Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzisiaj witam w 30tc
Tak podsumowując to oprócz krwiaka i twardnień brzucha to nie miałam żadnych dolegliwości ciążowych. Ani rzygania, częstego sikania, opuchniętych nóg, bolących pleców a o gdyby nie budzik na tabletki to spałabym do 12 ze spokojem.
Wiem ze może za chwile będę przeklinać to co napisałam bo może za chwile dorwą mnie wszystkie możliwe objawy 3 trymestru :pkattalinna lubi tę wiadomość
-
No i już po wizycie w labie. Bez sensu, że podróż zajmuje w obie strony 40 minut, a pobyt na miejscu z rejestracją i czekaniem z 10. No ale jak trzeba... Dziś ładne słońce c.d. więc wysiadłam sobie 2 przystanki wcześniej i zrobiłam spacerek. Bardzo przyjemnie, choć nie wiem po co ten mróz. Teraz przyszłam i padłam na fotelu. W kurtce. Opinającej brzuch. Komuś zaczyna to przeszkadzać
-
Melduje sie po wizycie
Wszystko w porzadku, synus wazy juz 1500g, ale mowilam, ze pani na izbie przyjec troche mnie nastraszyla, ze za malo i przez to mam wizyte za 2 tygodnie zeby sprawdzic czy w tym czasie przybierze tyle ile powinien
Ja dostalam znowu Tardyferon bo niby juz zelazo w normie, ale przy granicy i lekarz powiedzial, ze teraz moze spadac wiec lepiej zazywac
Ogólnie humor mi sie bardzo poprawil jak sie dowiedzialam, ze maly przybral te 0.5kg bo mnie to martwilo bardzo :p
kamciaelcia, Hoope, Wowka, J.S, Kropka88, kattalinna, D_basiula, Fatalita, Katka., Patk, Kira91, pawojoszka, Mycha666, Sela, Mała Matylda, Fermina lubią tę wiadomość
-
A właśnie zerknęłam na usg córki z 31 tygodnia. Ważyła 1840 gram. To znaczy, że jej brat według teorii wszechświata powinien przekroczyć 2 kg. Dodam, że córka urodziła się 3650.
Katy błędy w usg są znaczne, poza tym Twój maluch nadal całkiem dobrze trzyma się normy, więc to działanie lekarza jest mocno na wyrost. Jest dobrze.Katy lubi tę wiadomość
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
Dodzwoniłam się do lekarza.
A w międzyczasie zauważyłam jeszcze na opisie wczorajszego badania zapis: "Anomalie pozasercowe - widoczne nadnercza". Bez żadnych wymiarów, szczegółów, wczoraj nawet słowa o tym nie było. Z bezsilności pierwszy raz od dłuższego czasu się rozryczałam.
Ale do rzeczy: Mój prowadzący powiedział, że ta zielona herbata to bzdura, że ja się do tego nie przyczyniłam, że trzeba to obserwować. Co do wód to obserwować ruchy dziecka i szybciej zleci KTG, a popatrzymy na wizycie 5.03. A co do nadnerczy to bez wymiarów mi nic nie powie, więc też czekam do wizyty u niego. Trochę się uspokoiłam. Byle ten tydzień szybko zleciał.
Katy - duży chłopak
Moja mała waży 1116 gKaty lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Efwka
U mnie zawsze wyplacali w terminie z innymi pracownikami. Mi powiedziano że i tak wezmę ten urlop. Ale ja mam niskie urlopowe i niby wg dochodów. Mąż ma na członka rodziny. Więc u niego opłacało się przeciaganie skladania wniosku o urlop i urlopowe. Dzięki temu dostal kasę na syna -
Fatalita gdyby lekarz uznał, że sprawa pilna, byłaby pilna, a tak to czekasz na wizytę, znaczy, że jest dobrze. To są mimo wszystko drobne niepokoje i niech takimi pozostaną. Nic alarmującego się nie dzieje. Stres jest teraz gorszy niż te wszystkie drobnice razem. Niektórzy lekarze mają tendencję do histeryzowania na wyrost, takich się unika, utrudniają prowadzenie ciąży.
Kamcia biorę poprawkę na błędy w usgTydzień później synek mógł osiągnąć wagę mojej córki. Młoda była przy tym dłuższa. Za tydzień się dowiem czego oczekiwać
Może być inaczej, bo wtedy byłam hiper zdrowa a teraz mam niedoczynność.
❤ Bartuś już z nami15.04.18 ❤
Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka
-
kattalinna wrote:Fermina, normalnie w ciąży to ze 3 powinnyśmy wypijać (oczywiście zależy też od masy ciała), żeby było więcej wód, trzeba jeszcze więcej. Wiem, że tak piły dziewczyny z imnego wątku tu na forum. I to przynosiło dobre rezultaty. A że to hardcore to wiem. Dla serca i nerek też. Ja od czasu do czasu martwię się o te moje wody bo niby staram się pić sporo, ale mam świadomość, że to ciągle za mało...
Ja jestem z tych mało pijących, rzadko odczuwam pragnienie, wodę muszę w siebie wciskać. W pierwszej ciąży też tak piłam. Całą ciążę wody miałam w normie, niestety nie wiem ile AFI bo nie mam nigdzie podane, ale jak mi odeszły to duuuużo tego było.
Nie martw sięWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 14:21
Matylda
-
Dziwne że wypłacają od razu, bo jakbym np złożyła wypowiedzenie przed końcem rodzicielskiego to nie dość że wcześniej wypłacili urlopowe to jeszcze potem ekwiwalent za niewykorzystany urlop. Więc wydaje mi się to dziwne.
U mnie też wypłacają pod warunkiem faktycznego wykorzystania tego urlopu w wymiarze 14 dni kalendarzowych.