X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak bym wolała ponieść ryzyko złych snów. Dalej się szarpie i nie mogę usnąć
    :(

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wstałam o 5.30 jak nowonarodzona ;)

Dzis bede probowała się dodzwonic do swojego lekarza, bo wczoraj nie odbierał.

Dominiqe dziękuję za namiar :)
    Edwarda z chęcią, napiszę na priv.

Ta lekarka robiła mi w Poznaniu genetyczne I i II i złego słowa o niej powiedzieć nie mogłam, więc to wczorajsze to nie wiem co to było. A szczerze to nie chce mieć 4 lekarzy. bo przecież zwariuję.]

Katalinna - dzięki za info o wodzie, słyszałam, że trzeba pić, nie sądziłam, że to aż takie ilości ;)

Ok, nie marudzę już.
    Miłego dnia wszystkim :)

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ze mną byś się nie zamieniła. Do tej pory sny miałam po prostu głupie i śmieszne, dzisiaj były okropne. Śniło mi się, że błąkałam się po jakimś opuszczonym budynku pełnym odrażających stworów z bielmem na oczach, robakami w ranach itp., uciekałam, walczyłam, męczyłam się okrutnie, a kiedy w końcu znalazłam wyjście, okazało się, że jestem taka sama jak oni, tylko nikt tego nie widzi, poza mną w lustrze. Ogólnie sen miał zamknięty początek i koniec, pełną fabułę, jakbym to spisała to horror kategorii D jak nic by wyszedł.
    Przedtem mi się śniło, że w czasie wojny, rodziłam w jakimś namiocie, okazało się, że dziecko było ułożone pośladkowo z nóżką w kanale rodnym a nigdzie nie było lekarza i w ogóle strzały, i bomby dokoła. Przespałam całą noc a wolałabym nie.. :/

J.S. miałam podobne wątpliwości, bo Młody się objawił ostatnio w pełnej krasie 18 grudnia a potem już się zakrywał. Jedyne co mnie trzyma, to moje silne przekonanie od początku ciąży, że będzie chłopak.

Dominique, mnie też Mały kopie w doopę czasami (nie wiem za co), a ostatnio sobie upodobał pęcherz. Tłumaczę mu, że czas się przekręcić główką do dołu, ale nie słucha jak dotąd.

Z tą wodą - serio 5 litrów? To średnio zdrowe dla serducha jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 07:17

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też swego czasu bardzo lubiła kopać mnie w dupala XD teraz bardzo upodobala sobie żołądek, bo od jakiegoś czasu jest już główka do dołu :)

Przeżyłam noc na kanapie, ale to nie dla mnie w ciąży. Plecy mnie bolą jak nie wiem :/

Juz niedługo ujrze moja Manię <3

A tak btw to mówicie, że lovelą pachnie w całym domu. Jak dla mnie to nawet ubranka nią nie pachną XD Nic nie czuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:24

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, normalnie w ciąży to ze 3 powinnyśmy wypijać (oczywiście zależy też od masy ciała), żeby było więcej wód, trzeba jeszcze więcej. Wiem, że tak piły dziewczyny z imnego wątku tu na forum. I to przynosiło dobre rezultaty. A że to hardcore to wiem. Dla serca i nerek też. Ja od czasu do czasu martwię się o te moje wody bo niby staram się pić sporo, ale mam świadomość, że to ciągle za mało...

Wowka, wybacz, że nie towarzyszyłam Ci na czuwaniu. Udało mi się zasnąć, obudziłam się o 1:20 z poczuciem, że jest koło 7, stwierdziłam brak męża i jego obecność na kanapie w gabinecie. Przykryłam, poszłam siku i nawet szybko zasnęłam ponownie. Po 7 się zbudziłam dopiero. A sen porypany jakiś oczywiście...

Zaraz się zbieram do labu, muszę tylko wygrać z grawitacja i wstać z łóżka. Siuski już w lodówce, trzeba się streszczać zatem. A tak mi się nie chce myć głowy...

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, mnie tez trzyma to silne przekonanie, ze od poczatku tak czulam. Mam nadzieje, ze lekarz nie byl w stanie dwa razy sie pomylic, a potem jeden w szpitalu :D Jakies glupie schizy, nie wiem skad mi sie to wzielo.

5 litrow to naprawde mnostwo..

Fermina lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Psuję się, wstaję przed 10:00.

Wy sobie nie wyobrażajcie, że jak się dzieć obróci, to coś z kopaniem będzie lepiej XD Będzie rączkami gmerał przy szyjce a to jest baardzo nieprzyjemne. Ma się wrażenie, że ręcznie otwiera szafę do narnii XD Poza tym kopie wtedy w żołądek albo żebra, nie można się schylić, bo się to królewiczom i królewnom nie podoba.

No i zmienia się charakter ruchów. Tego to ja z kolei nie lubię. Jak maluch dochodzi do 2 kg, ma już mało miejsca i pozycję embrionalną. Zatem wystawia kolana i łokcie, przesuwa nimi w lewo prawo, wystawia dupkę i najgorsze, przekłada ciałko z lewej strony brzucha na prawą. Mnie to boli. Najgorsze jednak jest to, że ruchy nie są już oczywiste. Częściej sięgam po detektor sprawdzić tętno, bo nie mogę się przyzwyczaić. Niepokoi mnie to.

Sny... Fermina fajne sny, myślę, czy się nie zamienić... Piszę dokładnie co wyśniłam, przepraszam za słownictwo, ale zrobiłam loda najlepszemu koledze mojego TZ. Potem uznałam to za błąd życiowy ale wydawało mi się, że on nikomu nie powie. Poszliśmy z dziećmi do lodziarni, siedzimy przy stoliku, TZ poszedł po lody i wtedy zorientowałam się, że przy każdym stoliku siedzą koledzy albo męska część rodziny TZ. I oni wszyscy się na mnie gapią z głupim uśmieszkiem. A ten, który siedział najbliżej zapytał: jak tam, smakują ci LODY?

Chcę umrzeć.

Fatalita marudź, na pewno jesteś zaniepokojona, każda by była. 8 to jeszcze nie małowodzie ale kontakt ze swoim prowadzącym to dobry pomysł. Może to błąd pomiaru, może wystarczy podać leki a może tylko pić więcej. 5 litrów raczej nie ogarniesz ale 3-4 profilaktycznie warto. Lekarz raczej będzie chciał ten stan monitorować i kolejne usg zrobi pewnie niebawem.

Na drugim forum na które zerkam jest dziewczyna (też majówka), która miała AFI 5, była w szpitalu, spadło do 0, po czym po kroplówkach i lekach skoczyło do 11 i z tą wartością wypuścili ją do domu. Także do ogarnięcia temat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 08:59

Fermina lubi tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie nie było, ale z grubsza nadrobiłam co naskrobałyście :)

Też byłam wczoraj w lidlu, pojechałam 2h po otwarciu, żeby ominąć "walkę" (raz byłam na otwarciu jak były kurtki, nie mogłam uwierzyć,że ludzie potrafią się tak stratować XD), kupiłam wszystko co chciałam: matę do zabaw, dresik, 2x spodnie dresowe i topy do karmienia, chciałam biustonosz ale bez miary nie kupuje.

Z planem porodu też czekam na szkołę rodzenia, mamy tam wypełniać.

Wracają mi objawy I trymestru: mdłości, na szczęście bez wymiotów, uczucie pełności/przejedzenia i odbijanie nawet jak nie jestem po jedzeniu i szał na lody :)

• J.S Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lezalam w szpitalu z dziewczyna u ktorej lekarz stwierdzil wielowodzie i polozyli ja do szpitala, 3 lekarzy innych ja badalo i okazalo sie, ze to byl blad pomiaru, a wody sa w normie, a ona przyszla naprawde zalamana.
    Obys dodzwonila sie do swojego lekarza i skonsultowala to, trzymam kciuki.

Hoope, no nie, wygralas :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pytała o wypłatę wczasów pod gruszą, to zależy od regulaminu ZFŚS. U mnie po powrocie dostaje się za urlop zaległy, a u koleżanki na uczelni wypłacają tylko za rok w którym wracasz do pracy, więc jej wczasy przepadły bo wróciła po macierzyńskim w styczniu. Także radzę sprawdzić regulamin.

Sela lubi tę wiadomość

• Feeva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, w samo sedno :D
    Moja bardzo nie lubi jak siedzę prosto i pochylam się do przodu, wtedy tak wierzga i mnie obkopuje, że muszę się natychmiast oprzeć. Raz jak za szybko się przychylilam żeby coś podnieść z podłogi to tak mnie żołądek zabolał, jakby mi ktoś kopa z rozpędu centralnie w ten narząd dał. Masakra :D
    Lubi się też przewracac z jednego boku na drugi, wypycha pupę i plecy, a jeszcze bardziej jak ja glaszcze - chyba będzie pieszczoch :) No i przesuwa lokciami/kolanami z jednej strony brzucha na drugą, czasem boli ale jeszcze do przeżycia :)
    PS. Sen zacny Hoope :D

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gdzie mój wpis?!? Napisałam, wysłałam i nie ma :(

Fatalita, nie marudzisz. Zadzwoń do lekarza, pewnie trzeba będzie to dodatkowo skontrolować. Najważniejsze, że są, nie wyciekają. Wiem, że jeszcze na produkcję wód i przepływy (ale chyba te w tętniach macicznych) dziewczyny biorą Medargin. Może warto też o to zapytać lekarza? To suplement, wiec mozesz kupic bez recepty. Działasz, masz plan, a to już pół sukcesu.

Muszę zapamiętać to co Hoope napisala o ruchach, bo znając życie, będę panikować :) szkoda, ze skonczą się te dzikie szaleństwa, nie pozostawiające wątpliwości, że Młodemu w macicy jest dobrze i wygodnie.

Wasze sny mnie rozwalają :D nie mam się czym pochwalić, jak już usnę to tak głęboko, że nic mi się nie śni.

Jak znowu tego posta nie będzie, to wystosuję groźby karalne.

Edit. Jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:40

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim . Propo snów to nie wiem czy wy też miewacie prorocze sny ,ale nie takie wizję przyszłości tylko takie które zawsze coś znaczą i się zawsze sprawdzają. Ja tak mam ,zawsze jak mi się śni awantura to mam w niedługim czasie przypływ gotówki czasem całkiem niespodziewany i tak też miałam wczoraj cała noc się klucilam i rano wstałam i się zastanawiam z kad bym miała kasę dostać ,już myślałam że mi się coś z tymi snami przez ciążę pozmieniało ,idę do bankomatu a tam 7 stów przybyło nie mam pojęcia z kad ,może jakieś wyrównanie aż poszłam na zakupy z tej radosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:43

Wowka lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatalita wrote:
    Edwarda z chęcią, napiszę na priv.

Napisałam priv.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to nie zawsze są mniejsze z wiekiem dzidziusia . Patryk był taki aktywny do końca jak tylko usiadłam to szalał aż brzuch chodził i wcale nie dlatego że miał dużo miejsca bo był dość dużym chłopcem. Moja kuzynka jak to widziała to mówiła że jak w tym filmie " obcy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:48

cf409fc7e7.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak dotyka brzucha to mówi, że to tak jakby kot pod kocem się szamotał :D

Feeva, trzymam kciuki za widzenie się z córką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 09:53

Feeva lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię tego szamotania, mam wtedy złe odczucia.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Mi o ilosci wod nikt nic nie mowil do tej pory wiec mam nadzieje, ze jest wszystko ok :)

Hoope, coz za sen :D

Mi sie snilo dzisiaj, ze chcialam sobie zrobić dobrze i ciagle ktos mi w tym przeszkadzal...Wlazil do lazienki itp xd

Prosze o kciuki, mam o 11.30 wizyte i dowiem sie czy maluszek nadrobil wagowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:11

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy, kciuki :)

Czekam na meldunki po wizytach :)

Katy lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teoretycznie nie ma dowodów na to, ze spozywanie wiekszej ilosci napojów zwieksza ilość wod płodowych
    lekarze zalecaja bo tez nie ma nic do stracenia
    i jeśli ja dobrze pamietam, sa dwie skale norm wód płodowych...jedna bardzo szeroka, druga mniej
    ja do tej pory mam wpisywane afi-norma, bez ilości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 10:43

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 674 675 676 677 678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ