• J.S Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lezaczek tiny love aktualnie przeceniony w smyku za 299 zl, a kosztowal ponad 400 zl. Ja plavilam 350 zl ostatnio, takze jest promocja ;) Pospieszylam sie i prosze, teraz jest jeszcze wieksza promocja, no trudno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 20:05

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia wrote:
    Ehh co ja bym dała, żeby być nieświadomą i żyć spokojniej. Ciążą po poronieniu to niestety ciągły strach, ja do 20 tygodnia wpadałam w panikę przy każdym bólu brzucha, strach będzie mi towarzyszył dopóki nasza córcia nie urodzi się szczęśliwie. Nienawidzę wilgotnego uczucia na bieliźnie, za każdym razem jak jestem w toalecie sprawdzam, czy nie krwawię :( na początku tej ciąży obsesyjnie chodziłam do toalety sprawdzać, czy wszystko ok, nawet w nocy. Termin porodu mam 3 dni po 1 rocznicy poronienia, oby to był dla nas szczęśliwy czas i wszystko było dobrze :)

Mam dokładnie tak samo. Co do dat, to w pierwszej ciąży mialam termin w swoje urodziny, a w tej, w moje urodziny ginekolog potwierdził ciążę..
    Przypadek? ;) jak mowi ladny cytat Dziedzi nie umierają, tylko zmieniają datę przyjścia na świat :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita
    To nasze turystyczne 100x70 i też wyboru nie było :) stanęło na nowym łóżeczku dla starszaka i wiekszym :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliv masz ten sam termin co ja. Zamierzam urodzić w terminie i terroryzować dziewczyny historiami z porodówki. Miał być co prawda maj ale widać synek zrobił się wcześniej niż założyłam.

Nie szkodzi, kwietniowa miała być córka, zrobiła się majowa. Ale jakie dobre dziecko, nie dość, że wyszła e terminie, to jeszcze w dzień wypłaty XD

Tak Was czytam i zajadam groszek zielony. Cofnęłam się do lata, rany jak cudownie, jestem w ogródku u babci, jest ciepło, pachnie, pszczoły bzykają, groszek smakuje, zaraz się pogapię w niebo na chmury.

Kira91, Fermina, Oliv lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dat :) ja mam tp 23 maja-imieniny Emilki
    na pewno nasz osobisty aniołek czuwa

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira91 ja mam date 3 dni po 1 rocznicy i 3 dni przed 30 urodzinami męża. Mąż mówi, że córcia to będzie jego najpiękniejszy prezent urodzinowy w życiu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popłakałam się, chyba dzisiaj mam dzień wzruszeń

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jednak nie skończymy skręcać regału. Malutki śpi za ścianą a dykta wymaga młotka :) drzewka też dziś nie pomalowalam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 23:12

Sela, Fermina, Mała Matylda, kattalinna, Wowka, Cola87, Darkam11, malwka08, Kropka88 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam doświadczenie z drugiej strony - urodziłam się dokładnie 7 lat po dniu pogrzebu mojego małego brata, ten sam dzień i miesiąc. Do tej pory, mimo że go nie znałam, czuję się z nim bardzo związana a całe dzieciństwo śnił mi się, jako mój największy przyjaciel i obrońca. :) Także do dziś, jeżeli czegoś się boję, potrzebuję wsparcia, to go o nie proszę, po prostu wiem, że czuwa. Coś jest z tymi datami i dziećmi po drugiej stronie. :)

A, no i ciąża też potwierdzona w ten dzień - moje urodziny, także wierzę, że mój starszy brat opiekuje się również moim Synem. Kolejną wizytę miałam w jego urodziny. ;)

J.S. dzięki za info o promocji. ;) Pędzę na stronę Smyka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 20:37

J.S, nick nieaktualny, kattalinna lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - ❤️ + crl: 1.05cm💗
    26.06 - wizyta
    15.06 - prenatalne I trym

preg.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne dzieciaczki dziewczyny :D Cuda <3 ja swoją Manię zobaczę 23.02 :)

Katy, trzymaj się. Już. Niedługo wyjdziesz :)

Ja mam gryke-pianke-kokosa.

Boże, dziewczyny... Byłam z Mężem w przychodni, bo chory, wizyta miała być na 18:45, weszła baba 18:40 i siedziała do 19:45 o.O my już wkur... Myślałam że jajko zniose. Co można tyle u lekarza robić ja się pytam?

Plus awantura dzisiaj, koniec z dobrocią dla sąsiadów. Nasz remont im przeszkadza, ale dobrze żyjemy z prezesową spółdzielni akurat, do tej pory milczelismy, ale jak Kuba Bogu TAK Bog Kubie i powiedzieliśmy co nam przeszkadza, m.in jaranie fajek na klatce. W moim mieszkaniu śmierdzi, ja się truje, truje dziecko i sobie nie życzę.
    Ma im się za dupy w końcu wziąć.
    Koniec z naszą dobrocią dla nich, doigrali się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 20:40

Katy lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MajowaMamusia, moj Mąż też dostanie taki "Prezent" na 30stke!! ;)

Fermina, są sprawy ktorych wyjasnic sie nie da.. to niesamowite co piszesz :)

Fermina lubi tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

Potworniaki, torbiele
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ