X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, jeśli moje zdanie się liczy to ja też nie mam nic przeciwko żebysmy zostali na tym forum, nie rozumiem działania trolli na forum, nie rozumiem też wysyłania fałszywych zdjęć, co to ma na celu? a to że ktoś podczytuje forum to co...?nie podajemy nazwisk adresów itp..?to anonimowe forum..

ja należę też do grupy na fejsie i czasami przydatne onformacje też się znajdą :)

Wowka co do tej siatki to jak się ją obsługiwać??te 3 kolumny co oznaczają?ja nie znam wagi swojego brzdąca, nigdy mi tego lekarz nie powiedział..

1usa3e5el69vdydq.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka88 wrote:
    Mi jest też wszystko jedno gdzie, ale laski ja potrzebuję Was :D

A tak przy okazji, może przeoczyłam, ale jaką grubość materacyka do łóżeczka kupujecie i dlaczego? Są od 5 - 10 cm, to spora różnica i taka głupia się czuję :D

My mamy Hevea Krzyś, lateks - kokos, ma 9cm wysokości.

Kropka88 lubi tę wiadomość

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mam od kilku godzin taki kłujący straszny ból prawej strony brzucha. Nie wiem czy tak powinno być. Mały się rusza ale się denerwuję. Help!

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Feeva wrote:
    To zdecydujcie co robimy, czy sie przenosimy gdzieś czy nie :D Jak chcecie fb to mogę to ogarnąć (i tak bym się tu udzielała cały czas) lub inne forum, mi to wsio rybka, pójdę tam gdzie Wy :D Już się z Wami bardzo zżyłam <3

Ja oddaję głos za grupą na fb lub zostaniem tutaj (albo to + to). Na inne forum jakoś nie mam ochoty się przenosić, tu się już przyzwyczaiłam do obsługi.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza kolumna określa 10 centyl, tzn. statystycznie 10% dzieci w tym skończonym tygodniu jest mniejszych niż podana waga- poniżej 5-10 centylu jest podejrzenie hipotrofii. Środkowa kolumna to 50 centyl, czyli średnia waga na dany tydzień. No i analogicznie ostatnia kolumna to 90 centyl, czyli górna granica normy dla 90% dzieci. Czyli najlepiej jak waga wychodzi pomiędzy pierwszą a trzecią kolumną, ale odchylenia dotyczą 20% dzieci, więc to też nie tragedia.

Nie masz wagi dziecka na wydruku z USB lub na opisie? Ja dostaje taki wydruk z wymiarami składowych i wagą.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix wrote:
    Hej dziewczyny. Mam od kilku godzin taki kłujący straszny ból prawej strony brzucha. Nie wiem czy tak powinno być. Mały się rusza ale się denerwuję. Help!

Niestety nie miałam nigdy z czymś takim do czynienia. Nie wiem co poradzić.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeprowadzki to ja mogę zostać tutaj, albo przenieść się na inne forum. Nie mam fb, ale jeśli większość będzie na tak, to na te okoliczność założę, ale nie ukrywam że nie lubię fb. I mogę się uwierzytelnic że nie jestem fake kontem.

Asix jeśli się niepokoi to może warto to sprawdzić? Jeśli bardzo Cię boli, A nie wiadomo co... długo Cię kuje? Przy zmianie pozycji też?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 20:33

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nie mam

1usa3e5el69vdydq.png
  • Asix Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przy zmianie pozycji też. Teraz leżę ale nie bardzo jest lepiej a tak od 16 chyba jakoś mnie zaczęło

relgpiqvtgsotfq2.png
    h84fqtkfi6qmoamc.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak masz się niepokoic to podjedź sprawdzic. Jeśli to jakaś głupota to tylko Cię zbadają i puszczą, nie zajmie Ci to dużo czasu. Piszesz że boli bardzo, to niech zdiagnozuja co to jest.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix a może zadzwoń najpierw do swojego gin prowadzącego?

f2w3dqk3v24l408o.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie uciekajcie stąd! Rzadko się odzywam ale czytam Was prawie codziennie. A tych fauszywych kont tez nie rozumiem, jak ktoś nie ma co robić to niech je zakłada, a może dostają za to kasę? W każdym razie nie ma co chyba się tym przejmować. Adresów i stanu konta nikt normalny tu nie podaje wiec spoczko, każdy podaje o sobie takie informacje jakie chce, ale zawsze należy pamiętać ze w internecie nie jesteśmy nigdy do końca anonimowi, a już na pewno nie na fb...

zem3df9hunlqvfmi.png
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope? Hop hop? Jak tam?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostaję tu i tylko tu
    Z doswiadczenia też wiem że niewypał bbf+fb na raz, z czasem samo się robi klarowne
    Będzie mi smutno że się ewentualnie przeniesiecie ale nie zatrzymam sama

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • J.S Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, to samo mialam pisac
    Odzywaj sie mamuska, bo sie niepokoimy o ciebie i fiflaka

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix lepiej zrobić tak jak Wowka piszę, bo wiadomo ze zdrowiem nie ma żartow, a lepiej się upewnić co to.

A mam do Was pytanie, dzisiaj usłyszałam jak dziewczyny w sklepie rozmawiały na temat porodu, jedna twierdziła, że skoro ma niedoczynność tarczycy to musi rodzić przez cc, bo jej lekarz powiedział, że w przypadku niedoczynności po takim wysiłku jak poród może być sporo komplikacji... co o tym sądzicie? też mam niedoczynność i jakieś tam guzki ale szczerze mi do tej pory lekarz nic na ten temat nie powiedział... jeszcze teraz wyczytałam, że jak jest częsty problem z rwą kulszową (korzonkami) w ciąży to też kierują na cc, wiecie coś o tym? Bo moje korzonki jak bolały tylko po lewej stronie tak dzisiaj zaczynają po prawej rwać :-( już nie wiem co mam robić z tym cholernym bólem. A to już drugi raz w ciąży.

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam jeszcze taką"ciekawostkę" odnośnie blair/flakonik itd (troll z 2016)
    Na jednym z wątków dziewczyny tak się zzyly że założycielce podaly numery tel aby pisała info o porodzie...zaproponowała sama!!gdzieś te dane sprzedala?? wiem że niejeden trol przejdzie gdziekolwiek za wami...nie każda chce ujawniać imię i nazwisko(co jest na fb)...nigdzie w necie nie jest do końca anonimowo a mi bbf odpowiada w swojej formie. Z pełną swiadomoscia przecież dolaczylam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asix - to może być wszystko, od silnego bólu od rozciągającego się brzuszka - boli po bokach, przez kolkę jelitową, po wyrostek robaczkowy. Jak długo Cię już boli? Cały czas się utrzymuje takie samo natężenie? Jakieś dodatkowe objawy? Ja bym zadzwoniła do gina, jeżeli masz możliwośc albo, jeżeli nie będzie przechodziło, pojechała na IP, dla świętego spokoju. EDIT: doczytałam jak długo trwa itp. 5 godzin ciągłego bólu to długo, wydaje mi się, że lepiej sprawdzić.

Sela, pierwsze słyszę o niedoczynności, jako wskazaniu do cc. Co do rwy kulszowej - moja siostra miała bardzo silną w ciąży i urodziła naturalnie więc to chyba też nie jest bezwzględny powód.

Hoope, odezwij się jak Cię ładnie proszą, coś długo milczysz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:10

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela - dokładne wskazania do cc opisała mamaginekolog jakoś ładnie w jednym z artykułów. Tam pisze, że niedoczynność nie jest wskazaniem samym w sobie.

https://mamaginekolog.pl/wskazania-ciecia-cesarskiego/

Hoope - nie trzymaj już nas w niepewności, napisz co u Ciebie :*

Asix - jak bardzo boli to jedź, to może być nerkowe nawet jeżeli przypomina ból kolkowy. Ja bym sprawdziła na IP.

I jeżeli o mnie chodzi to nie jestem za fejsem, bo osobiście nie jestem przekonana do tajności wiadomości, które się tam pisze i w realnym życiu próbuje się raczej od fejsa coraz bardziej odciąć, a po skończeniu szkoły mam niecny plan, żeby w ogóle go usunąć (choć nie wiem czy dam radę :P )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 21:17

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sela, wg mojej wiedzy to niedoczynność tarczycy na pewno nie jest wskazaniem do cc, a rwa tak, ale jeśli są zwyrodnienia w kręgosłupie. Przynajmniej nie jako jedyne wskazanie.

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ