X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to muszę się wstrzymać z kompletowaniem skoro 22.02 w lidlu będzie tyle.
    Ostatnio takie super rzeczy były ale wtedy byłam w pierwszym trymestrze i nic nie kupowałam.

• Sela Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to 22.02 trzeba się wybrać do Lidla, może uda się coś ciekawego kupić ;-)
    Oliv ja jakoś od października jestem na L4 i również jak Woowka dobrze mi z tym hehe
    W weekend zamowiłam w końcu trochę wyprawki w tym akpolu, także do szpitala oprócz ubranek będzie wszystko ;-) Gorzej z tym, że remont pokoju jeszcze dłuuugo potrwa i nie wiem gdzie to wszystko składować, bo chciałam już zamówić łóżeczko itp, żeby było z głowy, bo tak to cały czas myślę o tym i przeglądam mase stron, ogłupieć można.

Katy wiadomo już kiedy wyjdziesz ze szpitala??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 08:59

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu tez od polowy września i jest mi z tym bardzo dobrze ;)

Wczoraj złożyłam zamówienie w gemini takze mam nadzieje ze to z głowy chociaż pewnie czegoś zabrakło

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzywa cukrzycowa zakończona sukcesem ;) teraz czekamy na wyniki ;)

Hoope, Ktrina89, kattalinna, Sela, Feeva lubią tę wiadomość

• Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Śniło mi się, że pojechałam szkolić się na myśliwego. No super normalnie. Nawet miałam posokowca na smyczy. Mózgu przestań już pracować w nocy, zacznij w dzień,no w dzień ci kiepsko idzie.

Wyprawkujecie się a ja jeszcze prawie nic nie mam. Oprócz siebie XD

Sela lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope moja ciocia miała kiedyś posokowca Bruc'a to był na prawdę uposledzony pies. Miał coś z głową od małego. Jego ulubionym zajęciem było wpychanie języka do gniazdka elektrycznego. Lubil jak go piescil prad. Pnogi mu się plataly i przewracal się na prostej drodze albo wpadał na ścianę. Poza tym był cpunem wykradal dla wujka z szafy piłeczki do golfa (W środku mają jakiś gaz) rozgryzal je i odlatywal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 10:18

Asix, Witch15 lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha faktycznie upośledzony XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no nie moge z tego psiaka :D

Ja na zwolnieniu od 21 września :)

Wowka,.rzeczywiście rok temu w marcu bylo całkiem przyjemnie :)

Dobrze wiedzieć o Lidlu! :)

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weźcie nie straszcie z marcem, ja w moją kurtkę już ledwo się zapinam, do marca nie da rady. W te mrozy teraz zakładam inną, z dużym zapasem ale ja bez ciąży wyglądam w niej jak góra lodowa, teraz to już w ogóle... Chcę od razu lata bo w sumie nie mam pomysłu na odzienie wiosenne...

age.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie :D a w zimową ciazowke juz nawet po rozpieciu dodatkowych zamków po bokach i z tyłu ledwo sie mieszcze, chyba w marcu musze odwiedzić lumpka.

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej kurtki już dawno nie zapinam, zasłaniam się chustą. Doszłam do wniosku, ze nie ma sensu inwestować w kurtkę na 2-3 miesiące a do ojca po jego jakoś nie mam po drodze XD Jakoś się przekulamy.

Problem w tym, że po porodzie raczej nie zrobimy się od razu płaskie i chude jak deski XD

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Annqa Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę! Ja wróciłam do wagi w miesiąc po porodzie a później to już tylko chudłam i chudłam. Jak miło było założyć sukienki w które już od dawna się nie mieściłam. Jedyny sekret to karmienie piersią :)

Wowka, kattalinna, Fatalita, Kira91 lubią tę wiadomość

17 maj godz 3:00, Ula 3150g i 53 cm
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam kurtkę przejściowa i wiosenna :D przed ciążą dużo schudłam (ponad 30kg) ale nie wyrzuciłam kurtek z grubszego czasu :P najwyżej będę chodziła w rozpietych... do tej wiosennej to tęsknię, bo taka ładna A nie wiem czy z 5 razy ja miałam. A kurtkę zimową kupiłam luzniejsza i dopinam na styk, ale ma jeszcze suwaki poszerzacze.
    Annqa też mam nadzieję na takie chudniecie jak Twoje :)

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze samce też się z Was podśmiechują pod nosem? Mój się ciągle chichra. Z tego jak sikam (mam prostatę), z tego ile jem (zasłońmy kurtyną milczenia), z tego jak wstaję z łóżka (to może też przemilczę) i jak wczoraj sapałam po pościeleniu łóżka. Doprawdy, co w tym zabawnego.

Mycha666, pawojoszka lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, z tego sapania przy przemieszczaniu się, stękania przy wstawaniu (ale zawsze łapa wyciągnięta do pomocy) - tylko, że nie robi tego pod nosem nawet ;-) ale ja sama z siebie się śmieję. A najzabawniejsze jest to, że gdy leżę to czuję taka zwinna i gibka ;-)

age.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, mój to wręcz przeciwnie :D wstaje w nocy na siku- pyta czy wszystko ok, sapie po schodach- oj biedna, ostatnio patrzył jak wychodzę z wanny to chciał ratować wielorybka :D albo jest sztywniakiem bez poczucia humoru albo wczuwa się bo to nasza pierwsza ciąża, a przy kolejnej wyluzuje:P

Mycha666 lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) a ja dziś zapisałam się z mężem na warsztaty Bezpieczny Maluch do Krakowa, przy okazji bedzie wycieczka :) ktoś tu polecał na forum i faktycznie dobre opinie mają :)

kattalinna, Katy, Barbarka89, Patk lubią tę wiadomość

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope mój się śmieje jak z samochodu wychodzę od niego, a ma jeszcze dość głębokie te fotele i czasem mnie popchać musi ;p

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się ze mnie brechta. I już przestał mi mówić po imieniu, teraz jestem "gruba" ;)
    Moje nowe imię mi w ogóle nie przeszkadza, bo życiowo raczej jestem z tych chudszych.

Kurtka powinna dac radę jeszcze z 4-6 tygodni, mam zapinana na guziczki tylko na klatce piersiowej.

Pawojoszka - tak, ogólnie macie respekt u mojego męża, już z dwa razy to wykorzystałam ;) nie chce nadużywać, trzymam na ważne powody wykorzystywanie siły babskiego forum :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna ja to jak leżę to nawet w ciąży nie jestem XD. Co rano. A potem odsłaniam kołdrę...

To mnie nawet pocieszyłyście, że nie tylko mojemu się micha cieszy. O samochodzie zapomniałam, tak, to też go bawi.

Wczoraj przeszedł sam siebie, położył się za mną i patrzy. Co robisz pytam. Patrzę jakby to było, gdybym miał taki duży brzuch.

No dzięki.

Katy, malwka08, Asix lubią tę wiadomość

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ