Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W Pepco są koszule nocne za 14,99. Już mam zakupioną, odstroję się na pierwsze spotkanie z synem, a jak nie będzie się nadawała, to bez żalu się z nią pożegnam. Tylko mąż mi kupił L i się topię w niej jak w worku, ale jak mi jeszcze brzuch urośnie to będzie ok.
-
A myślałam, że pierwsza spytam: rozpinane?
Poprosimy o foto.
Ale mnie dziś plecy boląa żeby sobie dołożyć, wymyśliłam lepienie pierogów... Na raty robiłam. Teraz leżę i próbuje znaleźć dobre ułożenie. Dziecko chyba się cieszy, że matka skończyła wygłupy bo brzuch skacze wesoło
-
Dziewczyny czy wy też miewacie już pierwsze skurcze?
Nie są mocne ani regularne, ale się pojawiły. Czytałam w necie że to podobno normalne na tym etapie ciąży, że macica powoli przygotuje się do porodu. Ale nikt z was jeszcze o nich tutaj nie pisaL, czyżbym tylko ja je miała?
Poczułam je dopiero dzisiaj podwieczor, ugotowałam obiad na jutro, poprasowalam i teraz leżę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 20:26
-
Nie rozpinane... a powinna byc rozpinana do porodu tez, czy tylko do karmienia?
bo ta jest z myślą o jednorazowym użyciu, ale może nie przemyślałam kwestii rozpięć?
Kattalinna pokaże zdjęcie w pokutnym worku za kilka pierogów, z czym robiłaś? Uwielbiam pierogi, a nie robię, bo mój mąż nie jada.
-
Ja też rozpinaną tylko, przynajmniej trochę. Do karmienia, a jeśli nawet na sam poród, to do kangurowania zaraz po
Pierogi z kapustą i grzybami, ruskie i ruskie zmodyfikowane z twarogiem wędzonym zamiast zwykłego. Zapraszam, jutro będzie ciąg dalszyWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 21:09
-
Dobrze wiedziec, ze nie tylko ja sie mecze z dusznosciami. Straszne, do tego stres ze naprawde braknie mi tchu, ech. Obydo maja i wroce do zywych.
Ej a ile tych koszul zamawiacie? Ile powinno sie miec w szpitalu? 2 albo 3? Zielona jestem w tym temacie.
Zrobilam salatke maliny, nektarynka, truskawka i winogron, zajadam sie tym zestawem od 4 dni, dobrze ze w lidlu jest taki wybor owocow, fakt ze sztuczne ale zawsze to cos. Faza na owoce rozpoczeta -
Kamcia - szczerze to nim udało mi się dodzwonić do swojego prowadzącego dzisiaj to już miałam uszykowany numer do Mrozińskiego. Powiedziałam ginowi, że zastanawiam się nad sensem kolejnej wizyty w Łodzi i czy nie lepiej iść tu. On mi wprost powiedział, że on by pojechał na moim miejscu do Łodzi i nie kombinował w Poznaniu teraz. Więc póki co czekamy na 5.03 i pogadam jeszcze raz z ginem osobiście.
Mała dokazuje w najlepsze, więc rozterki matki chyba niewiele ja dotykają
Efwka dobrze, że już spokojnie
Katalinna, jeszcze nie robiłam ruskich z serem wedzonym...Ale brzmi smakowicie. Jaki to ser dokładnie? Kupię i będę w poniedziałek lepić
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Fatalita
Gdyby nie wegrzynowski na nfz to Mrozinski by robił echo Piotrusiowi. Akurat z nim nie miałam do czynienia, ale wiem że jest godzien uwagi. Jednak to fakt-nie jest prenatalnym
I wydaje mi się że prenatalnie i Łódź nie ma co teraz robić, po prostu każdy czeka na urodzenie...bo wiele rzeczy cofa się poza brzuszkiem mamy. Stąd takie zbywanie. Bo nic poważnego się nie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2018, 22:31
-
Ja zamówiłam u mojej mamy koszulę do porodu z ciucha. A właściwie u siostry przez mamę bo ta to ciągle biega po lumpach to niech się przyda
Ej, a tylko ja mam tak, że w sklepie to bym wszystkie owoce brała, a jak kupię to leżą w domu nietknięte całymi dniami? -
Dziewczyny, które miały już USG 3 trym, miałyście badane na nim przepływy, że tak powiem w standardzie? Bo mi pani prof kazała zwrócić na to uwagę i nimi nastraszyła i chciałabym wiedzieć czy się je bada u każdego, czy to jakaś dodatkowa fanaberia?